Sorg vyměnil Freiburg za Hannover

10.06.2015, 15:32
Aktuality
Freiburg sestoupil z německé nejvyšší soutěže a během letní přestávky tím pádem přijde o několik opor. Jednou z nich je obránce Oliver Sorg, jenž odchází do Hannoveru, kde podepsal čtyřletou smlouvu...

Rodák z Engenu je prakticky odchovancem bádenského mužstva, ve kterém se před necelými čtyřmi roky probojoval do prvního týmu a postupně se vypracoval až do role opory SCF.

Už několikrát se pak spekulovalo o odchodu německého reprezentanta do ambicióznějšího klubu, Sorg však stále zůstával, až sestup Freiburgu znamená jeho definitivní odchod.

Nakonec se 25letý obránce rozhodl pro Hannover, který za něho podle neoficiálních informací zaplatil tři miliony eur. "S Oliverem Sorgem jsme získali univerzálního obránce," pochvaluje si sportovní manažer 96tek Dirk Dufner. "Jsem s přestupem do Hannoveru spokojený. Myslím si, že je to pro mě správný krok. Klub, město i životní prostředí se mi zde líbí," řekl Sorg po podpisu čtyřletého kontraktu.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (117)

Přidat komentář
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Zatial prilis s odchodmi z Freiburgu spokojny nie si Sorg do Hannoveru, Schmid do Hoffenheimu. Nasledovat bude Mehmedi do HSV a mozno Darida do Werderu... Ale Bürki by mohol do BVB.

Spekuluje sa este o odchode inych?

Reagovat
jv

To bereš jen podle spekulací?

Jako osobně bych Bürkiho bral, ale moc tomu nevěřím.

Reagovat
JozkokozleJ

V podstate ano. K Mehmedimu a HSV som niekde cital clanok, Darida preferuje BL a nic vaznejsie nez Werder som nikde nevidel. A Bürkiho tak nejak podvedome beriem ako takmer hotovu vec(snad to tak dopadne, rad by som ho videl v BVB). Ale ano, su to spekulacie.

Reagovat
jv

Tak víceméně u všech by mi to dávalo smysl. Mehmedi by mi do HSV seděl, stejně tak Darida do Werderu, i když tam mají ten střed celkem slušně obsazený. No a Bürkiho bych bral hned po Trappovi (ten tak jako tak nevyjde), takže bych se vůbec nezlobil, kdyby to tak nakonec skončilo.

Reagovat
db18

Mehmedi by mi spíš seděl do Gladbachu nebo Werderu, kde by mohl být žádaným hráčem a po sportovní stránce by to byla lepší volba.

Reagovat
jv

Právě HSV by mohl jeho příchod hodně pomoct, uvidíme. Za Gladbach by si asi moc nezahrál, pokud by neodešel někdo ze základu (i tak mají hodně sinou lavičku na ty ofenzivní posty).

Reagovat
db18

Chtěli ho myslím jako přímou náhradu za Kruseho. (jako první variantu před di Santem) Teď se to ale zase uklidnilo. Jinak Mehmedi je podle všeho ve Freiburgu docela spokojený, takže by mne docela překvapilo, kdyby šel do klubu, který bude bojovat o záchranu. A HSV už mělo pomoct tolik hráčů, ale místo toho sklouzli do stejné mizérie jako ostatní hráči. (Holtby, Behrami, Ostrzolek, Lasogga...)

Reagovat
jv

Jop, tam je prostě něco špatně (strašně by mě zajímalo, co to je). Jako po sportovní stránce bych mu Gladbach přál, ale podle mě by si tam moc nezahrál, konkurence na ofenzivních postech je tam obrovská i po odchodu Kruseho. Navíc se ještě vrátil Younes a stoprocentně přijde posila.

Reagovat
db18

Tak tou posilou měl být zrovna Admir nebo jiný útočník, nebo ne?

Reagovat
jv

Právě jeho jméno jsem ve spojení s Gladbachem snad ani nezaregistroval.

Reagovat
db18

Tak Mehmedi jde nakonec do Leverkusenu, kde nahradí Drmiće - ten odešel za 10 mil. € do Gladbachu. Mehmedi stál 5,5 mil.€ Bürki asi za 4,5 mil. € posíli BVB

Reagovat
jv

...nakonec třeba zůstane, to by mě ale hodně překvapilo.

Reagovat
JozkokozleJ

A prave Mehmedi mi pride velmi nachylny na stratu formy. Ten bud hraje famozne alebo uplne nulovo a straca kazdu loptu. Tuto nerest by si u HSV asi nevylepsil, skor naopak (viz skoro vsetky posledne prichody). Do HSV sa mi nehodi.

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

Podle toho popisu se tam právě hodí až moc.

Jinak co říkáš na spekulaci o hostování Gómeze?

Reagovat
db18

To už bylo úplně vyloučený všema stranama, ne?

Reagovat
Arne

Vůbec nevím, nemám moc čas to sledovat... Ale podle Bildu jde jen o spekulaci Corriere dello Sport.

Bylo by to zajímavý, ale je to kravina i kvůli tomu, že Kalou po rozhovoru s vedením zřejmě zůstane, plus tam máme Schiebera a zpátky Allaguiho. S tím se asi půjde do sezóny, jen je otázka co Wagner.

Reagovat
db18

Já to četl jen na twitteru, kde se k tomu psali, že to ze stolu smetl jak klub tak buď hráč nebo agent.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak to som dlho v prestupovu bombu v podani Herthy dufat nemohol.

Reagovat
db18

Nejspíš příjde Yabo z KSC a Weiser z Bayernu.

Reagovat
db18

To jsou ale starší fotky ne? V galerii byli i nějaké "dobové" fotografie.

Reagovat
JozkokozleJ

Nechal som sa nachytat. Ako su teraz vsade fotky z letnych dovoleniek BL hracov, tak...

Reagovat
db18

Já nejdřív taky. Až po tom jsem si všiml odkazu na článek na stránkách BSC a více fotek.

Reagovat
Arne

To byla nějaká dovolenka z minulých let, ne? Ale dobrý foto, taky jsem se nasmál...

Co říkáš na dresy? Asi se mi líbí nejvíc, co jsem kdy u nás viděl, ale nevím, nakolik to je tím, že tam není sponzor.

Reagovat
JozkokozleJ

Su vyborne Posledne roky mi pride dres vzdy lepsi, nez ten predosly. Ale z tejto sezony mi prisli najprv skvele, ale potom mi trosku vadilo vela bielej na chrbte.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

RBL mělo zájem o Kempfa, když už ale mají Orbana, tak ho snad kupovat nebudou. Kerk pak zůstává v FCN, protože SCF neuplatnilo opci (do 30.5. měli šanci ho stáhnout z hostování, takhle bude hostovat ještě jeden rok)

...a moje nespokojenost nepramení z toho, že ti hráči odchází z Freiburgu, s tím se tak nějak počítalo, spíš mne mrzí, jaké kluby si ty hráči vybírají. (a Mehmedi do Hannoveru nebo HSV je snad špatný vtip, o všechny z těch hráčů se zajímají/zajímaly lepší kluby a oni skončí v těch nejhorších z nich - tedy až na Schmida, ten si po sportovní stránce vybral dobrý klub, ale zase po asi 7 letech ve Freiburgu šel zrovna k lokálním rivalům)

Reagovat
JozkokozleJ

Takze uz pristupujes na to, ze Hoffenheim moze byt brany za rivala?

Ale co som si vsimol, fanusikovia Freiburgu ani Hoffenheimu prilis ostre pokriky nepouzivaju, ale vo vzajomnom zapase to neplati (Freiburg este o dost viac proti VfB).

Reagovat
db18

Nejhorší je to s VfB, ale Hoffenheim je hned v závěsu - při přestupu Baumanna se objevovali reakce "aspoň že to neni VfB" atp... ale stejně to (někteří) berou hůř, protože měl víc možností... (na druhou stranu, on se zase nemusí stěhovat atp...)

Reagovat
C-M@ster

Borec vypadá jak z reklamy. Nevím proč, ale trochu mi připomíná RvP.

Reagovat
diskoschlampe

připadá mi nějakej navoskovanej...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Mladej RvP jak vyšitej...

Reagovat
Rudnevs

Jj je prehnane nagelovany.

Hannover datial vyborne posiluje

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

to jsou krysy, měli by si vzít příklad z hráčů juventusu, když je kvůli korupci přesunuli do serie B

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Juventusu ale všichni hráči nezůstali a několik jich odešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

měl si vzít příklad z těch, co zůstali

Reagovat
db18

Ty asi pořád měli nadstandardní platy.

Reagovat
Pinturicchio

Kvůli tomu fakt nezůstávali.

Reagovat
db18

To netvrdím, ale hrálo vám to do karet.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Rarášek

Zambrotta hrál za Barcu:

Reagovat
db18

Reagovat
Rarášek

To jsem fakt nikdy nezaregistroval, že by tam hrál

Reagovat
db18

Tak už se aspoň objevila generace, která pamatuje o něco méně než já.

Reagovat
Rarášek

Hm, spíš sem jen zapomněl na Zambrottu

Reagovat
smazaný uživatel

dokonce jeho fotka tady na EF je v dresu Barcy

Reagovat
cokoliv

Úžasný příklad

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
smazaný uživatel

Tady se dělí zrno od plev

Reagovat
stas87

Zatial vsetky posily co som si prial,skonci u konkurencie. Mehmedi do pristavu? Sak znizuju rozpocet,na platov tolko dat nemozu a ak je hrac trosku rozumny,tak tam nepojde.

Reagovat
jv

Ten rozpočet se snížil hlavně odchodem Van der Vaarta a Jansena, takže to jinak chod klubu nepoznamená. Spíš to vypadá, že Werder na ty hráče nemá peníze anebo je jednoduše nechce.

Reagovat
stas87

Ten rozpocet by sa musel znizit aj keby ti dvaja ostali.Teda presne to,co potkalo Werder.Skor mi pride,ze v nasom vedeni sa ludom zda ozaj dost aj tie tri miliony..ak by Sorg bol za 1,8-2 mega,tak ponuku podame.Takto nam unikaju zaujimavy hraci v idealnom veku.

Reagovat
db18

Tak Sorga na seznamu měly i lepší kluby, jako třeba Schalke a BVB, S04 ale asi nehraje do karet fakt, že jsou zrovna bez trenéra. (i když zároveň i bez RB, protože Uchida odjel bez vědomí klubu na operaci)

Reagovat
stas87

Ti budu chciet Kaderabka,nie?Niekedy mi pride,ze Eichin vylozene chrape.Ja ako manazer by som uz 4-5 mesiacov pred koncom sezony uvazoval o buducej sezone a pripadnych posilach,ich vhodnosti pre tim,mentalitu,nachylnost na zranenie..a postupne by som si spravil zoznam.Na nom by trebars boli len tri mena a u nich tieto kriteria:

1,cenova dostupnost

2,koniec zmluvy u sucasneho zamestanavatela

3,vyska predpokladanej zmluvy-nie ponukat o 30% viacej za kazdu cenu ako ma v sucasnosti,ziadne financne dostihy,ktore mozu poznamenat ak klub tak aj samotneho hraca.

Mozno som prilis naivny a to co som teraz popisal je sci-fi.No kaazdopadne by som uz po konci sezony mal v zalohe nejake mena a neskusal si ich hladat pocas letnej pauzy.

Reagovat
Rudnevs

Ja by som to robil rovnako len tak asi ty treneri nie su hlupy mozno tam je nieco o com mi nevieme

Reagovat
db18

Na Wiedwaldovi jste pracovali hodně dlouho dopředu. Ale na Preetze v tomhle ohledu Eichin pořád nemá.

Reagovat
Rudnevs

Tak Wiedwald mal mononukleozu co nie je nic prijemne mal som to aj ja a pol roka som nemohol sportovat mozno to boli problemy po tejto stranke

Reagovat
stas87

Ja viem.Arne tuto pracu Preetza kvituje a logiku to ma.

Skor sme uz museli priviest konurenciu Wolfovi.Felix by mu mal pomoct napredovat.Dufam.

Reagovat
Arne

Takhle dopředu, jako to onehdy popisoval Preetz, to podle mě dělá většina manažerů, ne-li všichni...

Reagovat
JozkokozleJ

Mimochodom, co je pravdy na spojeni Weinzierl a Schalke? Cital si o tom nieco?

Reagovat
db18

Četl jsem to už na hodně webech, Kicker, sportBild, Bild... Augsburg potvrdil, že probíhají jednání. Škoda, že se FCA umístilo před Schalke, jinak bych to bral jako velký krok dopředu, teď by mně to dost mrzelo. Ale byl by to od Heldta konečně hodně rozumný krok.

Spekulovalo se o výkupce pro top kluby, ta ale neexistuje, Weinzierl by tam prý chtěl rád, tak už záleží jen na tom, jak se dohodnou kluby.

Reagovat
stas87

Navrat kniraca?To sa vylozene nuka.

Reagovat
db18

To snad nehrozí. Určitě by se spekulovalo o Lewandowskim a Korkutovi...

Jinak Weinzierl nedávno prodloužil do roku 2019, takže asi taky bude docela drahý, což měl být problém u Wilmotse (který k tomu chtěl ještě angažovat trenérský tým Belgie).

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Teď zrovna na Kickeru píšou, že zůstane u FCA

Reagovat
db18

Uff

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Za Geisa Lazio ponúklo 8 miliónov e + ďalšie bonusy do budúcna. Kontrakt hráčovi na 5 rokov, údajne sa Geisovi páčilo v Ríme a Lazio ho zaualo, takže možno dostal zelenú aj od otecka

Reagovat
smazaný uživatel

To nebudem moc rád keď pôjde preč z BL....Lazio je teraz lákadlo kvôli LM a v BL ho z LM kandidátov možno nikto nechce resp nutne nepotrebuje, i keď Gladbachu by sa zišiel moc.

Reagovat
Pipo123

Lazio na to ide dobre, nedávno bol v Ríme, Lazio zavolalo aj jeho rodičou a ukázali im všetko o klube atd. Čo som čítal tak on je tatinkov miláčik, tak preto aj otecko prišiel do Ríma. Navyše Klose mal sním hovoriť o Laziu. Len mi do hlavy nejde tá cena, willi písal o 9 mil ktoré ponúkal Dortmund za Geisa a my o pár týždnov možno uspejeme na 8 mil + nejaké tie bonusy. Uvidíme, každopádne pre mna vysnená posila, v taliánsku sa môže neskutočne zlepšiť, hráči ako on tam hrajú vždy dôležitú úlohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Určite on má fantastické predpoklady výrasť do svetového hráča. Neviem teda či mu talianský futbal sadne, to je tiež otázka.

Reagovat
Pipo123

Práve čítam že celé jednania sa odkladajú kvôli MS na ktorých je, takže až po MS sa môže pokračovať. Ak je to pravda tak ten prestup nie je vôbec hotový, práve naopak

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš ME21, je to možné že to vyrieši po turnaji, kedy môže prísť ešte lepšia ponuka

Reagovat
Pipo123

Jj, moja chyba, ME21

Reagovat
db18

Schalke si teď fakt nechá utéct všechny hráče... Ještě Kadeřábek do Hoffenheimu a Schalke má vystaráno...

Reagovat
Pipo123

Tak Schalke bude asi predávať ne ? Stále sa ešte nezbavili Sama, Boatenga atd, to sú strašné pálky na platy.

Reagovat
db18

Sam toho asi moc brát nebude a navíc se o něj bude prát snad celá liga... Boateng už má nabídku z Galatasaray, jenom si vzal asi týden na rozmyšlenou, jinak nejsou v situaci, kdy by museli nutně prodávat a nemohli posílit...

Ale s Khedirou byli už v pokročilém jednání, ale pak ho ulovil Juventus, s Geisem už byli úplně domluvení, jen zbývala dohoda mezi kluby...

Reagovat
Pipo123

O Geisa má záujem aj Wolfburg a ten keď sa nesere tak preplatí aj Lazio, aj BvB aj Schalke uvidíme po MS, ale vyzerá to tak že v Mainz už prerástol a toto leto prestúpi.

Reagovat
smazaný uživatel

Práveže Sydney berie celkom dosť, malo by to byť 4 mega ročne s bonusmi, čo už je naozaj slušná pálka, väčšina BL klubov by si taký plat dovoliť nemohla. U Boatenga je to ešte horšie, ten má mať so všetkými bonusmi 7,5 mega ročne, to je horor. Tie peniaze, ktoré vyhodili za Boatengov prestup a plat, za to mohli mať naozaj špičkového hráča na úplne inej úrovni...

Khediru proste mali podpísať, nezvládli to. Ak si nechajú zdrhnúť aj Geisa do Talianska, tak sú to už totálni hlupáci...

Reagovat
smazaný uživatel

Stále sa mi nechce veriť, že ho nekúpi niekto z predných klubov BL a tiež by som sa čudoval Geisovi, ak by uprednostnil Taliansko pred napríklad Schalke, Wolfsburgom či Gladbachom. Nič proti Laziu, ale je to úplne iná liga, krajina, štýl futbalu a nemyslím si, že by mu v niečom ten prestup prospel. Navyše, ani nie 10 mega, to je príliš málo za tak kvalitného a perspektívneho hráča, videl by som to na minimálne 12 plus bonusy. Ak mu ešte výjde ME, tak to bude zase o niečo zamotanejšie...

Reagovat
db18

Mainz chce po německých klubech 18 milionů €.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
bayern987

Škoda, chtěl jsem Poldiho v základní sestavě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tiež, ale tak hraje sa v Kolíne tak sa určite dočkáme

Reagovat
smazaný uživatel

Inak v obrane USA Chandler, Brooks aj Fabian Johson

Reagovat
smazaný uživatel

a na lavičke Wood z Aue.

Reagovat
smazaný uživatel

Herrmann.. to je dravost - tohle chcem

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím parádní hra... tohle jsem fakt nečekal. Mesut, Mario a Patrick skvělí..

Reagovat
smazaný uživatel

Gotze ma prekvapuje dnes veľmi. A Rudiger hraje tiež spoľahlivo, viem si ho predstaviť v žlto-čiernom

Reagovat
smazaný uživatel

Taký hráčik ako Bradley by sa nemusel "zakopávať" zbytočne v MLS....ale doma je najlepšie ako sa hovorí a peniažky ma asi pekné..

Reagovat
smazaný uživatel

Podolski na pľac

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem, čo robí v nominácii Weidenfeller. Na jeho mieste mali byť Trapp, Fährmann či Baumann, možno by sa dalo nájsť aj viac mien. Takisto mi už dosť lezie na nervy to neustále tlačenie Poldiho, síce ho mám rád, ale za poslednú sezónu naozaj nemá veľmi v zostave čo robiť a určite je množstvo lepších kandidátov, ktorí by si tie minúty zaslúžili, Podolski už je tam len za zásluhy...

Reagovat
smazaný uživatel

Súhlas hlavne s Weidenfellerom, ale Poldi má čo ponúknuť vždy, hlavne pre kabínu to musí byť fantastický člen a veľmi potrebný, navyše stále má niečo pred sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

To, že má prínos pre kabínu je zrejme pravda, ale nemalo by sa to preceňovať a raz sa to môže aj vypomstiť, keď bude dlhodobo zaberať miesto lepším hráčom. V tejto sezóne bol nepotrebný v Arsenale, na hosťovaní v Miláne dal len 1 gól za pol sezóny a na jeho výkony bola zväčša kritika a po sezóne bude zase v zložitej situácii, keď je jasné, že v Arsenale si už nekopne a pôjde len niekde do horšieho. A čo sa repre týka, tak by som určite dával čo najviac šancí Hermannovi a Bellarabimu, ktorí môžu čoskoro patriť medzi piliere tímu, toto už má Lukas dávno za sebou...

Reagovat
stas87

Vsak on sam citi ze repre sa mu vzdaluje kazdym rokom viac a viac.Poldiho tam drzi Löw.Ak je sudny,po eure ukonci repre karieru,vrati sa do BL a bude sa uz len bavit futbalom.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to podobne...

Reagovat
smazaný uživatel

Do Kolína sa vráti čoskoro to je viac menej očakávané

Reagovat
smazaný uživatel

Inak o chvíľu štartuje los 1.kola Pokalu ide to aj na ARD Das Erste.

Reagovat
smazaný uživatel

hm... hodně trapný 2. poločas. Amíci zaslouženě

Reagovat
smazaný uživatel

2.polčas bol strašný...Gotzeho človek trošku vychváli a on to hneď zakope

Reagovat
smazaný uživatel

To je nádhera ten los tí borci Nottingenu sa tam tešia ako keby Bayern porazili

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

My končíme, skoro už klasicky, hned prvním zápasem...

Reagovat
JozkokozleJ

Blby los. Ale snad sa na Bielefeld po minulej sezone hecnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Chemnitzer - BVB Fenin bude mať možnosť ukázať sa

Reagovat
db18

Hansa - Lautern, Duisburg - Schalke, RWE - Düsseldorf, CFC - BVB

Reagovat
smazaný uživatel

St.Pauli - Gladbach bude super zápas tiež, hlavne atmosférou, len neviem komu viac priať

Reagovat
cologneFC

Jednoznacne St. Pauli

Reagovat
smazaný uživatel

Pri tebe to je jednoznačné, ja mám ale rád oba kluby no.

Reagovat
db18

Geisův agent vyvrátil spekulace, podle kterých je Geis před podpisem smlouvy s Laziem, favoritem na zisk hráče je tak stále S04, do Gelsenkirchenu navíc míří brazilská pravý bek Caicara (26 let, Ludogorets)

Reagovat
Pipo123

Tak ono to nič nemusí znamenať, ale já dúfam že pôjde do Lazia, kludne aj za 12 mega, za Bigliu do budúcna ideálna náhrada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele