Skotská Premier League preview - 21. kolo

01.01.2008, 22:07, aktualizováno 02.01.2008, 08:04
Previews
21. kolo skotské nejvyšší soutěže má ve středu na programu jenom tři zápasy. Aberdeen doma přivítá Inverness, Dundee United hostí Hearts a Falkirk zavítá do Kilmarnocku. Ostatní tři utkání byla odložena, a to kvůli tragické smrti kapitána Motherwellu Phila O’Donnella...
Aberdeen FC - Inverness Caledonian Thistle  (středa 16:00)
Inverness přijíždí na Pittodrie Stadium a rozhodně ho proti domácímu Aberdeenu nečeká lehký zápas. Podle všeho by právě tento zápas měl být jedním z nejvyrovnanějších duelů tohoto kola. Oběma klubům se daří a stoupají tabulkou vzhůru.

Aberdeen v posledních čtyřech zápasech neprohrál, v minulém ligovém kole zvítězil 1:0 v St. Mirrenu a potvrdil svoji formu. Manažer Aberdeenu Jimmy Calderwood moc dobře ví, že Inverness je silný tým, který má dobrou formu. Aberdeenu bude chybět několik stabilních hráčů základní sestavy. Do utkání nevyběhnou Darren Mackie, Michael Hart, Andrew Considine, Jackie McNamara a nenastoupí ani Zander Diamond.

Inverness se stále veze na vítězné vlně, v poslední době se mu nepovedlo jen utkání ve Falkirku, ostatní zápasy ale hovoří za vše. I v posledním ligovém kole si Inverness dokráčel pro tři body. Na svém stadionu zvítězil 3:1 nad Kilmarnockem. Od příchodu manažera Craiga Brewstera se tým neuvěřitelně zvedl a stává se postrachem soupeřů. Brewster může v zápase s Aberdeenem využít služeb všech svých opor. Dokonce se už stihl uzdravit i útočník Dennis Winess, který měl problémy s kolenní šlachou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.30 - 4.00
více informací
Dundee United - Hearts of Midlothian  (středa 16:00)
O Hearts se dá hovořit jako o největším dosavadním zklamáním sezóny. Tým, který v minulých sezónách ohrožoval nejlepší kluby ligy na čele tabulky, získal letos pouhých 20 bodů a krčí se na nelichotivém desátém místě. Dundee United je i přes sérii tří proher v řadě v tomto zápase favoritem.

Dundee sehrálo minulý zápas s Motherwellem, prohrálo 3:5, ale přesto se drží na dobré čtvrté pozici. Manažer Craig Levein má velké starosti se svou oporou Barrym Robsonem, který je na odchodu do Celticu. Gordon Strachan nabídl za devětadvacetiletého záložníka jeden milion liber, Levein ale požaduje daleko více. "Barry má velmi vysokou cenu, rozhodně o něj nechceme přijít. Když si jeho výkony srovnáte s někým jiným, je jeho cena alespoň 1.5 nebo dokonce 2 miliony liber. Ještě má kontrakt na tři roky, ale nedával najevo, že by nás chtěl opustit," řekl Levein. Ten už bude mít k dispozici novou posilu, obránce Dannyho Graingera, který přichází z Gretny.

Asistent trenéra Hearts Stephen Frail se snaží své hráče povzbudit, aby se dokázali dostat ze špatné situace. Začalo se i spekulovat, zda je kapitánská páska vhodná pro mladého Christopha Berru. "Když jste kapitán, nemusíte jen křičet, hlavní je jít ostatním hráčům příkladem, to hlavně potřebujeme. Já jsem k Hearts přišel v únoru a stále jen vidím jak se zhoršujeme," poznamenal k nelichotivé situaci Frail. Hearts se nedaří už dlouhou dobu a poslední utkání to jen podtrhuje, další prohra, tentokrát s Falkirkem 1:2. Pokud se Hearts brzy nezvednou, dají se v týmu čekat velké změny.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.30 - 3.80
více informací
Kilmarnock FC - Falkirk FC  (středa 16:00)
Součástí prvního novoročního kola skotské Premier League je souboj devátého Kilmarnocku s Falkirkem, jenž se nachází na sedmé příčce.

Vypadá to, že nedávná vánoční pohoda přinesla hráčům Falkirku nevídanou formu, neboť svá poslední tři utkání, která se hrála kolem Vánoc, svěřenci Johna Hughese vyhráli. Poradili si s Motherwellem, Invernessem i s Hearts of Midlothian. Hughes bude moct do tohoto zápasu nasadit i obránce Darrena Barra, který si poslední dvě utkání odpykával trest. Manažer hostí může s největší pravděpodobností počítat i s dvěma novými posilami. Do Falkirku by měli přestoupit bývalý hráč Celticu a Motherwellu Kevin McBride a záložník, jenž v minulosti oblékal dres Arsenalu a Dunfermlinu Stephen Bradley. Nicméně díky posledním skvělým výsledkům Falkirku by měl Hughes udělat pokud možno co nejméně změn v základní jedenáctce. Pokud Falkirk na Rugby Parku zvítězí, bude to jeho první vítězství na tomto stadionu od návratu do první ligy před třemi roky.

Ovšem kouč Kilmarnocku Jefferies zdůrazňuje, že takovéto statistiky jsou k ničemu. "Falkirk hraje velmi dobře a má kvalitní hráče. My víme o našich vítězstvích na domácí půdě proti nim, ale to v zápase nebude hrát žádnou roli," prohlásil manažer domácích. Kilmarnocku se už tolik nedaří, z posledních pěti střetnutí vyválčil vítězství pouze jednou. Ani poslední vzájemný zápas nehovoří nijak ve prospěch domácího týmu. 20. října uhrál Kilmarnock na Falkirk Stadionu remízu 1:1. Do sestavy Killie se po zranění stehenního svalu vracejí Danny Invincibile a Frazer Wright. Velmi nejistý je start Craiga Brysona a Willieho Gibsona. Do hry nezasáhnou ani Simon Ford, který má potíže se stehenním svalem a Ryan O'Leary, jenž má problémy s nohou.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.25 - 2.85
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Celtic FC20134351:1743
2.Rangers FC18132343:1641
3.Motherwell FC20112730:2535
4.Dundee United2092928:2729
5.Aberdeen FC2085727:2929
6.Hibernian Edinburgh2077628:2628
7.Falkirk FC2084833:3528
8.Inverness Caledonian Thistle20911028:3428
9.Kilmarnock FC2056922:3021
10.Hearts of Midlothian20551030:3520
11.St. Mirren FC19541011:3019
12.Gretna FC19241316:4310
Zbývající zápasy
02.01. 00:00Celtic FC - Rangers FC
02.01. 00:00Gretna FC - St. Mirren FC
02.01. 00:00Hibernian Edinburgh - Motherwell FC

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aberdeen... "v minulém ligovém kole zvítězil 1:1 v St. Mirrenu "

Reagovat
smazaný uživatel

Ikdyž sem O´Donnella neznal, je mi ho hrozně líto.. btw.~ co se stalo s Hearts? Letos hrají doslova tragicky..

---

Těšíte se na EURO? Navětivte tuto rubriku!:

http://fotbalovysvet.pise.cz/euro/

Reagovat
smazaný uživatel

Moje tipy na dnešní zápas:

Aberdeen - Inverness 0

Dundee United - Hearts 1

Kilmarnock FC - Falkirk FC 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele