Slovan si v rámci Evropské ligy užije cestu do Francie i Španělska

26.08.2011, 14:54
Aktuality
Včera se z osudí tahala jména těch nejlepších evropských klubů, dnes tedy zákonitě přišla na řadu druhá garnitura. V Monaku skončil ceremoniál losu Evropské ligy, na němž bohužel chyběl český zástupce, ale ve čtvrtém koši čekal na svého vyzyvatele třeba Slovan Bratislava. Ten se nakonec dočkal atraktivních soupeřů - PSG, Bilbaa a Salzburgu.

Celkem 48 celků z 23 různých zemí dnes do Monaka vyslalo své zástupce, aby přihlíželi losu příštího ročníku Evropské ligy. Dostavili se členové vedení dvou předloňských finalistů, Atlétika Madrid a Fulhamu, ale také jednoho posledního účastníka duelu o vítěznou trofej - Bragy. Naopak Irové slavili díky senzačnímu postupu Shamrocku svého prvního zástupce v jakémkoliv evropském poháru.

Los nakonec samozřejmě mnohé těšil a jiné spíše zklamával. Například fotbalisté Stoke se mohou těšit na daleké výlety do Izraele, Turecka a na Ukrajinu. Dohromady tak nalétají přes 17 tisíc kilometrů. Na pohled atraktivní skupinu pak vyfasoval Slovan Bratislava, který v rámci Evropské ligy navštíví i francouzskou metropoli, centrum Baskicka a Mozartovou hudbou proslavený Salzburg. Přezdívkou "společnost smrti" se pak může honosit skupina I, která zahrnuje Atlético Madrid, Udinese a Rennes. Čtvrtým do party potom bude buď Sion, anebo Celtic, který se hlasitě dožaduje vyřazení švýcarského mužstva z evropských pohárů z důvodu porušení zákazu posilování.

Slavnostního ceremoniálu se zúčastnilo i mnoho zajímavých tváří. Mezi nimi nechyběla nová akvizice Atlétika Madrid, útočník Falcao, který se vloni stal se 17 góly nejpřesněji mířícím hráčem soutěže a dnes byl Michelem Platinim za tento počin oficiálně odměněn. Dostavil se také Fernando Gomes, historicky nejlepší střelec loňského vítěze z Porta, ale i bývalý rumunský obránce Belodedici. Ten pro změnu symbolizoval skutečnost, že se finále tohoto ročníku Evropské ligy odehraje právě v jeho zemi - v Bukurešti.

Kompletní los skupinové fáze EL 2011/12:

A: Tottenham (Anglie), Rubin Kazaň (Rusko), PAOK Soluň (Řecko), Shamrock (Irsko)

B: Kodaň (Dánsko), Standard Lutych (Belgie), Hannover (Německo), Vorksla Poltava (Ukrajina)

C: PSV Eindhoven (Nizozemsko), Hapoel Tel-Aviv (Izrael), Rapid Bukurešť (Rumunsko), Legia Varšava (Polsko)

D: Sporting Lisabon (Portugalsko), Lazio (Itálie), Curych (Švýcarsko), Vaslui (Rumunsko)

E: Dynamo Kyjev (Ukrajina), Besiktas (Turecko), Stoke (Anglie), Maccabi Tel-Aviv (Izrael)

F: PSG (Francie), Bilbao (Španělsko), Salzburg (Rakousko), Slovan Bratislava (Slovensko)

G: Alkmaar (Nizozemsko), Metalist Charkov (Ukrajina), Austria Vídeň (Rakousko), Malmö (Švédsko)

H: Braga (Portugalsko), Bruggy (Belgie), Birmingham (Anglie), Maribor (Slovinsko)

I: Atlético Madrid (Španělsko), Udinese (Itálie), Rennes (Francie), Sion (Švýcarsko)

J: Schalke (Německo), Steaua (Rumunsko), Maccabi Haifa (Izrael), Larnaca (Kypr)

K: Twente (Nizozemsko), Fulham (Anglie), Odense (Dánsko), Wisla Krakow (Polsko)

L: Anderlecht (Belgie), AEK (Řecko), Lokomotiv Moskva (Rusko), Sturm Graz (Rakousko)

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (344)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele