SKOTSKO - 1. KOLO

29.07.2006, 20:12
Komentáře a souhrny
Po letní přestávce zahájila další ročník skotská Premier league a v úvodním kole se velice dařilo českým hráčům. Jiří Jarošík při svém debutu za Celtic skóroval do sítě Kilmarnocku, Roman Bednář s Michalem Pospíšilem zařídili výhru Hearts nad Dunfermline. V neděli pak skóroval i Libor Sionko.

Celtic Glasgow vykročil za obhajobou titulu jasnou výhrou nad Kilmarnockem. Svůj ligový debut prožila v zelenobílých barvách česká posila Jiří Jarošík a vedla si skvěle. Osmadvacetiletý záložník poslal v 38. minutě hlavou míč do sítě po centru Poláka Zurawskiho, který dal dva góly, a čtvrt hodiny před koncem po faulu na Jarošíka uspěl z přímého kopu Nakamura.

Českému fotbalu dělali čest i naši zástupci v Hearts of Midlothian. Na hřišti Dumfermline otevřel skóre po přihrávce Pospíšila Roman Bednář, Michal Pospíšil pak v 78. minutě zaznamenal vítězný gól, když dorazil střelu Aguiara do břevna. Poslední desetiminutovku domácí dohrávali bez vyloučeného Toda.

Na domácím hřišti uspěl jen Celtic, ostatní hostitelé přenechali body soupeři. V Inverness zařídil výhru St. Mirren dvěma góly John Sutton, Falkirk otočil zápas v Dundee. Jediná sobotní remíza se zrodila v utkání Hibernian – Aberdeen.

V neděli první kolo uzavřel šestý duel – Motherwell přivítal Glasgow Rangers. V dresu hostí se objevil také Libor Sionko a už v osmé minutě okořenil svůj debut premiérovou brankou. Jeho Rangers o gól vyhráli a neztratili na své konkurenty.

Výsledky
04.08.2007
16. Barry Ferguson, 64. Nacho Novo, 90. Barry Ferguson
90. David Robertson
14. Michael Higdon, 24. Michael Higdon, 66. Pedro Moutinho, 74. Russell Latapy
3. Steve McGarry
05.08.2007
-
06.08.2007
2. Brian Kerr

Tabulka:


Příští kolo
11.08.2007
13:30Falkirk FC - Celtic Glasgow
16:00Hibernian Edinburgh - Gretna FC
16:00Motherwell FC - Inverness CT
16:00Glasgow Rangers - St. Mirren FC
12.08.2007
15:00Aberdeen FC - Hearts of Midlothian
13.08.2007
20:45Kilmarnock FC - Dundee United



Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele