Skotská Premier League preview - 13. kolo

10.11.2007, 08:38, aktualizováno 11.11.2007, 09:46
Previews
Skotsko se připravuje na klíčovou bitvu o postup na Euro 2008 proti Itálii a tomu byl přizpůsoben i ligový program - zápasy Rangers a Celtiku, dvou největších dodavatelů reprezentantů, byly odloženy. V utkáních, které se budou hrát, hostí poslední Gretna třetí Hiberbnian, čtvrté Dundee hraje s Kilmarnockem, Inverness se utká s Motherwellem a v neděli program uzavře duel Hearts - Aberdeen.
Dundee United - Kilmarnock FC  (sobota 16:00)
Sedmý Kilmarnock zavítá ve 13. kole nejvyšší skotské ligy na půdu Dundee United, které se nachází na čtvrté pozici. Celkový rozdíl mezi těmito dvěma kluby je šest bodů.

Svěřenci Craiga Leveina zažívájí nejlepší vstup do sezóny za posledních deset let, jsou čtvrtí o skóre za Hibernianem a v posledním měsíci porazili Motherwell, Hearts a dokonce i Rangers. Navíc vyhráli poslední čtyři domácí utkání. To vše je staví pro dnešní zápas do role favorita. Levein ví, že hráči před sezónou tvrdě trénovali a zápasy v posledních měsících toho jsou důkazem. "Před začátkem soutěže jsme trénovali skutečně tvrdě a čtvrté místo ve Skotské Premier League, ukazuje, že naše práce nebyla marná," prohlásil manažer Dundee. "Každý den jsme trénovali dvoufázově, ráno běh, odpoledne práce s míče, která byla však ve vysokém temtpu," dodal. United se budou muset obejít bez potrestaného Barryho Robsona, ale Levein si je jistý, že jeho tým zápas zvládne i bez této hvězdné opory. "Robson je náš nelepší hráč, je to skvělý fotbalista, ale my máme mnoho kluků, kteří čekají na svou šanci a budou ho moct nahradit," řekl Levein.

Na marodce Kilmarnocku bylo ještě před měsícem dvanáct jmen, ale situace se pomalu zlepšuje a jediným, kdo je stále dlouhodobě mimo hru, je Grant Murray. Navzdory absencím se Kilmarnock nachází ve středu tabulky a gólman hostujícího týmu Alan Combe věří, že se situace týmu bude ještě zlepšovat. Také ví, že tento zápas bude velmi těžký a byl by moc rád, kdyby přerušil sérii čtyř domácích výher, kterou Dundee doposud zaznamenali. "United jsou doma neporazitelní, ale pro nás je to jenom další zápas a dáme do toho všechno," prohlásil Combe.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Gretna FC - Hibernian Edinburgh  (sobota 16:00)
Stále beznadějně poslední tým soutěže Gretna nastoupí na svém stadionu jménem Fir Park proti Hibernian. Edinburghský tým pronásleduje dvojici klubů z Glasgow z třetího místa.

Cíl Gretny je zachránit se v nejvyšší soutěži, ale zatím je poslední se ztrátou šesti bodů na jedenáctý Inverness. Do domácí sestavy se vrací po zranění prstu Chris Innes. Naopak do hry zcela určitě nezasáhnou Martin Canning, který má zraněné koleno, též zraněný Aurilien Collin a Craig Barr, jenž je stále v trestu.

Hibs okukují výbornou třetí pozici s celkovým ziskem 22 bodů. Na vedoucí Celtic tak ztráceji šest bodů. Manažer Hibernian John Collins bude v zápase postrádat zraněného Abdessalama Benjellouna. Na hřiště nevyběhne ani David Murphy, který si poranil žebro v posledním utkání porti Hearts. Collins může počítat s Deanem Shielsem, kterému vypršel trest. Záložník Guillaume Beuzelin a útočník Steven Fletcher vydrželi po zranění minulý zápas a proti Gretně budou moct opět ukázat své fotbalové umění.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.80 - 3.65 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inverness Caledonian Thistle - Motherwell FC  (sobota 16:00)
Třinácté kolo Clydesdale Bank Premier League nabídne souboj týmu Inverness, který se nachází těsně nad sestupovou zónou a Motherwellu, jenž se pohybuje v poklidném středu tabulky.

Skotská liga vstoupila do své druhé fáze, nyní se všechny týmy střetnou již podruhé a hráči Inverness budou mít co napravovat. Z prvních jedenácti zápasů jich totiž šest prohráli. Minulý týden nestačili na Rangers, body také ztratili s Motherwellem, St. Mirrenem, Dundee United, Hibernianem a Celtikem. Manažer Invernessu Craig Brewster bude mít možná k dispozici obránce Phila McGuireho, který nemohl hrát kvůli kýle. McGuire, jenž je v klubu na hostování z Dunfermline, se stal důležitým členem domácí obrany. Už začal trénovat a proti Motherwellu by mohl nastoupit, ale Brewster připouští, že se musí ujistit, že je tento střední obránce naprosto zdráv pro následující zápasy. "Phil trénuje už několik dnů, ale stále má problémy s kýlou. Je to velice těžké zranění a my budeme muset zhodnotit, jak na tom Phil bude po tréninku a následujících zápasech," prohlásil manažer domácích.

I přesto, že má Motherwell velice úzkou soupisku, nachází se pod vedením Marka McGhee na pěkném šestém místě. Asistent manažera Leitch připouští, že budou muset v lednu přijít nějaké posily. "Až se otevře přestupové okno, budeme chtít do klubu přivést nějaké nové hráče. Agenti po celém světě sledují naše potencionální posily a podávají nám o nich zprávy," sdělil Leitch. Motherwell v prvním vzájemném zápase této sezony porazil na svém stadionu Inverness 2:1, ale Leitch očekává na půdě soupeře tuhý boj. Hosté se budou muset znovu obejít bez Stephena Hughese. Záložník má problémy s kolení šlachou a zřejmě bude mimo hru ještě dva týdny. Jinak má Mark McGhee pro zápas k dispozici všechny hráče.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hearts of Midlothian - Aberdeen FC  (neděle 16:00)
Hearts of Midlothian přivítají v neděli na svém stadionu pátý tým tabulky Aberdeen FC. Měl by to být napínavý souboj, vždyť oba týmy od sebe dělí pouhé tři body. Hearts už tři zápasy po sobě nevyhráli a proti Aberdeenu se budou chtít zvednout a vyskočit na lepší příčky, než je osmé místo. Aberdeen ale nebude chtít pustit ani bod a proti Hearts chce zvítězit.

Hearts podávájí tento rok nevyrovnané výkony. Dokázali vyhrát třeba nad Rangers, ale z posledních třech zápasů dva prohráli a až v minulém utkání dokázali získat alespoň bod za remízu s Hibernianem. Asistent hlavního trenéra Stephen Frail se snaží najít cestu jak vrátit tým na vítěznou vlnu. "Musíme hlavně lépe zvládnout začátky zápasů, to byl základ našich dobrých výsledků. Musíme do toho dát rychlost a důraz a nenechat soupeře hrát tak jako s Hibs," nabádal své svěřence před zápasem Frail.

Aberdeen neprohrál v Premier League už pět zápasů v řadě a díky tomu se dostal na páté místo tabulky. Tento týden Aberdeen nastoupil ještě v Poháru UEFA a po dobrém výkonu remizoval s Lokomotivem Moskva. Brankář Aberdeenu Jamie Langfield, jenž byl povolán také do béčka reprezentace Skotska, chce prodloužit neporazitelnost i v zápase s Hearts. "Proti Hearts je to vždy těžký zápas protože hrají velmi rychlou a tvrdou hru, ale v Michaelu Stewartovi mají také kvalitního tvořivého záložníka. Bude to velmi vyrovnaný zápas, ale v Tynecastle se nám daří a věřím že uhrajeme dobrý výsledek."
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.25 - 3.30
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Celtic Glasgow1291234:1128
2.Glasgow Rangers1281330:1125
3.Hibernian Edinburgh1264220:1322
4.Dundee United1271417:1222
5.Aberdeen FC1253418:1518
6.Motherwell FC1252512:1517
7.Kilmarnock FC1244415:1616
8.Hearts of Midlothian1243519:2215
9.St. Mirren FC124268:1914
10.Falkirk FC1233617:2512
11.Inverness Caledonian Thistle1231815:2510
12.Gretna FC1211109:304

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*s.a.f.c

GretnaFC-Hibernian....muj poslední zápas na tiketu ...poločas Hibernian ..

Reagovat
HOST*

kurwakurwakurwa ...

Reagovat
smazaný uživatel

Lehce pro tři bodíky pro Hibernian,tak to dopadne.

Reagovat
HOST*kastan

Hearts se doma nedají, jasná 1 s dobrým kurzem..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele