Španělská liga zažila bizarní incident

06.02., 14:14
Aktuality
Lucas Ocampos (© AFP)

Záložník Lucas Ocampos ze Sevilly vyzval k přísnému potrestání fanouška, který ho při pondělním utkání španělské fotbalové ligy píchl prstem do hýždí. Podle vedení soutěže se už případem zabývá prokuratura pro mladistvé. Informovala o tom agentura AP.

Incident se odehrál ve 33. minutě. Ve chvíli, kdy se Ocampos chystal vhodit aut, ho mladý fanoušek Vallecana píchl prstem do hýždí. Argentinský fotbalista se nejprve na mladíka obořil a poté zavolal rozhodčího.

Utkání kvůli tomu bylo na několik minut přerušeno a fanouškovi domlouvali i domácí hráči. "Co se stalo, je vidět na záznamech. Doufám, že se k tomu La Liga postaví stejně vážně jako k rasismu," prohlásil Ocampos. Vedení španělské ligy oznámilo, že fanoušek byl identifikován a případ byl vzhledem k chlapcově věku předán prokuratuře pro mladistvé.

"Vím, že ne všichni fanoušci Raya jsou takoví, ale vždycky se najde jeden hlupák," přidal fotbalista. "Snažil jsem se být v klidu, protože mám dvě dcery a doufám, že jim se něco takového nikdy nestane. Dokážete si představit, co by se dělo, kdyby se tohle stalo při ženském fotbale?" dodal.

Divákovo chování zkritizoval i trenér Sevilly Quique Sánchez Flores, podle kterého někteří fanoušci nejsou duševně připravení být při zápasech tak blízko hráčům. "Nevím, co se takovým lidem honí v hlavě. Ale když se podíváte na jejich věk, tak z toho mám obavy," dodal.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
Salfovic

Dokážete si představit, co by se dělo, kdyby se tohle stalo při ženském fotbale?

V čem by se to jako lišilo?

Reagovat
Nieuwendyk

Sáhl na něj a to nemá!

A kdyby to byl ženskej fotbal, tak záleží na pohlaví mladistvého fanouška. Pokud by to byla holka, tak by to bylo prezentováno jako propojení fanoušků s hráčkami a demonstrace za vyšší platy, protože komunita je silná. A kdyby to byl hoch, tak asi poprava veřejná za znásilnění.

Kdyby se radši Ocampos soustředil na to, aby kokoti nesestoupili

Reagovat
celeb

tak on sa aj snazil, ale ked si musis stale kryt chrbat, tak sa zle hra

Reagovat
Salfovic

Jo, tím to bude.

Reagovat
celeb

inak je je Ocampos zdravy a vo forme, tak je to suverejne najlepsi hrac Sevilly. Bojovnik na pohladanie, s dobrou technikou, prehladom v hre aj strelou. Ako uz dlhsie som nevidel hrat Sevillu, ale naposledy v Superpohari bol jednym z najlepsich. Mne sa ako hrac velmi paci, neviem ako je na tom s konzistentnostou vykonov v beznych ligovych zapasoch - mozno by mal zmenit destinaciu. Inak velka skoda, ze vyhodili po par nestastnych zapasoch zo zaciatku sezony Mendilibara, viaceri sme tu boli prekvapeni a prislo nam to ako unahleny krok - tak-ci-onak sa to cele este ovela zhorsilo. Aj hra, aj vysledky.

Reagovat
Bakary3

oni už jsou úplně zmagoreny

A že aby se to řešilo stejně jako rasismus

Přitom to tedy udělal nějakej mladej cucak jako úplnou klukovinu

Reagovat
Moshe Dajan

Asi to myslí tak, že by mohla téct krev...

Reagovat
Jordi Alba

V tom, že by to rozmázla média po celým světě, protože by to pro ně bylo atraktivnější. Tohle nikoho zajímat nebude. Nad tímhle si každý mávne rukou, když hodíš černýmu banán, sáhneš na ženskou nebo urazíš nějakou menšinu, rádoby pohlaví nebo cokoliv, bude to mediálně úspěšný už jenom kvůli tomu, že to klasicky rozdělí lidi do víc táborů a vyvolá diskuze. Jakmile zacílíš na více skupin, vždycky bude jedna či druhá strana pobouřená/uražená/naivní/vnitřně nucena říct svůj názor světu. V tomhle případě to bude všem hloubš u prdele, než prst toho kluka.

Reagovat
pobody's nerfect

Cítíš ten prst v prdeli? Ale já mám ruce nad hlavou.

Reagovat
LH171186

Tohle se líbí uživateli Jakub Jankto.....

Reagovat
-R2D2-

Ten by to nehrotil, pravda, jen by se otočil a pousmál.

Reagovat
krisa
Reagovat
Jan Horáček

To samotné píchnutí byla asi klukovina, kluk se měl teda panu Ocamposovi omluvit a hotovo.

Podle mě je spíš horší následné chování toho smrada, když tam ještě na hráče něco povykovaly a drze gestikuloval. Kdyby mu Ocampos plesknul, tak by se kluk nemohl divit.

Reagovat
Jordi Alba

Tak by Ocampos dostal trest a nezahrál si pár měsíců.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele