Souček si užil největší oslavy kariéry. Ještě teď z toho mám euforii, řekl

12.06.2023, 22:46
Aktuality

Tomáš Souček si po středečním triumfu ve finále Evropské konferenční ligy s West Hamem užil nejemotivnější oslavy v kariéře. Kapitán české reprezentace si vychutnal triumfální jízdu otevřeným autobusem v Londýně před 80 až 100 tisíci fanoušků a mimo jiné zazpíval před příznivci klubovou píseň. K radosti rodiny po vítězném finále shodil vousy a teď už se soustředí na poslední akci v sezoně - nadcházející zápasy národního týmu na Faerských ostrovech a v Černé Hoře.

"Oslavy byly neuvěřitelné. Upřímně jsem ani nečekal, že budou tak velké. Už tady v Edenu, plná tribuna sever fanoušků West Hamu, to bylo úžasné. Druhý den jsme se pak vraceli do Londýna. Upřímně trochu jsem přemýšlel, jestli tam mám jet. Když jsem v Praze, tak jestli jet zpátky do Londýna. Ale chtěl jsem jet, věděl jsem, že fanoušci na to čekají. Nečekal jsem, že přijde 80 až 100 tisíc lidí," řekl novinářům Souček, který dnes přebral trofej pro vítěze ankety Zlatý míč pro nejlepšího českého hráče sezony.

"Měli jsme asi dvouhodinovou jízdu otevřeným autobusem, zpívali jsme, davy fanoušků šly s námi. Pak jsme šli na pódium, kde jsme byli další hodinu nebo dvě. Neuvěřitelné, můj největší zážitek s fanoušky. Ještě teď z toho mám euforii, když na to vzpomínám," doplnil Souček.

Oslavy s West Hamem podle něj překonaly i ty po zisku titulu se Slavií. "Asi to bylo emotivnější. Se Slavií jsme si to také užili s fanoušky na hřišti a na stadionu, měli jsme tam pódium. To bylo srovnatelné a hodně podobné. Ale ten druhý den tady byl nezapomenutelný. Je vidět, jaké je to pro fanoušky West Hamu náboženství," uvedl osmadvacetiletý záložník.

Sám příznivcům zazpíval. "Před finále jsem dával (na sociální sítě), jak jsem slavil s fanoušky Slavie, zpíval jsem do mikrofonu před tribunou sever. Ve West Hamu to všichni viděli, tak říkali, že musím zazpívat i tady. Dali mi mikrofon, byl jsem trochu nervózní, ale před všemi fanoušky jsem zazpíval 'West Ham are massive everywhere we go'. Bylo to úžasné," řekl Souček.

"Co je oproti Česku jiné, že máme hodně tanečníků v šatně - Francouzi, Angličani umí taky. Zvou i mě, to není úplně dobrý nápad, ale užíváme si to. Forma slavení je třeba trochu jiná, jakékoliv oslavy jsou ale parádní. Nejsem úplně dobrý zpěvák, ale asi pořád na lepší úrovni než tanečník. Všichni se smějí, tak to má být, jsme na jedné vlně," prohlásil Souček.

Během oslav toho příliš nenaspal. "Bylo to náročné. Ze stadionu jsme odjížděli asi ve dvě ráno. Pak jsme jeli na hotel s partnery, rodinami. Moc jsme toho nenaspali a druhý den pak byla v Londýně cesta tím autobusem. Já chtěl jít po zápase spát, ale jak jsem byl napumpovaný adrenalinem a emocemi, nešlo to. Zkoušel jsem asi 30 minut usnout a za chvíli jsem šel na snídani," líčil Souček.

Po finále se oholil. "Už před semifinále jsem si říkal, že minule jsme to semifinále (Evropské ligy) nedokázali. Tak jsem si říkal: Pojď to držet, ty vousy. Když jsme postoupili, tak bylo potřeba to držet do konce. Doma nebyli úplně šťastní, ale za pohár a medaili to stojí. Byl to další rituál, co jsem držel a druhý den to šlo dolů," uvedl Souček.

Z triumfu se radoval i spolumajitel West Hamu a vlastník Sparty Daniel Křetínský, který na stadion rivala Slavie zavítal při finále poprvé. "Říkal jsem mu, že teď má na Slavii nejlepší vzpomínky. Byl v Edenu jednou a hned má pohár. Lehké popichování je správné. I já jsem rád, že Sparta existuje. Také on musí být rád, že existuje Slavia, že máme jeden druhého," řekl Souček. "Byl nadšený, užil si to, že tam přišel. Byl poté na oslavě, každému hráči podal ruku," řekl Souček.

Ziskem trofeje v Konferenční lize si West Ham vylepšil náladu poté, co v Premier League dlouho bojoval o záchranu a skončil na 14. místě. "Sezona byla hodně nahoru dolů. Měli jsme hodně nových příchodů, nemohli jsme se sehrát a na začátku měli ztráty. Po mistrovství světa jsme měli dobrý čas na to se sehrát, absolvovali jsme soustředění. Nastartovali jsme se, zachránili se a najeli na formu pro Konferenční ligu. Trofejí jsme na konci z průměrné sezony udělali jednu z nejlepších za poslední roky. Do příští jdeme s tím, že zase chceme něco velkého," prohlásil Souček.

V příští sezoně už u toho nemusí být jeho kolega ze zálohy Declan Rice, který by mohl přestoupit do Arsenalu. "Už dva roky se mluví o tom, že odejde. Teď je šance největší, ale hrozně mu to přeju, zaslouží si to. Z mladého janka se stal lídr, zapsal se do historie West Hamu. Na hřišti by mi chyběl, hodně jsme toho spolu odehráli. Odchody ale k fotbalu patří. Nějaké změny budou, ale doufám, že ne ve velkém, abychom se zase dlouho nemuseli sehrávat."

Na závěr sezony ho ještě čeká s reprezentací třetí utkání kvalifikace mistrovství Evropy na Faerských ostrovech a následná příprava v Černé Hoře. "Sezona byla opravdu náročná. Těším se na dovču, že budu s rodinou. Ale síly mám. Reprezentaci beru jako poslední krok, potřebujeme s Faerskými ostrovy tři body do kvalifikace. Musíme si dát pozor, zápas v Moldavsku (0:0) je varováním. V hlavě už mám, co dalšího by se mohlo zvládnout. Hlavní je teď postup na Euro, zvlášť když je vedle nás v Německu," dodal Souček.

Autor: ČTK

Komentáře (38)

Přidat komentář
VTID94

https://twitter.com/lampiaolitoral/status/1668386800878997508?t=1ImPMi4u7-KF2XHCr9zWmA&s=19

Brankár Vlachodimos do Villy? Dohoda 15+5 mega a naplánovaná lekárska.

Reagovat
Grahf

z benficy za tak málo?

Reagovat
VTID94

No vyzerá to tak. Uvidíme keď sa to dotiahne. Len neviem či to bude backup alebo náhrada za Martineza

Reagovat
O.Giroud

skôr z Benficy taký starý?

Reagovat
Dawon

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano

·

13m

Saudi clubs are aware of the verbal agreement at final stages between David de Gea and Manchester United over new deal, but they're still insisting to tempt the goalkeeper. #MUFC

Man Utd remain on the market for new goalkeeper in any case.

Ze by Saudove konecne udelali neco uzitecneho?

Reagovat
Busby babes

no, jestli prijde Costa, coz by bylo super, tak je zbytecne DDG drzet. Dvojku muze delat klidne Kovar.

Reagovat
Grahf

kovar už dvojku robiť nebude, keď može hrať inde základ. Dvojky bývajú golmani pred dochodkom.

Reagovat
Busby babes

to je picovina. Jako delal jednicku ve Sparte. To je o dva levely pod spickou PL. Navic taky zalezi na podminkach + ma smlouvu, takze si nejak vyskakovat taky nemuze.

Reagovat
smazaný uživatel

to je sice všechno pravda, ale z pohledu anglánů je Sparta tak o 5 úrovní pod jejich 2. ligou. Radši než Kovářovi jako dvojce daj šanci nějakýmu 34 letýmu angličanovi co celou kariéru chytal v Petersborough

Reagovat
Busby babes

jenze to bychom ho museli koupit. a to nebudem chtit, protoze neni uplne budget. Mozna to tak nedopadne, ale rikat by default, ze to tak nemuze byt je proste blbost. Kovar je v United hodne cenenej, DDG o nem treba rikal, ze z tech mladych golmanu, co jsme v poslednich letech meli je jasne nejlepsi, to same trenersky tym.

Takze bude spis zalezet na tom, jestli ho budem chtit poslat zase hostovat aby chytal co nejvic nebo mu dame prostor v poharech a tak a udelat treba 2000 minut, coz by bylo nekde na urovni Freda/McTominaye a ne zas o tolik mene nez mel letos ve Sparte.

Reagovat
Kucka

Dvojka u vás 2000 minut dlouho neměla, ne?

Reagovat
Busby babes

protoze byla jasna jednicka no. To nemusi byt pripad pristi rok. Ale jak rikam, zalezi na tom, co by byl plan od ETH. proto zminuju i to hostovani.

Reagovat
smazaný uživatel

počkat, Manchester United nebude chtít koupit na dvojku nějakýho zkušenýho golmana z druhý anglický, protože to není moc levný? To snad ne ne

Taky nevím upřímně, kde by vzal 2000 minut, kdyť to je přes 22 zápasů. To už se nedá ani bavit o dvojce pomalu. Byl jsem zvědavý, tak jsem si to našel a Sergio Romero, co měl docela silnou pozici jako dvojka, odchytal nejvíc za sezonu 18 zápasů. Navíc to bylo v tý sezoně, kdy se hrála pouze evropská liga, Manchester United jde příští rok do Ligy mistrů, tam nevim, jestli by si Kováře úplně lajsli

Reagovat
Busby babes

DDG letos ma 5300 minut, predtim 4200, predtim kdyz se trochu stridali s Hendersonem tak 3200 a Hendo 2300. Takze mozne to je.

Reagovat
smazaný uživatel

teoreticky možná, když se povedou poháry atd, prakticky nikoli. Srovnání s Hendersonem je trochu zvláštní, frajer má start za áčko anglie, už předtím než byl takhle dvojkou tak odchytal celou sezonu v premier league. Pro United je někdo s Kovářovým profesním životopisem pod jejich rozlišovací schopnost imo. Ale uvidíme, podle mě si ho ani nestáhnou (snad) a i kdyby si ho stáhli tak ho spíš pošlou někam do league one

Reagovat
Busby babes

"Pro United je někdo s Kovářovým profesním životopisem pod jejich rozlišovací schopnost imo"

jako ze nevime o golmanovi, kterej uz je 3 roky zapojeny v acku a mame ho pod smlouvou a na hostovani?

Reagovat
Busby babes

btw League One je pro PL relevantnejsi nez ceska liga...

Reagovat
smazaný uživatel

no ale přesně o tom se tady celou dobu bavíme ne

Proto jsem říkal, že má na dvojku větší šanci kdyby udělali nějakýho random frajera z Petersborough než Kovář a ano proto říkám, že je pod jejich rozlišovací schopnost. Ne že o něm neví, ale že jeho CV nijak neocení, je to pro ně málo. Víc by pro ně bylo, kdyby chytal sezonu v prostředku League one, přesně tak.

Proto mi přijde z říše fantazie vůbec úvaha, že by mu dali šanci na dvojku natož pak nějakých 2000 minut.

Reagovat
Dawon

Costa by ale asi stal balik jako krava ne? To v te soucasne situaci nevidim az tak realisticky. Navic me teda trochu desi, jak priserny byl na MS Aby nahodou nebyl trochu choker

Reagovat
Busby babes

prej 50.

Reagovat
Busby babes

on ma nejakou vykupku, ktera je vic, ale pry Porto bude muset nekoho prodat aby meli penize... tak uvidime, jsou to zatim drby. ale na trhu pro golmana ocividne jsme, kdyz jsme porad nepodepsali DDG novou smlouvu.

Reagovat
Dawon

50 bych za nej asi klidne dal, za me je to proste obrovska priorita, protoze prototypicky fakt snad neexistuje min vhodny golman pro Ten haguv styl fotbalu, nez je DDG...otazka jestli to on vnima stejne a jestli ty penize radeji neutrati jinde.

Reagovat
Busby babes

ja bych rekl, ze jo, proto s nim klub jeste nepodepsal. Tohle vypada, ze je zdrzovani ze strany klubu a imho se ceka na to, jestli se nam podari sehnat nahradu no. Ale tak uvidime.

Reagovat
GrimeBaller98

Kolik clanku tu jeste bude o potato salad merchant? Vyhrat to Fiorentina, tak je tu maximalne jeden clanek

Reagovat
Fridgiee

Byla by tlačenka s Barákem. V tomhle finále se nedalo vyhrát.

Reagovat
O.Giroud

No asi ani ne, pred finále Baraka ledva spomenuli a po finále má človek pocit, že to vyhral len Soucek

Reagovat
Kucka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

a jak to teda je? Docení to časem nebo ne?

Reagovat
Puskas

Ještě to proberou s mančaftem při večeři.

Reagovat
Xaviercreus

Je to pohádka.

Reagovat
Hachim Mastour

Sójový suk

Reagovat
smazaný uživatel

Je zajímavý že fanoušci West Hamu tudle sezonu daleko víc cenili Coufala, ten hrál líp i ve finále ale přesto vyhraje Souček nejlepšího fotbalistu ČR zatímco Coufal je 7. + o něm vznikne x tědle článků o ničem. Nic proti Součkovi ale Coufal je neprávem opomíjenej

Reagovat
Kucka

Cuf tuhle sezonu neměl čísla v ofenzivě (jenom jedna asistence ve všech soutěžích), ale zase ve WHU pořádná čísla nemají ani ofenzivní hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

Je zajímavý že fanoušci West Hamu tudle sezonu daleko víc cenili Coufala, ten hrál líp i ve finále ale přesto vyhraje Souček nejlepšího fotbalistu ČR zatímco Coufal je 7. + o něm vznikne x tědle článků o ničem. Nic proti Součkovi ale Coufal je neprávem opomíjenej

Reagovat
Leon7

Pokud mám být upřímnej tak já Součkův přínos nevidím vůbec v ničem. Při každým jeho kontaktu s míčem se modlím aby nezm*vil přihrávku a nic nevymejšlel. Nevšiml jsem si, že by vyhrával hlavičkový souboje ať už defenzivní nebo ofenzivní a při bránění mi přijde, že jen tak stínuje. Naběhaný kilometry jsou sice pěkný, ale když běháš od ničeho k ničemu… Možná se mýlím a statistiky budou říkat něco jinýho, ale mě Tom přijde jako velice slabej článek jak technicky tak mentálně a po té první skvělé sezoně je tak level championship.

Reagovat
kolouch

Tuto sezonu mel slabsi, ale kdo ne ve WHU... Pripada mi, ze hraje porad stejne, jen driv ty technicke nedostatky nikdo diky jeho golum moc neresil. Dozadu je ale platny, tech vyhranych hlavicek a souboju ma v kazdem zapase mraky

Reagovat
protiproudu

Nevíš nic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele