SOUHRN LM: 4. KOLO, ÚTERÝ

01.11.2006, 00:59
Komentáře a souhrny
Z letošního dvojzápasu mezi Barcelonou a Chelsea vyšel lépe londýnský tým, po domácí výhře dokázal na Nou Campu remizovat 2:2. Liga mistrů zná první čtyři postupující - jsou jimi Bayern Mnichov, Liverpool, Eindhoven a Valencia.

Druhý letošní souboj dvou gigantů světového fotbalu, Barcelony a Chelsea, byl o poznání více vyhecovaný, než ten před dvěma týdny a italský rozhodčí Farina udělil celkem deset žlutých karet, šest na straně Blues. Ti prakticky celý zápas dotahovali - už ve třetí minutě se trefil Deco a ve druhé půli po Lampardově vyrovnání Barca brzy znovu vedla poté, co se prosadil Gudjohnsen. Poslední slovo ale měla Chelsea, v nastavení zařídil bod Drogba. Brémy splnily roli favorita na hřišti Levski Sofia, když o svém vítězství 3:0 rozhodly během pěti minut. Nejprve si dal neuvěřitelný vlastní gól brankář Mihajlov, druhý přidal Baumann a po něm výsledek pečetil Frings. Postup zatím nemá zajištěn nikdo, nejblíže je však Chelsea, v posledních dvou zápasech jí bude stačit neprohrát v Brémách o tři góly nebo uhrát doma alespoň bod s Levski. O druhém postupujícím se rozhodne mezi Brémami a Barcelonou, momentálně je na tom lépe německý tým, ale k rozhodujícímu zápasu pojede v posledním kole na Nou Camp.

Podrobný komentář utkání Barcelona - Chelsea naleznete zde.

Bayern Mnichov hostil Sporting Lisabon, ani tentokrát neinkasoval, ale ani žádný gól nedal. Samotná remíza 0:0 asi fanoušky bavorského klubu příliš nepotěšila, ale i jeden bod stačil Bayernu k zajištění postupu mezi nejlepších šestnáct. Bod pro Sporting by se mohl zdát cenným, ale v postupovém boji vlastně nic neznamená. Inter totiž dokázal vyhrát na půdě Spartaku Moskva, jedinou branku zápasu vstřelil už v první minutě po obrovské chybě Stranzla Julio Cruz a před utkáním se Sportingem má vše ve svých rukou. Dokáže-li doma vyhrát, bude slavit postup, v jiném případě si ale situaci vážně zkomplikuje, neboť bude zřejmě potřebovat v posledním kole bodovat na Bayernu.

Skupina C je co se týká boje o postup po čtyřech kolech rozluštěna, na osmifinále se mohou těšit v Liverpoolu a Eindhovenu. FC Liverpool hostil Girondins Bordeaux a prakticky mu nedal šanci, byť dlouho vedl jen o gól, který zaznamenal Luis García povedeným volejem. Po přestávce ale ujely nervy hostujícímu Fernancu Menagazzovi, dal "hlavičku" Riisemu a po zásluze šel do sprch. Reds přesilovku rychle využili, za pět minut se trefil Gerrard a brzy po něm pečetil na 3:0 opět García. Postup se slavil i v Eindhovenu, kam zavítal Galatasaray Istanbul. Vývoj zápasu výrazně ovlivnila 38. minuta, kdy unikajícího Farfána stáhl k zemi Stjepan Tomas a dostal červenou kartu. Po přestávce domácí svou převahu vyčíslili i dvěma góly, nejprve zblízka hlavou doklepl brankářem vyražený míč Simmons a šest minut před koncem postup zpečetil Arouna Koné. V příštím kole Liverpool hostí Eindhoven a bude se rozhodovat o postupujícím z prvního místa, v souboji Bordeaux s Galatasarayem půjde už jen o Pohár UEFA.

Šachtar Doněck se v utkání s Valencií chtěl poprat o naději a začal velmi dobře, hned ve druhé minutě vedl po parádním přímém kopu Jadsona. Valencia srovnala v 18. minutě kdy Villův přímý kop tečoval do sítě Morientes, ale poslední slovo v hektické půlhodině měli opět domácí, krásnou ranou se trefil Fernandinho. Šachtar Valencii přehrával, ale další gólpřidat nedokázal, po přestávce svou převahu ztratil a brzy ztratil i vedení, v 68. minutě srovnal na konečných 2:2 hlavou Ayala. AS Řím přivítalo Olympiakos Pireus a promarnilo šanci zajistit si postup spolu s Valencií, uhrálo s řeckým týmem totiž jen remízu 1:1. Hosté dokonce vedli po přesné hlavičce Julia Cesara, Totti pak nedal penaltu, ale v 66. minutě si napravil reputaci, když korunoval tlak svého týmu vyrovnávajícím gólem. V příštím kole stačí Římanům k zajištění postupu uhrát bod v Doněcku.

Podrobný komentář utkání AS Řím - Olympiakos naleznete zde.
Podrobný komentář utkání Šachtar - Valencia naleznete zde.


Skupina A

Tabulka:
1. Chelsea FC43108:310
2. Werder Brémy42116:37
3. FC Barcelona41218:45
4. Levski Sofia40041:130



Skupina B

Tabulka:
1. Bayern Mnichov43107:010
2. Inter Milán42023:46
3. Sporting Lisabon41212:25
4. Spartak Moskva40132:81



Skupina C

Tabulka:
1. Liverpool FC43107:210
2. PSV Eindhoven43105:110
3. Galatasaray SK40133:71
4. Girondins Bordeaux40130:51



Skupina D

Tabulka:
1. Valencia CF431010:510
2. AS Řím42117:37
3. Olympiakos Pireus40225:82
4. Šachtar Doněck40224:102




Autor: Petr Starý

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

...ať se jdou bodnout za zkurvení tiketu...

Reagovat
exmafie

No jo, tak to člověk musí být opravdu jarin, aby dával na Bayern a AS

Reagovat
smazaný uživatel

Já měl svrbění na levé patě, ale nedal jsem na to...

Reagovat
exmafie

To je klasika, já měl zase 100% tušení, že na Nou Campu to bude remíza a vsadit jsem to nebyl, takže když dal Drogba na 2:2, tak jsem z too měl trošku rozpotuplné pocity

Reagovat
exmafie

Nicméně jestli chceš peníze zpátky, tak dnes doporučuju plichtu na Benficu se Celticem

Reagovat
Xavi

Tak tam bych to viděl na 1.

Reagovat
exmafie

I to je možnost

Reagovat
smazaný uživatel

...a nepřej si mě, jestli ti to nevyjde...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsi posral, kolego, příště se na tvoje rady vy....

Reagovat
smazaný uživatel

A není lepší nesázet?

Reagovat
smazaný uživatel

Chytrej jak radio....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
exmafie

No co naděláš, když nějaký jelito během dvanácti minut zprasí dva góly, mně to taky sere, tím spíš, že druhej zápas na tiketu jsem měl výhru AEK s kurzem 2.9

Reagovat
HOST*marv

Nevím proč na ně vsázíš,když mají jasný postup-to asi nejsi dobrý tipař a navíc Bayern vyhraje LIGU MISTRŮ

Reagovat
smazaný uživatel

Leda hovno

Reagovat
HOST*

Blbečci jedni vypatlaní,dal sem na ně 300Kč a oni si prohrajou svińe jedny,když mám finanční krizi a sem bez peněz ,zabít tu bandu sraček:-(((( Platy maj jak svińa a nedokážou porazit Kodaň

Reagovat
smazaný uživatel

Já nejsem tipér, ale tohle stačí trochu sledovat a muselo ti dojít, že...

Reagovat
exmafie

Hmmm, žes to sem nenapsal před zápasem, hned bych šel vsadit na Kodaň, taky mi to nedošlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ne jak dlouha ještě budeme mít do pr.... smůlu Už mě to nebáví v každým zápase LM smula A chyba obrany kuva mě to tk se..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele