Slávistky vyzvou v kvalifikaci LM Kluž, sparťanky zase Frankfurt

15.09.2023, 16:21
Aktuality
Oficiální míč Ligy mistryň (© AFP)

Slávistky se ve druhém kole kvalifikace Ligy mistryň utkají s rumunským celkem Olimpia Kluž. Jiný pražský celek Sparta vyzve v duelu o postup do skupiny Frankfurt, který v úvodním kole vyřadil Slovácko. Rozhodl o tom dnešní los v Nyonu.

První zápasy jsou na programu 10., nebo 11. října, odvety 18, či 19. října. Obhájkyně českého titulu slávistky začnou doma, sparťanky venku. V boji o Ligu mistryň bylo i Slovácko, které ale v úvodním kvalifikačním kole proti Eintrachtu neuspělo. Německý celek následně ve finále přešel přes turínský Juventus.

Frankfurt je se čtyřmi triumfy po Lyonu nejúspěšnějším týmem v historii soutěže, kterou ale ovládl pod názvem 1. FCC Frankfurt. V roce 2020 se klub sloučil s mužským Eintrachtem.

Dvanáct postupujících týmů z druhého kola kvalifikace doplní v hlavní fázi obhájkyně trofeje z Barcelony a také Chelsea, Lyon a Bayern Mnichov. Skupinová fáze začne v listopadu.

Největším úspěchem českého týmu na mezinárodní klubové úrovni jsou tři účasti Slavie ve čtvrtfinále Ligy mistryň. Jednou se mezi osm nejlepších v této soutěži (pod dřívějším názvem Pohár UEFA) probojovala také Sparta, tehdy se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
monty25

Mnohem lepší los než MOL Cup. Kluž vyšla parádně - nejlehčí soupeř a postoupit přes ně do LM by bylo pro Slavii stylové. Frankfurt má štěstí na české týmy, po Slovácku změří síly se Spartou. Sice vyhrál nad Slováckem jenom 1:0, ale hrálo se prakticky na jednu bránu. Jsem zvědav, co se Spartou udělá trenérská výměna, ale Frankfurt je určitě favoritem.

Reagovat
Vinci

Pozor úchyl

Reagovat
monty25

A ty seš kdo?

Reagovat
Mass

Minule dokonce snad psal, že si s nějakou fotbalistkou plácnul. To už se možná dnes považuje za sexuální násilí.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Kucka

Reagovat
Hafna

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Kucka

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
jsemdement

Pár sparťanek nebo slávistek bych vyzval taky čéče .

Reagovat
Coutinho10

super los

stejně jako v mužským fotbale se jenom potvrzuje, jak klíčový je vyhrát titul, aby se šlo do mistrovský části kvalifikace (tý lehčí) a ten soupeř byl hratelný a bylo jednodušší postoupit do LM skupin

Reagovat
romeo351

https://youtu.be/IH9-cLrPRj8?si=l0ScAF0DhUXKxBUH

Trošku mi to ze strany té kočky příjde jako snaha kopnout si a ta zhrzenost tam prostě cítit krapet je. Každopádně téhle kauze jsem se celkem snažil vyhnout, ale ony jsou nějaký důkazy, domněnky na téma, že je Rubiales nějakej úchyl??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele