Španělé prošli skupinou bez ztráty kytičky a přepisovali historii

21.06.2009, 14:40
Aktuality
Španělská reprezentace i nadále připomíná nezastavitelný stroj a nic na tom nezměnil ani včerejší duel v rámci Konfederačního poháru proti Jihoafrické republice. Svěřenci trenéra Vicenteho Del Bosqueho vyhráli 2:0 a zapsali se do historie...

Španělé neprohráli již 35 zápasů v řadě a napodobili tak rekordní kousek Brazilců, kteří dominovali mezi roky 1993 a 1996. Hráči z Pyrenejského poloostrova se zároveň radovali z výhry již popětadvacáté za sebou. FIFA však za vítězství nepočítá postup přes Italy ve čtvrtfinále mistrovství Evropy 2008, kterého Španělé dosáhli až na pokutové kopy, a tak si oficiálně připsali 15 vítězství za sebou. I to je nový rekord.

"Každý chce vstoupit do historie a můžeme být pyšní na to, že se nám to podařilo," řekl brankář Pepe Reina, který včera dostal přednost před španělskou jedničkou Ikerem Casillasem. "V prvních dvaceti minutách první půle jsme trochu váhali, pak se nám ale podařilo soupeře unavit a vyhráli jsme zaslouženě. Bylo důležité postoupit z prvního místa a nám se to podařilo. Každý semifinálový soupeř bude nebezpečný, Egypt porazil Itálii, protože hrál dobře," prohlásil dále Reina.

"Je to dobrý začátek. Každý tým nám zápas zkomplikoval, ale my pokaždé hráli dobře. Dnes to byl zatím nejtěžší zápas, my se v každém snažíme být lepší než soupeř. Je na nás vyvíjen tlak, abychom stále vyhrávali, ovšem my se s ním vypořádáváme dobře," myslí si Cesc Fabregas.

Španělé na Poháru FIFA ještě ani jednou neinkasovali a dali osm branek. Včera je do vedení poslal David Villa, ten sice neproměnil penaltu, o pouhých třicet vteřin později si však skvěle zpracoval centr z levé strany a levačkou zakončil přesně k tyči. Pojistku pak v 72. minutě přidal střídající Fernando Llorente.

"Mám velkou radost z toho, že jsem dal gól a pomohl týmu k vítězství. Všechny tři týmy, se kterými se můžeme potkat v semifinále, jsou velmi silné. Zahrát si pak finále proti Brazílii by bylo fantastické," říká Llorente.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ve finale daji Brazilii

Reagovat
smazaný uživatel

jen do toho

Reagovat
smazaný uživatel

Blahopřeju Španělsku a ohromná poklona před Davidem Villou, stěží někdo dokážet (pokud se nepletu) dát 19 branek z 18 zápasů. Neuvěřitelný. Krom toho sympaťák a super člověk

Reagovat
smazaný uživatel

A vcera to bylo obzvlast hezky pohled. Nedal penaltu a o minutu pozdeji krasnem zpracovani a strele poslal Spanelsko do vedeni. Uz aby byl u nas v Realu Madrid. Jenze pokud to pujde tak dal, tak se bojim, ze neprijde z Valencie Silva, ktery by byl skvelou posilou, ale hlavne Albiol. Nutno rict, ze posilu do obrany potrebujeme jako sul

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ještě Matu, viď

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne, ale ja strasne chci v Realu Madrid spanelske hrace. Jsem neskutecne alergicky na vsechny cizince, takze mi ani moc nedela radost prestup dvojice Kaka, Ronaldo. Co bych dal za spanelske hrace jake maji ve Valencii. Real Madrid ma ted uplne zkazenou povest a pokud prijdou dalsi cizinci, tak se to prilis nezlepsi

Reagovat
-Kopy-

Nech si zajít chuť.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, ja nerikam ze prijdou. Bohuzel neprijdou, ale pokud budeme dal privadet do klubu predrazeny hvezdy, tak to nikam nevede

Reagovat
-Kopy-

A to je dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vim, ze vam to vyhovuje. Mimochodem, jak to vypada po te financi strance ve vasem klubu? Nejsem prilis v obraze...

Reagovat
smazaný uživatel

V našem? Kterej myslíš? Athletic?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim u Kopyho, kterej mi prijde jako fanousek Valencie

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Valencii to vypadá asi tak, že dlužej půl miliardy. Chtějí prodat pozemky pod starým stadionem, aby mohli zaplatit část dluhu a dostavět novej stadion. Ale to se jim nedaří, kdo by dával stamiliony za pozemky?

Každopádně by je prodali za mnohem míň, než si představujou.

Problém je, že prodej hvězd tyhle dluhy imo vůbec neřeší. Půl miliardy - při úroku procento ročně (a kdo půjčí na takovej úrok?) by jen správa dluhu stála pět milionů euro ročně.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze dost slozita situace. Tezko rict, co ted budou delat. Vim, ze prezident rezignoval, jelikoz ten tlak uz nezvladl. Jeste bych rad pochopil, proc neodlozi vystavbu noveho stadionu. Mestalla je na dobre urovni, takze je zbytecne stavet novy stadion, i kdyz navrhy vypadaji krasne. Pozemky se touto dobou prodavaji hodne tezce, i kdyz je ekonomicka krize dle meho nazoru jen umele vyvolana. Ale je pravda, ze tezko se neco prodava v dobe krize a asi by jim to stejne prilis nevyneslo. Takze jim zbyva bud dluh nejak nezplacet a hrat na soucasnem stadionu a casem asi zkrachovat, nebo prodat pozemky na byvalem stadionu, vystavet novy a stejne mozna zkrachovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrubá stavba už je skoro postavená.

Reagovat
-Kopy-

Dostavět stadion a pak z něho třískat prachy prachy a prachy

Reagovat
Houska

ty ho znas?bavis se s nim jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty snad ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ferda dal góla, Ferda dal góla, Ferda dal góla...

Reagovat
smazaný uživatel

ty to musis dat vsude vid

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně.

Ferda da góla, Ferda dal góla, Ferda dal góla, Tunak všechny s...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

stejně Brazilci se budou radovat z titulu a Egypťané dneska z postupu Itálie končí

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jtbs

ITALIE do toho!

Reagovat
Lorcan

jj, taky se mi rýsuje finále Španělsko - Brazílie

Reagovat
Lorcan

reakce na Llorenteho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele