Southampton získal brankáře Frasera Forstera

10.08.2014, 09:58
Aktuality
Po sérii odchodů začíná Southampton zacelovat vzniklé mezery. Další novou akvizicí jihoanglického celku se stává brankář Fraser Forster z Celticu Glasgow, za kterého Soton zaplatí 10 milionů liber. Sám anglický reprezentant podepíše na St. Mary's Stadium čtyřletý kontrakt...

Forster je odchovancem Newcastlu, kde se však výrazněji neprosadil. Poprvé na sebe 26letý brankář více upozornil až na hostování v Norwichi, následně se přesunul do Glasgowa. S Celticem za čtyři roky získal tři ligová prvenství a dva domácí poháry.

Bylo pouze otázkou času, kdy se nadějný brankář ze Skotska přesune za novou výzvou. Nakonec Forster vyslyšel volání ambiciózního Southamptonu. "Chtěl bych poděkovat Celticu za poslední čtyři roky," uvedl Forster. "Vím, že klub chce, abych zůstal, ale sám cítím, že již nastal čas, abych se posunul za novou výzvou do Premier League," dodal.

Skvělé výkony ve skotském celku vynesly Forsterovi také pozvánku do anglické reprezentace, se kterou se představil na uplynulém mistrovství světa. Zde však do bojů nezasáhl. "Fraser je velmi talentovaný brankář a jsme rádi, že ho můžeme přivést do Southamptonu," pochvaloval si nový manažer Saints Ronald Koeman. "Získáváme do týmu další kvalitu," doplnil.

"Svaté" už během letní přestávky opustili obránci Luke Shaw (Manchester United), Callum Chambers (Arsenal) a Dejan Lovren, záložník Adam Lallana a útočníci Rickie Lambert (všichni Liverpool) a Pablo Daniel Osvaldo (Inter Milán). Opačným směrem naopak přišli Dušan Tadić (Twente), Graziano Pellè (Feyenoord), Stephan Taïder (Inter Milán) a Ryan Bertrand (Chelsea).

Autor: Jiří Vojík / bbc.co.uk, soccerway.com

Komentáře (1107)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele