Spahić už nebude hrát za reprezentaci

08.08.2014, 09:16
Aktuality
Reprezentace Bosny a Hercegoviny zažila na uplynulém světovém šampionátu jednu velkou premiéru, ve které rozhodně balkánské mužstvo nezklamalo, ačkoliv nedokázalo postoupit ze skupiny. Cestu za nápravou už bude muset bosenský celek absolvovat bez kapitána Emira Spahiče...

Bosna na úvod odehrála vyrovnané utkání s Argentinou, avšak nakonec odcházela s prázdnýma rukama. Rozhodujícím pro konečné pořadí ve skupině se však ukázalo následné utkání s Nigérií, která nakonec postoupila do dalších bojů právě na úkor svěřenců Safeta Sušiče, kteří na závěr porazili Írán.

Zkušený obránce přitom na turnaji rozhodně nepatřil mezi opory, spíše naopak, nyní se rozhodl, že už na reprezentační úrovni nadále pokračovat nebude. "Hodně jsem přemýšlel a po konzultaci s rodinou a přáteli jsem se rozhodl pověsit reprezentační kopačky na hřebík," oznámil Spahić pro bosenská média. "Jsem hrdý na to, že jsem mohl hrát s tímto týmem na mistrovství světa, nyní však nadešel čas pro mladší generaci," dodal nejdéle sloužící kapitán BiH.

Spahić za reprezentaci poprvé nastoupil v roce 2003 proti Rumunsku, celkem za Bosnu a Hercegovinu odehrál 77 reprezentačních zápasů, ve kterých zaznamenal tři branky. Nyní se chce horkokrevný obránce soustředit na klubovou kariéru. "Emir mi řekl, že se chce soustředit na klubové povinnosti. Respektuji jeho rozhodnutí," uvedl Sušić. "Bosna a Hercegovina tím ztratila skvělého hráče a kapitána, kterého nebude snadné nahradit," doplnil.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mohl ještě chvíli reprezentovat, pořád je to nejlepší bosenský obránce.

Reagovat
p-e-t-k-o

Bičakčić je lepší.

Keď končia hráči ako Lahm, tak hráči ako Spahić musia.

Reagovat
smazaný uživatel

to samozřejmě nemůžeš srovnat, ale to víš...

Reagovat
p-e-t-k-o

Myslel som to ironicky, lebo do dnešného dňa som presvedčený že Phillipp mal pokračovať a neospravedlňuje to ani to, že skončil na vrchole.

Reagovat
p-e-t-k-o

Je stále najlepší pravý obranca na svete a myslím že aj na MS čo budú o 4 roky by bol pre Nemecko velkým prínosom.

Reagovat
Godwinson

Soudě dle MS udělal dobře, Emir

Reagovat
smazaný uživatel

Spahic poradne horel a nestihal na MS..takze..asi spravny rozhodnuti

Reagovat
smazaný uživatel

dobře udělal..viděl sem ho teda jen proti Nigérii a tam ho obcházeli jak kuželky, je čas pro mladší..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele