Šilhavého premiéra v Ománu byla úspěšná, jeho tým je po výhře nad Malajsií v čele skupiny

22.03., 12:49
Aktuality
Jaroslav Šilhavý (© AFP)

Trenér Jaroslav Šilhavý, který dovedl českou fotbalovou reprezentaci k postupu na Euro v Německu, prožil úspěšnou premiéru při svém prvním zahraničním angažmá. Omán se po výhře 2:0 nad Malajsií posunul v asijské části kvalifikace mistrovství světa do čela tabulky svojí skupiny. Dvaašedesátiletý rodák z Plzně na tiskové konferenci poděkoval hráčům za přístup a už je chystá na úterní odvetu na půdě soupeře.

Šilhavý si oslav postupu s Čechy na závěrečný turnaj ME moc neužil. Bezprostředně po závěrečném utkání s Moldavskem spolu s celým realizačním týmem rezignoval. Začátkem února přijal nabídku reprezentace Ománu a společně s osvědčenými kolegy Jiřím Chytrým, Milanem Veselým, kondičním koučem Pavlem Čvančarou a analytikem Františkem Ševínským se vydal vstříc exotickému arabskému dobrodružství.

Start se mu povedl. Jeho nový tým porazil dosud vedoucí Malajsii a vystřídal ji v čele tabulky skupiny D. "Chci poděkovat hráčům za předvedený výkon a výsledek, od začátku zápasu na nich bylo vidět odhodlání vyhrát. Příprava byla velmi krátká, ale díky nasazení mužstva se nám podařilo zvítězit. Za pár dní nás čeká další zápas a budeme na něj připraveni," řekl Šilhavý.

Komentáře k průběhu asijské kvalifikace poukazují, že vítězství jeho nových svěřenců mohlo být i vyšší. "Do zápasu jsme vstoupili s velkým tlakem, vnutili soupeři náš styl a dokázali vstřelit potřebné góly," dodal kouč aktuálně 80. týmu žebříčku FIFA.

Situace ve skupině je v polovině jejího programu velmi vyrovnaná. Omán vede jen díky lepšímu skóre před Kyrgyzstánem a Malajsií, které mají rovněž šest bodů. Poslední Tchaj-wan zatím nebodoval. Do další fáze kvalifikace postoupí první dva týmy. Kyrgyzstán vede slovenský trenér Štefan Tarkovič, který před lety na lavičce národního týmu své rodné země střídal českého kouče Pavla Hapala.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Omán
3
2
0
1
5 : 1
6
2
Kyrgyzstán
3
2
0
1
6 : 4
6
3
Malajsie
3
2
0
1
5 : 5
6
4
Tchaj-wan
3
0
0
3
0 : 6
0

Autor: ČTK

Komentáře (33)

Přidat komentář
Mistřizbystří

Byla by prdel kdyby si Franco na MS s Ománem dostal a my ne.

Reagovat
Kejza

Reagovat
PBLead

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
kattos

Reagovat
doshcz

tak ta jejich kvalda je lehci a jeste ted dostanou vic mist na MS, takze je to docela mozny no

Reagovat
lampas

Papírově by měli být na hraně postupu.

Reagovat
Mr.Mike

Ti je lepsi varianta. Horsi je ta ze bysme hrali proti sobe a Oman vyhral

Reagovat
Čenda

Reagovat
Kucka

Tarkovič v Kyrgoši, to jsem nezaregistroval

Reagovat
PBLead

Franco Shel-Hafí

Reagovat
kilobyte

Franco Shel Hafi.

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Frank Lampard 8

Franco Al Gaib

Reagovat
Puskas

Muhamed Ali Šilhavý.

Reagovat
Kejza

Muhamed Shil-háví

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Witcher

Tak když mu nerozumí tak to ani nejde posrat

Reagovat
Salfovic

V jakém hráli rozestavení ?

Reagovat
Damis

4231

Reagovat
mrtvej ofsajd

Dva defenzivní záložníci. Ne asi...

Reagovat
Sigma Olomouc

A ten ofenzivní omanský Souček

Reagovat
Alons0

Asi si to nechce moc komplikovat, protože v základní sestavě nastoupilo 6 hráčů z Al Nahda a 5 hráčů z Al Seeb.

Reagovat
celticz

Ave Franco!

Reagovat
fino_alla_morte

V Ománu už jistě připravují merch.

Reagovat
milan78

hrál souček ?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
oli9

Reagovat
Modi6

Jardo, vrať se!! Ten dnešní výkon byl utrpením. Ti Norové nás přehrávali skoro celý zápas. Takové štěstí, dát gól z přímého kopu, to se nemusí povést zas dalších 10 let.

Nezbývá než doufat, že si Ivan Hašek ten zápas párkrát přehraje a všimne si, že ta pasivita je akorát čekáním na prohru. Do Eura bohužel potkáme už jen ještě slabší týmy než Norsko, takže nás už nikdo pořádně neprověří.

Reagovat
Mr.Mike

Se podivej na ty hrace co ma Norsko v tymu..se dalo cekat ze budou na balonu lepsi

Reagovat
John Obi Mikel

Do další fáze kvalifikace postoupí první dva týmy. Kyrgyzstán vede slovenský trenér Štefan Tarkovič, který před lety na lavičce národního týmu své rodné země střídal českého kouče Pavla Hapala.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele