Severní vítr nebyl krutý, ale poučný

10.09.2012, 00:08
Názory a komentáře
Máme, co jsme chtěli. Přijeli jsme do Dánska ukázat českou karosu, což jsme udělali, a teď slavíme minimálně poloviční úspěch. Tedy, slavíme. Jako ostatně vždy pod Michalem Bílkem to ani včera nebylo stoprocentní, množství diskutérů se za svůj nároďák opět stydí - a mě na dalších řádcích tradičně bude zajímat proč...

Jinými slovy se pokusím rozluštit, když ne všechny, tak alespoň ty nejfatálnější nedostatky, jež by nás v případě vlastního přetrvávání nemusely v konečném důsledku pustit na mistrovství světa do Brazílie.

Zaměření to bude svým způsobem tematické, neboť máme za sebou teprve první krok celé kvalifikační štreky, obrana nám hrála ve složení, jaké jsme dosud neměli tu čest poznat (leč já jsem si ho už kdysi dávno soukromě vysnil), teprve si zvykáme na dobu "po Barošovi", nemáme k dispozici hned dvě ze stálic ofenzivního trojlístku zpod hrotového hráče...

Na nápravu všeho možného proto máme dostatek času, a tak právě nyní nastává ta pravá chvíle krystalického pitvání, kterému se - jak x měsíců soustavně a naivně všichni doufáme - snad nebude vyhýbat ani trenér Bílek. Co nás tedy v Dánsku zoufale brzdilo, sráželo?

1) Přijeli jsme hrát odzadu, to měli hráči v hlavách od začátku do konce. Proto také Jiráček v pozápasovém rozhovoru opatrně popřel, že by působil v roli "ofenzivního záložníka"; proto Rezek často dubloval levého beka; a proto se o něco podobného pokoušel i Vydra (leč mu to vůbec nešlo a Wass tak prožil poněkud bezproblémový večer). Problém ovšem přichází tehdy, pokud bychom se chtěli bavit o útočení. V Kodani jsme chtěli co? "Brejkařit"? S Pekhartem, jehož pohyblivost je ve srovnání s kýmkoliv na nevyhovující úrovni? Nebo jsme snad chtěli podržet balon? Bez kohokoliv, kdo by toho byl schopný?(Ať Jiráčka chválíme, jak chceme, a třeba právem, pořád to bude nesmírně dynamický a leckdy splašený fotbalista). Nejlépe odpovídá asi ta první varianta; ačkoliv tempo, v jakém jsme zpravidla kontrovali, by s radostí uřídil i průměrný hlemýžď. Ostatně Dánové rovněž chtěli hrát balony "z jedničky", rychle od nohy, po křídlech - a srovnejte si to s naší snahou. De facto proti sobě stála dvě přímočará mužstva; jen jedno z nich ale dokázalo hrozit.

2) S tím souvisí i druhý bod - kdy se, proboha, naučíme využívat pravou stranu?! Viděli jsme to i na Euru do doby, než se k příslušné lajně posunul vždy aktivní Jiráček. Rezek v prvním zápase úplně zapadnul, prostě nebyl vidět. V jiných zápasech si zase vybavím Hubníka, kterak se zuřivě hlásí o míč, s nímž by pak mohl hravě pelášit dopředu; a ne, nedostane ho. Vydra přitom směle může být považován za pokračovatele tohoto prokletého rodu. Jeho první setkání s balonem já osobně datuji až do 21. minuty, což je šílená a bohužel ne náhodná prodleva. Vydra nakonec nejlepší využití nalezl coby volný doplněk k Pekhartovi na hrotu, zprava se nikdy (!) neprosadil a daleko účinněji tam působil vysunutý Gebre Selassie. Přitom útočit bez jednoho křidélka, to si samozřejmě stěží můžeme dovolit. A ukázali nám to mimo jiné i Dánové - svou sílu rovnoměrně rozložili na obě strany a úspěch mohli slavit daleko spíš než my.

Zároveň tenhle bod berte jako důkaz toho, že Vydrova neviditelnost (či nepoužitelnost) nebyla způsobena nějakou jeho neznalostí křídelního prostoru. Pokud vím, ve Watfordu teď ze strany hrává vůbec nejčastěji; a koneckonců také Bílkovým nejodvážnějším experimentem bylo posunutí univerzála Jiráčka do strany. Čili nic extra. Spíš jde prostě o dlouhodobý problém. Takže žádné "zabíjení Vydry", zabíjení "pravé strany" je tím správným výrazem; a ten měl být ideálně používán už nějaký ten pátek.

3) Další má poznámka k tragické efektivitě ofenzivní vozby byla již lehce nakousnuta výše a dotýká se čistě osoby Tomáše Pekharta, přesněji řečeno jeho využití jakožto osamoceného hroťáka. Kdybych zkonstatoval, že jsme si nahlas oddechli při Barošově oznámení konce reprezentační kariéry, budu určitě mluvit za drtivou většinu české fotbalové obce (leč já se s touto populární pózou neztotožňuji). Průšvih nicméně je, že Pekhart v mých očích představuje ještě horší řešení. On buď může fungovat v jiném rozestavení; anebo na lavičce. Jinak to vždy, a o tom jsem vážně přesvědčen, bude vypadat podobně jako dnes (jakkoliv proti jedné z nejlépe fungujících stoperských dvojic Evropy nestojíme každý den).

Pekhart se sám na hrotu nebude zdatně rvát, protože těžko najednou nabude na houževnatosti a nebojácnosti. Přes svou výšku dál nebude budit takřka žádný respekt; vždyť do vzduchu tradičně stoupá absolutně nezpevněný, přičemž na tom nijak viditelně nepracuje. Vedle toho se Pekhart dále nebude umět ve vápně stavět do vhodných pozic (viz tady i tady; aneb je zkrátka evidentní, že Pekhart postrádá jakýsi útočníkův šestý smysl, nevlastní onen bájný instinkt zabijáka). A pohybově to od něj taky bude pořád ta samá katastrofa; už jen kvůli neměnným fyzickým proporcím. Přitom jestliže v tuto chvíli nedisponujeme nějakým šikovným hračičkou, který si šanci sám připraví a také promění (v budoucnu možná leda tak Kadlec), potřebujeme na hrotu především inteligentní a neúnavný pohyb. A ten nám daleko spíš nabídne Lafata než Pekhart.

4) Na Euru Plašil odpadával proto, že za sebou měl dlouhou a náročnou sezonu. Tentokrát slovy Michala Bílka dojíždí na start sezony, na němž se ještě nestihl dostat do adekvátní kondice. Proč ale potom musí v nominaci zabírat místo jiným borcům? Unavený Plašil bez balonu u kopaček je nám věru k ničemu. Ačkoliv bych si nebyl jistý tím, že reprezentaci už obecně nemá dál co dát, odehrát každý zápas doopravdy nemusí. Už jen z toho důvodu, aby sám měl čas na to popřemýšlet, proč už delší dobu dokáže být nároďáku k užitku maximálně jednu hodinu; a nikoliv kompletní minutáž. Jelikož kombinace ploužícího se Plašila s Bílkovou nechutí střídat před 70. minutou se mi v kontextu celé kvalifikace jeví být vskutku politováníhodnou, ba vražednou.

5) Rezkovy blikance. Nepopírám, že odehrál solidní zápas, na své poměry jednoznačně. Vepředu se rval, dokonce i párkrát zahrál s rozmyslem jemu nevlastním. Nicméně jeho občasné defenzivní výpadky nás docela v klidu mohly stát zápas. Jeden z jeho dvou "blackoutů" vám i hodlám obrazově připomenout. Jde o situaci z 61. minuty, kdy Rezkovi jeden z dánských ataků zjevně nepřišel dostatečně nebezpečný na to, aby se ve vlastním vápně aktivně pohyboval. A tudíž jenom tak postával. Pochopitelně jen do té doby, než se balon "nešťastně" odrazil do nepokrytého (a jeho) prostoru; ale to už bylo pozdě. Hladový, připravený, na špičkách postavený protihráč z parádních prostor pálil - bohudík mimo.

6) Zde plynule navážu a přejdu k hodnocení defenzivní složky týmu. Blikanců se totiž nevyvaroval také Michal Kadlec; akorát s tím rozdílem, že u něj jde (minimálně na postu levého beka) o záležitost dlouhodobějšího, až permanentního rázu. Je sice moc hezké, že aktuálně na srazu nenajdeme většího ostrostřelce, nicméně daleko podstatnější mi přijde fakt, že konkrétně Kadlecova koncentrace se už nějaký ten měsíc jen zlehka vznáší nad nulovou hodnotou. Vzhledem k jeho neustálému psychickému škobrtání mi včera vlastně ani nepřišlo zvláštní, že před jednou z nejnebezpečnějších dánských akcí doopravdy podklouzl a upadl. Zároveň si u něj zaboha nedokážu vybavit precizní obranný zákrok a nepochybuji o tom, že v porovnání s Gebre Selassiem musí hrubě zaostávat v každičkém statistickém ohledu. A vzhledem k tomu, že duo Suchý-Sivok fungovalo relativně bezpečně, bych pak s návratem zodpovědnějšího Limberského asi ani nebyl proti Kadlecovu posazení.

7) Čistě povrchně předpokládejme, že se výkon mančaftu může ubírat zhruba po třech křivkách: může mít sestupnou či vzestupnou tendenci, případně může být stabilního rázu, ať už v pozitivních nebo negativních "číslech". Jestliže třeba proti Polsku jsme si na Euru osvojili o něco sympatičtější druhou možnost, včera jsme sáhli po té první. Zhruba 30 minut jsme Dány k ničemu velkému nepustili: perfektně jsme se vraceli za balon, naše originální rozestavení (hluboko a naplocho) dávalo smysl, dařilo se nám míchat prvky osobní i zónové obrany, kraje hrací plochy jsme okamžitě dostupovali.

Od té doby jsme ale šli jedině dolů, postupně se nám hroutil Plašil, Hübschman už sám nestíhal, Dánové se začali prosazovat i středem, skrze nákopy na stopery, vše se hroutilo. Přitom seveřané na tempu nijak závratně nepřidali - to my jsme jim raději ustoupili. Podobně jako proti Portugalcům ve čtvrtfinále jsme zkrátka nevydrželi naplňovat původní plán (což není nelogické); a zároveň jsme nebyli schopni představit fungující alternativu (což se už chápe hůře). Totiž k čemu nám je jedna jediná strategie, která zabírá sotva hodinu a nejméně polovině země se ke všemu vyloženě hnusí? K bezbrankovým remízám; když dá bůh.

8) Zdvojování, ne-li ztrojování protivníků se ukazuje být poměrně často vytahovanou zbraní českého národního týmu, alespoň v posledních měsících. Také v tomto ohledu jsme však bohužel v plenkách, takže si prozatím divák musí vystačit s jakousi betaverzí, nedotaženým projektem. A v mnohých okamžicích samozřejmě trne - zejména při pohledu na zuřivě odkrývané prostory. Našim hráčům ještě nefunguje zajišťování, vázne komunikace a mnohdy se nestíhá projevovat ani bazální inteligence. Koneckonců už zde máme solidní náběh na průšvih, přitom o celých pět sekund později rozložení sil zůstává, jen za kritičtějších podmínek (také z toho pak byla velmi ošidná akce Dánů). Pořád je to tedy poněkud bezhlavé, každopádně i tudy vede cesta k modernějšímu projevu, než jakého se nám momentálně od reprezentace dostává.

Jestliže Josef Němec po utkání ve studiu ČT otevřeně přiznal, že "tam žádný progres nenašel", dalo se souhlasně pokývnout hlavou. Ale na to bychom u Bílka měli být z minulosti zvyklí. Přesto podle mého je v silách celého našeho nemastného neslaného ansámblu, aby prezentovaným výtkám pro příště (nebo alespoň v blízké budoucnosti) předešel. Tedy, směle doufám...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (123)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Zdeněk Svěrák je neskutečnej, strašně moc ho obdivuju.. + Uhlíř to je dokonalost..

maj krásné písničky

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
Rarášek

Reagovat
fantomas

Směješ se Bílkovi?

Reagovat
DieFohlenBMG

jo no jeste tam trener nikdy nebyl uz to zmenili a je tam cechino

Reagovat
fantomas

Reagovat
DieFohlenBMG

a ted pekhart

Reagovat
fantomas

Si tam z nás někdo dělá prdel.

Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel

"Populární pózou", och proBoha

Reagovat
fantomas

A neni to snad populární postoj/názor?

Reagovat
C-M@ster

Právě naopak. Na hřišti byl pro všechny nahovno, ale jakmile skončil, byla populární póza jeho konce litovat.

Mně se líbilo, když končil s hokejem Reichl. Byl to velkej hráč, vyhrál několik MS, vyhrál Nagano, kde dal vítěznej nájezd proti Kanadě. Ale když už viděl, že nemá týmu (Litvajzu) co dát, tak prohlásil, že radši skončí, než aby se na ledě plácal a lidi by na něj začli pískat.

Baroš tuhle sebereflexi neměl.

Nejlíp jeho působení v posledních letech vystihuje toto: http://img853.imageshack.us/img853/6241/milanbaros.png

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš si za svou image a oblibu mezi fanoušky může z velké části sám ale v sobotu bylo (i s Pekhartem) jasně vidět, jak moc mu zlomil vaz Bílek. Ze stanovenou taktikou a rychlostí provedení týmem, by na hrotu mohl být i kluk z okresního přeboru a za nechal by fanouškovi stejný dojem. Přínos pro tým veškerý žádný, ale byla by to jeho vina?

Reagovat
cetto

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, je to plnohodnotný názor, který je populární především proto, že Baroš nyní SKUTEČNĚ JE líný a (snad jen především v reprezentačním rozestavení) neschopný fotbalista, který nemá co repre nabídnout. Autor s tímto očividně nesouhlasí, ale najevo to dává tím že ponižuje tento velice rozšířený názor na obyčejnou "pózu", která je velice "moderní", a autor přece nikdy nebude plout se "středním proudem", protože má "na víc", autor je hrozivý, ale spravedlnost hlásající rebel s vlastním jedinečným názorem který střeží se špuntovkou v ruce

Teď si nejsem jisty ale autor jsi nejspíše Ty

Reagovat
cetto

Řekl bych ale, že pointa je někde jinde Autorovi šlo spíš o to, že je fuk jestli tam je Baroš, Pekhart, Lafata...prostě při hře, kterou ted praktikujeme, bude jakýkoliv hrot odříznutý (Ibrahimovice bohužel nemáme)

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra by ve 30. minutě z frustrace nakopl protihráče, dostal červenou a v návalu vášní knockoutoval Bílka kopačkou.

Reagovat
fantomas

Předně nechápu, proč slovo "póza" automaticky vnímáš pejorativně, když jeho původní význam je uplně, ale uplně neškodnej - je to prostě postoj, a přesně to sem tim chtěl taky vyjádřit. Já si pořád myslim, že nám má co dát spíš než Pekhart no.

Reagovat
smazaný uživatel

No protože "populární póza" jednoduše pejorativní je. Proč se odvolávat na nějaké původní významy, když většina lidí toto jako ponižující vyjádření chápat bude... ale to zbytečně zacházím do detailů a omlouvám se, pokud jsi to tak nemyslel, nejspíše jsem Tě pouze nepochopil a vše je v pořádku

P.S.: Baroš je stejně neschopný imbecil. Vždyť už ani fotbal hrát nechce! Odmítnul nabídky ze slušných soutěží, kde by mu šanci v základu nejspíše dali, má přehnané nároky a nulovou sebereflexi, vždyť v minulém ročníku dal pouze jakési dva góly pokud mě paměť neklame... nemá na to a nechce se mu. Jeho největší zbraň spočívala v rychlosti, nyní tak maximálně v rychlosti spadnout na zem...

Reagovat
smazaný uživatel

Autor naopak povětšinou pluje se středním proudem (samozřejmě při blbosti jako je tahle ne), ale snaží se, narozdíl od dementní většiny toho středního proudu, hledat argumenty, o které by středněproudový názor opřel. Občas se mu dokonce stane, že je za to dementní většinou kritizován, protože ta není schopna ani pochopit argumenty na podporu svého názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda že inteligentních jedinců schopných podpořit své názory jinak než zesměšňováním názoru toho druhého (a nejčastěji jsem se zde setkal právě s výrazy jako "moderní", "módní", "populární", "pozérské", proto jsem tak chápal i autorovo vyjádření) je opravdu velice, ale velice málo... pamatuju si, když jsem vysvětloval proč se Sczęsny vyslovuje jako [Sčensny] kvůli nosovce, trochu jsem se na podporu svého tvrzení vytáhl s vystudováním fonetiky a fonologie na VŠ a jako důkaz jsem přidal odkaz na wiki... jako argument mi přišlo, že vystudovat předmět na VŠ a ohánět se pak wikipedií je směšné

Já na tyto diskuze moc nechodím právě kvůli podobných věcem, kvůli nepochopitelným záštím vůči fotbalovým klubům, které jsou nenáviděny kvůli podpoře jiných klubů, a i když ani jeden z nich naživo neviděli, potřeba identifikovat se je prostě nutí dokola a dokola hádat se... bla bla bla, sem zas jakysi chytry dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě,podle těch písmenek by to odpovídalo,ale já si ho jednoduše překládám do češtiny jako Šťastný a je to vyřešeno

Reagovat
fantomas

Ted nevim, jestli mam bejt za tuhle obhajobu rad nebo ne.. :))

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba tenhle článek dává zbraně do ruky lidem "Bílek ven!", kteří by bez tebe vypotili maximálně "hrajem hrozně". Je to výborná analýza toho, co je špatně, ale nenabízí nic konstruktivního. Jinak jít inteligentně po proudu je mnohdy daleko těžší, než proti němu.

Reagovat
fantomas

Jo, přiznávám, že hledání řešení sem teďka dost potlačil. To ale snad napravim u příštích příležitostí, až uvidim, s čim novym a zlepšenym se vytasí Bílek (pokud s něčim).

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na to hodně zvědavý. Ale skoro si myslím, že by nebylo špatné mu to sem napsat dřív, než s něčím příjde. Protože si myslím, že příjde jen s dalším látáním tohoto jeho "systému".

Reagovat
smazaný uživatel

Po precitani clanku ma napada jedna otaza. V com je teda Pekhart dobry?

Reagovat
fantomas

Podle mě v ničem no, aspoň v repre měřítku teda.

Reagovat
fantomas

A momentálně - furt má ještě čas se vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

A ozaj existuje nejake Bilkove vysvetlenie preco nevola Kozaka? Ved to by mohol byt typicky zolik v takomto zapase.

Reagovat
fantomas

Já upřímně nevim, jak na tom teď je. Ale vnímám ho spíš jen jako takovou Pekhartovu kopii, typologicky by na tom měli bejt podobně. A to teď fakt neni potřeba podle mě.

Reagovat
smazaný uživatel

No maju rovnake parametre. Do zakladu samozrejme nie, ale fuknut ho tam na 10- 15 minut. Na to ako malo minut hrava mi pride celkom golovy.

Reagovat
cetto

Kozák není v žádném případě Pekhartova kopie. Tento dojem mohou navozovat podobné fyzické rysy, faktem ovšem je, že Pekhart, ač ho k tomu jeho výška předurčuje, není až tak skvostný hlavičkář. V tomto je Kozák o několik levelů lepší a ve vzduchu opravdu nemá konkurenci. Co se týká rozehrávky a obecně techniky, tam jsou na tom +- podobně (čili na nic), snad bych jen vyzdvihl Kozákovo zpracování, jelikož Pekhartovi půlka míčů odskočí někam do pí, zatímco Kozák si dovede zpracovat do prostoru, kde je to v danou chvíli nejvhodnější. No a do třetice má Kozák jednoznačně lepší poziční hru a má to, co vyčítá autor Pekhartovi - čich na goly. Ale souhlasím s tím, že by pravděpodobně nespasil naši repre, jelikož to taky není ten typ útočníka, který si gol vypracuje bud úplně sám a nebo alespon z nějakých 50%. Říkám to už dlouho - při naší taktice není volba vysokého hrota tou nejlepší variantou...

Reagovat
fantomas

Ok, to zní logicky všechno.

Reagovat
Talker

Vidím tady zásadní problém - vysoký hrot není pro naší hrou variantou, jenže máme hrota, který si sám dokáže vypracovat gol? Nevím. Max zminovaný Lafata, který ten čich na goly má. Jenže díky jeho věku se na něj spolehnout můžeme max tuhle kvalifikaci, což je smutné.

Reagovat
cetto

Proto bych změnil herní systém, viz níže

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím hlavně s Lafatou...ten Pekhart je tam vážně bídnej Jinak fantomasi - jak vidíš Suchýho? jako jistou budoucnost na stoperu nebo vidíš lepší možnosti?

Reagovat
fantomas

Já bych to netrhal teďka. Vývoj týhle stoperský dvojice mě konečně zajímá, neni to jako s Hubník-Sivok (Kadlec), kdy sem spíš přežíval. Tohle podle mě má potenciál. Máš tam nekompromisnost i eleganci, ideál.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo mě se to taky dost líbí jen mi trochu přišlo že Sivok se moc nepouštěl do rozehrávky - možná to byl jen můj dojem ze druhýho poločasu jsem viděl asi jen 20 minut ale hrozně si to dával dozadu s Čechínem (to je možná taky tím že neměl komu). Ale Suchý mi přijde že dost vyzrál oproti těm prvním zápasům kdy byl hrozně nervózní.

Reagovat
fantomas

To je právě dobře!! Já vždycky trpěl, když něco vzadu vymejšlel. Kopací techniku má poměrně tragickou, i na stopera, často ani svýmu kolegovi v obraně nepřihraje do nohy, ale někam do pasu. Když se bude krotit a přenechávat to Suchýmu, budu jedině rád. Jinak jo - první zápasy on právě neměl vyloženě špatný, spíš jen nervózní, proto mě taky mrzelo, že na "druhou šanci" musel čekat takle dlouho. Snad už ji chytí za pačesy, jemu to hrozně přeju.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no Mě na tom štvalo že Čechíno to vždycky vykop na Pekharta a byl z toho míč pro Dány...ale zas pravda lepší než kdyby něco vymejšlel a udělal nějakou minelku. Sucháčovi to taky přeju ale hádám že pro Bílka je pořád až třetí stoper

Reagovat
fantomas

No, asi jo. Fakt snad radši aby seděl Kadlec.

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec chytá Polákův syndrom? Možná. Koukal jsem na dva zápasy Bayeru a byl v pohodě. Tak nevím... Ale jinak souhlas. To o Plašilovi jsem psal už někde pod preview a někdo mi napsal že je to blábol, tak díky Fantíku že nejsem jediný. Vydra potřebuje čas. Bílek a ta jeho nominace podle "aktuální formy" je z krátkodobého hlediska totální volovina( nepoužiji v další větě slovo Dočkal, radši). Rezek mi začíná vadit méně a méně. Jako žolík je podle mě ideální volbou s jeho výbušností. Takže příště se víc odvázat. Kadlec na plac s Lafatou na plac.

Čech - Gebre, Sivok, Suchý, Kadlec - Rajtoral, Darida, Hušba, Jiráček - Kadlec - Lafata.

Reagovat
fantomas

To s Rezkem sem si taky řikal, ale to zjištění mě stejně zděsilo. Chtěl sem ho mít jako takovou nepřátelskou jistotu. :)) S Plašilem myslíš přesně co? Mizernou kondičku? To sme řešili už při Euru no.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě. Rezek. Ten Rezek. Kondičku moc ne, to že prochází takovým vývojem co procházel Hubšman minulý rok. Dlouho opora, pak začal kazit, nastoupil Jiráček, tak si sednul... A najednou příjde na EURU jako střídání a všichni "ááááááááááááá, miluju ho, áááááááááááááá, nejlepší DM co máme", víš jak. Prostě Plašila posadit, teď na to nemá. Ať si to srovná (nevím jak hraje v Bordó) a třeba se vrátí jako Hubšák.

Reagovat
fantomas

Jj, to by mu mohlo prospět. Průser vidim akorát v tom, že Hybš se ve třiceti vrací, Pláša by si šel ve třiceti teprve sednout... :))

Reagovat
cetto

Rezek je pro naši hru platný. Taky jsem to říkal už několikrát - v současnosti, kdy tam nemáme moc komplexních hráčů, kteří by byli na úrovni Poborského, Nedvěda a spol., je Rezek poměrně vhodným hráčem. Nulovou techniku vyvažuje dynamikou a agresivitou, která nám jinak chybí. Jinak na pravé křídlo bych dal Rajtorala

Reagovat
smazaný uživatel

Rajtorala mám vpravo. Vlevo supluje Jiráček než se vrátí Pilař, nebo nedominuje Krejčí.

Reagovat
smazaný uživatel

solidni clanek..jsem si dobre pocetl a rekl bych ze i zastavam stejny nazor

Reagovat
cetto

Co se týká obrany - varianta s Kadlecem vedle Sivoka fungovala, tak proč to měnit. Ale na druhou stranu při současné Kadlecově formě by mi nevadilo, kdyby si pár zápasů poseděl na lavičce (ono to těm hráčům kolikrát prospěje..). Zbytek sestavy je velkým otazníkem. Sám nevím, co by udělala změna taktiky na 2 útočníky, problém bych viděl v tom, že by byl hřích nevyužít našich kvalitních středních záložníků. Na druhou stranu Plašil je momentálně skutečně out a Hubschman hraje sice dobře, ale není příliš perspektivní a ani podle mě není nutný v naší hře. Uprostřed bych teda nechal hrát asi bud dvojici Jiráček-Rosický, nebo Hubschman-Jiráček (v případě zranění Rosy). Na levé straně je otázka, v jaké formě se vrátí Pilař a Krejčí. Ale v případě zranění je nejlepší volbou Rezek. Na opačné straně bych dal šanci Rajtoralovi, kterému by kryl záda Dočkal a jako náhradníka na pravého beka bych povolal Čelůstku. No a konečně ten útok. Pokud budou Pilař i Krejčí ve formě, byla by škoda toho nevyužít - proto byl dal Pilaře do útoku, je to podle mě přesně ten typ průbojného běhavého hrota, kterého potřebujeme. Vedle něj bych vyzkoušel ideálně Kozáka, případně Pekharta (snad v případě větší podpory by nemusel být tak marný, jako doposud) a zkusil bych taky Ondráška (Chramosta, Kadlec, Vydra..záleží na formě). Obecně by moje nominace vypadala asi takto:

Čech, Drobný, někdo (Bičík, Vaclík..)

Gebre, Čelůstka, Suchý, Sivok, Kalas, Kadlec, Limberský

Rajtoral, Dočkal, Jiráček, Rosický, Hubschman, Darida (Hušbauer), Plašil, Krejčí, Rezek

Pilař, Kozák, Pekhart, Ondrášek

přesně 23 hráčů, ideální...

Reagovat
insane

s vetsinou nazoru souhlasim, jen ta vec ohledne lafaty a potencialniho nasazeni misto pekharta se mi uplne nepozdava, lafata proste neni hrac s kvalitama pro mezinarodni uroven a i kdyz mu to v cechach strili, myslim, ze vsechny ty nedostatky, co se tu na pekharta vytahly, presne sedi na lafatu, jehoz atributy jsou v mnoha oblastech jeste niz nez u pekharta. oba jsou to bohuzel takovy ty "nijaky" typy utocniku, kterejch ceskej fotbal bohuzel porad produkuje mraky, ale prinejmensim by to s lafatou nebylo o nic lepsi nez s pekhartem, kterej prece jen nejaky ty kvality ma, jinak by nehral bundesligu. ta jeho strelecka impotence je proste dana nefunkcnim systemem, zabijackej instinkt strelce je taky na houby, kdyz do vapna nejde zadna kloudna prihravka ci centr.

Reagovat
fantomas

No, z toho, co tam teď máme - šlo mi hlavně o ten pohyb, jinak si nevyberem. Až se pořádně rozehraje Kadlec, sem všema deseti pro něj.

Reagovat
Aker22

Za pár let až skončí Rosa, tak bych si aspon do “brejkovejch“ zápasů predstavoval 3•5•2, s tim že na stoperovi Kalas, na defenzivnim bych se nebál vyzkoušet Vachu a v utoku Pilar a k němu jeden z dvojice Pekhart, Kozak.

Reagovat
smazaný uživatel

to je dost tezky, kdyz neexistuje ani jeden ceskej trener, kterej by 3-5-2 praktikoval..

Reagovat
smazaný uživatel

Kotal?

Reagovat
smazaný uživatel

nevim nevim, v Jablonci mi to prijde zatim dost necitelny, ale nadruhou stranu - proc ne

Reagovat
smazaný uživatel

v Hradci to loni hrál a dost úspěšně, letošní jablonec jsem ještě moc neviděl

Reagovat
Mr.Jindros

Jaktože už podle nadpisu poznám, že článek psal fantomas?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Taky mi to bylo hned jasný.

Reagovat
fantomas

Možná proto, že tu podobný články o repre píšu prakticky jen já?

Reagovat
smazaný uživatel

Vydra nulovej, Kadlec na beku špatnej, Rezek dobrej, jen tomu Pekhartovi jsem věřil víc....

každopádně je vidět, že je pro mě naše repre hodně čitelná, škoda že neni tak čitelná i pro Bílka...

Reagovat
smazaný uživatel

Vydra nulovej?

Reagovat
smazaný uživatel

když už jsem ho zahlíd tak vždy v negativním slovasmyslu.... netvrď mi prosím že to od něj bylo povedený (ačkoliv to měl s naší hrou těžký, jako všichni) - Rajtoral, Jiráček nebo i Petržela by zahráli určitě líp..

Reagovat
smazaný uživatel

On za to ale dost nemoh, Bílek ho nechal hrát to na co absolutně neměl. Měl tam být Rajtoral.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel nebyl a Vydra se s tím popral dobře. A nějaké kdyby ( Jiráček a spol.) mě vůbec nezajímá. Osobně bych nejvíc kritizoval ofenzívu = Pekhart

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart viz Jarolím svého času. V BL kvalita v repre bída. Dáno jiným složením spoluhráčů a rozdilným systémem. On mít v útoku k sobě partáka, když už se mu nedostává kvalitních přihrávek, tak je zabiják.

Reagovat
smazaný uživatel

to může bejt pravda, ale nic to nemění na tom že byl nulovej. O tom že to nebyla uplně jen jeho chyba už se můžeme bavit

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektní článek Tome! (můžu ti tak říkat? )

Trošku jenom nesouhlasím se 7), ale přijde mi spíš, že je nešťastně zformulovaná. Jo taky mi občas dělá problém naházet myšlenky do vět, tak aby se to hezky četlo a všichni to pochopili.

Jinak absolutně nechápu tu ignoraci Dočkala od Bílka, pač on hraje přesně to co Bílek čeká od křídel (Rezka). tj. přímočarost dopředu a svědomitost dozadu a z mladších hráčů neznám moc svědomitějších, než Dočkal. on ten jeho systém neni uplně špatnej 4231, s tím že od křídel očekává něco jako v systému 352, to se mi celkem i líbí. Ono by to vůbec byla paráda nějak takhle:

Čech - Kadlec,Sivok,Suchý (Limberský,Kalas...) - Pilař,Jiráček,Rosický,Hubschman,Gebre-Selassie (Rezek,Darida,Vácha,Dočkal,Rajtoral...) - Kadlec(Vydra,Chramosta),Pekhart (Necid,Kozák)

Reagovat
smazaný uživatel

Respektive by to bylo spíš 3142

Reagovat
smazaný uživatel

mne se taky libi to Italske 3-5-2, ale jelikoz neexistuje ceskej trener, kterej by to hral, tak je to utopie..

----------------------------------Cech--------------------------------------

------------- Sivok--------------- Suchy ----------------- Kadlec--------

Gebre ---------------------- Hubschmann ----------------------- Limba

--------------------- Jiras ---------------------- Rosicky -----------------

---------------------------------------- Pilar---------------------------------

-------------------------------- Hrot ve forme-----------------------------

Reagovat
smazaný uživatel

"Hrot ve formě" - první co mě napadlo, byla forma na pečení

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono je vicemene jedno kdo tam bude, klidne ita forma na peceni, nic moc se tim nezmeni

Osobne bych tam nechal hrat Kadlece, Vydru, Kozaka a Pekharta a tak dlouho bych je zkousel, az by nekdo z nich vylitnul

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec není hrotovej hráč... musí hrát čelem k bráně tzn. ideálně podhorta.. jinak by se mi ta sestaa tyk tajhle libila

Reagovat
smazaný uživatel

dovolim si nesouhlasit, Kadlec je idealni volba na hrot, kdyz chceme hrat na rychly protiutoky

Reagovat
smazaný uživatel

mě o tom teda nikdy nepřesvědčil. I když hrál v útoku s Bonym tak byl ten zataženější.

Reagovat
smazaný uživatel

ale kdyz nastoupil na hrotu misto Kweukeho (mam dojem, ze proti Olomouci), tak dal paradni gol a celkove tam hral moc dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Vydra není hráčem, který by si poradil sám na hrotu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cetto

Mi přijde už to, co ted praktikujeme, zbytečně defenzivní, natož toto. Prakticky bychom měli v sestavě 6 obránců. Co o to, že ty kraje by byly ofenzivní, jenže ani ta podpora ze středu pole by nebyla nic moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný. Taky mě to napadlo, ale považuju to spíš za sci-fi. Každopádně bych experimentálně zkusil prohodit Rosu s Hübschmanem (popřípadě zvolil jiného hráče). Útok je jednoduchý. Na Pilaře zapomeň, je to dobrá varianta v případě návratu zpátky ke "klasickým křídlům". Napálil bych tam duo Kadlec-Vydra (momentálně, za měsíc může jejich forma vypadat úplně jinak).

Reagovat
didosh

Myslím že když bude zdravý Necid tak je základ jeho...

Reagovat
fantomas

Dvakrat pretrzenen zkrizenej vaz? Ten uz se na repre uroven podle me nevrati, bohuzel..

Reagovat
didosh

doufám že to tak nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduji fr.ligu a ten Plašil tam jezdí jak fretka,..jen defenzívní,žádné standardky a pod. ..Ten

Pekhart je snad jen hráč do vápna (soupeřova),ale žádný ex.hlavičkář,slabý výběr místa,..

prostě stojan..Vidím to jako velký problém hry zálohy - včetně krajních beků..To potom Čech

opravdu nemůže rozehrát míč rukou na některý kraj,při výkopu ,nebo překopu je to jen odevzdaný míč..

Reagovat
cetto

Taky se mi zdá, že to nejvíc skřípe někde mezi zálohou a útokem, spíš v té záloze. Nezvládáme předpředfinální fázi a málo kdy se dostaneme do opravdové šance ze hry. A to i proti hodně slabým soupeřům, kteří nás také kolikrát přehrávají a vnutí nám svou hru..

Reagovat
stas87

akym stylom hry sa teda repre ceska chce alebo bude musiet uberat?uz nemate osobnosti a kvalitu aby ste hrali ofenzivny futbal s flexibilnou hrou ako v portugalsku a tak by ma zaujimalo co vlastne rada alebo bilek chcu hrat a ci sa toho budu aj drzat...jasne ze uz ostal len rosicky ktory sa moze hocikedy zranit a nebude k dispozicii a nahrada plasil je vystaveny,starne a vdaka narocnosti L1 mozno tiez nebude schopny prist na kazdy zraz...matejovsky je vtip a o nom ani nema cenu uvazovat

chapem ze kvalita vasej zalohy a utoku uz nie je na takej urovni ale znizit sa ku dvom strelam na branku danska ktoremu chyba bendtner? aj tak si myslim ze kebyze sa viac hracov zapoji do utocenia tak si cesko mohlo odviezt vyhru,toto co hrateteraz hra nasa repre uz dlho a posun k lepsim vykonom a vysledkom to nie je,na postup to asi stacit nebude,jedine ze by superi mali svojich problemov a stracali tak ako polsko a cesko v kvalifikacii do afriky

Reagovat
cetto

Jak říkám - hrajeme zbytečně defenzivně, připosraně. Na jednu stranu bod v Dánsku je dobrý, ale co mě sere je to, že ono to proti tomu Finsku nebude vypadat jinak, pouze vzhledem k odlišné kvalitě obou soupeřů se dá očekávat, že budeme trochu víc u míče a nějaký haluzácký gol tam dáme. A opět jsme u toho, že to chce změnit herní systém, protože v tom současném hrajeme prakticky v deseti, jelikož útočník je zabitej někde vepředu...

Reagovat
Azazelo RD

Trochu nechápu, co se od Pekharta čeká. Že to není žádný atlet a gól sám neudělá, to je snad jasné. S tím tragickým výběrem místa ve vápně také moc nesouhlasím, to bych spíš řekl, že mu většinou jde. On prostě potřebuje, aby ho někdo v tom vápně trefil a pak je 50 na 50, jestli to promění. Obávám se, že Kozák je podobný typ, takže i když ho do repre chci, tak s tou podporou útoku, toho víc nepředvede. Lafatovi na tuhle úroveň nevěřím. A Baroše si poslední roky pamatuji jen, jak se válel po zemi, držkoval na rozhodčí a vypouštěl míče, které se daly doběhnout. Opravdu si nepamatuji, že by v repre v poslední době někomu utekl.

Reagovat
cetto

No přijde mi, že většina z nás nekritizuje samotného Pekharta, ale jeho nasazení, když je jasné, že tam nic neuhraje, páč prostě mu tento herní systém absolutně nesedí. Toto není o tom, že by Pekhart nebyl dost kvalitní, ale o tom, že jeho kvality nevyjdou při této taktice najevo

Reagovat
Azazelo RD

Četl jsem i názory poleno Pekhart, zlatej Baroš. V tomhle systému bude evidentně k ničemu. Chtělo by to hrát víc po stranách a centrovat do vápna. To také bylo asi proti Dánsku nejnebezpečnější, když se tam párkrát Gebre dostal po straně a cpal to před bránu. To by mělo sedět Pekhartovi i Kozákovi.

Reagovat
cetto

Co o to, on moc fotbalovej není, ale hrát tam v dobách naší největší slávy, tak už takových 5 golů má. Když i hráči jako Fenin neb Svěrkoš dokázali dát pár golů, tak by to dokázal i on

Reagovat
j_mrazik

Už začínám podle nadpisů poznávat, kdo bude autor.

Reagovat
fantomas

Gratuluju.

Reagovat
r.mrazik

aneb jak jeden gol dela zapas...danove byli tragicky a my jeste vice...nedalo se na to koukat...

vzdyt to nebyl nijak dobry tym,ktery proti nam hral...OK,bod z venku je fajn...ale predvedena hra? proboha...

s clankem se da souhlasit...pekhart byl totalne zbytecny,mic nepodrzel,nic neudelal...jeho nabehy do vapna jsou tragicke,nema predvidavost...

plasil je nijaky, nechapu,proc tam nebyl radeji darida,ktery se mi herne libi cim dal vic...co vubec hraje plasil ve francii? ja si ho pamatuju naposledy jako prave kridlo...

je skoda,ze se zranil limbersky,ktery by kadlece mel posadit...preci jen,kadlec dlouho nemel konkurenci a v repre jen tak "dojizdi"...posadit...stoperske duo zahralo slusne,kadlec nalevo jiz delsi dobu nic moc...

rezka a vydry jsem si moc nevsiml...tezko hodnotit...

ale nejvetsi idiocie je bilkovo NESTRIDANI !! to je hrozne...ten pan tam nema co delat...neumi reagovat na vyvoj zapasu...

nadpis clanku je proto divny...jaky poucny? bilek je u tymu jak dlouho? dva roky? je nejaky progress? daji se videt zmeny k lepsimu? ano...zapracovava hrace z plzne,ale copak ma jinou moznost?

a jeste neco...hrat na prave zaloze odzacatku rajtoral,tak by to take vypadalo mnohem jinak...tim jsem si jisty (mysleno z hlediska vyuzivani prave strany...)

Reagovat
r.mrazik

nenasazeni mladeho kadlece na poslednich 20 minut je taky slusny fail...

hra hrozna,nic se nedari a ten debil tam jen cumi...

bilek ven!!!

Reagovat
cetto

Tomu krásně odpovídá fotka u tohoto článku xD

Reagovat
r.mrazik

tak nejak

Reagovat
Azazelo RD

S těmi náběhy je to problém, když do toho vápna většinou nabíhá sám, tak asi nezle čekat, že ho ten míč pokaždé najde a Agger mu to sebral jen těsně. Rajtorala bych tam zkusil, ale myslím si, že jim to s Gebrem nebude fungovat, už když tak chvilku hráli, tak bylo vidět, že to není ono. Měl bych výhrady i ke stoperům, párkrát jim to tam blbě propadlo při centrech, ale čtení hry mimo vápno šlo zejména Suchému výborně.

Reagovat
r.mrazik

ano,nebiha vetsinou sam...

ale i pri te sanci,kdy to jeden ze stoperu prizvedl bylo videt,ze by ten mic nemel...

pekhart tam byl proste totalne zbytecny...

stoperi celkem slusny...nula je nula...nejaky cas bych to nemenil...

rajtoral se mi libil v plzni v tom predkole,kde za nim tusim hral Reznik...myslim,ze zrovna v tomto zapase by byl lepsi volbou nez vydra...

ale samozrejme,po bitve je kazdy general...jenze mne se ta hra nelibila uz v prubehu a zadna zmena ke zlepseni neprisla...

Reagovat
Azazelo RD

Nula je nula, ale tohle nebylo zrovna zásluhou obrany a neříkám, že to bylo špatné, Suchý skvěle čte hru, ale při centrech tam rezervy byly, ale to mohlo být nesehraností dvojice. Rajtoral by byl určitě lepší než Vydra, to by byl vpravo i Rezek, ale prostě mám obavy, že jim kombinace s Gebrem nepůjde a budou si překážet. To bych tam radši buď vyzkoušel Dočkala, i když jsem trochu skeptický nebo třeba Rezek-Darida-Jiráček, ale to by byla varianta ze zoufalství.

Reagovat
stas87

k bodu cislo dve-co ja mam moznost vidiet v BL tak pekharta dava samozrejme golov po centroch,k tomu sa v repre nedostane lebo nema podporu kridiel popripade kvalitneho centru,v norimberku to hraju na neho,mak s essweinom ho hladaju a tazi z toho cely tim...je to aj tym ze norimberk hra podstatne rychlejsie ako ceska repre kde rychly prechod do utoku s naslednym centrom kde pekharta este niekto doplnuje vo vapne...

co sa tyka vyberu miesta...treba proti herthe ten vyber miesta mal,tak isto dal zopar golov po vyrazenych strelach,mohol by sa v tomto urcite zlepsit

Reagovat
partaS

souhlas, Pilař dělá v 90% kličku do středu a pak střelu, kterou mu většinou zblokujou, a když už zkusí centr tak ho posere protože levou má spíš na opírání, a na druhý straně zase Rezek, jehož nejpovedenější centr byl Plašilovi do břicha proti Skotsku úplně se nabízí vyzkoušet Dočkala, kterej sice neumí 1 na 1, ale standartky a centry prostě umí; vždyť v jednadvacítce pekhart těžil právě z centrů ze strany, ať už to dávali Dočkal, Kovařík nebo Vošáhlík

Reagovat
JacoBee

Reagovat
stas87

ano,dockal ma dobre centre,videl som zapas rosneborg-legia kde tusim po jeho centri bola velka sanca ci gol,teraz ma cesko v zaklade na kridloch bojovnych bezcov bez kvalitneho centru,na krejciho je to asi este skoro,hned ho davat do acka,ty spartu sledujes,ma kvalitny center alebo sa skor tlaci do zakoncenia ako pilar?

Reagovat
partaS

Krejčí má určitě lepší centr než Pilař, ale ne tak dobrý jako Dočkal, kterej na tom má postavenou kariéru; Krejčího největší zbraní je to krátký vedení míče, díky kterýmu je schopnej se proháčkovat do vápna a pak to většinou dává pod sebe na spoluhráče (v tom mi taky přijde lepší než Pilař); branky dávat umí (akorát že ne pravou nohou, kterou má slabší), ale jako levák na levym kraji to nemá na střelu

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda nevím, všichni chtějí hrát ofenzivně, abysme přehrávali všechny týmy apod. ale jak byste toho chtěli docílit se současným materiálem? Vždyť půlka z nich je možná tak průměr bundesligy, někteří ani to. Vybočují snad jen Rosa s Čechem, ale první jmenovaný je zraněný. Tady se furt žije v tom, že máme nadprůměrný tým, který dokáže hrát krásný fotbal, ale i ti Slováci jsou na tom podle mě v současnosti líp, co se týče individualit...

Reagovat
smazaný uživatel

No neviem, slovenský problém sú hlavne krajní obrancovia, teraz už aj DM a brankár čo už tretiu sezonu sedi na lavičke. A jasnou jednotkou na hrote je Bakoš, tak neviem,či sme na tom dobre s individualitami.

Reagovat
smazaný uživatel

V článku není ani slovo o tom jak ztrácíme balony. Vždyť vždy když získáme míč do 20 sekund ho ztratíme. Jedna z mnoha příčin proč nejsme nebezpeční nebo ne ?

Reagovat
Gryphonheart

..a druhej důvod je imho ten, že někteří hráči se poprvé balónu dotknou až kolem 20-25 min. (v článku se o tom taky píše), na euru to byl tuším Darida, teď možná Vydra nebo Pekhart, dostanou se k míči párkrát za utkání, a navíc jich většinu ztratí, tak se nedá čekat nějaký množství šancí.. pořád se jenom bráníme bez míče a zdvojujeme hráče, to se ale potom fakt nedá dopředu nic rozumnýho vymyslet..

Reagovat
Posledni Kovboj

Tady se ty analyzy skrz screenshoty rozmohly, to je moc dobre. Pochvala

Reagovat
smazaný uživatel

No,určitě by bylo dobré Pekhartovi dávat opakovaně šanci,třeba se střelecky chytí ..Jde také

o rychlou spolupráci s podhrotovým h.Pekhart si musí ,při tomto způsobu hry,zvyknout na to,

že při získání míče jej 2-3 s podrží,když nemá s kým hrát.Jinak souhlas - centry z leva - čistý

levák.

A myslím ,že kdyby se o půlce prohrávalo 1:0 ,tak by Bílek nic neřešil , to až za stavu 2:0 to je

prostě ON..

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto otřesnej výkon,už když jsem viděl sestavu a tam na místo Daridy,bylo duo Vydra, Rezek pěnil jsem,už bylo hned jasný jak to bude vypadat,ale předčilo to ješte snad všechno.Darida by přece aspon trochu se snažil podržet míč,Vydra absolutně nechápu jak ho tam hned poslat,nejdřív toho kluka musim přece nechat rozehrát v přáteláku tam je prostor na zkoušení,uplně mě nejvíc sere když vidím jak nejsou schopný uplně ty základní věci realizovat jako krátká přihrávka,nebo pěnim když to ty beci dávaj pořád dozadu dlouho si rozehrávaj na vlastní půlce a pak to přihrajou když neví kudy kam na Ćecha a ten to nakopne a samozřejmě ztráta.Hrajem antifotbal uplnou haluz z který jsem votrávenej a fakt mě to nebaví.

Reagovat
Gryphonheart

Bílek slibuje ofenzivní fotbal a že budeme Finy přehrávat, tak to jsem na to teda zvědavey.. Finsko je stabilně jednou z nejslabších evr. fotbalových zemí a jestli je nepřehrajeme rozdílem třídy (nemusí být vyjádřeno výsledkově - vždyť jde taky o přátelák), tak už to fakt bude zlý. Ale experimenty se sestavou a nějaký velký omlazení se momentálně bohužel čekat nedá..

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost. Je mnoho jiných slabších týmů. Finsko není vůbec špatné.

Reagovat
fantomas

"Finsko je stabilně jednou z nejslabších evr. fotbalových zemí" - kdes to vzal proboha?

Reagovat
smazaný uživatel

Ve hře národního týmu je ohromná spousta taktických chyb + hráči nepodávají tak kvalitní výkony jako v klubu, oboje je věc trenéra. Dokud bude pan Bílek u kormidla reprezentace, kritice se nevyhne vůbec žádný útočník, protože sám nezmůže nic ani Drogba v nejlepších letech. A pokud pana Bílka baví koukat na nudných 0:0 s tím, že Čech zachytá, což v repre není samozřejmost, čeká nás v kvalifikaci čtvrté místo a budeme za něj rádi..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele