Šest gólů za šest bodů

03.05.2016, 17:52
Názory a komentáře
Za záchranářským soubojem Werderu Brémy a VfB Stuttgart ve 32. kole Bundesligy se ohlíží komentátor Eurosportu Michal Šíma.

V pondělí se Bundesliga hrála poprvé po 16 letech a jako by výjimečnost okamžiku rozhodla, že půjde o tu nejlepší možnou reklamu na Bundesligu. Naprosto strhující první poločas potvrdil jasně, že v souboji dvou týmů ohrožených sestupem se bude hrát o pověstných šest bodů. Předzápasové předpoklady byly jasné: střet dvou nejhorších obran v lize musel přinést nějaké góly a na ten první se čekalo sotva deset minut.

Že jich nakonec bude dohromady osm, to určitě překvapilo, zvlášť, když branky přinesly jasné vítězství Werderu nad VfB v poměru 6:2. Jubilejní stý vzájemný ligový zápas vyšel lépe domácím a rozhodlo o tom několik faktorů.

1. Rozložená záloha Stuttgartu
Se zraněním Sereye Diého se počítalo, ovšem krátce před zápasem na marodku přibyl rovněž kapitán Christian Gentner. Naprosto se tak rozpadla dispečerská osa zálohy. Oba umí vybojovat míč, Gentner navíc výborně doplňuje útok, je silný i při standardních situacích. Ještě během prvního poločasu pak musel odstoupit další záložník, nejlepší střelec VfB Daniel Didavi.

2. Extra motivovaná záloha Brém
Do bojů o šest bodů je třeba jít po hlavě a přesně to po celý zápas předváděl vlastně celý Werder. Nejvýrazněji to ale bylo znát na Zlatkovi Junuzovičovi. V některých z posledních zápasů byl nemastný neslaný, ovšem v pondělí hrál v životní formě, byl běhavý a hlavně obětavě bránil, když např. jedním ze skluzů na polovině hřiště zastavil slibný protiútok soupeře. Byl to on, kdo na sklonku prvního poločasu vybojoval míč ve vápně a založil tak rozhodující gólovou akci na 3:1. Dobrá obrana začíná od útočníků a Brémy to všechno splnily na výbornou. Kromě Junuzoviče i Bartels a Yatabaré (po jeho zranění Öztunali) neúnavně létali po hřišti, sbírali míče a nečekaně zakládali nebezpečné akce. Výbornou formu v pravý čas má Finn Bartels, který za posledních sedm zápasů dal víc gólů, než za celou minulou sezónu.

3. Fritz a spirit Werderu
Velké gesto učinil kapitán Clemens Fritz, když se v těžké situaci rozhodl přehodnotit svoje rozhodnutí o konci kariéry. Nebuďme na pochybách, že to sehrálo v kabině svou roli. Hráč vždy ochotný nechat na trávníku vše, zapadl do pondělního zápasu jako poslední kamínek do mozaiky. Právě ve výbušném špílu s mnoha osobními souboji, náročném na fyzičku, se musí tento středopolař cítit jako ryba ve vodě, což se ukázalo již v 10. minutě, kdy vyhrál hlavu cíleně pro Pizarra a založil tak první gólovou akci. Nejen jemu pak pomohli fandové, když vytvořili i na Bundesligu nebývalou atmosféru. "Cítili jsme už před zápasem a pak během celých 90 minut, že za námi stojí nejen celé město, ale celý region," dodal kapitán.

4. Ikona Pizarro
Nejlepší střelec klubové historie Claudio Pizarro je nyní zároveň nejlepším střelcem jarní části sezóny, když dal v roce 2016 už 12 gólů. Vzhledem k mizerné obraně jsou právě vstřelené góly tím, co může Werder v lize zachránit. Pizarro byl teď ale platnější ještě něčím jiným: dokázal parádně podržet i v těžších pozicích míč a navíc výborně přihrával. Asistoval na první gól Bartelse a napůl v kleku dokázal rozehrát i na gólovou akci v 80. minutě. K tomu všemu zvyšoval o něco dříve na 4:2.

5. Správná příprava i taktika
Brémy se na utkání připravovaly na třídenním kempu ve Verdenu, tým měl k dispozici i psychologa, profesora z Postupimi Andrease Marlovitse. Detaily z podobných sezení se zásadně nezveřejňují, ale hráči připustili, že se i díky Marlovitsovi povedlo vytvořit velmi dobrou atmosféru, kterou pak přenesli na Weserstadion. Vynikající byla i Skripnikem zvolená taktika, která těžila z výše uvedených absencí soupeřových záložníků a snažila se posunout těžiště hry co nejdále od vlastního vápna. Zvolený postup byl fyzicky náročný, ale správný, protože i přes příkladný přístup zelenobílých zůstávaly vzadu díry, kterých mohl Stuttgart (nejen za stavu 1:2) využít. S tím souvisela i snaha Djilobodjiho a Vestergaarda často vystupovat dopředu. Jakmile byl totiž míč ve vápně u branky Wiedwalda, vždy to zavánělo problémem. Brémy ale byly celkově lepší než Stuttgart, což bylo znát hlavně v osobních soubojích, kterých domácí vyhráli 57 %!

Zpětně viděno může působit vítězství Brém jako neodvratné, ale byl to především přístup a výkon domácích hráčů, který o tom rozhodl. Kouč Viktor Skripnik si tak mohl užít ovace naprosto oprávněně. "Naskakovala mi z toho husí kůže," řekl a dodal: "Tohle mi připomnělo rok 2004, když jsme získali titul." Werder se výhrou 6:2 dostal mimo přímé ohrožení, ale velmi pravděpodobně se o jeho udržení rozhodne až v posledním kole s Frankfurtem. Pokud se nám na Eurosportu povede domluvit s ostatními jazykovými verzemi, pokusíme se právě tenhle zápas odvysílat živě.

Autor: Michal Šíma / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (73)

Přidat komentář
Rudnevs

Pekný výkon Werderu a aj super fanúšikovia ( niektoré chorály sú vážne chytľavé ) .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dufan

Werder musí zůstat

Reagovat
Rudnevs

Inak celkom dobrý nadpis.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádny výkon Werderu, zaslúžia si výhru a záchranu a áno, verím že E2 bude Werder - Frankfurt LIVE najlepší zápas posledného kola jednoznačne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

btw Brémy získaly titul v roce 2004, tak snad nebude analogie s Baníkem

Reagovat
smazaný uživatel

Ilumináti

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by sestoupil Hoffenheim. Asi se to nestane, ale kéž by, kéž by

Reagovat
stas87

Ja by som tie superlativy miernil.Vysledok vyzera super a chvilami sa na tu hru da pozerat,chyb tam aj tak bolo dost.Trebars hned prvy gol hostov,aut u nasho vapna,na chvilu vybojovana lopta ale neschopnost ju odkopnut stala tim gol.A ten gol nas dost utlmil,oni mali svoje sance a zapas mohol nabrat uplne iny smer.Nastastie nestrhli vedenie na svoju stranu a ani potom nevyrovnali.

Co ma ale zarazilo,bola ta neochota podstupit suboj,ist na hranicu svojivh moznosti ako aj niekoho skopnut,kludne za zltu.Pokial tieto veci dokazu urobit len ked su na ihrisku Die a Gentner,potom ten tim ten tlak neustoji a pojde dole.Na zaciatku tam do toho siel agresivne len Insua,ale aj ten casom rezignoval.Ak by mohli hrat obaja zraneni zaloznici,dost mozna by nas prehrali futbalovo a odviezli si tri body oni.Uz len to video,co som daval pod prevko bolo silno motivujuce,ziadny piskot oed sa nedari ale trpezlivost a viera,ze sa to v dobre otoci.Tuto sezonu je to na Weseru trapenie,malo vyhier,zbytocne remizy...ale minimum piskotu pocas zapasu a aj po nom.To je dost rozdiel oproti pristavu,ked sa kupal v podobnych problemoch.Tam bol casty jav piskot a nervozita behom zapasu a aj po nom.Tymto sa nechcem do nich trefovat a smiat sa im,považujem ichh za výborných fanusikov,hlavne na vyjazdoch.Taku podporu aku mal vcera Werder ale tie posledne dva roky tomu timu nedali.

Otazka je,ako sa bude tim prezentovat teraz vonku.Viac nekonzistentny tim tuto sezonu v BL nie je.Raz super,potom dva zapasy priemer..aj toto je vec,ktoru Skripnik musí odstranit,ak chce klub posunut vyssie.Minule sezony sme tieto sestbodove zapady zvladali,tuto sezonu nie a tak som mal strach,ci nas pripadna prehra nezrazi na dno.Ked sa tak pozriem na celu sezonu,tak sme mali stastie u niektorych vyhier.Na jesen sme vyuzili krize Gladbachu,Augsburgu,na jar zase Bayeru...to sa buduci rok nemusi opakovat.

Tato sezona asi najviac pomoze Grillitschovi,sme v tom az po usi ale on nezlyhava.Naopak,mi pride,ze jeho vykony maju vzostupnu tendenciu.Skoda,ze taky progres neurobil aj Eggestein.Som zvedavy,ake plany s mladezou ma Skripnik aj Eichin.Ci to Grillitschom a povedzme aj Sternbergom skoncilo,alebo v dalsej sezone sa prida aspon jeden dalsi hrac.Situacia rezervy je spatna,tam sa asi zachrana nepodari a pride pad a herny vyvoj sa zabrzdi,na cas,dufam.

Ak zopakujeme vcerajsi vykon,tak Frankfurt dost mozno prehra.Asi nie o styri goly ako Stuttgart,ale prehra.Na jesen sa po Florianovej hlupej chybe prehralo,tak on bude mat extra motivaciu to odcinit.V tomto kole to mal vsetko vo svojich rukach Darmstadt,lenze to zahodil.Takze ak to nejakym sposobom udrzi tento rok,dalsi su jasny kandidat zostupu.Ku nim sa prida aj Ingolstadt,za predpokladu,ze pusti Hasenhüttla.Samozrejme to tak byt nemusi,je to len moj odhad.Takze Freiburg to z tohto pohladu moze mat ako novacik ulahcene.

Reagovat
Arne

Mne se libi, jak pri nejake euforii zustavas na zemi, a naopak kdyz se nedari, tak jsi optimista... Ja jsem za ty roky vysledoval, ze to mam skoro vzdy podobne.

Ten rozdil v pristupu a ochote jit po hlave do souboju, byl krasne videt pred tim golem Pizarra... Tam skluzoval tusim Bartels a ten mlady Ristl misto, aby zustal stat a nechal se faulovat, nadskocil, bal se toho.

Reagovat
stas87

U tebateba si vsimam to iste,asi sme uz z tej naivity vyrastli a vieme,ze jedna vyhra nic neznamena v dlhodobej sutazi.A dost mozno je za tymto pristupom aj to,ze nase kluby na uspech trpezlivo cakaju a nam to potom tak nezevsedni,ako tituly Bayernu.

Tak on aj ten sklz Claudia pred piatym golom bol inspirujuci.Ja mam taku teoriu,ze ak v zapase behas,napadas,hras zdravo agresivne a v tom prejave nie je ani kusok porazenectva ci pasivity,vo finale sa ti to vrati v podobe stastneho odrazu ci podobnej malickosti.Mna dost sklamal aj Niedermeier..jasne,mal vedla seba Barbu,ale ta obrana horela prakticky od prvej minuty.Barba bol zraneny ked prisiel a cakat ze to zachrani hrac,co prakticky nema skusenost s nemeckym futbalom

Reagovat
Arne

Jo, je to určitě tak, že si vážíme každých tří bodů... I když já jsem teď docela mlsnej, podobně jako v sezóně 08/09.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to mám podobne ako ty. Keď posledne capkovia vypadli do druhej BL (tuším sezóna 11/12) ostával som optimista do posledného kola a teraz, kým sme si nezaistili Bundesligu ostával som pri zemi a nepocitoval som žiadnu eufóriu

Reagovat
smazaný uživatel

Neskonale sa mi u teba páči tvoj prehľad ktorý preukazuješ koment čo koment na Eurofotbale. Ten môj občas zatieni výhra Brém, preto občas, pretože túto sezónu sa naozaj nevyhrávalo, hlavne doma nie, to si povedzme, ale fanúšikovia sú skvelí vždy, nie náhodou už fandím Werderu niekoľko rokov. Minimálne tí ma strhnú do zápasu keď už obraz našej hry nie. Ale výhra so Stuttgartom bolo niečo pre mňa úžasné, keďže v poslednom období som nemal veľa príležitostí vidieť našich v akcii naživo a keď už aj áno, boleli ma z toho oči. (posledná výhra, čo som videl bola asi v zápase s Monchengladbachom v pohári.)

Samozrejme, v zápase s Vfb boli chyby, ale ja osobne ten zápas neviem objektívne zhodnotiť, keďže sme sa zišli partia a už pred zápasom som si vypil, nehovoriac počas neho a po ňom, lebo treba pred zápasom slúbiť za každý gól rundu. Pre mňa to bol úžasný večer a dúfam že podobný bude aj po zápase s Frankfurtom. Je v záujme objektivity atraktívnosti aby ho bolo možné ho sledovať na ES 2...dúfam že sa to podarí zrealizovať.

Reagovat
Jan Horáček

Do Werderu přijde Eilers z Dynama Drážďany a skoro si říkám, že pro něj osobně by možná bylo lepší, kdyby Werder sestoupil - větší šance prosadit se. Eilers je sice dobrý hráč, ale přece jen 3. liga a Bundesliga je dost rozdíl a navíc on je náladový. Nedaří-li se a nesedne-li si s trenérem, tak dělá problémy, např. pozdní příchody na trénink. V Drážďanech byl oblíben, ale mně osobně tento hráč k srdci nějak moc nepřirostl.

Reagovat
Rudnevs

Eilers prichádza primárne ako náhrada za Öztunaliho, ktorý ide po sezóne späť do Leverkusenu.

Reagovat
Jan Horáček

Dynamu se to ovšem už solidně rozpadá, Hefele byl klíčový obránce, měl přehled, ale Anglie je Anglie.

Na druhou stranu, když se nebude dařit, tak se tam člověk častěji dostane Myslel jsem naivně, že se pojedu ještě podívat na poslední zápas s Grossaspachem, ale bylo vyprodáno snad za 2 hodiny. Možná stálo za úvahu udělat stadion trošku větší.

Reagovat
Rudnevs

Ten Huddersfield si to šikovne stavia: Hefele, Löwe, Matmour. Uvidím čo s Dynamom.

Reagovat
Arne

Za tři, prý ale trvalo asi půl hodiny, než se to načetlo... Jinak o tom zvětšení stadionu se prý nějak uvažuje/uvažovalo, ale "přidělat" druhý patro by stálo zhruba tolik, co celý stávající stadion.

Reagovat
Kily

nemá smysl, pak tam zase bude poloprázdno, až přijde jenom 23 nebo 25, co chodilo na druhou, hlavně ať hned neexperimentují s financemi

Reagovat
Arne

Taky si myslím... Jestli nějak zvětšit kapacitu, tak bych dal rohy vedle káčka nebo tribunu za druhou brankou na stání, pokud by to bylo povolený.

Reagovat
Kily

po Magdeburgu se sahalo k bezpečnostním opatřením, už jen z toho důvodu se ani o ničem uvažovat nebude, víc lístků a větší volnost na krátké tribuně vedle sektoru pro hosty by mohlo znamenat problémy mezi fanoušky

Reagovat
Arne

Tak J a L, jiná možnost potom už asi není... Když vidím ale tuhle euforii, tak si myslím, že dřív nebo později budou místa navíc potřeba.

Reagovat
Kily

nejdřív za rok, kdyby se hrálo o postup, kromě Unionu, St. Pauli, asi Aue a možná Eintrachtu Frankfurt tam nebudou soupeři, na které by měly zmizet lístky tak rychle, jako letos na Magdeburg, Rostock nebo teď to poslední kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Ja by som na Dynamo kapacitu mierne zvýšil. Tam, ako sídli domáci kotol, tak nad nich by som pridal ešte jednu tribunú, ktorá by bola na státie a tak isto by som urobil oproti (no to by už bolo na sedenie). To by kapacitu s pôvodných 32 zvýšilo zhruba na 43, 44 tisíc ľudí a myslím, že by chodilo okolo 35 na druhú BL Ostatné tribúny by som nechal,bolo by to skoro na štýl San Sira, kde sú na boku dve poschodia a za bránami 3

Reagovat
Jan Horáček

Určitě. Drážďany mají v aglomeraci skoro 900 000 obyvatel a kdyby se ve druhé lize trvaleji uchytily, příp. myslely ještě o něco výš, stadion by se určitě uživil. Patří ovšem městu, čili by se jistě opět diskutovalo o finančních nákladech, to je vždy citlivé téma. Město prý Dynamo už dost podporovalo, až se to některým lidem nelíbilo - četl jsem komentář fandy DSC, který si povzdechl, že kdyby oni dostali tolik jako Dynamo, tak už jsou v Bundeslize.

Jinak tyto nové "krabicové" stadiony (Drážďany, Hoffenheim, Augsburg) nejsou architektonicky nic moc, i když funkci samozřejmě plní. Ale třeba právě s tím San Sirem je to nesrovnatelné. Tak by ta přístavba možná pomohla i v tomto smyslu

Reagovat
Rudnevs

Mne sa tieto štadióny pomerne páčia, je to tak akurát pre menšie kluby.

Reagovat
Jan Horáček

Já proti nim také nic nemám, rozhodně bych je neboural Chtěl jsem jen říct, že třeba San Siro, starý olympijský v Mnichově, památkově chráněný ve Florencii apod. jsou jiné kafe. On i starý Harbigův v Drážďanech s žirafami měl něco do sebe.

Reagovat
Rudnevs

Mne sa trebárs páči Millerntor po rekonštrukcií - ostala tam tradícia a je to nové a pekné.

Reagovat
smazaný uživatel

vôbec nebol kupeny :D :D

Reagovat
Rudnevs

OT:

• Frankfurt vraj odmietol Heldta ( ktorý to vyvrátil ). Keďže už predtým to odmietol Nerlinger aj Metzelder, takže jedna z možností je Bobič ... ako som sa ďalej dočítal v expreske tak je ešte jeden zatiaľ tajný kandidát ... žeby Kuntz?

• Kuntza v FCK nahradí Uwe Stöver ( Kiel )

• Nové dresy Freiburgu na Bundesligu: http://www.nurfussball.com/2016/05/freiburg-16-17-trikot.html?m=1... Celkom fajn akurát celkom nezvyk kedže sa menil sponzor aj dodávateľ

• Roel Brouwers nedostane novú zmluvu a tak končí ( logické, kedže plánujú vykúpiť Christensena + má prísť jeden z dvojice Vestergaard a Wollscheid )

• 2.BL - RB Lipsko vraj plánuje na Bundesligu kúpiť 10 hráčov a už dali ponuku na Hasenhüttla. St. Pauli zatiaľ predlžilo zmluvu s momentálnym trénerom Lienenom do roku 2018.

Reagovat
Jeňa

Naco deset. Pět hráčů plus Hasenhüttl stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Co říkáte na Bayern. Rád bych znal názor lidí z BL sekce a nechce se mi pročítat ten balast od PD dětí. Já si myslím, že to může pomoci ve finále DFB-Pokal BVB. I když samozřejmě bude mít Mnichov ještě větší motivaci pohár vyhrát a i více času na odpočinek, ta psychika bude znát. Atletico podle mě neskutečnej výkon. I když je to podobné Chelsea z dob "park the bus", pořád jsou strašně aktivní směrem do presingu a nenechávají se tolik zatlačit, i když je Bayern chvílemi mlel pěkné. Naprosto fascinující je jejich posouvání, díky kterému jsou schopni zablokovat tolik střel soupeře.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, Atletico ako si poznamenal, čosi ako " park the bus ". Ale tá bojovnosť na strane hostí neskutočná, Bayern nemám rád ale bolo mi ich trochu ľúto, vzhľadom na to že boli jasne lepší, dominantnejší a spálili kopu stopercentných šancí. Štýl " EL CHOLA " síce nepatrí medzi tie najatraktívnejšie, no obdivujem tú ich tímovú súdržnosť (čo sa týka toho, je to najlepší tím možno aj na svete ) A nie je to skaloplná obrana (ako sledujeme v BL v podaní Darmstadtu a Ingolstadtu ), je to pomerne aktívna obrana s vysokým presingom, ktorá dokáže v pohode mlieť s posledného

Teraz čo sa týka Bayernu od odborníka z BL sekcie :

Bayern má takmer istý titul v BL a kedže znovu vypadol v tíme tak bude mať obrovskú motiváciu pohár vyhrať (ako si poznamenal), no učite budem fandiť BVB. Podľa môjho názoru sa síce radí Mníchov medzi najofenzívnejšie celky v európe, no Dortmund predvádza omnoho atraktívnejši futbal (či tomu bolo pod Kloppom alebo aktuálne pod Tuchelom ). Omnoho radšej by som videl na čele BL Borussen

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, co přinese finále. Ta ofenzivní síla Bayernu je neuvěřitelná a Atletico mělo obrovské štěstí a především neskutečného Oblaka v brance. Doufám, že si z toho zápasu Tuchel vezme trochu ponaučení a připraví podobnou taktiku, jako v jarním klání, kdy jsme sice nebyli úplně lepším týmem, ale odehráli jsme velmi sympatické utkání. No nic, budeme držet palce #echteliebe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Mne prišli niečo ako oveľa silnejšia napodobnenina ubolených hromotlkov ( pre nepravidelného prispievateľa v BL sekcií asi treba povedať, že myslím Darmstadt )

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som začal nedávno Darmstadt prezývať aj že " chalupári " :D

Reagovat
smazaný uživatel

Narážku na Darmstadt bych pochopil :) Jenže od Darmstadtu neuvidíš ten perfektní přechod do brejku, kdy na jeden dotek jsou Atleti schopní přejít přes 60 metrů a navíc v letošní sezóně skvělý Griezmann neuvěřitelně přesně a důsledně zakončuje. Jsem trochu zaslepený kvůli sportovní rivalitě s Bayernem a zřejmě na rozdíl od většiny BL sekce jsem fandil hostům i kvůli skvělému Simeonemu. Ale je fakt, že to španělská nátura se na nich podepisuje a toho simulování tam je celkem dost. Na druhou stranu mi přijde, že pod Guardiolou tyhle móresy chytají i hráči Bayernu. Teď narychlo si vybavuju pády Lewandowského, Alonsa a Ribéryho.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som fandil Atletom, aj preto lebo ich mám rád, aj preto lebo som chcel vidieť mestské derby vo finále LM

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

- Do Dortmundu mieri jeden z najväčších súčasných francúzskych talentov, Osmane Dembelé zo Stade Rennais FC cena má byť až 20 miliónov euro!

- Brouwersovi končí v Monchengladbachu po tejto sezóne zmluva, ako už vyššie poznamenal Rudnevs na druhú stranu, v tejto sezóne nebol moc vyťažovaný,stejne ako Tony

Reagovat
Rudnevs

Ty kopirant !!! ( ).

Dembelé je už oficiálny? To je divné že ani článok ani expreska. Na TM som ešte nebol, takže uvidím ... inak by to bola super posila.

Brouwersa by mohol skúsiť Werder, viem že ten vek ale lacná kvalita.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, Dembelé oficiálny nie je zatiaľ a expreska bola. Okolo tretej dneska

Reagovat
Rudnevs

Tak snáď; inak ako som už písal do OT, tak chcú aj Rodeho.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádne, rode s Bayernu odíde, na 99% či už do Dortmundu alebo nie. Jeho herné vyťaženie je tam proste minimálne a ťažko povedať,či by to bolo pod Carlom v budúcej sezóne inak hráť jeho kvalít má naviac než vysedávať na lavičke, na druhú stranu si nie som veľmi istý či nebude sedieť aj v BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Bude záležet na odchodech, ale v případě, že by nepokračoval Ilkay si dovedu představit, že by on mohl být náhrada.

Reagovat
Rudnevs

+ ešte by som pridal niečo k tvojmu OT:

● Leverkusen má obrovský záujem o Vollanda a Grifa

● Konstantin Rausch ( prezývaný aj Kocka ) má namierené späť do Hannoveru navyše zadarmo, VfB Stuttgart má záujem o Hellera a o Aytača Sulu sa zaujíma Freiburg. ( ešte nech niekto z BL kúpi Garicsa )

● Dosť reálny sa zdá odchod Ralfa Hasenhüttla do Lipska, šéfovia FCI už kontaktovali Aloisa Schwartza ( Sandhausen ) ako náhradu

● HSV začalo dohadovať novú zmluvu s Kačarom, zároveň potvrdili koniec pre Oliča, Drobného, Iličeviča a Rudnevsa.

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
smazaný uživatel

- Schwartz je dobrý tréner, Sandhausen sa mi pod ním celkom páči on tam má zmluvu momentálne do roku 2018 ta uvidíme

- samé špekulácie okolo Lipska, veď Rangnick je fajn tréner, viedol aj Schalke a Hannover a Hoffe mi nepríde ako až taký tzv. umelý projekt či sa chce presunúť k ďalšej umeline? :D :D

- som zvedavý kam odíde drobný, skvelý brankár, len neviem či ho bude niekto v BL chcieť. možno v druhej ráno,no trochu sa obávam jeho odchodu do českej ligy Rudnevsa by som rád videl u nás v Kolíne inak

- inac Kocka

Reagovat
OnderCZ

K tomu Rangnickovi, já myslím, že od nového sezony chce už jen dělat sportovního ředitele, proto shání celou sezonu nového trenéra, tak uvidíme. Myslím si, že podle těch spekulací, co několik týdnů probíhají to bude opravdu Hasenhüttl.

Reagovat
OnderCZ

*od nové sezony

Reagovat
Rudnevs

Ja osobne si myslím, že Ralf je lepší ako Hasenhüttl ( pôvodne som mal napísané, že Ralf je lepší ako Ralf ) lenže on chce byť športový riaditeľ. Čítal som, že chcú viacerých trénerov ale asi fakt Hasenhüttl, Audi ( bohužiaľ ) ľutovať nemusia, Schwartz je super náhrada. K tým ďaľším uvoľneným postom pripomínam, že voľný sú tréneri ako napr. Schaaf, Favre, Frontzeck, Kauczinski, Slomka, Kramer, Kurz, Korkut, Runjaič, Neururer, Büskens alebo Reck.

Reagovat
Rudnevs

Rangnickova pozícia je športový riaditeľ, on na poste trénera iba "zaskakuje".

Drobný je zaujímavý brankár, možno by ho mohol skúsiť Leverkusen ( Kresič odchádza ) alebo sa vráti do CZ.

Iličeviča chce Hoffe, Frankfurt a Brémy; ten ostane v Nemecku. Olič asi návrat do Chorvátska, alebo Austrália, MLS a pod.

Bol by som moc rád keby Rudnevs napriek odchodu od HSV zostal v Nemecku, ale moc reálne to nevidím... Vyzerá to na návrat do Poľska alebo prestup do PAOKu ( kam mal namierené už pred rokom, ale odmietol to preto, lebo chcel byť férový a dodržať zmluvu ).

Reagovat
Rudnevs

Ešte k Drobnému: Na TM sa objavili špekulácie o príchode Matheniu do HSV.

BTW - Bendtner trénoval s Kodaňou.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem se líp učit německy! Přes Google translate jsem ale pochopil a interpretuju to tak, že si nechce Mats kazit konec sezóny pískáním od fanoušků na svou adresu. Protože kdyby bylo "alles möglich", tak by se to takhle mediálně nezvedlo. Nevěřím tomu prostě...

Reagovat
smazaný uživatel

taky si to takhle vykládám.. chce mít klid a aby ho fanoušci už tolik nevypískávali, toť vše.

Reagovat
db18

...to je to, proč to Watzke musel říct?

Reagovat
smazaný uživatel

Dembele už na twitteru sleduje oficální twitter účty BVB a Auby

Reagovat
smazaný uživatel

Teším sa na neho. Je rýchly, šikovný, efektívny a má ohromný potenciál. Navyše, podobné ostré krídlo v Dortmunde chýba, takže podľa mňa správny výber. Mal by si zahrať dosť, Tuchel nebude mať problém ho využiť. Snáď sa podarí dohodnúť normálnu cenu...

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi ho někdy viděl? já jen z youtube.. na hrotu nezahraje? Těch 12 golu v lize je o to více úctyhodných, když pomyslíme, že to dal z pozice křídelníka

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som videl len highlighty zo zápasov Rennes, a nejaké jeho kompilácie na youtube. On vlastne hrá vôbec prvú sezónu medzi dospelými a stabilne v áčku začal hrávať až zhruba od konca minulého roka, takže sa dá hodnotiť len podľa 4-5 mesiacov a to je dosť málo, preto dúfam, že tá cena nebude na hranici 20 miliónov, ale niekde okolo 12-15 maximálne, pretože zatiaľ je to len taká kométa, ktorá môže rýchlo zhasnúť a spraviť z neho hneď jedného z najdrahších hráčov klubu by bol veľký risk. Ale išiel by som do toho...

Reagovat
smazaný uživatel

tak podle kickeru by to mělo být o něco miň než těch 15-20...tak snad max 15. Za tak mladého hráče to je vždycky risk. Ale kdyby se to povedlo a on se prosadil, tak jsme si zase o něco více zajistili budoucnost: Weigl (20), Merino (19), Pulisic a Passlack (oba 17) a případně Dembele (18)

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, přesně takhle uvažuju. Níže jsem psal, než jste psali tohle. Pokud by to bylo těch 15 max, asi bych to bral. Přesně jak píšete, osmnáctiletý kluk může být velký risk. Vzhledem k přestupové politice si ale myslím, že si to Watzke hodně dobře rozmyslí. Někdy je ten náš konzervatismus ku prospěchu. Každopádně bych ho ale v Dortmundu vzhledem k jeho perspektivě viděl rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem ho viděl na videích na YT. Hraje křídlo, vypadá rychle a celkem důrazně. Technicky na tom asi nebude jako třeba Henrikh, ale myslím si, že bude kapánek silovější. Mohla by to být do budoucna velice slibná posila. Jen mi přijde 20m za osmnáctiletého hráče celkem dost.

Reagovat
smazaný uživatel

teď jsem na transfermarktu viděl další spekulaci ohledně mladého ukrajinského křídelníka jménem Zinchenko. Má to už 60%, tedy zhruba stejně jako přestup Dembeleho... Tam to vypadá, že to opravdu bude jeden z těhle dvou. Šikovnější s míčem a talentovanější mi dokonce přišel ten Zinchenko, ale Dembele zase golovější a prověřenější kvalitnější ligou. No.. budeme se muset počkat, jestli a kdo to bude

Reagovat
smazaný uživatel

Je to veľmi kvalitný futbalista, on dá za zápas aj viac gólov než jeden na hrot on stavaný nie je,na krídle mu to ide-videl som v tejto sezóne niekoľko zápasov Rennes, hrá prvú sezónu medzi dospelými no proste sa ukazuje že je to veľká kvalita a verím, že to Dortmund skúsi-občas viazne v BVB hra po krídlach tak im takého krídelného hráča treba

Reagovat
stas87

Na ES teraz davaju ME 17,hraju nemci s ukackami.Som na tych usakov zvedavy,zatial ukacka za prvych pät minut nepreliezli polovicu,nemci ale ziadnu sancu nemali.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám na to taky, je to všechno po vápno, možná ještě výše. Prakticky bez zakončení. Dlouho jsem neviděl dorostenecký fotbal na mezistátní úrovni, ale přijde mi to hodně pomalé a bez pohybu na to, že by měli létat nemám v těchto kategoriích přehled, můžeš mi please postnout link na nominaci?

Reagovat
stas87

A je tam. ukacka si to v pohode strazi,dvakrat boli za polkou,raz strela tri metry vedla a gol po standarke.Ta bola dobre kopnuta,pekny gol.Ako pises,prevaha len po vapno,bez myslienky.Teraz to tam dorvali a vyrovnali,citlivo posudene od rozhodcu,zvycajne sa v takych situaciach piska faul.

Som na mobile,nechce sa mi to hladat.V kvalde proti oranhes sa vykartoval kapitan a aj zostava v tom zapase bola celkom ina.Ten hrac co ma azerbajdanske korene,ma za 17ku 10 zapasov a 10 golov,tak asi ten je vhodny na skedovanie.Mne sa paci aj nemecka sedmicka-Havertz.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec 2:2. Aktivnější určitě Němci, ale nakonec mohou být rádi i za remízu, protože přestože se dvakrát na Ukrajince gólově dotáhli, těsně před koncem je po jednom z brejků zachránil brankář.

Reagovat
Rudnevs

OT: Hasenhüttl oficiálne do RB, náhrada je Kauczinski.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele