SOUHRN LM: 3. KOLO, ÚTERÝ

18.10.2006, 01:02
Komentáře a souhrny
Ve čtyřech skupinách se Ligy mistrů dostala do své poloviny. Favorité byli většinou úspěšní, Lyon, Real a AC Milán vyhráli venku, Manchester United a Lille uspěli doma. Jediným, kdo zaváhal, je Arsenal, ten prohrál v Moskvě s CSKA. V dalších zápasech pak Celtic celkem jednoznačně porazil Benfiku a Porto podobně přehrálo Hamburk.

Dynamo Kyjev letos není ve své kůži, ve třech zápasech, z toho dvou domácích, inkasoval 12 branek a nic jiného než poslední místo asi čekat nemůže. Tentokrát si na Ukrajinu pro tři body dojel Olympique Lyon. Po vyrovnaném úvodu, v němž rozhodčí domácím neuznali gól pro ofsajd, otevřel skóre brazilský záložník Juninho Pernambucano. A jak jinak, než parádně trefeným přímým kopem. Sedm minut nato zasadil Dynamu druhou ránu Kim Källström a než mohla po přestávce přijít nějaká snaha o návrat do zápasu, pohřbil veškeré naděje domácích po Juninhově rohu Florent Malouda. Lyon tak bez inkasovaného gólu vede tabulku a je jednou nohou v osmifinále. Blízko postupu je i Real Madrid, který také uspěl venku. Do Bukurešti sice cestoval po ligové porážce od Getafe, ale oklepal se rychle, už v deváté minutě se hlavou trefil Sergio Ramos. Domácí sice občas prověřili Casillase, ale jinak měl Real zápas pevně v rukou a do přestávky přidal ještě jednu branku, vyraženou ránu Van Nistelrooye doklepl Raúl. Po přestávce přidal parádní trefu dobře hrající Robinho a i když domácí snížili zásluhou Badey, poslední slovo měl Real. Ruud van Nistelrooy zblízka chytře přehodil brankáře a stal se po Raúlovi a Ševčenkovi třetím hráčem, který v Lize mistrů nastřílel 50 branek.

Skupina F se zdá být rozehraná poměrně jasně, prim hrají celky z britských ostrovů. Manchester United hostil dánský FC Kodaň a veden kapitánem Waynem Rooneym, který zastupoval zraněné Giggse a Nevilla, si s ním bez větších potíží poradil. Sice trvalo 39 minut, než přišel první gól, trefil se Paul Scholes, ale hosté příliš nekousali, Van der Sar měl většinou snadné zákroky. Krátce po přestávce přidal druhý gól po rohu John O'Shea, na 3:0 pak pečetil střídající Kieran Richardson. Na hřiště se podíval i Alan Smith, poprvé od února, kdy si zlomil nohu. Také na Ostrovech, jen o něco severněji, se hrál druhý zápas skupiny, Celtic přivítal Benfiku. Po vyrovnané první půli přišly chvilky Kennyho Millera, v 56. minutě otevřel skóre a i když pak hosté tlačili, trefili i břevno, za deset minut z brejku přidal druhý gól. V nastavení pak ještě další trefu přidal Pearson a pojistil Celtiku druhé místo za Manchesterem, pět bodů před Benfikou a Kodaní.

V Moskvě se na hřišti CSKA představil loňský finalista Arsenal a s rozestavením 4-5-1 diktoval tempo hry, za dvacet minut ale nedokázal vážněji ohrozit branku a byl potrestán, z přímého kopu se krásně trefil Daviel Carvalho. Arsenal se zvlášť po přestávce snažil vyrovnat, ale nebylo mu přáno. Hoyte trefil tyč, radost Kola Tourého překazil ofsajd, míč do branky pak v 86. minutě dopravil i Thierry Henry, ale místo vyrovnání dostal kartu za ruku. CSKA se tak dostalo do čela tabulky, má sedm bodů a ještě neinkasovalo. Poslední a zřejmě už jen s teoretickými šancemi na postup je trápící se Hamburk. Zápas v Portu jeho mizérii jen potvrdil. Brzy po brance Lisandra Lópeze prohrával, vyrovnání nebylo Ljubojovi uznáno pro faul na gólmana a pak hosté dostali ještě gól do šatny, když penaltu o Ljubojově ruce proměnil Lucho González. Do otevřené obrany pak domácí přidali ještě dvě branky, radovali se Postiga a znovu López, Hamburk se v závěru zásluhou Trochowskiho dočkal alespoň čestného úspěchu.

Poslední skupině H zatím vévodí AC Milán. Po bezbrankové remíze v Lille jej čekal další zápas venku, na hřišti Anderlechtu. V první půli měli rosonerri navrch, ale dvě minuty po přestávce dostal Bonera druhou žlutou a domácí zadoufali, že by snad mohli získat cenný skalp. Toho se však nedočkali, po brejku se po Seedorfově přihrávce trefil Kaká a sebral domácím vítr z plachet. Ti ještě mohli vyrovnat, ale Milán zachránil gólman Dida a při Juhászově střele i branková konstrukce. Na druhé místo za Milán se tak dostal Olympique Lille, který si na domácím hřišti poradil s řeckým AEK Atény. Na góly si diváci museli počkat až do druhé půle, ale nakonec se za čekání určitě nezlobili. Robailovu trefu z 64. minuty sice ještě "vymazal" vyrovnáním za čtyři minuty Olič, ale na gól Gygaxe v 82. minutě už Řekové odpověď nenašli. Navíc v nastavení inkasovali potřetí, tentokrát z kopačky Makouna.


Skupina E

Tabulka:
1. Olympique Lyon33008:09
2. Real Madrid32019:46
3. Steaua Bukurešť31025:83
4. Dynamo Kyjev30032:120



Skupina F

Tabulka:
1. Manchester United33007:29
2. Celtic Glasgow32016:36
3. Benfica Lisabon30120:41
FC Kodaň30120:41



Skupina G

Tabulka:
1. CSKA Moskva32102:07
2. Arsenal FC32014:26
3. FC Porto31114:34
4. Hamburger SV30032:70



Skupina H

Tabulka:
1. AC Milán32104:07
2. Olympique Lille31204:25
3. RSC Anderlecht30212:32
4. AEK Atény30122:71




Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Včera mě nadchnul, jenom sem o něm slyšel, ale teď, když sem ho viděl, musim smeknout. Hraje parádně a Celtic předvedl sympatický výkon!

Reagovat
smazaný uživatel

Nakamura mě teda moc nenadchnul spíš mě nadchnul Miller myslím, že tento zápas se Japonskému hráči moc nepovedl v lize hraje sto krát líp

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele