SOUHRN LM: 6. KOLO, ÚTERÝ

06.12.2006, 01:04
Komentáře a souhrny
Barcelona nepřipustila překvapení a zajistila si postup vítězstvím 2:0 nad Brémami, dalším postupujícím je po výhře nad oslabenou Valencií AS Řím. Spartak Moskva překvapivě vyhrál na půdě Sportingu Lisabon a zahraje si Pohár UEFA, Bordeaux zvítězilo v Eindhovenu, Bayern remizoval s Interem, Chelsea přehrála Levski.


Skupina A

Barcelona stála před zápasem, který i někteří z hráčů označovali za jejich finále. Obhájce trofeje se před posledním kolem ocitl na pokraji vyřazení, ale měl vše ve svých rukou - stačilo porazit Werder Brémy. A Barca šla za svým cílem sebejistě hned od začátku, v úvodní desetiminutovce Wieseho otestovali Deco a Giuly. Ve 13. minutě už ale byl Wiese bezmocný. Ronaldinho se postavil k přímému kopu, chytře podstřelil nadskakující zeď a uklidil míč k tyči - 1:0. Pět minut nato bylo prakticky hotovo. Ronaldinho parádním pasem poslal za obranu Giulyho, ten vrátil míč před branku Gudjohnsenovi a jeho práce už byla snadná - doklepl do poloodkryté branky - 2:0.

Další branku mohla Barca přidat ve 35. minutě, Gudjohnsen se parádně protáhl mezi čtveřicí obránců, ale trefil tyč, a Giuly, sám před prázdnou brankou, dorážel nepřesně. I Brémy hrály ofenzivně, zápas ještě nevzdávaly. Jensen pálil nad, Klose nedosáhl na centrovaný míč, Naldova dělovka z přímého kopu mířila těsně mimo, stejně jako nůžky Diega.

I do druhé půle šli hosté aktivně, Klose minul. Na druhé straně mohl jejich naděje definitivně zhatit Gudjohnsen, jehož elegantně uvolnil Ronaldinho, jenže Islanďan prováhal možnost na střelu a vracející se Naldo jej o míč připravil. Barca nakonec udržela postup i čisté konto, s Almeidovou tečí si poradil Valdés a při pokusu Jensena při něm stálo štěstí, míč trefil jen spojnici břevna a tyče.

Barcelona si tedy zajistila postup na úkor Brém a mohla dokonce myslet ještě na prvenství ve skupině, ale na Chelsea čekal poměrně snadný úkol - Levski Sofia na vlastním hřišti. Velmi rychle mohla jít do vedení, ale Ševčenkovu ránu po Robbenově přihrávce zneškodnil 19letý brankář Mitrev. Poradil si i s dalším pokusem Robbena, ale ve 27. minutě už na Ševčenkovu parádní šajtli nedosáhl - 1:0.

Hosté předváděli sympatický výkon, nenechávali Chelsea hrát a vypracovali si i šanci na vyrovnání, akrobatickým volejem přestřelil Cédric Bardon. Ale Chelsea kontrolovala vývoj zápasu, další šance měli Ševčenko a Carvalho, Ballack pálil nad, neuspěl ani Drogba. Výsledek tak pojistil až v 83. minutě Shaun Wright-Phillips, když se zpoza vápna trefil přesně k tyči.

Tabulka:
1. Chelsea FC641110:413
2. FC Barcelona632112:411
3. Werder Brémy63127:510
4. Levski Sofia60061:170


Skupina B

V mnichovské Allianz Aréně hostil Bayern Inter Milán a šlo o prvenství ve skupině. Bayern byl lepším týmem a měl první šance, Makaaye však jednou vychytal Toldo a podruhé minul. Inter mohl domácí potrestat za neproměněné příležitosti, ale rána Mariana Gonzaleze jen zatřásla břevnem. Bayern se po přestávce přece jen dostal do vedení, na Salihamidžičovu perfektní dlouhou přihrávku si naběhl Roy Makaay a tísněn dvěma obránci v pádu prostřelil Tolda. Inter sice v samém závěru vyrovnal, to když Oliver Kahn, hrající svůj stý zápas v Lize mistrů, vyrazil Grossovu střelu a Patrick Vieira míč nekompromisní bombou vrátil do sítě, na konečné podobě tabulky to však nic nezměnilo, z prvního místa postupuje Bayern, Inter končí druhý.

Ve druhém utkání skupiny B šlo o hodně, o účast v Poháru UEFA. Sporting Lisabon hostil Spartak Moskva a stačila mu remíza, domácí však strašily dřívější dvě domácí porážky od ruských týmů. A vystrašily je dokonale, ještě než se pořádně rozkoukali, dvakrát inkasovali z protiútoků. V sedmé minutě utekl Bystrov, po jeho přihrávce Jiránek napálil břevno a odražený míč poslal do sítě parádními nůžkami Pavljučenko - 1:0. V minutě šestnácté to byl znovu Bystrov, kdo se prosmýkl obranou do vápna, od brankové čáry poslal lehký centr na zadní tyč a volný Kaliničenko se nemýlil - 2:0.

Sporting se z šoku pomalu probral a začal více zlobit, po půlhodině hry se dočkal snížení. Po své levé straně znovu utekl obránce Ronny a tentokrát z toho nebyl brejk a gól Ricardově v síti, ale přesný centr na Carlose Buena a jeho přesná hlavička - 1:2. Domácí zabrali a po přestávce mohl z přímého kopu srovnat Moutinho, Liedsonova hlavička dokonce našla spojnici břevna a tyče. Ale kousal i Spartak, hned ve třech šancích byl velmi aktivní Bystrov, střídajícího Owusu-Abeyieho vychytal Ricardo. Minutu před koncem pak Spartak přece jen přidal do rozhozené obrany třetí branku, znovu utekl Bystrov, jeho pokus gólman vyrazil v Bojarincevovi a ten pečetil výsledek na 1:3. Vítězství znamená pro Spartak postup do Poháru UEFA, při rovnosti bodů se Sportingem pro něj hraje vzájemná bilance.

Tabulka:
1. Bayern Mnichov633010:312
2. Inter Milán63125:510
3. Spartak Moskva61237:115
4. Sporting Lisabon61233:65


Skupina C

Ve skupině C bylo vše rozhodnuto a podle toho také vypadala sestava Liverpoolu, která vyběhla na istanbulský Olympijský stadión proti Galatasaray. Reds se vrátili na místo, kde v roce 2005 zdvihli nad hlavu trofej pro vítěze Ligy mistrů, a do zápasu vstoupili lépe než soupeř, po perfektním centru Craiga Bellamyho je poslal do vedení Robbie Fowler. To však nemělo dlouhého trvání - hned dvě minuty nato chyboval Xabi Alonso, poslal do šance Necatiho a ten nezaváhal, za další čtyři minuty pak byl obrat dokonán, z dobrých 30 metrů se do odraženého míče opřel Okan Buruk a fantasticky trefeným volejem překonal bezmocného Jerzyho Dudka podruhé.

Šance se v pohledném zápase střídaly na obou stranách, blíže byli domácí, Ümit trefil hlavou tyč. V 79. minutě po pěkné akci zvýšil na 3:1 Saša Ilič a zajistil tak Galatasaray vítězství, v závěru se totiž ještě po Pennantově centru znovu trefil Fowler a stanovil na konečných 3:2.

Eindhoven hostil Bordeaux, a přestože byl po celý zápas o dost aktivnější, více držel míč a měl daleko více střel na branku, inkasoval během první půle tři góly. Hosté šli do vedení už v sedmé minutě, po pěkné kombinační akci se trefil Faubert. PSV nevyužilo několik příležitostí na vyrovnání a ve 25. minutě trestal Dalmat, sólo z vlastní poloviny zakončil krásným obloučkem přes brankáře. Aby toho pro domácí nebylo málo, ve 37. minutě Laslandes chytrou přihrávkou vyslal Darchevilla, ten obešel Gomese a zakončil do prázdné branky.

Domácí po přestávce posílili útok, na hřišti se ve svém 98. utkání v LM ukázal i Patrick Kluivert, ale nic víc, než čestný úspěch v podobě Alexovy dělovky z přímého kopu v 87. minutě, už nezmohli.

Tabulka:
1. Liverpool FC641111:513
2. PSV Eindhoven63126:610
3. Girondins Bordeaux62136:77
4. Galatasaray SK61147:124


Skupina D

Rozluštit sestavu Valencie v utkání na hřišti AS Řím jistě dalo práci i fanouškům tohoto španělského klubu. Zajištěný postup z prvního místa a na marodce skoro kompletní jedenáctka - dva pádné důvody postavit tým plný neznámých mladíků. Do hlavní role se obsadil zkušený 33letý Cristian Panucci, když nejprve dobrým obranným zákrokem obral o chvilku slávy 17letého Aaróna a ve 13. minutě po přímém kopu Taddeie a přihrávce Mexese zařídil jediný gól zápasu.

Zbytek už se snad ani nemusel hrát. Domácím hubené vítězství stačilo, hosté neměli důvod se někam hnát, a tak se utkání dohrálo v poklidném tempu a s minimem příležitostí na obou stranách. V řeckém Pireu se přitom mezitím hrálo o hodně. Domácí Olympiakos šel do utkání se Šachtarem s vidinou Poháru UEFA, hosté zase stále živili naději na postup do osmifinále. Olympiakos byl v úvodu jasně lepší, ale za neproměněné šance zaplatil krutou daň, Šachtar se hlavičkou Matuzaléma dostal do vedení.

Na hřišti se prakticky nic nezměnilo, jen se Řekové nehnali za vítězstvím, ale nejprve za vyrovnáním. Po přestávce ještě přidali na aktivitě a vyplatilo se, po centru Mariče a přiťuknutí Rivalda vyrovnal Castillo. Hosté určitě znali vývoj zápasu v Římě, věděli, že na postup to stačit nebude, a tak alespoň bránili remízu a Pohár UEFA. V domácím dresu se k aktivitě probudil Rivaldo a hned dvakrát protáhl Šusta v brance, ale ukrajinský tým nakonec remízu uhájil a může se těšit alespoň na jarní část Poháru UEFA.

Tabulka:
1. Valencia CF641112:613
2. AS Řím63128:410
3. Šachtar Doněck61326:116
4. Olympiakos Pireus60336:113


Autor: Petr Starý

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Až se vrátí nostro capitano, tak to bude ještě lepčejší!!!

Ale stejně děkuji! Jsem v rauši!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Takto si to prehajdákať

Reagovat
exmafie

Nemám rád portugalskou ligu, je dobře, že sporting je venku, ještě by dnes mohla vyletět Benfica a Porto a byl bych spokojenej...

Reagovat
smazaný uživatel

Porto doufámj postoupí.

Reagovat
Shevchenko

jo, musí

Reagovat
smazaný uživatel

Viem, že to sem nepatrí, ale tu si to všimneš Veľmi fandím v Škótsku Aberdeenu a už dlho tam nebola žiadna aktualizácia ani súpisky , ani sú tam neni základné údaje o klube. Asi neni čas alebo nejsou lidi, ale nedá sa aspoň toto u Aberdeenu doplniť?

Dík.

Reagovat
exmafie

Jám myslím, že nebude problém to najít na klubových stránkách, tak bys to mohl zkusit sám, kdyby ses nudil

Reagovat
PJ

Doplníme

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, bolo to expresné, už som si to našiel.

Reagovat
exmafie

Ty vole, co to tam přijelo za mančaft?? Ta marodka je vcelku hustá, prřibyl po včerejšku ještě někdo??

Reagovat
smazaný uživatel

jebom 17 letej Aaron, takže spokojenost

Reagovat
smazaný uživatel

19letej

Reagovat
exmafie

Včerejší zápas byl velice zajímavý i po komentátorské stránce... Vždycky se spíš komentátorů ČT zastávám, ale co předváděl včera Svěcený, to byl vrchol- Giulyho střela mimo prázdnou branku neuznaná jako gól kvůli ofsajdu Nejvíc mě ale dostal, když se dožadoval "jasné" penalty po normálním brankářském zákroku na Giulyho...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som pre istotu zvolil ORF 1 a jak tak čítam, asi som spravil dobre.

Reagovat
Xavi

Tak ten zákrok určitě normální nebyl. Možná tak v anglické lize...

Reagovat
exmafie

No já když jsem chytával, tak jsem do balónů taky chodil takhle, je to sice ostrej skluz, ale když do toho souboje nepůjdeš tak tvrdě, tak riskuješ buď zranění vlastní nebo inkasovanej gól, Wiese to udělal dobře a o penaltě se nedá mluvit..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Wiese tam šel jak blázen, možná, ež to bylo čisté, ale prasárna nehorázná. Ono pravdou je, že ti Němci mají sklony tady k tomuto zfanatizovanému chování...

Reagovat
exmafie

To nepopírám, bylo to hodně ostré a Giuly může být rád, že nedošlo k nějakému zranění... Nicméně v tomhle případě Wiesemu moc možností nezbývalo, byl rozběhnutý proti baónu a vletět tam jinak než nohama by byl risk...

Reagovat
Marv

Naprosto paradni cistej zakrok Tezko to mohl nejaky brankar vyresit lip A nez budes kritizovat tvrdost Brem tak se podivej na Barcu Kazde druhe prevzeti mice Diegem koncilo faulem hrace Barcy ze zadu..nebyly to sice nejak zakerne zakroky, ale nekolik zlutejch se tam dat dalo. A co treba Motta?? To je prasic! Hned na zacatku zajel do Diega, na pulce po odpiskani zakopl balon a zlutou dostal kdyz uz mel bejt davno venku! Njn to jsou hold fanousci Barcy- breci po kazdem zakroku a kdyz fauluje jejich hrac tak jako by nic. Jste jak mali Jardove nebo jako Ronaldinho kterej si v kazdym prohranym souboji pomaham rukama, loktama a pak se divi, mava kolem sebe rukama a buh vi co pritom pokrikuje..ja teda nevim...asi se divi proc nedostal zlutou kartu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, dobrý, Marve, uklidni se, dýchej zhluboka a pak se znovu podívej na můj příspěvek, kde píšu, že ten zákrok byl asi čistý. Jen "škoda", že těch "parádních čistejch zákroků" nebylo více, třeba by i Bremy postoupily a antifanoušci Barcy by měli i něco jiného oslavovat než to, že to neskončilo 3:0 ale 2:0.

Reagovat
Marv

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

A jako co měl dělat???Myslet na zranění a radši dostat fíka??? Gólman ve vápně musí jít do souboje i za cenu že třeba zraní klidně VLASTNÍHO hráče...to je prostě "nepsanej brankářskej zákon"...bohužel

Reagovat
HOST*ital

Ten včerejší komentář byl hrozný.Mohli to nechat komentovat Kyslíka.Jako bych já komentoval Juve.Horší než Čapek a Chelsea.

Reagovat
HOST*inkognito

Jo kua , kdyby to pískal kyslouš tak brémy dohrávjí v pěti a barcelona v patnácti

Reagovat
smazaný uživatel

Bezva super Šachtar jde do UEFY jsem naprosto spokojený výborně hezký zápas

Reagovat
Marv

..Barcelony (to asi jo), ale jen za 35 minut domaciho zapaasu s Bremama..myslim, ze mnohem zaslouzenejsi by byl postup Brem- krome prvnich 35 minut s Barcu a zapasu na Chelsea byli ve vsech zapasech lepsi nez jejich souper

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neseš to fakt špatně. Už jsi nás viděl v UEFĚ, co? Postoupili sme prostě zaslouženě. Brém je mi fakt moc líto a zasloužily by si taky postoupit, ale protože můžou jít dál jen dva, tak maj holt smůlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Volte nejlepší jedenáctku i trenéra roku.

http://www.uefa.com/fanzone/TeamOfTheYear/2006/index.html

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi na tiketu utekl jediný zápas. Sporting Lisabon je parta hovad, dám na neprohru, ale stejně dostanou trojku od slaboučkého Spartaku...

Reagovat
smazaný uživatel

V současné době je nejlepší nesázet.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Svěcený leze Barceloně do prdele, chudák jeden si myslí, že když ji bude pořádně vychvalovat, tak ho početné zastoupení fans Barcy v ČR bude milovat, nebo co?!

"Brémy jsou shiti, ale Barca je nej" asi takhle, co, pane zasraný Svěcený... měl by sis koněčně rozsvítit v té tvojí pomatlané tlamě ... se člověk dívá na fotbal a kazí mu ho takovejhle chudáček, děs!!!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Jinak zasloužená výhra Barcelony, dobře bránili (ne zas tak dobře, jak komentoval Svěcený ), ale víceméně Werder k ničemu vážnějšímu nepustili... Je dobře, že postoupili, aspoň bude mít koho Chelsea slavně porazit... doufám, že až ve finále...

Reagovat
HOST*Mr.Jindros

Losování neumožňuje potkat soupeře ze skupiny jinde než ve finále, ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen v osmifinále,pak už je to o náhodě.Teda aspoň myslím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele