Skupinu vyhraje Rusko a Slováci budou hrát baráž, myslí si Moravčík

06.10.2011, 15:40
Rozhovory
Zaujalo nás
Jaké šance dává slovenským fotbalistům v boji o postup na Euro 2012, prozradil v rozhovoru československý fotbalový internacionál Ľubomír Moravčík, jenž se také vyjádřil k české reprezentaci.


Ľubo, jak vidíte současnou pozici Slovenska v kvalifikaci EURO 2012? Zbývají Vám utkání doma s Ruskem a v Makedonii. Můžete závěr zvládnout?
Situace je jednoznačná - potřebujeme dvakrát zvítězit a těchto 6 bodů nám zajistí minimálně baráž. Jak by řekl klasik, situace je vážná, nikoliv však kritická, protože vše máme ve vlastních rukou.
Jak na Rusy? Co byste slovenskému týmu poradil?
Taktika je jednoduchá. Musíme hrát na čisté konto vzadu a dát nějaký ten gól. Klíč k úspěchu je ve stejné hře, jakou jsme hráli v Rusku, tedy zabezpečená obrana a rychlé protiútoky.
V čem jsou Rusové a Makedonci nebezpeční - na co si musíte dát pozor?
Rusko je kombinační tým, spousta hráčů hraje ve výborných ligových soutěžích a také ruská liga již patří mezi ty lepší v Evropě. Kvalita na straně ruského týmu tedy jednoznačně je.Vědí, že jim stačí i remíza a proto se nemusí nikam hnát, mohou hrát trpělivě. Makedonie je zase na domácím hřišti nebezpečná a potrápila nejednoho favorita. Proto v tomto utkání vidím šance 50/50.
Kteří hráči jsou pro slovenský tým nyní klíčoví?
Tady uvedu jediné jméno a to je Marek Hamšík. Daří se mu v lize a je pro náš tým klíčovým hráčem.
Jak myslíte, že tato skupina skončí? Kdo postoupí?
Rusko vyhraje skupinu a my půjdeme ze druhého místa do baráže!
Ok, děkujeme za Váš čas a ochotu. Ľubo, snad jen na závěr, jaké výsledky v těchto utkání tipujete?
Slovensko vs. Rusko - vyhrajeme 1:0 a Makedonie vs. Slovensko - vyhrajeme opět 1:0. Tedy dvakrát 1:0, šest bodů, úkol splněn.
Jak podle Vás dopadne souboj Česka se Španělskem?
Tady nejde vymyslet nic nového. Češi musí hrát ze zabezpečené obrany a spoléhat se na brejky. Jinak se snad proti Španělsku ani hrát nedá.
A západní sousedi, Češi? Zvládnou se dostat do baráže (připomínáme, že hrají doma se Španělskem a poté v Litvě)?
Český tým má na to, aby postoupil do baráže. Litva u vás vyhrála se štěstím a to dvakrát mít nebude. Nevidím ani tak rozhodující zápas proti Španělsku, jako ten v Litvě. A ten český tým zvládne!

Autor: David Křížka / BetClic

Komentáře (1030)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele