Spalletti: Bylo to hodně nervózní

16.02.2012, 10:57
Aktuality
Zenit Petrohrad a Benfica za sebou mají první osmifinále Ligy mistrů a před odvetou zůstávají šance pro oba týmy otevřené. Lisabonský celek měl zápas v Rusku velmi dobře rozehraný, nakonec ale do Portugalska odletěl s porážkou 2:3...

"Bylo to hodně nervózní. Moji hráči vyhráli srdcem a zároveň ukázali dostatek kvality. Někdy nejsme schopni hrát to, na co máme a soupeř toho využije. Sergej Semak dal nádherný gól, ale já bych rád poukázal na přihrávku od Igora Denisova. Stále před sebou máme odvetu, je prakticky nemožné zajistit si postup do další části vyřazovací fáze Ligy mistrů už po prvním zápase. Jsme v podobné situaci jako v šestém zápase základní skupiny v Portu, tam se nám dobrý výsledek uhrát podařilo. Rozhodně jsme se mohli vyvarovat oběma inkasovaným brankám," hodnotil po zápase kouč Zenitu Luciano Spalletti.

Benfica šla v první půli do vedení po chybě brankáře Ževnova, který vyrazil trestný kop Cardoza jenom před osamoceného Maxiho Pereiru. Za Zenit srovnal Širokov, po změně stran pak domácí předvedli krásnou akci a na jejím konci byla přesná patička Semaka.

V 87. minutě si vybral druhou slabou chvilku Ževnov a Cardozo srovnal na 2:2, následná nekoncentrovanost v hostujících řadách ale rychle vyústila ve třetí inkasovaný gól, podruhé v utkání se trefil a Petrohradu zajistil zaslouženou výhru Širokov.

"Soupeř se dokázal lépe přizpůsobit podmínkám, na které je zvyklý. Vybojovali jsme si vyrovnávací trefu a byla škoda, že jsme okamžitě inkasovali třetí gól. Je to otevřené, na vlastním stadionu s fanoušky v zádech můžeme postoupit," říká kouč Jorge Jesus.

Jesus musel už v průběhu první půle střídat a ze hry stáhnout zraněného Rodriga, místo něhož přišel na hřiště Aimar. "Nechal jsem ho jenom na lavičce, protože byl v karetním ohrožení, doma by pro nás byl potřebnější než tady. Teď musíme přemýšlet o dalším řešení, tím spíše, že Rodrigo inkasoval tvrdý úder a jeho zraněním si stále nejsme jisti. Jeho střídání ovlivnilo naší taktiku, ale to je fotbal," posteskl si Jesus, kterému bude v Lisabonu nakonec scházet vykartovaný Aimar.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jestli tady bude aspoň 100 komentaru tak Liverpool vyhraje titul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

uz len 81 :)

Reagovat
smazaný uživatel

spalletti je bůh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Špalek, Capello, Trap, Mancini, Carlo, Zaccheroni, Zenga...

Má nějaká jiná země tolik trenérů v zahraničí?

Reagovat
pospech11

nizozemci ?

Reagovat
smazaný uživatel

májové

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalci

Reagovat
Arne

Když tam máš i Zengu, tak bych řekl Němce, ti jich po Arábii a tam někde mají pár... Teoreticky by jich mohli mít hodně Francouzi vzhledem k Africe.

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo no, ale tak celkově kvantita s kvalitou jde na stranu italů.... když si vezmu kolik kvalitních jich je v cizině a AS má Luise....

Reagovat
Arne

Jo, to stoprocentně.

Reagovat
Kily

Zenga je natolik kvalitní, že si zaslouží místo v téhle společnosti? Já ho moc nesledoval, ale mám ho zafixovaného jako takového cestovatele, který každým rokem změní zaměstnavatele

vyzdvihl bych práci Španělů, kterým se v jednom případě i na několik let povedlo zabrzdit vývoj ambiciózních anglických klubů

Reagovat
smazaný uživatel

není , já ho tam narval je proto, že je v zahraničí a jde o něm sem tam něco slyšet

Reagovat
smazaný uživatel

videl som len goly a nie cely zapas,ale skoda toho brankara Zenitu,ze si pri goloch nepocinal istejsie. Vsetko je otvorene a odvetu si rad pozriem

Reagovat
FC Porto FC

Nepochybuju o tom že Benfica doma zvítězí při normálních podmínkáchj

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica jim na Catedral natrhne prdel . I s celým Malafeyevem v bráně . Glorioso!

Reagovat
Filip12

Spalletti to je Pán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele