SOUHRN LM: 1. KOLO, STŘEDA

14.09.2006, 01:03
Komentáře a souhrny
Real Madrid vstoupil do Ligy mistrů levou nohou a snadno podlehl Lyonu. Překvapení se zrodilo v Kyjevě, kde vysokým rozdílem vyhrála Steaua. Manchester United v pěkném zápase přestřílel Celtic. Rosický pomohl Arsenalu gólem k výhře v Hamburku. AC Milán si poradil s AEK Atény.

Přesně před rokem Real Madrid prohrál v úvodním utkání základní skupiny Ligy mistrů v Lyonu 0:3 a mnoho nechybělo, aby se historie opakovala. Francouzský mistr svého soupeře přehrával ve všech směrech, po půlhodině už vedl 2:0 a nebýt několika dobrých zákroků Ikera Casillase, mohl být konečný rozdíl klidně i více než dvojnásobný. V Kyjevě fanoušci také viděli převahu svého týmu, Dynama, ale také kroutili hlavou nad produktivitou soupeře. Steaua Bukurešť totiž na Ukrajině zvítězila přesvědčivým skóre 4:1, dvě branky vstřelil Nicolae Dica, jednu výstavní z přímého kopu.

Do skupiny F vstoupil vítězně, stejně jako v prvních čtyřech kolech do Premier League, Manchester United. Proti Celticu měl sice výrazně navrch, ale neměl to vůbec jednoduché - po chybě obrany prohrával 0:1, pak dvěma góly otočil Saha, ale hosté srovnali z přímého kopu. Až Solskjaer krátce po přestávce vystřelil Rudým ďáblům vítězství. V Kodani se místní FC předvedlo v premiéře v Lize mistrů proti Benfice Lisabon a s loňským čtvrtfinalistou vybojovalo bod za bezbrankovou remízu.

Nejlépe jak mohl začal i londýnský Arsenal, dokázal zvítězit na hřišti Hamburku. Ten už po deseti minutách přišel o přísně vyloučeného gólmana Kirchsteina, vedl penaltou Gilberta, po přestávce se ve své parádní disciplíně, střele z dálky, předvedl Tomáš Rosický a svým prvním gólem v dresu Gunners zvýšil. Domácí už jen korigovali v závěru Sanogem. Body doma ztratil i vítěz Ligy mistrů z roku 2004 FC Porto, sice výrazně přestřílelo CSKA Moskva a mělo více šancí, ale hosté stav 0:0 udrželi až do konce.

Ve skupině H je jasným favoritem AC Milán a ten to potvrdil snadným vítězstvím nad AEK Atény. Řecký tým sice nehrál úplně druhé housle, ale převaha AC byla zřejmá a také vyjádřená třemi brankami, v první půli se trefili Inzaghi a mladý debutant Gourcuff, třetí gól pak přidal z penalty Kaká. Ve druhém utkání skupiny hostil Anderlecht mužstvo Lille a přestože vedl gólem Pareji, mohl být nakonec rád za remízu. Hosté byli střelecky aktivnější, ale zvládli jen vyrovnat deset minut před koncem.


Skupina E

Tabulka:
1. Steaua Bukurešť11004:13
2. Olympique Lyon11002:03
3. Real Madrid10010:20
4. Dynamo Kyjev10011:40



Skupina F

Tabulka:
1. Manchester United11003:23
2. Benfica Lisabon10100:01
FC Kodaň10100:01
4. Celtic Glasgow10012:30



Skupina G

Tabulka:
1. Arsenal FC11002:13
2. FC Porto10100:01
CSKA Moskva10100:01
4. Hamburger SV10011:20



Skupina H

Tabulka:
1. AC Milán11003:03
2. RSC Anderlecht10101:11
Olympique Lille10101:11
4. AEK Atény10010:30




Autor: Petr Starý

Komentáře (19)

Přidat komentář
exmafie

...Real zase dostal, což mě vlastně až tak netíží, ale pořád rozdýchávám ten dementní Kyjev... Já tipnu správně výhru Arsenalu, pak chytnu i remízu Porta s kurzem 3.5 a pak mi tiket vyjebe banda idiotů ze sibiře

Reagovat
smazaný uživatel

tak si mesto nich mal dat lyon

Reagovat
HOST*

Real Madrid vypadne na úkor Steauy

Reagovat
Mr.Jindros

Hm, aby ten váš klub od tý bandy ze Sibiře nedostal výprask. On jim na daleké Ukrajině zmrzne úsměv na rtech.

Reagovat
HOST*Pavel

odkdy je Kyjev na Sibiři???

Reagovat
exmafie

Nemyslel jsem to doslovně, ostatní to pochopili..

Reagovat
HOST*Pavel

Reagovat
HOST*

tak to nejsi sam komu posral kyjev tiket zmrdi

Reagovat
HOST*ACM

Povinne,ale dolezite vytazstvo!!!

Reagovat
HOST*

a budete mít ušetřené trápení. To je v posledních letech nejsrandovnější mužstvo. Jak tam vidím toho Raula, Beckhama a tu obranu s Carlosem je mi špatně. Už i Cannavaro se začíná kazit Ta obrana to je něco strašného. I ten Ramos na to nemá. Je to pořád dokolečka. Doufám, že Beckhama s Raulem ještě pět roků budou hrát ¨. Kyjev snad porazí Merda Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

s realem je to stale špatne

Reagovat
HOST*xx

este sa nestihli zohrat, potrebuju cas

Reagovat
HOST*

http://youtube.com/watch?v=uvO3UUZXcco&mode=relat%20ed&search=

Super video o nejlepším týmu. Doporučuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle názvu to nejlepší tým nebude..

Reagovat
smazaný uživatel

Tym, kterej vubec LM hrat nemel.. btw. takhle bych dokazal sestrihat i utkani Hradce, kde by vsichni vypadali jako hvezdy..

Reagovat
HOST*

ROSSONERI PER SEMPRE!

Reagovat
HOST*Pavel

nic moc video

Reagovat
smazaný uživatel

...skončil v reprezentaci kvůli problémům se zdravím své matky..

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo jak je mi to líto.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele