Skotští fanoušci řekli ano technice

03.03.2008, 18:34
Aktuality
Ve výzkumu, který zorganizoval sponzor skotské Premier League banka Clydesdale, se skotští fanoušci vyslovili pro vstup moderních technologií do fotbalu.

Výzkum probíhal od srpna do října a zúčastnila se ho téměř tisícovka fanoušků. Celých 80% příznivců souhlasilo s používáním opakovaných videozáznamů během utkání. 84% je pro použití technologie na brankových čarách. 88% podporuje komunikaci rozhodčích mikrofony, která se jako jediná z technologických vymožeností používá.

Bývalý skotský reprezentant Scot Booth s názorem fanoušků souhlasí. "Fotbal se stále zrychluje a pro rozhodčí je čím dál těžší jednoznačně rozhodnout, říká. "Každé chybné rozhodnutí navíc může mít pro poškozený klub dalekosáhlé důsledky," dodal Booth.

"Pokud máme techniku, která může takovýmto chybným rozhodnutím předejít, pak je její využití krok správným směrem," řekl také Booth.

Autor: Jiří Fišara / sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ono nie je to zly napad pretoze to ma obrovske vyuzitie a prinieslo by to vela pozitivneho, ale na druhej strane negativom je, ze futbal by mohol stratit svoje caro, ved ti lepsi rozhodcovia piskaju velmi slusne a zasa futbal by bez chyby rozhodcu, ani futbalom nebol

Reagovat
smazaný uživatel

chyby jistě k fotbalu patří, ale pokud ten fotbal zrovna platíš, tak tě asi zrovna moc nepotěší, že díky chybě rozhodčího přijdeš např. o postup do finále LM a tím pádem nezzhodnotíš vynaložené prostředky.......navíc jsou rozhodčí, kteří ty chyby dělají opravdu neúmyslně a jsou "rozhodčí", kteří je dělají z různých důvdoů záměrně (Kapr liga, Séria A)

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasim s tebou - niektori rozhodcovia naozaj dokazu "urobit" zapas. A preco nevyuzit techniku (na co sa potom vyvija a zdokonaluje ak nie pre vyuzitie v praxi, v tomto pripade v sporte), predovsetkym a najskor na zapasoch, v ktorych naozaj ide o velke peniaze... Tu je ale namieste otazka, aky postoj k vyuzivaniu techniky ma FIFA, UEFA alebo narodne zvazy.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych to vyzkousel,i kdyz to zabere nejaky ten cas.Vsak by to take nemusel pouzivat v kazdem zapase,jenom kdyby si nebyl jisty a situace by to vyzadovala.No a pak by misto 3 nastavil treba 5 a smitec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele