Souček prodloužil s West Hamem, londýnskému klubu se upsal do roku 2027

01.01., 16:53, aktualizováno 01.01., 17:46
Aktuality
Tomáš Souček (© AFP)

Kapitán české reprezentace Tomáš Souček prodloužil smlouvu s West Hamem. Osmadvacetiletý záložník uzavřel s anglickým klubem, kterému aktuálně patří šesté místo v tabulce Premier League, nový kontrakt do června 2027. Londýňané o tom informovali na svých internetových stránkách.

Souček působí ve West Hamu od začátku roku 2020, kdy přišel na hostování ze Slavie. V létě pak do londýnského klubu přestoupil a podepsal kontrakt na čtyři roky. "Kladiváři" za něj Pražanům zaplatili celkem 521 milionů korun, což z něj dělá nejdražšího hráče, který kdy zamířil z české ligy do zahraničí.

Souček se stal jednou z opor týmu a na začátku prosince poprvé vedl West Ham do soutěžního zápasu jako kapitán. S "Kladiváři" vloni v červnu vyhrál minulý ročník Evropské konferenční ligy po finále v pražském Edenu. Dosud za londýnský klub naskočil do 182 soutěžních zápasů a zaznamenal v nich 30 branek včetně úvodního gólu při čtvrtečním vítězství 2:0 na půdě Arsenalu.

O tom, že se Souček dohodl s West Hamem na prodloužení smlouvy, už v létě informoval server The Athletic. Klub to ale oficiálně oznámil až nyní. "Jsem velmi šťastný, že jsem podepsal tuto novou smlouvu, a jsem velmi hrdý, že zde mohu pokračovat ve své kariéře. Za ty čtyři roky, co jsem ve West Hamu, jsem si užíval každý okamžik. Příchod do Anglie pro mě byla nová zkušenost a za tu dobu, co jsem tady, jsme byli úspěšní," citoval Součka klubový web.

"Vyhráli jsme trofej, měli dobré výsledky v Premier League a jsem spokojený také se sebou, že jsem hrál téměř každou minutu. Cítím, že mě tady fanoušci oceňují. To byl velký důvod, proč jsem chtěl prodloužit smlouvu s West Hamem. Cítím, že je to teď můj domov a v budoucnu chci s tímto skvělým klubem dosáhnout ještě více," doplnil reprezentační kapitán.

V této sezoně zaznamenal Souček za West Ham zatím osm soutěžních branek. V aktuálním ročníku Premier League se dosud trefil pětkrát a v anglické lize už celkem dosáhl na 25 gólů. V listopadu skóroval v pěti soutěžních zápasech po sobě, z toho dvakrát za reprezentaci, které pomohl k postupu na letní mistrovství Evropy do Německa.

Střelecky nejlépe si ve West Hamu Souček vedl v ročníku 2020/21, kdy dal v Premier League 10 branek a přispěl ke konečnému šestému místu v tabulce. Fanoušci ho vyhlásili hráčem sezony. O sezonu později s "Kladiváři" došel do semifinále Evropské ligy.

"Všichni jsme rádi, že Tomáš podepsal novou smlouvu. Během čtyř let v klubu fantasticky sloužil West Hamu. Když sem přišel v roce 2020, odvedl skvělou práci, aby nám pomohl vyhnout se sestupu. Od té doby hraje hlavní roli v pokroku, kterého jsme dosáhli, a úspěchu, který jsme si užili," řekl trenér David Moyes.

"Tomáš je vzorný profesionál. Dává svému týmu naprosto vše, pokaždé, když vstoupí na hřiště. Je to nesmírně populární postava, kterou milují hráči, zaměstnanci a všichni v klubu. Těšíme se na další spolupráci s ním," dodal šedesátiletý skotský kouč.

Spolu se Součkem působí ve West Hamu i další český reprezentant, obránce Vladimír Coufal. "Kladiváři" na něj podle listu The Sun v těchto dnech uplatnili opci a prodloužili s ním smlouvu do léta příštího roku. Jednatřicetiletý bek s tím však podle spekulací britského tisku není příliš spokojen, protože by chtěl delší a lepší kontrakt.

Autor: ČTK

Komentáře (118)

Přidat komentář
oli9

pro obě strany dobře

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
PalibrkUros

Dostal víc jak Cuf?

Reagovat
misomy6

Ja som mal za to ze uz teraz mal asi 3x tolko co Coufal… tak duam ze s novou zmluvou mu este pridali, predsa len “money talks” a cim viac hrac berie tim je jeho postavenie v hierarchii dolezitejsie

Reagovat
OnlyWHU

To už má dávno. Před novou smlouvou skoro dvojnásobek. Cuf by měl na vedení WHU razantně přitlačit. Zasloužil by si dvojnásobek toho, co má teď, kdy je v klubu na spodku hráčských platů.

Reagovat
PalibrkUros

No bejt cufem, tak jsem nasranej taky. Doufám, že se mu podaří letos taky nějaká branka

Reagovat
Manik...

Třeba vlastní

Reagovat
PalibrkUros

Spíš nějakej důležitější, klidně ve finále EL :D

Reagovat
Kucka

Góla už by to chtělo

Reagovat
Salfovic

Méně mají jen tři mladí hráči, kteří prakticky nehrají.

Reagovat
oli9

Ale za to může poděkovat svému agentovi, který mu vyjednal to geniální prodloužení se stejným podmínkama...

Nechápu proč to tam vůbec bylo... Pro hráče absolutně nevýhodné... kdyby s ním nebyl klub spokojen tak to určitě neaktivuje... A hráč na tom nic nezíská

Reagovat
Nuno čomes

docela prokauč. Ale 40 mega za rok též není špatné

Reagovat
Nuno čomes

Ok, nechal jsem se unést - daně a životní styl. tak třeba 10-15?

Reagovat
naheCZ

Tak otázka. Taky mohl být prostě hráč na lavičku, druhá volba na tu pravou stranu. A kdyby byl pro West Ham spolehlivej v tomto ohledu, tak tu opci aktivuje a Coufalovi by to absolutně vadit nemělo. A buďme realisti, mnoho lidí nevěřilo, že si tam vybojuje tak jasnou pozici. Jenomže takto je tam jasná volba číslo jedna a ten plat tomu teda neodpovídá - i přes tu opci musí West Ham chápat, že to tak je.

Reagovat
PalibrkUros

Přesně tak, vedení West Hamu by mu mělo tu smlouvu vylepšit už jenom z lidskýho hlediska, ačkoliv je jasný, že nemusí

Reagovat
OnlyWHU

Zasloužená odměna pro jednoho ze dvou českých srdcařů v klubu. Suk i Cuf dělají skvělou práci naši republiku

Fandové WHU je milují. COYI !

Reagovat
Kucka

Reagovat
Cotton

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Coutinho10

zaslouženě...málokdo tomu věřil nebo si myslel, že první sezona byla náhoda, ale ne...je to super hráč a pořád to ukazuje a toto je jenom důkaz toho, že to tak je...jinak posledně na Arsenalu zase vítězný gól

uvidíme, jak to bude s Coufalem...tam to může bejt komplikovanější

Reagovat
snuff24

zaslouženě jednoznačně nejlepší hráč v PL co má kořeny ma Vysočině

Reagovat
Aldeano

A hrál PL někdo jiný krom právě jeho a Vydry?

Reagovat
forrest

HB Bronx 4ever

Reagovat
dontcallmeandre

On už asi atakuje i nejlepšího českého hráče v poli v PL. Ano rosický byl asi lepší fotbalista, ale díky zraněním byl pro arsenal méně důležitý. Šmnicer taky neměl v Liverpoolu tak důležitou roli, jako souček. (ale zase finále LM proti Milánu), zbytek hráčů do pole už podle mě nemá ani smysl řešit.

Reagovat
kbtk23

berger ?

Reagovat
ACSeRw!n

ale jenom asi

Reagovat
Salfovic

Těsně, o nohy.

Reagovat
Swarley

Idealni spojeni, idealni klub pro nej, idealni trenér, pod kterym vynikne... West Ham prachy ma, zpalaceno ma urcite slusne... Jen tak dal

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Losinho

Reagovat
delfin

Reagovat
Cotton

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
spider_8

Asi tak

Na velkoklub nema, WHU pod Moyesem je pro nej uplne idealni destinace.

Reagovat
Nuno čomes

By mě zajímalo, jestli vůbec ambice na velkoklub má nebo mu to stačí takto.

Reagovat
r.mrazik

tak kazdy ma ambice na velkoklub ne?

Reagovat
Nuno čomes

Tím bych si nebyl tak jistý.

Reagovat
r.mrazik

treba...ze kdyby k nejakemu hraci prisel Real Madrid, tak by rekl NE, zustanu v evertonu/unionu berlin/salernitane

Reagovat
Lovecour42

Tak par let zpátky hodně velkoklubu chtělo Vardyho a on zustal v té prdeli.. určitě bys našel více případů .

Reagovat
r.mrazik

toho chtel tehdy jen Arsenal,ktery koncil osmy ne?

Reagovat
oli9

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Manik...

Klobouk dolů před ním i Coufalem, jak se v PL chytli

Reagovat
SpecialOne

No jako Coufal se nemůže divit. Proč s hráčem jednat o prodloužení smlouvy v jeho 31 letech, když mohu použít opci nejspíš za podobných podmínek a jednat případně za rok, kdy jeho hodnota bude nižší. Líbit se mu to nemusí, ale o opci věděl, když smlouvu podepisoval.

Reagovat
Jandak

přesně tak, taky bych mu nedal smlouvu.. jako nehraje spatne ale zas tak dobry neni aby ho podepisovali mimo sjednanou opci o rok.. to by Moyes musel byl uplne na hlavu ..

Reagovat
SpecialOne

Zase jako hraje výborně a smlouva asi nebude úplně o Moyesovi. Jenom riskují, že budou mít v kabině nespokojeného hráče a že se to nějak projeví.

Reagovat
Jandak

ješte bych zmínil, ze Vlada muze byt rad, ze hraje ve WHU.. kdo by to cekal 10 let zpet? Porad si stojim az tim ze kdyby tam nebyl prave Moyes.. a nebo sel jinam tak urcite nehraje ... tak jak hraje ted. Myslim ze muze byt rad ze v 31 hraje v tymu PL a uzivat si to nehledne na prachy.. Porad si s tim platem vydela daleko vice nez kdyby cutal jeste ve Slavce. Prachy nejsou vsechno..

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Benzema

No ak ma tých 30 tisíc na týždeň, mínus výdavky na žitie atď, reálne mu koľko z toho môže ostať? 10,15 tisíc, to už nie je tak velka suma

Reagovat
Uwe háže buly

20000 týdne tak, tj 80000 liber měsíčně 960000 ročně. Si může v tom Slezsku každý rok koupit činžák.

Reagovat
Salfovic

Daně mu seberou jen třetinu ?

Reagovat
Uwe háže buly

Nevím jak to mají tam. Bral jsem to jako u nás.

Reagovat
dantetomas

45%

Reagovat
dave30

48

Reagovat
dave30

Oba dva (i Coufal) měli kolem 50 tisíc týdně. Předpokládám, ze Suk bude mít nově kolem stovečky...

Reagovat
dontcallmeandre

suk měl po předchozím zvýšení nějakých 66K, ale coufal je pořád na nějakých 30K. Nedivím se, že není úplně spokojený. Jasně, je to pořád super, ale chápu, že čekal víc. Osobně si ale myslím, že ho zkusí prodat a opci prodložili, aby mu zvědli trochu cenu.

Reagovat
dave30

Mé zdroje hovoří o něčem jiném. Coufal má mít smlouvu na zhruba 2,7 mega liber ročně, což vychází na 52 tisíc týdně. To je ale zřejmě již ta nová smlouva. Pokud WH využil opci, tak mu museli zvednout i mzdu.

Reagovat
dontcallmeandre

nemuseli, jen pokud to měl ve smlouvě, což podle kiselova výjádření neměl.

https://www.spotrac.com/epl/west-ham-united-fc/vladimir-coufal-62846/

Reagovat
dave30

Já mám jiný zdroj, těžko říci, čemu má našinec věřit...

https://salarysport.com/football/

Reagovat
Vinci

15 tisíc mu ale ještě uberou daně. Pokud by měl náklady co uvidíš tak je teda na 0 až - 5 to bych byl na jeho místě asi taky nasranej

Reagovat
Uwe háže buly

Asi těžko bude mít náklady 15k týdne no

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně může. Ceny v Londýně jsou trochu jinde než v Belmondu.

Reagovat
Uwe háže buly

Bavíme se v librách a týdnech?

Reagovat
king23

Ceny v Londýně jsou sice trochu jinde, ale 15x4 = 60k měsíčně = 1,7 mil. CZK tam fakt běžně neutratíš

Reagovat
icka

Reagovat
Fairplay

Podle mě on je docela ideální přestup aby se šel pak ještě zahojit do Arábie na poslední rok dva. S vizitkou sice nulovýho marketingu, ale odkopaných třeba 150 zápasů v Premier League mi to dává smysl do nějakýho toho no name popdrůměrnýho týmu co v podstatě jen tahá cizince, tam mu naopak ty zkušenosti z PL můžou přijít dost vhod. Vždyť letos tam sice šlo nějakých 20 velkých jmen, ale půlku soupisek tvoří cizinci.

Reagovat
oli9

Takto to brát nejde.. Může být rád...

Kolik hráčů se placalo někde pomalu v amatérských soutěžích a za 2 roky atd hrajou první ligu někde ve Francii, Anglii atd.. Takových případů je víc..

Spíš coufaluv agent by zasloužil přes držku za tu smlouvu

Reagovat
Losinho

Reagovat
Whitemedia

K nové smlouvě třeba i jiná oslava.

Reagovat
PalibrkUros

Na to by se měl vysrat jestli je trochu soudnej :D

Reagovat
kolouch

Jj, mel by predstirat meditaci, delat jogovou pozici, hazet sipky nebo jinou podobne genialni oslavu

Reagovat
PalibrkUros

Stačilo by nevypadat jak dement

Reagovat
kolouch

Preferuji nechovat se jako dement, ale každý to asi máme jinak

Reagovat
PalibrkUros

A nesouvisí to s tím trochu?

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že má aspoň 250k týdně, aby to odpovídalo jeho přínosu pro tým.

Reagovat
martin.b

Reagovat
Lovecour42

Tak troufám si říct že pořád by měl větší přínos pro tym za 250k/w než u nás havertz za 280k/w

Reagovat
MoonKnight

Minulý týden jste hráli bez Havertze a bylo cítit, že v té hře hodně chybí..

Reagovat
Kiss Me Polka!

a pak hrál s fulhamem a bylo vidět, že jeho nastoupením se vůbec nic nezměnilo...

Reagovat
Acquanni

A Fulhamem hrál celý tým totálně na hovno = Havertz vůbec výkonu nepomohl

Reagovat
Kiss Me Polka!

ne spis, ze kdyz hraje cely tym na hovno (jak s west hamem, tak s fulhamem), tak at havertz hraje nebo nehraje, tak to nic moc nemeni, protouze neni tak dobry, aby svym vykonem strhl tym, nebo mel nejaky znatelny impakt navic. coz od hrac s takovym platem a tou castkou za prestup je proste malo

Reagovat
Acquanni

Za mě Havertz udělal od začátku sezóny slušný pokrok a může se ještě zlepšit. Vyloženě Xhaka z něj co se týče projevu a strhávání týmu do boje na 99% nebude, on působí spíš jako introvert. Ale už měl i chvíle, kdy přidal někomu od cesty atd, když to chtělo přitvrdit. Ale třeba do vzduchu je to z ofenzívy náš jediný použitelný hráč. Já si myslím, že zrovna proti West Hamu by rozdíl udělal, tam hráč schopný ve vzduchu vepředu chyběl. Už jen ty dvě šance Jesuse hlavou, aspoň jednu by podle mě Kai dal.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ACSeRw!n

na vic nema

Reagovat
Nadržený šimpanz

Nejlíp placenej českej fotbalista současnosti?? Nebo někdo víc??

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Nejspis furt Schick.

Reagovat
forrest
Reagovat
krisa

To mu muselo dát děsnou práci tuhle chojovinu vymyslet

Reagovat
Nuno čomes

Vrtulníčkář.

Reagovat
Uwe háže buly

To dela pravidelně? jsem myslel že to udělal až teď v repre že samé radosti z gólu Faerum.

Reagovat
Nuno čomes

Bohužel.

Reagovat
Kejza

Reagovat
martin.b

s tím Coufalem je to těžký, podmínky opce podepsali protože tehdy by podepsali skoro cokoli. Služby odvádí asi nad očekávání, ale není tam tak dlouho aby při rozhodování vedení hrál roli sentiment, zvlášť když je tam opce. Pro Coufala docela nepříjemný dilema, jestli zůstat za podprůměrný podmínky ve fungujícím klubu co se veze na úspěšné vlně a kde je na svý pozici č.1, nebo jít do neznáma, s nejasným vytížením, čistě kvůli lepším podmínkám, a toho si je WHU moc dobře vědom

Reagovat
Salfovic

jestli je to s tou opcí pravda, tak nemá dilema, ale smůlu.

Reagovat
martin.b

Tak pořád je možnost, že v létě odejde, opcí si klub primárně zajistil případný odstupný.

Reagovat
Uwe háže buly

Může jim dát nůž na krk, že chce víc peněz nebo přestup.

Reagovat
Nuno čomes

No to nevím, to by si ho spíš nechali na lavici, s tím platem by jim to nevadilo. A třeba by hrál jiný. Nebo si o prostě nechali do konce smlouvy.

Reagovat
Salfovic

Za rok mu bude 32, nemá vůbec nic v rukávu.

Reagovat
icka

Tak nějaký tým ze spodní části by ho určitě vzal pokud má takovou bídu na výplatu.

Reagovat
Uwe háže buly

Pokud si chce jen vydělat a má teď podle všeho životní sezónu, tak věřím že nějaký Turek nebo klidně Ital koupit mohl a dát mu víc peněz.

Reagovat
Mönchengladbach

Na mě to působí tak, že s ním do budoucna nepočítají, protože je netrápí, že jim za ten rok a půl může utéct zadarmo kamkoliv. Mimochodem bude mu tou dobou 33 let...

Reagovat
Nuno čomes

Působit to tak může, ale nic to nemění na tom, že to West Ham udělal hodně zkušeně.

Reagovat
oli9

První dvě sezóny měl perfektní

Potom přišel útlum a když si vezmu jak ho fans west Hanu hejtiki.. V každém příspěvku psali proč pořád hraje atd...

Teď ho zase oslavují tuhle sezónu...

Je jen dobře pro nás fotbal, že se mu daří..

Jinák co mu nejvíc prospělo byl odchod Rice

Reagovat
Edgar Davids

...nebo mu proste odchod Rice neublizil, dokaze hrat i s jinyma zaloznikama

Reagovat
oli9

Mně přijde že po jeho odchodu zase hraje víc dopředu

Reagovat
Salfovic

To bez debat.

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Nuno čomes

No v repre ty výkony by mohly být o dost lepší.

Reagovat
Witcher

Kdo ho oslavuje? Nedávno hrál hovno a psali že fanoušci ho chtěj vyhodit pak zahrál dobře a fanoušci otočili.

Reagovat
oli9

Na sociálních sítích fans west Hamu..kdyu se mrknu vždy na komenty pod zápas

Reagovat
Acquanni

Když si projedeš třeba X, tak podle toho se zdá, že fanoušci všech týmů a hráčů jsou kokoti, pochybuju, že je to na jiných sítích lepší

Reagovat
SunFells

Jedině v tom smyslu, že měli za ty peníze možnost přivést víc hráčů, jinak jsou to kecy.

Reagovat
RadekVonCZE

Budoucí legenda Hammers

Reagovat
Edgar Davids

Tady ty diskuze zaslouzi si kazdou penny to stejny jak ma narok Coufal si rict o vic...samej mamanek tady

Reagovat
Witcher

Já sem doufal že si je v létě stáhne miliardář Kania do Liberce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele