Solbakken: Jsem pyšný na to, že jsem se stal trenérem Kölnu

18.05.2011, 21:31
Aktuality
Žádná norská reprezentace, žádná Liga mistrů a ani žádná honička za dalším ligovým titulem, místo toho snaha o to, aby ambiciózní 1. FC Köln nemusel i v příští sezoně dlouho bojovat o záchranu. Ståle Solbakken byl včera na tiskové konferenci představen jako nový kouč německého klubu...

43letý trenér úspěšně vedl FC Kodaň, s nímž získal pět dánských titulů a v letošní sezoně s ním nakoukl do osmifinále Ligy mistrů. Solbakken se pak na konci roku měl stát trenérem norské reprezentace, s tamním svazem se už dříve dohodl na tříleté smlouvě, od níž ovšem odstoupil. Porýnský klub ho vykoupil za sumu přesahující půl milionu eur.

1. FC Köln se ani letos nijak výrazně nedařilo, v průběhu sezony přišel o práci trenér Zvonimir Soldo a tři kola před koncem rezignoval z osobních důvodů i Frank Schaefer. Tým pak v závěru sezony vedl sportovní ředitel Volker Finke.

"Jsem velmi pyšný na to, že jsem se stal trenérem Kölnu, protože to je skvělý klub s velkou tradicí. Skandinávci znají tento klub i jeho historii. Bundesliga znamená v porovnání se severskými soutěžemi velký krok vpřed, ale fotbal je fotbal. Těším se na práci v lize, která má tolik fanoušků. Dobrý trenér možná dokáže udělat velký rozdíl," prohlásil Solbakken.

"Liga mistrů je největší klubovou soutěží, kterou si můžete zahrát, ale dokonce ani Barcelona nežije a nedýchá jenom pro ni a musí se soustředit i na domácí soutěž. Totéž platí pro Köln, Bayern Mnichov a Hannover. Liga musí být prioritou, a pokud se nám někdy podaří dostat se do Ligy mistrů, bude to znamenat, že jsme si vedli dobře v lize," řekl dále.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sympaťák každym coulem

Reagovat
Arne

Sympatický vyjádření, podle všeho chce hrát útočně, tak snad to bude klapat k s výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

Mela jsem trochu strach, koho tam zase naverbujou, ale tenhle clovek se mi velice pozdava :-). Pevne doufam, ze pristi sezonu se nebudu klepat jeste 3 kola pred koncem, jestli teda ta zachrana bude, nebo nebude :-). A jako clenovi klubu mi na tom teda bude jeste vic zalezet...

Reagovat
Arne

Tak co výjezd, nadšená?

Reagovat
smazaný uživatel

To si pis :-), jeste ted, kdyz si na to vzpomenu, se mi tvar roztahuje do tak sirokeho usmevu, ze by i Joker puknul zavisti... Byla jsem tak nadsena, ze musim jet bezpodminecne znovu a dokonce jsem se rozhodla stat clenem, abych mela vetsi sanci ziskat listky :-). Me to proste uplne pohltilo, stacil pouze necely rok... Ted jeste ta nemcina, preci jen je ponekud trapne, kdyz se cpu do Nemecka, kde si neumim v kavarne ani objednat caj a strudl :-)

Reagovat
smazaný uživatel

tak čaj a štrůdl by mělo být to jednodušší ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No prave... a co teprve to slozitejsi? :-) Zkratka a dobre, doctu Heinricha Bolla (mimochodem kolinsky rodak ;-) ) a okamzite znovu otviram tu ucebnici nemciny, co se mi tu vali od zimy a z niz jsem si zatim vzala pouze "Frau Hubsch ist sehr hubsch".

Reagovat
Arne

Jak píše willi, štrůdl by měl být v pohodě..

Reagovat
smazaný uživatel

ikdyž spolužákům dělala problémy i pizza a cola

Reagovat
Arne

Nebudeš tomu věřit, ale cola dělala problém i mě, respektive prodavačce, u které jsem to kupoval... Řekl jsem normálně "cola" a ona nerozuměla, bylo to ale na TSG, čímž se asi mnoho vysvětluje.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

jsem si vzpomněl, že ve Francii nám taky nikdo nerozumněl... akorát se číšník zeptal "Coca?" a nakonec stejně přinesl pepsi, takže zmizela jakákoliv logická souvislost

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Francie, to je pripad sam pro sebe :-). Nedivila bych se prilis, kdyby vam to udelali schvalne jen proto, ze jste se nepokusili s nimi komunikovat francouzsky ;-)

Reagovat
JozkokozleJ

... vyslovnost coly je u niektorych Nemcov paradna - "Pommes und kuľa"

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak jasne :-), nakonec jsem se s tim popasovala, ale mrzi me, ze jsem nebyla schopna dat dohromady alespon celou vetu... Zacalo to guten tag a pak uz jen rozpacite a omluvne, za neschopnost, usmevy, spatne vysklonovana cislovka jeden a pocesku vysloveny strudl... no a danke schon jako takova tecka na vylepesni dojmu.

Je to vlastne skoro nemistne, sledovat Bundesligu, stat se clenem klubu a dorozumivat se posunkama a par substantivy :-).

Reagovat
Arne

Si to takhle neber...

Reagovat
jv

Přesně. A časem přijde i ta němčina...

Reagovat
JozkokozleJ

... a s nou pravy Schitzel mit kartoffelnsalat

Reagovat
jv

Snad se bude dařit, přeju mu to.

Reagovat
Logan

Cekal jsem ze tu repre neodmitne tedy, a kdyz uz tak kvuli nejakemu "vetsimu" klubu. Ale pro Koln dobra volba, doufam ze bude mit i vysledky a dostane prostor pro praci jako ho dostal v Kodani

Reagovat
smazaný uživatel

Solbakken respekt ale stejne jim na vic nez stred tabulky neverim

Reagovat
Robbie

nechápu z FC Kodaň do Kolnu FC Kodaň budou hrát ligu mistrů vyhrají domací soutež tady pochybuju že si zahraje aspon EL, takže krok zpět

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga je náročnější než dánská liga. Trénovaní nemusí být jen o trofejích.

Reagovat
Robbie

to rozhodně ale LM je LM, Leverkusen mohl po něm sáhnout ted budou bez trenéra myslím když ten jejich jde do Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl, mohl...to jsou jen spekulace. V 1.FCK ho čeká hodně práce a podle toho co říkal, se do nového týmu těší. Tak nač kroutit očima, fotbal není jen Liga mistrů.

Reagovat
jv

Bayer má už dávno jistýho Dutta z Freiburgu.

Reagovat
Kongo

Fantomas

Reagovat
fantomas

Nech mě bejt.

Reagovat
Filip12

sympaťák když si Hašek vybírá holohlavý trenéry tak by ho mohl oslovit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele