Southgate: Shaw se naučí být prvotřídním hráčem

16.10.2014, 19:58
Aktuality
Luke Shaw během letního přestupového okna vyměnil Southampton za Manchester United. Hodně lidí mu tento přestup rozmlouvalo, trenér anglické jedenadvacítky Gareth Southgate však mladého obránce podpořil...

Stále teprve 19letý krajní bek zažil u Rudých ďáblů obtížný začátek sezóny. Tradičnímu celku se nedařilo, sám Shaw navíc byl na marodce a nemohl tak trápícímu se mužstvu pomoci. Na debut za Manchester United si následně počkal až do minulého měsíce, kdy odehrál vítězný duel s West Hamem United.

Nyní na talentovaného obránce čeká nejtěžší úkol - vybojovat si pozici na levém kraji defenzivní čtveřice. "Luke si působení v Manchesteru užívá. Doposud si mohl nejlepší světové hráče pouze představovat a nyní s nimi může trénovat," prohlásil bývalý anglický reprezentant Gareth Southgate. "U Saints vyčníval, nyní se ale musí neustále zlepšovat," dodal.

Shaw byl pravidelným členem anglických mládežnických reprezentací, přestože věkem stále spadá do "devatenáctky", pravidelně se objevuje v nominaci jedenadvacítky a dokonce už si připsal i tři starty za seniorskou reprezentaci Albionu. To ještě za působení v Southamptonu.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (358)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele