Skvělý výkon a zasloužená výhra, zní z Fenerbahçe

26.04.2013, 13:55
Aktuality
Účast Fenerbahçe v semifinále Evropské ligy může být překvapivá, nikoli ovšem nezasloužená, což turecký klub potvrdil rovněž ve včerejším duelu s Benficou. Pro istanbulský celek to byla premiéra v semifinále evropských pohárů a hráči se velkého zápasu nezalekli...

Fenerbahçe několikrát nastřelilo brankovou konstrukci a výhru si zasloužilo. Nakonec padla jenom jedna branka, v 72. minutě se o ní postaral Egemen Korkmaz.

"Dnes můžeme být obrovsky pyšní a neplatí to jenom na Fenerbahçe, ale rovněž na celý turecký fotbal. Výhru jsme si jednoznačně zasloužili, všichni musí uznat, že z naší strany to byl povedený zápas. Výsledek 2:0 by pro nás samozřejmě byl lepší, ale i tak můžeme být spokojeni," radoval se po utkání obránce Reto Ziegler.

"Bylo hodně důležité doma neinkasovat a to se nám povedlo. Zápas jsme zvládli herně i fyzicky, díky tomu máme před odvetou výhodu. Finále je ještě daleko, ale vydáme ze sebe to nejlepší, abychom se do něj dostali. Pro tuto chvíli bych rád pogratuloval svým hráčům," rozplýval se trenér Aykut Kocaman, jehož svěřence konečně hnal za úspěchem i zaplněný stadion.

Fenerbahçe, jak již bylo zmíněno, několikrát nastřelilo brankovou konstrukci, na ní v samotném závěru první půle skončila i penalta, kterou neproměnil Cristian.

"Na toto téma nemá smysl diskutovat, penalty nelze proměňovat donekonečna. Cristian je naším číslem jedna na pokutové kopy a tak tomu také zůstane," důvěřuje kouč i nadále brazilskému záložníkovi.

Benfica byla horším týmem, přitom díky své suverenitě v portugalské a Evropské lize byla před dvojzápasem favoritem na postup.

"Byl to pro nás hodně těžký zápas a musím uznat, že atmosféra na stadionu byla neskutečná. Máme za sebou náročný večer, během něhož jsme nedokázali a někdy ani nemohli plnit pokyny trenéra. Ale věřím, že se nám povede vše otočit, rozhodně ještě není konec," hodnotil záložník hostujícího týmu Pablo Aimar.

"S výsledkem spokojeni být nemůžeme, ale věříme si, že před vlastními fanoušky dokážeme postoupit. Nedokáži přesně vyhodnotit, kde byla chyba, ale na téhle úrovni rozhodují i sebemenší chybičky, koneckonců i ten výsledek 0:1 je nakonec důkazem jedné chyby v obraně. Jako tým si každopádně věříme na postup," přidal se Eduardo Salvio.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (18)

Přidat komentář
Neuro

Turci byli zase podceněni

Reagovat
FC Porto FC

Měli celej zápas smůlu to bylo ale jejich mínus :) tak jim to rozhodl rozhodčí no. Měla to bejt remíza 0:0 to by odpovídalo

Reagovat
Kongo

Jak se tenhle tým mohl dostat tak daleko?Ani v jednom zápase mě snad nepřesvědčili.

Reagovat
PlackaSKS

neprohra chelsea, výhra fener... po delší době mi vyšel tiket a to stačilo vsadit opak týpkovejch prognóz...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde vidět jak kvalitně hráli české kluby, nedostat Chelsea a fener tak možná jeden hraje semifnále.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu sám neveris....

Reagovat
smazaný uživatel

dobry zas v osmifinale jeste byli:

Anži Machačkala, Newcastle United,VfB Stuttgart, SS Lazio, Steaua Bukurešť, Chelsea FC, SL Benfica, Girondins Bordeaux, Tottenham Hotspur, Inter Milán, Levante UD, Rubin Kazaň, FC Basilej, Zenit Petrohrad. Kolik tech tymu by plzen porazila? Mozna Bukurest, Bordeaux?

Reagovat
smazaný uživatel

ve formě rozhodně i Levante, Newcastle, Inter, Basilej a možná i Lazio

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Ty vole ty se prober!

Reagovat
JacoBee

Reagovat
smazaný uživatel

Mne fakt prijde, ze si delate prdel. Plzen postoupila ze skupiny, kde byl jeden podprumenrej tym, druhej prumerenej a 3 kterej to mel totalne v pici, protoze vedel, ze postoupi. Pak porazili Neapol, nerikam, ze to byla haluz, ale Plzen mela stesti...co strela to gol. Videl jsem ty zapasy a vysledky naprosto neodpovidali tomu co se delo na hristi.

Plzen ma za sebou trosku uspesnejsi sezonu v EL, pritom v podstate nedosahla niceho vyjmecnyho (na celoevropsky pomery) a najedou uz maj na to porazet Inter, Lazio, Basilej

Reagovat
Godwinson

Reagovat
cetto

Basel by asi neporazili, ale na Inter a Lazio by mít mohli. Vždyt nebyli daleko od postupu ani s tím Fenerbahce, který ted válcuje jednoho soupeře za druhým

Reagovat
Andis

Souhlas s CSKA-M ..sice problém Neapole, ale měla to totálně někde ten zápas každý z toho stříkal že bude Plzeň ve finále EL, pak stačil jeden slabý turecký klub, který podle českých pupkáčů hraje strašně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neuro

Reagovat
Neuro

jako plivání na český klub že všude dostanou pětku je jedna věc ale dělat z našeho klubu tohle, to je věc druhá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele