Skotská Premier League - souhrn 6. kola

27.08.2011, 17:58, aktualizováno 28.08.2011, 18:09
Komentáře a souhrny
Hodně bohaté na branky bylo sobotní odpoledne ve skotské lize. Motherwell vyhrál 4:2 na půdě Dunfermline, Dundee United v závěru zachránilo remízu 3:3 na hřišti St. Johnstone, Inverness porazil Kilmarnock. V neděli uspěl Celtic na půdě St. Mirren, Hearts vyhrál nad Hibernianem a Rangers porazili Aberdeen, takže dál vedou.

Heart of Midlothian - Hibernian FC 2:0

28.08.2011 16:45

Góly: 39. Ryan Stevenson, 68. Andy Webster

Heart of Midlothian zvítězili v prvním letošním Edinburgh derby nad Hibernianem 2:0 a před reprezentační přestávkou si připisují tři body. Domácí se vedení ujali ve 39. minutě gólem Ryana Stevensona a v 69. minutě pojistil výhru Hearts hlavičkou Andy Webster.

Derby začalo na obou stranách aktivní hrou, brzy byl ale za faul na Dannyho Graingera potrestán žlutou kartou Ivan Sproule. Stevenson si krátce poté musel hodně oddechnout, když rozhodčí neodpískal po jeho ruce v pokutovém území penaltu. Po centru Sproulea se ke střele dostal Garry O'Connor, ale bránu netrefil. Po Sprouleově nejistém odkopu se na druhé straně zmocnil míče Driver, ale Stack jeho střelu lehce lapil. Hearts ale tlak udrželi a po spolupráci s Hamillem je dostal do vedení Stevenson.

Hibs se pokusili o odpověď, Matt Thornhill dostal přihrávku od O'Connora, vyhnul se obránci, ale jeho střela proletěla těsně kolem brány. Hned po přestávce musel gólman Stack zasahovat proti pokusu Stephena Elliotta, větší šance však přišla o něco později. Elliottova střela se odrazila od tyče a vypadalo to, že Driver míč dorazí do brány, Stack však fantasticky zakročil a míč vytáhl nad bránu. S volným kopem O'Connora si poté nadvakrát poradil Kello, ale Hearts byli nadále lepší a Stack zasahoval proti Hamillově střele, který měl spíše hledat lépe postavené spoluhráče.

Manažer Hibs po hodině hry poslal na hřiště Griffithse a Sodjeho, první jmenovaný však hned uviděl žlutou kartu za faul na Hamilla. Druhý gól Hearts přišel z rohového kopu, se kterým si Stack neporadil a míč pouze odrazil, Hamill ho však vrátil před bránu, kde ho hlavičkující Webster poslal do brány. Sodje balón už za brankovou čárou sice ještě odkopl, ale Eggert Jonsson ho dorazil do brány a společně s Websterem se radoval z gólu. Opakovaný záběr ukázal, že míč byl za čárou už po hlavičce Webstera. Na konci utkání se ještě srazili Kello se Sodjem a gólmana Hearts musel nahradit Jamie MacDonald, který už pouze chytil střelu Griffithse.

Více informací k zápasu

Rangers FC - Aberdeen FC 2:0

28.08.2011 16:00

Góly: 15. Steven Davis, 90. Steven Naismith

Rangers i po tomto kole zůstanou na vedoucí příčce tabulky, na Ibrox Parku porazili Aberdeen 2:0 a zaznamenali první domácí výhru pod manažerem Allym McCoistem. Rangers dostal do vedení po čtvrthodině hry Steven Davis a domácí i přes nápor Aberdeenu vedení udrželi, v nastavení navíc zvýšil na 2:0 Steven Naismith.

Aberdeen chtěl přerušit téměř 20 let trvající sérii bez vítězství na Ibrox Parku, už v prvních sekundách hry však dostal první ránu, když musel být ošetřován Isaac Osbourne po střetu s Mauricem Eduem. Osbourne se do hry vrátil až po sedmi minutách s obvázanou hlavou, Aberdeen přesto krátce poté prohrával. Nikica Jelavič poslal míč Davisovi, který dokonale načasoval svůj náběh a prostřelil gólmana Davida Gonzaleze. Svěřencům Craiga Browna se dlouho nedařilo odpovědět na gól Rangers, ti se naopak po půlhodině hry dostali do další šance, Dorin Goian ale mířil po rohovém kopu Wyldea pouze nad bránu.

Ojedinělou příležitost v první polovině na straně Aberdeenu měl Kari Arnason, ale jeho dalekonosná střela minula bránu a Allan McGregor nemusel zasahovat. Rangers udělali o přestávce změnu, do druhé půle už nenastoupil Goian, jehož nahradil Steven Whittaker. Domácí však do druhé půle nevstoupili vůbec dobře a Vernon téměř využil nedorozumění mezi Perrym a Bocanegrou, McGregor ale Vernona vytlačil ze střeleckého úhlu a ten se neprosadil. Bocanegra krátce poté chyboval znovu, tentokrát se snažil odhlavičkovat centr McArdlea, ale míč si téměř srazil do vlastní brány.

Největší příležitost k vyrovnání měl Aberdeen po hlavičce Fostera, když se míč odrazil od brankové konstrukce. Rangers vývoji utkání přizpůsobili taktiku a hráli ve formaci 4-5-1, přesto měl Aberdeen další šance. K nebezpečné střele se dostal Fraser Fyvie, ale McGregor i tentokrát zakročil. Dvacet minut před koncem utkání uvolnil Kyle Lafferty místo nové posile Alejandru Bedoyovi a hra se na delší dobu uklidnila. Až v nastavení Rangers pojistili svoji výhru, Davisův přímý kop sice gólman vyrazil, ale k dorážce se dostal Naismith a zvýšil na 2:0.

Více informací k zápasu

St. Mirren FC - Celtic FC 0:2

28.08.2011 13:45

Góly: 7. Gary Hooper, 12. Gary Hooper

Fotbalisté Celticu dokázali složit alespoň částečný reparát po minulých třech utkáních a opět se v tabulce vrátili na třetí místo do těsné blízkosti Motherwellu a Rangers. Na oba protivníky tak ztrácí pouhý jeden bod. Celtic zasadil rychlé údery ještě v úvodní čtvrthodině a od této chvíle už pouze kontroloval stav, který udržel až do samého konce. Střelcem obou branek hostujícího celku se stal kanonýr Gary Hooper.

Saints klesli sice v tabulce na šesté místo se ziskem osmi bodů, nicméně korálky z tohoto duelu pro ně nikdo nečekal. I tak ale celek, který loni usilovně bojoval o záchranu, předvádí velice dobré výkony a nebýt rozpačitého začátku v tomto klání, možná by favorita potrápil i více. Domácí dali v úvodu dokonce hned tři branky, ta první jim ale uznána nebyla. Anthony Stokes v první šanci duelu rozvlnil síť, kvůli faulu na Marca McAuslanda sudí gól odvolal.

Nicméně stejný hráč se o pár minut později vžil do role nahrávače a zrodila se proto první branka. Společně s Hooperem šli totiž do přečíslení dva na jednoho a Hooper osamocen zachoval chladnou hlavu - 0:1. O šest minut později se stejný hráč prosadil podruhé. Chybu totiž udělal bývalý hráč Zelenobílých Paul McGowan a namazal svou špatnou rozehrávkou přímo na nohu Hooperovi, který ani tentokráte nemohl minout - 0:2.

Od této chvíle se však hra vyrovnala a svěřenci kouče Dannyho Lennona výrazně přidali na obrátkách. Svou chybu se snažil napravit McGowan, ovšem po pasu Nigela Hasselbainka zachytil jeho střelu z dobrých šestnácti metů gólman James Forster. Do konce úvodní půle byli přeci jen o chlup lepší domácí, nic výrazného si ale nevypracovali. Po pauze to však bylo o něco lepší a nebýt špatné koncovky, jistě by alespoň snížili.

Blízko brance byl dvakrát Jeroen Tesselaar a Gary Teale, avšak ti mezi tři tyče nezamířili. Naopak do dobrých příležitostí se v závěrečné dvacetiminutovce dostali svěřenci kouče Neilla Lennona a i když stav už nenavýšili, s přehledem konec utkání zkušeně dohráli. V příštím kole budou chtít získat další tři korálky doma s konkurenčním Motherwllem a čeká se velký boj, St.Mirren chce navázat na předešlé výkony výhrou doma proti St.Johnstone.

Více informací k zápasu

Dunfermline Athletic - Motherwell FC 2:4

27.08.2011 16:00

Góly: 69. Joe Cardle, 88. Joe Cardle - 11. Michael Higdon, 26. Jamie Murphy, 55. Chris Humphrey, 90. Michael Higdon

Fotbalisté Motherwellu potvrdili dobrý vstup do soutěže a nepříjemná porážka od Rangers je v hlavách borců z Fir Parku zapomenuta. Motherwell se díky tomu dostal do čela soutěže, po šesti kolech má na kontě třináct bodů a určitě tak výrazně útočí na evropské poháry. Naopak Dunfermline začíná mít menší problémy a nováčkovi možná začíná ztrácet úvodní euforii. Na soupeře vyrukoval s ofenzivní taktikou, nicméně protivníka přestřílet nedokázal.

Domácí klesli na páté místo v tabulce, i tak ovšem stále mají slušně nakročeno k záchraně, což je rozhodně hlavní úkol. Motherwell vstoupil do duelu jako uragán a už po jedenácti minutách hry se dostal do vedení. Druhou branku přidal v polovině úvodního dějství a tu třetí deset minut po poločase. Domácí sice zdramatizovali klání dvěma trefami v závěrečné dvacetiminutovce, nicméně hosté pojistili výsledek v nastaveném čase.

Úvodní gól zaznamenala největší střelecké hvězda hostů Michael Higdon, jenž také v závěru přidal pojišťovací trefu. V úvodu hostům vyšel protiútok dva na jednoho, Higdon společně s Keith Lasleyem předvedli krásnou kombinaci zakončenou kroucenou střelou z osmnácti metrů - 0:1. Za čtvrt hodiny potěšil hostující fanoušky Jamie Murphy, jenž přesně zakončil svou skvělou individuální akci a ještě více srazil domácí na kolena.

Po krásném centru Garyho Masona na pravou stranu předvedl Murphy dvacetimetrové sólo, obešel Alexe Keddieho a přesně uklidil balón na bližší tyč Paula Gallachera - 0:2. Deset minut po pauze bylo definitivně rozhodnuto. Po chybě obrany nováčka převzal balón Chris Humprey, dostal se až do vápna a následně vypálil prudce levačkou na vzdálenější tyč. Ovšem v 69. minutě dal domácím naději Joe Cardie.

Po třicetimetrovém pasu Davida Grahama do vápna nabídl Darren Rndolph zpětnou přihrávku Cardlemu a ten se nemýlil. Pět minut před závěrečným hvizdem přiblížil Dunfemline na rozdíl jediné branky stejný hráč svou druhou trefou v duelu po spolupráci s Randolphem a Stephenem Craiganem. Jenže domácí už vyrovnat nestihli, naopak otevřeli okénka v obraně. Toho využil po přihrávkách Humphreyho a Nickyho Lawa aktivní Higdon ranou zblízka - 2:4.

Více informací k zápasu

Inverness CT - Kilmarnock FC 2:1

27.08.2011 16:00

Góly: 26. Grégory Tadé, 89. Graeme Shinnie - 35. Dean Shiels

Tak se loňský nováček konečně dočkal a v tuto chvíli to s ním přeci jen nevypadá až zase tak špatně. Dokázal poprvé vyhrát a chudé jednobodové konto výrazně rozšířil. Konečně se totiž prosadil alespoň trochu střelecky a jeho obrana též nebyla až zase tak špatná. Caledonian se tak dostali na předposlední místo tabulky se čtyřmi body o skóre před Hibernian. Nyní to může svěřencům Terryho Butchera hodně pomoci v otázce sebevědomí.

Nicméně Killie zatím nemusí bít na poplach a určitě se dá ještě s touto sezónou něco dělat. Borci z Rugby Parku totiž okupují šestou pozici se šesti body a na pohárovou Evropu prozatím nemají přílišnou ztrátu. Sice přišli o neporazitelnost s papírově nejslabším protivníkem, další důležité duely jsou ale před nimi. Přitom dlouhou dobu to vypadalo, že se s protivníkem rozejdou smírně, počtvrté v sezóně.

Avšak Inverness urval všechny body na svou stranu minutu před závěrečným hvizdem díky sílícímu tlaku. Do vedení se dostali domácí v polovině úvodního dějství, avšak deset minut před koncem poločasové přestávky bylo srovnáno. Do první příležitosti se dostali hosté, avšak po přímém volném kopu Jamese Daytona ze 30 metrů mířil těsně mimo Rory McKeown. Pak už ale převzali taktovku nad duelem domácí a též se dostali do vedení.

Ve 26. minutě vyslal do vápna přenádherný pas Richie Foran a Gregory Tade uklidil hlavou míč za bezmocného gólmana Ryana Essona. Za necelých deset minut ale odpověděli hosté a bylo srovnáno. Po dlouhém pětadvacetimetrovém pasu Liama Kellyho do volného prostoru si s lehkostí zpracoval balón Dean Shiels a přízemní ranou rozvlnil síť. Stejný hráč mohl dostat hosty po pauze do vedení, jenže ze stoprocentní šance hlavou minul.

Pak už to bylo až do samého závěru vyrovnané, nicméně v 89. minutě se uvolnil Graeme Shinnie ve vápně a přízemní ranou do dolního pravého rohu strhl všechny body na stranu Caledonian. V příštím kole Inverness bude chtít pokračovat v tomto tempu doma s Hearts a rozhodně má šanci, Kilmarnock si naopak bude chtít spravit chuť s nováčkem z Dunfermline a vzhledem k jeho formě to určitě je reálný cíl.

Více informací k zápasu

St. Johnstone FC - Dundee United 3:3

27.08.2011 16:00

Góly: 34. Francisco Sandaza (pen.), 37. Liam Craig, 45. Francisco Sandaza - 2. Barry Douglas, 80. Gary Mackay-Steven, 83. Gavin Gunning

Dundee United uhráli na hřišti St. Johnstonu remízu 3:3, přestože se pro ně utkání nevyvíjelo dobře. Hosté se sice brzy ujali vedení gólem Douglase, ještě v první půli ale domácí stav otočili třemi brankami a United se dlouho nemohli prosadit. V posledních deseti minutách ovšem vstřelili dvě branky a získali tak cennou remízu.

Hosté se do vedení dostali hned po první akci utkání, kterou svojí přihrávkou Russellovi založil Rankin, Russell ale našel ještě lépe postaveného Douglase, který pouze usměrnil míč do sítě, 0:1. Domácí se pokusili o vyrovnání, ale se střelou Cilliana Sheridana si gólman Dušan Perniš poradil. Hosté mohli jít do dvoubrankového vedení, když Douglas našel Dalla Valleho, který ale bránu přestřelil. Douglas byl poté důležitým článkem i v obraně, když zablokoval střelu Adamse. Ve 34. minutě přišlo srovnání, Russell při pokusu o odkupnutí míče zasáhl Robertsona do tváře a rozhodčí odpískal pokutový kop, se kterým si poradil Francisco Sandaza, 1:1.

Jen tři minuty poté domácí stav utkání otočili, Morris z volného kopu posunul míč Craigovi, který skrz obranou zeď propasíroval míč až do brány, 2:1. V poslední minutě nastavení první půle navíc Kenneth udělal chybu v obraně, které využil Sandaza a zvýšil na 3:1. St. Johnstone byl i po přestávce aktivnější, střela McKaye ale skončila mimo bránu, Adams hlavičkoval těsně vedle a Sheridanův pokus mířil pouze nad bránu. United mohli snížit po centru Dixona, ale Russell svojí hlavičkou bránu netrefil.

Deset minut před koncem zápasu Russell udržel míč a před bránou našel náhradníka Mackaye - Stevense, který vystřelil proti Enckelmanovi, ale míč přesto prošel do brány, 3:2. Dundee United měli na konci zápasu drtivý tlak a domácí Craig si málem vstřelil vlastní gól, z následného rohu ale dostal míč Gunning a hlavou srovnal na 3:3. Hosté namlsaní dvěma brankami měli stále navrch, ale se dvěma závěrečnými střelami Dalla Valleho si už Enckelman poradil a utkání tak skončilo 3:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rangers FC541010:113
2.Motherwell FC64119:513
3.Celtic FC540110:212
4.Heart of Midlothian62226:38
5.Dunfermline Athletic52217:78
6.St. Mirren FC62224:58
7.Kilmarnock FC51316:46
8.Dundee United61327:116
9.St. Johnstone FC51224:65
10.Inverness Caledonian61146:124
11.Aberdeen FC61142:84
12.Hibernian FC51043:103

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Divím, že tady pořád píšete o Skotský lize. Jsem zvědavej jestli tu bude i příští rok až bude v žěbříčku až někde kolem 30. místa nejlepších lig v Evropě. Uvítal bych Potrugalskou ligu nebo třeba pak Tureckou. To jsou ty lepší ligy. Skotsko je průměr a zachvíli bude horší průměr.

Reagovat
Aldeano

Turecko ne,ale Portugalsko

Reagovat
smazaný uživatel

Historie skotských týmů a ta atmosféra zápasů je k nezaplacení, na všechno ostatní je tu MasterCard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Histroie Benfiky a Porta... víc není třeba dodávat dohromady dali 4 tituly v PMEZ/LM

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic vyhral EPM (porazil Inter Milano v Lisabone) a Rangers PVP (Dinamo Moskva v Barcelone), Aberdeen tiez PVP (porazil Bayern) + Europsky Superpohar (Hamburg).

to su fakty ale nie o tom to je. niekto fandi Bundeslige, iny Serii A, dalsi lige na Faerskych ostrovoch. kazdy ma na to svoj dovod.

nikto ti nekaze fandit nasilu ale nezhadzuj to comu fandi niekto iny len preto ze ty tomu nefandis a fandis niecomu inemu.

Pis teda o Portugalskej, budeme vsetci radi aj ja si to precitam. Je to najpohodlnejsia cesta k vedomostiam, sadnut si za comp, otvorit EF a citat fundovany clanok respektovaneho autora o ktorom vies ze nepise kraviny. Mozes zacat.

Reagovat
smazaný uživatel

historie = tituly? glory hunter!!!

Reagovat
raduinho

Pořád je to nejčastější argument například proti Chelsea...A pěkně tupý argument

Reagovat
smazaný uživatel

a co že bude průměr? Pořád zajímavější jak Portugalsko

Reagovat
Aldeano

Ne

Reagovat
Ligter

Portugalskou bych sakra bral.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko by bylo super,turecko taky,co se týče mě osobně nechápu pointu psát o lize která je slabší než česká a krom rangers a celticu NAPROSTO nezajímavá!

Reagovat
RickNash

nečti to

a jestli chceš portugalsko, tak piš články, starej se o tu sekci - je potřeba nejen zájem čtenářů, ale i redaktor.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nezajímavá, padá tam hodně gólu, zápasy jsou dobré. Mě zajímá

Reagovat
smazaný uživatel

btw. kolko zapasov SPL si doteraz videl?

Reagovat
smazaný uživatel

viděl si třeba někdy Edinburský derby? Kam se hraje Old Firm...

Reagovat
smazaný uživatel

O korupci prorostle lize v Turecku tu mas vic clanku, nez preview SPL, tak nechapu, proc si stezujes.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Well! A to jsem myslel, že po odchodu Browna budou tragičtí

Reagovat
smazaný uživatel

Zároveň teď odešel i Sutton, ale asi to vhodně doplnili. Zas tak Motherwell nesleduju, ale myslel jsem že za výsledky mohl tehdy Brown a taky dojeli minulou sezónu na 6. míste. Teď ale mají našlápnuto k 3. místu, no uvidíme, je teprve začátek

Reagovat
smazaný uživatel

Caley konecne zabrali

Reagovat
smazaný uživatel

Je skotsky futbal v krize?

sledujem 1.polcas St Mirren v Celtic 0-2 a ja tu krizu nevidim...

rusny zapas, velmi technicky, ziadne nakopavane lopty vzduchom, hra sa po zemi, rychlo a presne. z toho ale pramenia chyby a tak padli aj oba goly hosti. prave tento styl hry je oproti tomu premyslenejsiemu kontinentalnemu nachylnejsi na chyby. a futbal je hlavne o chybach.

v poli to moze byt vyrovnane ale rozhoduju chyby z ktorych padaju goly.

Celtic ani Rangers neboli o nic horsi nez Sion a Maribor. Celtic doplatil na Majstorovicov hlupy faul, hrat cely zapas o 10-tich ked ide o postup nie je nic prijemne. Rangers v Slovinsku prestali po prestavke hrat co hrali pred nou, dovtedy Maribor k nicomu nepustili. Odveta na Ibrox sa niesla v znameni prevahy Rangers, chybal pokoj a rozvaha v koncovke, sanci bolo dost.

Mimochodom stalo sa prvykrat v historii Europskych poharov ze vsetky Skotske kluby vypadli na svojej PRVEJ prekazke. Dundee Utd - Slask Wroclaw, Rangers - Malmo v CHL, potom Maribor v EL, Celtic - Sion, Hearts - Spurs. Na druhej strane si treba uvedomit ze ich superi neboli ziadni nazdarkovia typu andorra ci lichtenstajnsko.

Realita je ale v sucasnosti taka ze o 2 roky sa budu Skoti konfrontovat prave s takymito trpaslikmi. Ich koeficient totiz klesol tak nizko ze od sezony 2012-13 budu hravat uz od 1.predkola, t.j. niekedy zaciatkom jula. prave vtedy ked obvykle este len zacinaju letnu pripravu...

Reagovat
smazaný uživatel

a my protoze milujeme nase kluby tak se proste budeme divat na fotbal uz od prvniho predkola,protoze fandit Barcelone kdyz sbira jeden titul za druhym umi kazdy,najednou vsichni chteji dres s Messim na zadech,uspech proste tahne.

Dneska lepsi vykon,uklidnilo nas ze i to,ze brzy mic skoncil v brance,Hoopi se Stokesem jsou sehrana dvojice,jakakoliv jina varianta v utoku nefunguje,asi by to chtelo v budoucnu odklidit Samarase(diky za ty goly co jsi dal,ale uz ses proste jinde) a privest dalsiho snipera ktery bude nahanet hruzu souperovym obranam.

V El to byl propadak,minuly rok jsem skoro plakal kdyz v Utrechtu byla v prvni dvacetiminutovce odpiskana druha penalta proti nam,letos nam sance sebrala uz druha minuta v Sionu,momentalne Celtic podal stiznost na Sion kvuli jejich sestave a ja i kdyz fandim Celticu jsem proto,aby to Uefa hodila ze stolu,fotbal je o hracich a tyhle blblosti mu jen skodi.Stejne jako pred 2roky sebrala Uefa EL Mallorce,kvuli dluhum.Mladi hraci tam udelali neco neuveritelneho a v konkurenci Spanelske ligy vykopali EL a pak jim oznami,ze to bylo na prd,u Realu a Chelsea nikdo dluhy neresi,protezovani velkych klubu je samozrejmosti,fotbal by se mel hrat na stadionech a vse ostatni by mela byt jen mala vec okolo.Fotbal by mel byt opet sportem pro radost a ne velkym byznysem.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, na remízu na Ibroxu to bylo! Stand free!

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=-xFHk8L_Fs8

Tak nejenom na remízu, neudělat González 2 hloupý chyby, tak to mohla být i výhra... Huni celý druhý poločas pod tlakem! Škoda, jede se dál. STAND FREE!

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=-xFHk8L_Fs8

Tak nejenom na remízu, neudělat González 2 hloupý chyby, tak to mohla být i výhra... Huni celý druhý poločas pod tlakem! Škoda, jede se dál. STAND FREE!

Reagovat
smazaný uživatel

jak tu někdo može psát, že česká liga je kvalitnější ? trošku se zamyslete, než vyplodíte takovou kravinu

Reagovat
smazaný uživatel

a já jsem fanuškem Skotské ligy a myslím, že Česká je kvalitnější...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele