Skotská Premier League - preview 17. kola

26.12.2009, 08:33, aktualizováno 27.12.2009, 08:17
Previews
Celtic v sobotu vyhrál, na řadě jsou tak nyní Rangers a nečeká je nic snadného. Cestují totiž na hřiště silného Hibernianu, který atakuje pohárové příčky...
Hibernian FC - Rangers FC  (neděle 13:00)
Nedělní zápas sedmnáctého kola SPL proti sobě svede dva silné celky, první Rangers přijedou na Easter Road, stadion Hibernianu. Oba týmy jsou v dobré formě, zápas kola proto může hodně nabídnout.

Hibernian nezaváhal ani v minulém zápase a z Aberdeenu si odvezl tři body za výhru 2:0. Na lavičce by měl v nedělním zápase už sedět uzdravený záložník Kevin McBride. Po zranění zad je blízko návratu do hry také brankář Graham Stack, čas na zotavení však ještě potřebuje Kevin McCann a na Africký pohár národů odcestoval Sol Bamba.

Hráči Hibs vědí, že proti nim stojí nesmírně silný celek, přesto chtějí překvapit a přiblížit se vytouženým evropským pohárům. "Chceme to zkusit a dostat se na příčky zajištující Evropu, ale bude to dlouhý a tvrdý boj o postup. Vždy můžeme porazit kterýkoliv ligový tým a nedělním zápas není jiný. Musíme si věřit, ale nesmíme být tolik sebejistí, protože víme, jak dobří jsou Rangers a jak obtížné je proti nim uhrát dobrý výsledek," řekl obránce a kapitán Hibs Chris Hogg.

Rangers představují pro Hibs velkou hrozbu, v zatím posledním kole totiž zcela převálcovali jinak silný Motherwell výsledkem 6:1. Proti Hibs nepomůže Rangers záložník Kevin Thomson, jenž má zraněné lýtko a mimo hru jsou stále Pedro Mendes a Jerome Rothen. Maurice Edu, jenž kvůli vážnému zranění kolene do hry nezasáhl od května, je pro utkání připraven.

"Teď je rozhodující doba. Hrajeme dobře a máme dostatek sebedůvěry do zápasu proti Hibs. Tohle je rozhodující zápas pro získání devíti bodů. Bude zásadní pro zbytek sezóny. V této zemi je vedení v půlce sezóny dobrou věcí a chtěli by jsme být tím týmem, který to dokáže. Nyní jsme o čtyři body první a musíme zkusit udržet tohle tempo," doufá záložník Rangers DaMarcus Beasley.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.40 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Motherwell FC - St. Johnstone FC  (sobota 16:00)
Motherwell bude mít v sobotním utkání sedmnáctého ligového kola dobrou šanci napravit blamáž z utkání proti Rangers, kde se nechal zostudit šestigólovým výpraskem. Čeká ho ligový nováček St. Johnstone.

Motherwell prožil v minulém kole jeden z nejhorších výsledků celé historie klubu, když z Ibrox Parku odjížděl s vysokou prohrou 1:6. Hostitelé se v sobotu podle všeho budou muset obejít bez Gilese Cokea a Shauna Hutchinsona. Záložník Coke má zraněné koleno a Hutchinsona stále trápí kolenní šlacha.

Manažer Jim Gannon věří, že jeho Motherwell se poučí z kruté prohry s Rangers a v zápase se St. Johnstonem si upevní místo v horní polovině tabulky. "Celtic zklamal v Dundee a Rangers prohráli s Aberdeenem, v dalším utkání se ale odrazili zpět. Zápas s Rangers by nás měl nakopnout, navíc když nám na záda dýchají Hearts, St. Johnstone a Hamilton. Všechny tyto týmy by chtěly být v první pětce. Chceme být mezi pěti nejlepšími, ale proto budeme muset tvrdě makat a vrátit se k práci, která nás tak vysoko dostala," tvrdí Gannon.

St. Johnstone zatím úspěšně bojuje o udržení v nejvyšší skotské soutěži, v šestnáctém kole totiž porazil 1:0 St. Mirren a momentálně je na dobré osmé příčce tabulky. Start v sobotním utkání je stále značně nejistý u Davida MacKaye a Petera McDonalda, Alan Main má navíc problém s hrudí. Zranění slabin nepustí do hry ani Stuarta McCaffreye a dlouhodobě mimo hru jsou Collin Samuel, Kevin Rutkiewicz, Andy Jackson a Martin Hardie.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.30 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
St. Mirren FC - Aberdeen FC  (sobota 16:00)
Pozice St. Mirrenu není tak impozantní, jak bývala v úvodu sezóny a ohrožení sestupu je v této fázi skutečně velké. V současné době hoří hlavně obrana, 2x totiž inkasovala tři branky a to s celkem slabou ofenzívou nemůže jen tak dohnat. Nyní bude mít šanci vše odčinit, nevyzpytatelný Aberdeen totiž nemusí mít svůj den.

Aberdeen ho totiž má pouze jednou ze dvou utkání a i když kvalitou kádru má na to, aby bojoval o přední umístění, psychickou nevyrovnaností všechno sráží zpátky na zem. Po zdolání Rangers se zrodila jasná prohra v Celticu a pak dva následné bídné domácí výkony proti Hibernianu a Hamiltonu, kde nedokázal domácí tým vybojovat ani bod. V tabulce je sice šestý, avšak v poklidu se mohl hřát na páté příčce těsně za Dundee a bojovat o pohárovou Evropu.

Právě ze šestého místa klesl St. Mirren a z luxusního náskok na poslední flak zbyly pouze dva body. Z osmi utkání posbíral pouze tři body a na výhru tedy čeká od poloviny září, rád by tedy v tomto ročníku ještě tuto nepříznivou bilanci prolomil. Jenže v St. Mirren parku se mu proti soupeři příliš nedaří, loni zde sice uhrál remízu, tři klání předtím ale jasně nezvládl a čeká tedy na tři body už dva roky, proto bude muset těch sérii prolomit více.

Domácí nemohou nasadit důležitou oporu Michaela Higdona, který je stále vykartován, kvůli svalovým problémům je mimo Andy Dorman. Allana Johnstona stále trápí bolavé tříslo. "Nejvíce se těším na body, ty opravdu nutně potřebujeme," nechce se nyní zaměřit na předvedenou hru trenér domácích Gus MacPherson. "Musíme získat zpátky jistotu a postavit se nohama na zem, jinak budeme bez bodů úplně. A proti Aberdeenu by se nám to mohlo povést," dodává zkušený harcovník.

Aberdeen nemůže počítat s největší hvězdou Lee Millerem, ostřílený útočník si totiž začíná odpykávat třízápasový distanc. Na druhou stranu se do sestavy vrací hned trojice marodů, fit už totiž jsou Peter Pawlett - Fraser Fyvie a Tommy Wright. Kvůli zranění nemůžou domácí nasadit dlouhodobě marody Sone Aluka a Maurice Rossa. To samé platí pro beka Zandera Diamonda, jeho zdravotní stav se ale výrazně zlepšil.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.25 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Falkirk FC - Heart of Midlothian  (sobota 16:00)
Poslednímu Falkirku se v minulém kole zadařilo a zvítězil nad Kilmarnockem, pokračovat na vítězné vlně ale bude těžké, v sobotu ho totiž čeká zápas s Hearts, kteří výsledkově překvapili ve vhodný čas.

Falkirk v důležitém zápase o udržení v nejvyšší soutěži zvítězil 2:1 v Kilmarnocku, stále je ale s pouhými dvanácti body na dně tabulky. Dobrou zprávou pro domácí tým je návrat Burtona O'Briena, který chyběl dva měsíce. Proti Hearts by už měli nastoupit i zotavení Chris Mitchell a Brian Allison, mimo hru však stále zůstávají Sean Lynch, Mark Stewart, Jackie McNamara a Tam Scobbie.

Hearts trápí před zápasem s Falkirkem široká marodka, v minulých zápasech proto nastoupil například i sedmnáctiletý Scott Robinson. "Stále se vidím jako mládežnický hráč, opravdu. Jestli ale budu s prvním týmem po celou dobu, mohu se toho hodně naučit, trénink se všemi z nich je pro mě jako prémie a bylo by skvělé tu zůstat," řekl talentovaný útočník Hearts.

V této sezóně nepřesvědčiví Heart of Midlothian v šestnáctém kole překvapili a v domácím zápase dokázali 2:1 porazit Celtic. Momentálně se nachází se sedmnácti body na sedmé příčce. Po karetním trestu se do sestavy Hearts vrací Suso Santana, jeden z nejlepších hráčů týmu, Ian Black je však stále mimo hru. Dlouhodobě zranění jsou Laryea Kingston, Calum Elliot, Jaston Thomson, Jamie MacDonald a Andrew Driver.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.25 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celtic FC - Hamilton Academical  (sobota 16:00)
Fotbalsité na Ostrovech si neodpočinou ani o svátcích, které mají být symbolem klidu a míru. A platí to hlavně pro Skotsko. Celtic pokusí stáhnout náskok na vedoucí Rangers. V minulém kole totiž překvapivě prohrál a nyní má co napravovat. A proti Hamiltonu by to opravdu měly být v domácím prostředí povinné body. Jenže Hamilton v poslední době předváděl solidní výkony a rozhodně neprodá svou kůži zadarmo.

V Celtic parku se mu sice vůbec nedaří a ze dvou vzájemných klání v minulém roce si nemohl vzít vůbec nic. Hned na úvod neuhlídal drtivý útok a musel skousnout porážku v poměru 0:4, o něco později se přijel poprat o reputaci znovu, jenže soupeř mu uštědřil zcela stejný výprask. Nicméně hosté by mohli všechno napravit, v minulých dvou kolech totiž naprosto zazářili a získali plný počet bodů, v tabulce se tak posunuli na deváté místo se solidním odstupem na poslední Falkirk.

Před třemi týdny po velkém boji udolal Hamilton v domácím prostředí fotbalisty Hearts 2:1, stejný výsledek udržel také o týden později na Pittodrie Stadium a to bylo ještě o něco větší překvapení. Celtic naopak po brzkém vyloučení v minulém klání nestačil právě na houževnatá "Srdce"a podlehl místnímu celku též 1:2, Jezdci mu proto odskočili na čtyři bodíky. A dohánět tuto ztrátu v nabité konkurenci bude hodě těžké.

Kouč zelenobílých Tony Mowbray bude postrádat Garyho Caldwella, který byl právě vyloučeným hříšníkem v duelu s Hearts. Naopak po rehabilitaci by se mohl na trávník vrátit Paddy McCourt. Ovšem nebude hrát zřejmě od začátku, na stánku by se proto mohl objevit nově příchozí Korejec Ki Sung-Yong. "Nemyslím si, že je dobré mluvit o individualitách, je potřeba myslet na tým, a proto k nám přicházejí hráči, kteří jsou potřeba. Pracujeme tvrdě na tréninku a já doufám, že v tom budeme pokračovat. To nám přinese úspěchy," myslí si Mowbray.

Hamilton nepřiveze Davida Eleberta, který si pochroumal koleno a oproti minulému týdnu tedy nenastoupí. Dlouhodobě jsou na marodce důležitá esa týmu Derek Lyle a James Gibson. "Musíme být hlavně stateční a snažit se držet balón na kopačkách, ne ho zadarmo odevzdávat. Je opravdu alarmující, že jsme loni uhráli s Celticem tak špatné výsledky, aspoň se můžeme poučit z chyb. Ale dokázali jsme hrát proti Aberdeenu i Hearts, zkusíme to dokázat i proti Celtiku," nesnaží se pohlížet skepticky na naděje úspěchu v tomto klání kouč Billy Ried.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dundee United - Kilmarnock FC  (sobota 16:00)
Fotbalisté Dundee to v letošní sezóně opravdu rozjíždějí a pokusí se ještě dotáhnout ztrátu na pohárové příčky, třetí Hibernian totiž odskočil. Dundee zřejmě potřebovalo pauzu, naposledy totiž po marném výkonu zklamalo vlastní fanoušky a podlehlo Jezdcům z Rangers jasně 0:3. Nyní okupuje s dostatečným náskokem čtvrté místo, ovšem to nemusí platit dlouho. Kilmarnock se nachází na opačné straně tabulky a bojuje o holé přežití.

Killie jsou totiž předposlední pouze o bod před Falkikrkem, který ožil a rozhodně nechce na sestupovém místě zůstat dlouho. Kilmarnock se sice zvedl v posledních utkáních, kde přehrál St.Johnstone a vybojoval cennou remízu s Hibs, jenže v Rugby park nestačil v přímém souboji právě na Falkirk a po špatném výkonu v obraně podlehl soupeři poměrem 1:2. Nicméně právě v Dundee se může chytnout.

To totiž už nemá takovou formu jako v předchozích utkáních, kromě prohry s Rangers remizoval v Hearts a s Motherwellem, těsně zdolal pouze St.Mirren. Hostům se navíc na Tanandice obvykle daří, v minulých dvou vystoupeních získali 4 body za bezbrankovou remízu a přesvědčivé vítězství 2:0. Ovšem na druhou stranu Dundee se v soubojích s outsidery v letošní sezóně příliš nemazlí a většinou odchází do kabin spokojenější. K návratu na vrchol by měl napomoci právě přijatelnější los, toho bude chtít Dundee určitě využít.

Avšak Dundee v současné době prochází velkými změnami. Post reprezentačního kouče Skotska Georgie Burleyho totiž převzal právě manažer Craig Levein, a proto musel zaskočit na lavičce domácích alespoň na toto klání Peter Houston. Nový trenér se totiž bude hledat až příští týden. V sestavě United nebude vykartovaný záložník Morgaro Gomis, bolavé koleno nepustí na do hry ani kapitána Lee Wilkieho a mimo je též důležitý hrot Francisco Sandaza.

Houston doufá, že náhlý odchod Leveina nebude mít na hráče příliš velký vliv. "Čas odchodu někdy ve fotbale nastat musí, lidé se mění a ostatní si musí zvyknout. Snad to bude velmi brzy, nejlépe už v sobotu. V současnosti jsem tady já a chci tu odvést maximum," nebojí se zřejmě dočasné štace Houston. Hosté mohou oslavovat návrat gólmana Marka Browna, jenž by měl být opět velkou oporou, zdráv je také Cameron Bell.

"Jsme připraveni tak, jako by na lavičce byl stále Craig. Herní styl by se podle mého příliš měnit neměl. Dundee po celou sezónu předvádí skvělý fotbal a domnívám se, že mu to vydrží i proti nám. My se však pokusíme ukázat odvrácenou tvář a chceme překvapit, jako se nám to podařilo na přelomu měsíce," doufá konečně v lepší zítřky šéf Killie Jim Jefferies.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rangers FC16114135:1037
2.Celtic FC16103334:1833
3.Hibernian FC1695224:1032
4.Dundee United1576221:1527
5.Motherwell FC1648420:2520
6.Aberdeen FC1646612:1818
7.Heart of Midlothian1645715:1917
8.St. Johnstone FC1644821:2916
9.Hamilton Academical1544715:2416
10.St. Mirren FC1635818:2514
11.Kilmarnock FC1634912:2213
12.Falkirk FC1626814:2612

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

is Best

Reagovat
smazaný uživatel

žádný Glasgow Rangers neexsituje

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně oficiální název je Rangers F.C. ale víc známý je práve Glasgow Rangers a ikdyby měl v názvu Rangers Praha je to jeho věc tak proč si hrát na chytrolíny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Víc známý je Glasgow Rangers? To si děláš vánoční prdel ne?...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne nedělám, pokaždý když se s někým bavim o fotbale resp. o skotsku každý říka Glasgow Rangers přečti si napsal Ally tam to je hezky vysvětlený

Reagovat
smazaný uživatel

A já mu to taky vysvětlil...tak se o Glagow Rangers bav s každým...to jako já třeba s babičkou taky můžu mluvit o Everton Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Jo bav nic proti tomu nemám, ale nemusíš tady hned říkat jak Glasgow Rangers neexistuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, neexistuje

Reagovat
smazaný uživatel

to je debata

Reagovat
smazaný uživatel

rikejte jim proste Hunove a mate po starostech,nevim jak jim rika cele Skotsko,ale minimalne polovina Belfastu je nazyva takto

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole Aarone, že tě to tady ještě baví, sám dobře víš co tady chodí za exoty, tak je nech u těch jejich Glasgow Rangers, Arseanalu Londýn, West Hamu Lodnyn United, Aston Ville Birminghamu, stejně to ti místní zoufalci nikdy nepochopí...

Reagovat
smazaný uživatel

Se nudím, ale asi bude lepší, když odtuď už zmizím...až na pár jedinců je to tu prolezlí zoufalci, jak říkáš

Reagovat
smazaný uživatel

jsem se tady byl podívat na výsledky, vidím, že pod skotksou ligou vznikla nějaká delší diskuse, jsem tím mile překvapen, tak se na ni podívám, a vidím, že zase místní klasika - pár místních volů nedokáže pochopit realitu a snaží se ji za každou cenu popřít, tak tedy zase rychle pryč odsud někam do civilizace......

Reagovat
smazaný uživatel

Já se taky občas tady tak podívám a hned se začnu smát a nikdy mi to nedá a reaguju...jenže to fakt tady nemá cenu. Ale tak nechme děcka, ať se baví tak, jak se baví. Časem se ponaučí až ze sebe udělají totálního vola.

Reagovat
smazaný uživatel

Aarone ty si co o sobě myslíš? Jedinej zoufalec co tu je seš tu ty... chytráka umí dělat každej a jestli se ti tu nelíbí tak vypadni jinam

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím... oficiální název je Rangers F.C... ale přece tady nemusíš hned častovat ostatní svejma chytráckejma řečma, když každý stejně ví, o jaký klub se jedná... ... třeba když si zadáš do vyhledávače wikipedie "Glasgow Rangers", najede ti to stránku Rangers F.C. ... nechápu, proč se tady rozebírá takováhle píč.vina...

Reagovat
smazaný uživatel

až se bude psát Slavie Vršovice, a ty budeš mít pozitivní vztah k Slavii Praha, tak tě to možná trkne......pak ti nějaký blb, napíše, že každý přece ví, že Slavie je z Vršovic, tak neví co se divíš...

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec nevím, co si mi tím chtěl říct... když se někomu líbí říkat si "Glasgow Rangers", tak ať to říká... vím, jaký je oficiální název, ale klidně se rovněž nestydím se bavit s ostatními jako o Glasgow Rangers, protože každý pak ví, o kom je řeč... když totiž řeknu jenom Rangers, někdy se mě zeptá kámoš "Kolik hráli?" - a přitom je to zaritej fanoušek hokejových New York Rangers...

Reagovat
smazaný uživatel

Rangers bol zalozeny ako Rangers Football Club v roku 1873, je to doteraz aj jeho oficialny nazov, v Europe sa vsak vacsinou pouziva aj s nazvom mesta teda Glasgow Rangers.

Nemci dokonca pisu len Glasgow... Ale je to ich sprosty zvyk od davna, aj Bayern pisu niekde ako len München.

Mam vlajocky ktore su oficialnym produktom klubu a tam sa na niektorych tiez pise nazov Glasgow Rangers FC. Takze berme to tak ze oba nazvy su spravne

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyz uz jsme u te historie,jak asi dopadlo prvni Oldn Firm

Dneska by to melo byt jednoduche,ceho se tim padem bojim ,zitra ta Modra Luza(nebo jak jim teda spravne rikate) bude mit tezsi praci

Reagovat
smazaný uživatel

Mam databazu vsetkych zapasov RFC a podla neho je tam toto:

Priatelsky zapas 11.8. 1888 Celtic v Rangers 1-9

Glasgow Cup 1/4 finale 27.10.1888 Rangers v Celtic 1-6

1.ligovy zapas 21.3.1890 Celtic v Rangers 2-2 (Dowds, Campbell - McCreadie, Hislop, 12 000 divakov)

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, kluby se taky pyšní městem, ve kterém je. Ale to tím hasne. V životě jsem se nesetkal s tím, že by nějaký Skot používal k Rangers Glasgow...to je jen evropský výmysl a blbci se toho chytají...viz. Arsenal London apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Moje Boxing Day tipy:

Celtic v Hamilton 4-1

Dundee Utd v Kilmarnock 0-1

Falkirk v Hearts 2-2

Motherwell v Saints 1-1

St Mirren v Aberdeen 2-1

Nedela

Hibs v Rangers 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic-Hamilton 3:0

Dundee-Kilmarnock 1:0

Falkirk-Hearts 1:1¨

Motherwell-Saints 1:1

St.Mirren-Aberdeen 2:2

Hibs-Rangers 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic-Hamilton 2:0

Dundee-Kilmarnock 2:0

Falkirk-Hearts 0:1¨

Motherwell-Saints 3:1

St.Mirren-Aberdeen 1:2

Hibs-Rangers 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak zatim sem uhod 2 matche

Celtic 2:0 a Hearts 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Na tabulku se dívá zatím víc než hezky...

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodom autor odkial beries ze v Scotland panuju "tuhe mrazy"???

Tam nieco take nepoznaju, Golfsky prud to nedovoli. Cely tyzden su tam teploty okolo nuly, v noci max -3.

Problem robi sneh a na ihriskach diviznych timov to ze nie su vyhrievane travniky.

Tam sa zapas bez debaty odlozi aj za podmienok za akych sa v Europe bezne hra,

pretoze tam sa futbal hra pre ludi a nie pre funkcionarov.

Mrzi len to ked sa odlozia zapasy na Boxing Day pretoze tie maju pre ostrovanov specialne caro.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu si pomoct, ale Samaras mi na týhle fotce dost připomíná Kincla

Reagovat
smazaný uživatel

j me docela taky

Reagovat
smazaný uživatel

jako sviňa...

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic v Hamilton 0:0

Hibs v Rangers 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Come on Hibs

Reagovat
smazaný uživatel

zatim 4:1 vedem

Reagovat
smazaný uživatel

Miller je odchovancem Hibs, takze Hibernian vyhrali 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

a takto sa zvyknut utesovat fanusikovia Celticu

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nejsem fanouskem hibs, akorat preju vzdycky tymum co hraji proti old firm.

A trochu sem si chtel rypnout za tu jeho reakci

Reagovat
smazaný uživatel

v poho Rangers Hibs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele