ŠIMÁK NOVOU POSILOU SPARTY

12.07.2004, 19:51
Aktuality
Jan Šimák se vrací zpět do velkého fotbalu. Velký rebel a zároveň fotbalový génius, jemuž minulý týden vypověděl smlouvu Bayer Leverkusen, se v neděli dohodl na předběžných podmínkách kontraktu s pražskou Spartou a dnes s ní odletěl do Německa na herní soustředění. 25letý záložník ale není jedinou velkou posilou úřadujícího českého vicemistra…

Šimák se v sezoně 2001/2002 stal nejlepším střelecem druhé německé Bundesligy a byl klíčovou postavou Hannoveru v jeho tažení za postupem do tamní nejvyšší soutěže. Svými výkony upoutal pozornost řady evropských velkoklubů a boj o jeho služby nakonec vyhrál Leverkusen. Ten v něm viděl náhradu za do Bayernu Mnichov odcházejícího Michaela Ballacka a neváhal za něho zaplatit částku přesahující 200 milionů korun.

Jenomže hráč, který do Německa přestoupil z Blašan, tato očekávání nenaplnil. V průběhu sezony na něho diváci pískali a po jejím skončení projevil zájem z Bay Areny odejít. Bylo mu vyhověno a Šimák se vrátil do Hannoveru, tentokráte na hostování. Na začátku září však náhle zmizel a po několika týdnech oznámil, že již nemá chuť nadále hrát fotbal. S únavovým syndromem tak byl zapsán na listinu zraněných fotbalistů a od té doby o něm bylo slyšet pouze v souvislosti s návštěvami barů, diskoték a hospod, kterou si chtěl také postavit.

Na konci uplynulé sezony pak oznámil projevil touhu vrátit se do velkého fotbalu. Podle vedení Leverkusenu, kde byl stále smluvně vázán, však pro tento návrat nic nedělal a německý celek mu minulý týden vypověděl kontrakt. Šimák tak přišel o zdroj financí, protože od Bayeru do té doby pobíral měsíční gáži ve výši tři miliony korun. Zároveň se stal volným hráčem, čehož využila Sparta. Ta s ním okamžitě navázala kontakt a na schůzkách v Táboře a Praze se obě strany dohodly na podmínkách smlouvy. “Mám obrovskou chuť po míči, chci zase hrát fotbal,“ řekl záložník svému manažerovi Pavlu Zíkovi.

Šimák se brzy zapojil do přípravy a už v pondělí poprvé trénoval se svými novými spoluhráči. Následně odletěl se Spartou na herní soustředění do Německa. Smlouvu zatím nedostal, protože její detaily se budou úplně dolaďovat právě v Německu.

Vrátí se velký rebel a nevypočitatelný člověk se špatnou disciplínou ve stejné formě, v jaké hrál před rokem v Hannoveru? Kdo ví. Dostal však novou šanci a nyní záleží jenom na něm, jak s ní naloží.

25letý záložník ale není jedinou posilou pražského klubu posledních dní. Již před ním se totiž Sparta dohodla s FC Slovácko na ročním hostování útočníka Michala Meduny. Za stejných podmínek přichází i zlínský obránce Jiří Koubský.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (11)

Přidat komentář
HOST*jojo

Ze Šimáka už nikdy nic pořádnýho nebude. Talent je jedna věc a život lauzra, holkaře a opilce druhá.Pro fotbal je ztracen a Sparta se sekla.

Reagovat
PJ

Mno, pokud si to srovná v hlavě, tak z něj eště bude hvězda. A Straka je myslim jeden z těch, kdo by ho moh trochu umravnit. No uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Baník získá Limberského, tak bude mít 8 výborných záložníků (Látal, Zavadil, Zúbek, Slončík, Bystroň, Lička, Limberský, Čížek). Záloha Sparty je daleko za ostravskou a tohle jí může jenom pomoci.

Reagovat
PJ

Přesně tak, ale jak řikam, jde hlavně o to, jestli se Šimák uklidní, nebo jestli zase za měsíc zjistí že ho to nebaví. On to v sobě má, on kdyby chtěl tak je jednim z nejlepších českejch hráčů... Jen si to musí uvědomit a musí dát fotbalu přednost před flámovánim...

Reagovat
smazaný uživatel

Šimák je tyický průšvihář, Straka sice umí hráčům domluvit, ale hráče který je 10 měsíců nezvěstný a který místo fotbalu chodí po barech a casinech bych do týmu nevzal....

Reagovat
HOST*Dr. Kyslik

Tak ten to ma v hlave tak pomatene, ze uz se ta hlava neypamatuje. nejdriv ho to nebavi a po 5 mesicich zas ma obrovskou chut...

Reagovat
HOST*ewefww

sparta má mnohem lepší zálohu ¨než ostrava-kováč,POBORSKÝ,ŠIMÁK....

Reagovat
HOST*Dr. Kyslik

No super, vzjmenujes 3 hrace, jeste 2 takove pofiderni a hned je yaloha lepsi... jsi nekde spadl, ne?

Reagovat
PJ

Ač sem Sparťan, nějak nesouhlasim. Nikoho, jake je Karel, Baník nemá, ale jinak... Kováč neni špatnej, ale Bystroň je na jeho postu lepší... Šimák bude ze všech nejlepší, pokud se mu bude chtít, ale to zatim nikdo neví. Jinak Zelenka neni co bejval a pak dlouho dlouho nic. Takže kromě Karla ta záloha neni nic moc...

Reagovat
HOST*Karel

Bystroň lepší než Kováč...? Si děláš srandu, ne...? Kováč je jistější, zkušenější (poháry) a má i pořádnou střelu.

Jinak má Bahník zálohu slušnou (otázka je, jak jim to spolu půjde), ale tohle asi vážně nemyslíš, ne?

Reagovat
PJ

Mno ne nadarmo o něm Brückner uvažoval jako o alternativě za Galáska...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele