Španělé budou hrát ve žlutém, ale pověr se neobávají

24.06.2008, 21:41
Aktuality
Španělé nastoupí v semifinálovém utkání na mistrovství Evropy proti Rusku ve žlutých dresech. Ve Španělsku je ovšem žlutá barva přináší smůlu. Fotbalisté však na pověry podle vlastních slov nevěří.

Ačkoliv fotbalisté si většinou na rituály potrpí, Španělé mezi pověrčivce nepatří. "Já jsem v pohodě, jsem zvyklý hrát ve žlutém," řekl Marcos Senna z Villarrealu.

Ani záložník Barcelony Xavi si nedělá ze žlutých dresů těžkou hlavu. " Pokud si pamatuji, ve žlutém jsme hráli v únoru v přípravě proti Francii a vyhráli jsme. Doufám, že i tentokrát nám přinese štěstí," uvedl.

Jediný komu se žlutá barva nepozdává je trenér Španělů Luis Aragonés. Když před lety trénoval Atletiko Madrid velmi těžce nesl, že jeho tým nastupoval na hřištích soupeřů ve žlutém. Při oficiálním přivítání na mistrovství světa v Německu před dvěma lety dokonce odmítl převzít žluté květiny.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já bych jim dal růžovou.

Reagovat
smazaný uživatel

By člověk neřekl ze Aragones nebude až tak hodně nesnášet žlutou barvu :) . Proč se jim žluta nelíbi vzdíť ji mají i na vlajce

Reagovat
$dolar$

co ma znamenat tva prvni veta ??? ,, by clovek nerekl ze Aragnones NEBUDE ... nesnaset zlutou bravu,,

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě si to pochopil ale jenom prudíš . Prostě sem nečekal že Aragones ma takovou averzi vůči žluté barvě

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se nahodou ty dresy líbí... A fanynkám pravděpodobně rovněž a dresy jsou v dnešní době hlavně dobrou reklamou a jak více nalákat fanoušky, nebo popřípadě fanynky, než metrosexualní většinu Španělů nacpat do žlutých dresů :-)) Musím uznat, že se mi tyto dresy líbí, ale tím by to mělo skončit, protože brzy bude Cristiano Ronaldo běhat za národní tým s úplým růžovým dresem, aby všichni viděli, jak se o sebe stará a růžovými kopačkami, což se brzy stane pravdou, jelikož náznak růžové byl již na kopačkách, ve kterých hrál finále Ligy Mistrů.. Je mi líto, že tradice už trošičku vymizela, ale to se až tak těch Španělů netýká, protože mají žlutou na vlajce... Například se vymiký dres Chelsea prot brankáře, protože málkodo by Čecha rozpoznal od normálního uklízeče silnic.... Jsem rád, že můj tým dokáže tu tradici držet a mé srdce může jen radostí bít, protože vidí občas i krásný dres, který byl v zpase proti City, kdy naši hráči uctili památkutragicky zesnulých hráčů v Mnichově v roce 1958.... Ale vrátím se opravdu zpět k tématu... Jak zde již bylo řečeno, tak bych se nedivil, kdyby hráči hráli brzy v růžových košilích například :-)) U Cristiana stačí již teď, že má více gelu na hlavě, než mozku v hlavě :-))

Reagovat
-PeCa_08-

nwm co furt máte komplexy z cristiana..asi vás moc sere že nevypadá tak tragédsky jak vy..

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho nesnáším kvůli jeho inteligenci, jeho povaze a celkvoě mi je neskutečně nesympatický :-)) Uznám, že má kvalitu, ale United by byli bez něj silnější :-)) Ale jinak uznávám, že přitahuje pravděpodobně ženy :-)) Neříkám, že bych nechtěl vyapdat jak on, ale radšíi poberu inteligenci, než jeho vzhled :))

Reagovat
smazaný uživatel

na posledním MS říkal Bosák,že byl Ronaldo zvolen gayi nejpřitažlivějším fotbalistou,to je hodně vypovídající,i když ženským asi taky imponuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, on je oblíben mezi gayi i mezi ženskýma , jeliož jho několik ženských časopisů zvolilo za nejřpitažlivějšího fotbalistu na světě :-))

Reagovat
smazaný uživatel

ttj, jsem myslel,že u dam nejvíc úřaduje hlavně Becks

Reagovat
-PeCa_08-

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to trochu nezvyk, ale nelogické to v jejich případě není. Hl. aby šli dál !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Senna

Reagovat
smazaný uživatel

hm tak totech dresech jsem je jeste nevidel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele