Serii A kazí rozhodčí!

06.02.2008, 13:03
Názory a komentáře
Při pohledu na výsledky 21. kolo Serie A, srdce fanouška fotbalu jistě radostí zaplesalo. Jediná remíza, tři vítězství hostů, ve všech zápasech padaly góly a některé z nich opravdu parádní. Tedy téměř ideální kolo, nebýt... Ano, nebýt rozhodčích a jejich "neuvěřitelných" omylů! Pět vymyšlených penalt, několik nesmyslných vyloučení, desítky upísknutí a některá z nich až k neuvěření! "Omyl" číslo 1? Penalta Interu proti Empoli!

Proč? Nebyla to první chyba rozhodčích ve prospěch vedoucího týmu ligy, navíc se jako na věrné kopii opakovalo to samé, co se již stalo před dvěma týdny v utkání s Parmou. Sudí viděl ruku, ostatní hlavu obránce. Nejhorší na celé situaci bylo ovšem to, že Empoli hrálo lépe než Inter, prohrát, a ještě tímto způsobem, si v žádném případě nezasloužilo.

Nejen v tomto utkání si asi rozhodčí své chyby až příliš dobře uvědomují a snaží se pak v průběhu zápasu nějakým ne příliš okatým způsobem poškozené týmy kompenzovat. A začíná kolotoč, kupí jeden omyl za druhým, ze zápasu se stává "bramboračka" ne plná voňavých hříbků, ale udivených pohledů, mávání rukou a kroucení hlavou.

Dá se říci, že letošní liga v Itálii žije, těší se dobrému zdraví, bojuje se o účast v LM, Poháru UEFA, o záchranu. Ale o titul se nehraje jen na zeleném trávníku. Z vedoucí pětice v tomto kole vyhrál jen Inter a v tuto chvíli již víme, jak toho dosáhl.

Za zmínku stojí všimnout si jedné zajímavosti. Všichni, ať se jedná o hráče, trenéry, funkcionáře nebo majitele klubů, ale dokonce i novináře, nikoho neobviňují, nehořekují a nenadávají, tak jako tomu bylo dříve. Všichni totiž vědí, nebo alespoň to očekávají, že v tomto případě se nejedná o komplot, o výhody pro vyvolené a zatracení těch ostatních. Jde o jednu generaci rozhodčích, která přeskočila hned několik stupínků, dostala se moc rychle z regionální úrovně na tu celostátní. Důvodem byla čistka v řadách sudích, snaha zbavit se onoho vředu korupce, která v italském fotbale, a nejen v něm, dokázala napáchat spoustu zla. Zda se podařilo nebo podaří tuto nemoc vymýtit nám ukáže jen a jen čas. Právě tak nám budoucnost řekne, zda současní rozhodčí dospějí na úroveň hráčů, nebo budou pokračovat v načaté a ne příliš kvalitní práci.

Inter vede ligu, zvyšuje se rozdíl mezi ním a AS Roma, Juventusem, AC Milán. Ale i fandové tohoto klubu musí jasně vidět, že se potácí v herní krizi, z které zatím nenachází cestu ven. Z posledních čtyř zápasů byl ve třech případech jasně přehrán soupeři. Kuriózní na tom je fakt, že se vždy jednalo o týmy, které zoufale bojují o záchranu. A právě v těchto utkáních získal sedm bodů, které mu nepatří.

Siena si doma zasloužila minimálně bod (2:3), ale nejdříve dal Ibrahimovič gól z penalty, která byla víc než diskutabilní, druhou branku vsítil Cambiasso skluzem a domácí znovu protestovali. V druhém poločase Pele nešetrně zastavil Locatelliho v pokutovém území, tentokráte rozhodčí zůstal ledově klidným.

Parma měla na San Siru dvě minuty k vítězství, ale vyloučení Couta za ruku?!, následná penalta Ibrahimovice a jeho další gól v nastavení, kdy potrestal nedůslednost obránců, snad až příliš poznamenaných nespravedlností, znamenaly otočení výsledku z 1:2 na 3:2... A pak přišel již vzpomínaný zapás s Empoli, Vanucchiho hlava, kterou rozhodčí zaměnil za ruku...

Co nám říká pohled na tabulku? Bez notné dávky štěstí a nešťastné pomoci rozhodčích, by dnes rozdíl mezi Interem a AS Roma byl jednobodový...

Jaké bude asi utkání Catania - Inter? Vrátí se hosté ke své hře plné radosti z úvodu sezóny, nebo budou trpět a čekat na nějaký ten omyl rozhodčího? Hráče mají v Interu vynikající, o tom nikdo nepochybuje. Tým je natolik kvalitní, že by měl ligu vyhrát bez problémů a s náskokem. Ale...

Ošklivý červíček pochybností se do krásného jablka v barvách "nerazzurri” dostal z rukou špatných sadařů v dresu rozhodčích. Dokáže ho zahradník "Jardinero" Cruz vyhnat?

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (152)

Přidat komentář
smazaný uživatel

taliansky futbal je skorumpovany

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle si vždycky říkám, když se dívám na ty rozhodčí v PL...

Reagovat
smazaný uživatel

to je velmi smutne ,preto sa mi taliansky futbal nikdy moc nepacil...

Reagovat
smazaný uživatel

jaaaj v PL ,tak to podla mna nie je pravda

Reagovat
One-Real

Můj názor je že Serii A kazí vetšina defensivně naladěných týmů'''

Reagovat
smazaný uživatel

to je tiez pravda

Reagovat
M11

nic nevis

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě taky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je pekna blbost,to uz davno neplati.

Reagovat
smazaný uživatel

tak KAKA je na 4 mesice asi v riti to bude mit Milan tezke ho nahradit hodne

Reagovat
smazaný uživatel

AC se to úplně rozpadlo. Klíčovým záložníkům se ty zranění dlouho vyhýbaly a najednou .

Reagovat
smazaný uživatel

je to aspoň šance pro Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

je to aspoň šance pro Gourcuffa...

Reagovat
GEGE

přesne tak zatím když byl pokaždé na hřišti hrál dobře měl by dostávat víc příležitostí

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuff je jeden s mála hráču AC které mám rád

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí dělají chyby ve všech ligách, i proto nechápu, že se nezavede video.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

Reagovat
smazaný uživatel

nesmysl

Reagovat
smazaný uživatel

No nastává čím dál víc chyb rozhodčích..nejen v Itálii. Ale mohli jste napsat že rozhodčí penaltu Empoli vrátil..Takhle to vypadá jako článek proti Interu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alegre

Nejde jen o zápas s Empoli... A nemyslel jsem to jako "Názory a komentáře" proti Interu. Ani náhodou, i když to tak asi vyznívá. Je to jen zamyšlení nad prací sudích. V tomto případě z Itálie...

Reagovat
smazaný uživatel

Však v pohodě, já jen napsal to jak jsem to cítil

Reagovat
smazaný uživatel

Ten článej proti Interu je...Autor je zaujatej blb a ne novinář

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi zaujatej blb..

Reagovat
smazaný uživatel

TY si dement

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim proc by mel bejt autor novinar, myslim ze zadny z autoru, kteri sem prispivaj clanky neni zadny novinar a blb uz urcite ne, trosku ucty by neskodilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi tu poprvé? Tak se pořádně rozhlédni. Nejsi? Dej si pozor, co říkáš a nebuď sprostý na jednoho z nejlepších autorů webu.

Reagovat
satan_666

článek je pravdivý a narozdíl od někoho nezaujatý! anazývat ho blbem...to je moc,jeho články se mi vždy líbí,nadsázka a humor jsou v každém bohatě zastoupeny,ty seš tu asi novej

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorší je,že se stále připískává těm silnějším na úkor těch slabších. To je vidět ve všech ligách ne jen v italské, ale i anglické, španělské atd.. Když mají velkokluby hráče za několik mil. eur, tak by měly vyhrávat kvalitou a ne se spoléhat na rozhodčí! Snad se to zlepší. Ten zápas s Empoli jsem viděl a zasloužilo si minimálně 1 bod! Sestava na papíře body nedělá, ale rozhodčí asi ano"

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec bych nediskutoval jestli je vedení interu zasloužené,prostě má nejlepší hráče tak vede ligu,vůbec bych neviděl na tom nic špatného že dávají branky z penalt,je logické když Inter přitlačí soupeře n jejich půlku že se dá očekávat penalta,kdyby soupeři proti nim hráli na půlce Interu tak k penaltě nemůže dojít.Inter dává branky na konci zápasů,to ukazuje jen to že jejich hráči,sou natolik silní,natolik si věří že zápas dokáží rozhodnout že neskládají zbraně a do posledních minut hrají naplno,tak s eukazuje velký tým,že dokáží dát branku na konci utkání!To uměli vždycky němci a uměl to i Juventus před několika rokama.Ale bylo to tím že měli strašně silný kádr který si věřil až do konce.Sem fanda Juve ale nechci zpochybňovat vedení Interu,dle mého názoru je zasloužené!Věřím v obrat příští rok,a doufám že Juventus už příští rok vyhraje ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

Cize je normalne,ze im daruju rozhodcovia niekolko penalt,lebo maju najlepsi kader?Skus sa zamysliet nad tym,co si napisal!Totalna blbost!

Reagovat
smazaný uživatel

Za tohle se dá z části podepsat. Bohužel autor tohoto článku neměl zájem zmínit fakt, že Interu neprávem v tyto sezone 2x vylúčili hráče a proti Empoli se taky kopala vymyslená penalta proti Interu. To že Empoli prohrálo je jenom jejich chyba. Inter nevyhral díky penalte, vyhrál protože podal dobrý výkon v čele skvělým Césarem. To že Empoli hralo 60 min přesilovku a zahodilo penaltu není chyba Interu. Inter (až na penaltu prot Parmě) nekope penalty v samým závěre zápasů nebo nadáva góly v 90 minutách jako kdysy Juventus. Hodl fandové romy by chtěli aby Inter vždy začínal s mankem 3:0 a s 8 hráči v poli, potom by to bylo fér...Nemůžu nespomenou lonskou sezonu, kde Roma 1/5 golů za celou sezonu dala z penalt, ale to nikto neřešil, protože nebyly první....A pokud si autor myslí, že Inter bude hrá pořád perfektně, že bude plavat Serii A bez prohry ještě 10 sezon je debil..Každý tým má slabší období, Inter má těd, ale je fakt že hrát poslední 3 z 4 zápasů o 9 mužích v poli není dobrý a k tomu to stojí stašne práce a energie. K tomu musím napsat, že máme zranené 4 hráče zo základu - Samuel, Figo, Vieira (na poslední dva zápasy nastoupil, ale předtým chyběl 3 měsíce, Stankovič to samý)

Reagovat
alegre

Díky za toho debila, Sněhuláku...

Reagovat
smazaný uživatel

To je u frostieeho normalne,ze tu kazdemu,kto nefandi Interu nadava a zosmesnuje.Preto uz nikdo na jeho prispevky nereaguje,lebo je obmedzeny.

Reagovat
smazaný uživatel

Amor ja vím, že máš depresi, když se dívaš na tabulku a vidíš Romu tam kde ji vidíš, ale měl by si být rád i za tu bídu...Nikomu tady nenadávám, dokážu uznat pravdu, ale ten článek je z 80procent bullshit

Reagovat
smazaný uživatel

TAk já si myslím že na ty podmínky které panujou v AS je druhé místo dobré!!!A povíme si na konci roku kdo bude koukat!!!:-)

Reagovat
smazaný uživatel

To víš pravda někdy bolí. V několika věcech s tebou sice nesouhlasím, ale spoustu jsi vystihl naprosto přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mne je zaujatej novinář je blb...

Reagovat
-Kopy-

A pro mě si zase pěkněj blb ty.

Reagovat
smazaný uživatel

tys ho viděl někdy?

Reagovat
-Kopy-

Jasně.

Reagovat
smazaný uživatel

chtel bych videt tebe kdybys byl novinar

Reagovat
smazaný uživatel

Nadávat si tu nemusíme.ale slušně si to vyříkat joo

Reagovat
M11

bla bla bla

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujimave je,ze vdaka nekvalitnym rozhodcom ziskava body len Inter a ostatní nie,AC Milan vdaka rozhodcom stratil niekolko bodov,mozno Juventus tiez(aj ked nie tak vela ako ACM),AS Roma nic neziskal(ale aspon nic nestratil).To je na zamyslenie...

Reagovat
smazaný uživatel

JJ fanda ASR :-)

Reagovat
satan_666

no až na ten juve souhlasim,.rptože si myslim že víc získal než ztratil,ztratil snad leda v Neapoli,ale získal docela nedávno asi dvakrát za sebou z vymyšlený penalty dvě výhry

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude dlouho trvat a nastane konec éry Interu. 2 roky jsme se museli dívat, jak se nám vysmívají a teď zase všechno bude tak, jak má. Věčně třetí budou zase věčně třetí.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

v to doufám..., na tom třetím/čtvrtým fleku mi byli daleko sympatičtější

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, dočkáš se, a to velice brzo. Akorát doufám, že bys nebyl zklamanej, kdyby byli ještě níž...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Serie B?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nízko zase ne...

Reagovat
smazaný uživatel

určitě bych si nestěžoval no...

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím nevím

Reagovat
smazaný uživatel

věř tomu...

Reagovat
smazaný uživatel

A proč bych měl?

Reagovat
smazaný uživatel

tak itale ty jako fanda juventusu bys mel vedet, ze dle tebe vecne treti, ale RELATIVNE cisti oproti juve z dob minulych, zaplat panbu, ze je moggi a ta jeho era pryc, bys mel vedet ze inter ted bude vladnout italskymu fotbalu par let urcite...jestli ne tak moc nesledujes italskej fotbal coz si nemyslim..co rikas.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli bez problémů vyhrajete tuto sezónu, budu to považovat za zázrak. Jo a to slovo relativně by se právě hodně rychle mohlo obrátit proti vám. Sleduju italský fotbal už hodně dlouho a vím, že tam fotbal není jenom o fotbale...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi to teda nedalo, přečetl jsem si to a jsem v šoku. Alegre, to je všechno z tvé hlavy, nebo ti k tomu pomáhal nějaký superzdroj?

Připomíná mi to tu loňskou nechutnou sra*ku proti Barce, tentokrát je to ovšem zabaleno do líbivějšího obalu. Ani zmínka o přísném vyloučení Cesara a neuznaném regulérním gólu Zlatana v Udine. Proč jsi tam ten zápas nezmínil? Jinými slovy, je to jednostranný hnus, a proto dnes dávám .

Reagovat
alegre

Já psal něco proti Barce? Ani jsem nevěděl, že taky fandíš Interu. Já nikomu v Itálii nefadím, napsal jsem o 7 bodech, které Interu darovali sudí a o jejich slabých výkonech. Ale máš pravdu, příště zase napíšu o tom, jak poškozují Inter, budou nadávat ti z AC, AS, Juve... Jinak se jedná o můj názor a Tvůj komentář. Oba na ně máme právo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ne, někdo jiný a bylo to ještě mnohem horší. Připadá mi, že tady ten Inter vyloženě urážíš a (záměrně?) nezmiňuješ všechna fakta. Inter nemám rád, ale tohle mi připadá, že je za hranicí a zrovna ty nemáš zapotřebí o tom takhle psát.

Reagovat
smazaný uživatel

velmi zajímavý názor

Reagovat
satan_666

je sice pravda že tu není zmíněno vše a z obou stran,ale ty chyby pro a proti jsou tak v poměru 3:1,kdyby to bylo vyrovnanější tak to neni tak divný

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu, ale alegre může napsat co chce - jsou to komentáře a v nich má autor volnou ruku, stejne jako ve fejetony - ten ale jeste musí být psát humorně. mě osobne to nepřijde nák extra zaujatý, autor pojal chyby rozhodčích tak, že píse především o zápasech Interu.. myslím i z důvodu toho, že toho bylo za poslední 3 kola hodne.. Nevím proc v tom všichni hledáte zaujatost proti Interu - i když potrefená husa se dycky ozve - kdyby se zde objevil stejnej článek jen vsude místo Interu bylo třeba Empoli, tak nikdo nebude alegreho napadat.. myslím si že sami dobře víte, že má autor docela pravdu a žere vás to..

Reagovat
smazaný uživatel

Článek je naprosto pravdivej. Inter není o tolik lepší, nežli ostatní (vůbec né tolik, co říká tabulka). Připískávají mu všichni, to je neoddiskutovatelnej fakt. Pokud ti někdo tenhle článek vyčítá, tak je buď zarytej fanda Interu nebo se za každou cenu snaží hledat chybu na tvé práci. Článek je napsanej dobře a hlavně pravdivě!!

Reagovat
alegre

Hráče mají v Interu vynikající, o tom nikdo nepochybuje. Tým je natolik kvalitní, že by měl ligu vyhrát bez problémů a s náskokem...Superzdroj? Komentáře k zápasům interu na www.eurofotbal.cz, mimo jiné...

Reagovat
satan_666

tak pokud by se to bralo takhle tak si myslím že spíš AC by měl vyhrát ligu bez problémů,že na to hráče mají,v minulých sezonách měli jasně nejlepší zálohu,bohužel hlavně v LM,ne tolik v lize,škoda

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz je ten clanek napsanej spravne a objektivne, tak proc autor nezminil i jine veci tykajici se interu o cervenych kartach, hre o 9, o penalte proti v zapase s empoli, ktera byla tez smesna, priznani couta hrani rukou apod...je toho moc a moc. Hazet spinu momentalne na inter je az moc lehky a vsichni si radi prihodej, kteří tento klub nemaji radi........

Reagovat
smazaný uživatel

toto sem pisu uz par chvil, clanek vystihuje presne muj nazor.. skoda, ze inter nemuze ten titul vyhrat aspon jednou na travniku..

Reagovat
smazaný uživatel

a kde to letos vyhravaj?loni byly sice odpočty,nebyl juventus...ale letos to vyhrávaj na trávníku,i když přispívají sudí,tak je to na hřišti...

Reagovat
smazaný uživatel

S tím trávníkem seš asi v jiné lize nee

Reagovat
smazaný uživatel

mnichove tak za to cos napsal by sis mel dat sam par facek...dobrej blabol...prej aspon jednou...to snad nemyslis ani vazne.

Reagovat
smazaný uživatel

njn, kazdej ma pravo jednou napsat blbost a myslim, ze me se to nestava casto.. misto na travniku jsem mel napsat ferove, jinak bych nic nemenil.. to bude asi tim, ze je dneska pust, sem si dal dve piva a byl sem hned vyrizenej..:-)

Reagovat
smazaný uživatel

dobre no, a lonskej rocnik nebyl podle tebe ferovej?

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
Jajinek

Ja uz nevim co mam delat . At se deje, co se deje, vzdy se nam budou ostatni fanousci vysmivat. Bud jsme vecne treti, nebo vyhrajeme titul od kulateho stolu, nebo za vse muzou odpocty a v teto sezone rozhodci. Ja jsem hrdy na to, ze jsem fanousek Interu a snad se nekdy dockam toho, ze nas budou uznavat za fotbalovou kvalitu. Nebudu vyvracet nazor autora clanku, ze Empoli, Parma a Siena byli jasne lepsi. O slovu jasne lepsi mam jinou predstavu nez on a nechci mu ji brat. Ale shazovat celou sezonu Interu kvuli poslednim nepovedenym utkanim (kde opravdu nemame formu, uznavam) a prisnym verdikutm sudich ( z nich nektere opravdu poskodili soupere - take uznavam) se mi zda jako prilis jednoduche. Proc nikdo nepise o svelem vykonu proti Sampdorii, Laziu ci AC. Proc nekde nevyzvedave skvele zapasy v Rime a Florencii? Fanousci Interu byli vzdy jen otloukanci a bohuzel zustavaji otloukanci dal Chtel jsem se zeptat fanousku soupere jestli opravdu mysli vazne, to ze vedeme jen diky rozdhocim a ze je nam porad pomahano a nebo si uvedomuji ze to neni az tak jednobarevne, ale spis si chteji jenom rypnout.???

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim si, že Inter vede jen díky rozhodčím. Všechny zápasy jsem neviděl, nemůžu ani pořádně soudit. Ale třeba v Římě, nebo v Udinese jste hráli výborně. Nadruhou stranu jsem rád, že AS zatím rozhodčí nijak moc nepomohli, ani neuškodili...tak by to mělo být. Ale přecijen rozhodčí je taky člověk a nemůže být vše stoprocentní.

Reagovat
smazaný uživatel

A tady je zásadní problém. Proto nesnáším ty statistiky typu těm sebrali tolik a těm zase přidali tolik. Vy říkáte, že AS nikdo nepomohl, ale shodou okolností taky v zápase s FC Turín vám sudí odpustil penaltu a dvakrát nepustil turínské do vyložené šance kvůli neexistujícímu ofsidu. A o darovaném bodu samozřejmě nikdo nemluví. Proto říkám, že Inter si momentálně první místo zaslouží, ale rozhodně ne s takovým náskokem.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak ono by se našlo několik sporných situací, které by zase hovořili i ve prospěch Říma, ale na rozhodčí se holt nadávalo vždycky a nadávat bude. Já uznávám kvalitu soupeřů, vim, že momentálně dobře nehrajem (ikdyž inter taky nejni zrovna momentálně v nejlepším rozpoložení) a každý se musí smířit s tím, že je to tak jak to momentálně je.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda je, že když hrál Inter dobře, chyb tolik vidět nebylo. Teď je to jasně vidět. Jako příklad mi pořád slouží zápas s FC Turín. Výsledek 4:0. Nikoho už nebude zajímat, že do stavu 2:0 sudí otáčel, co mohl nehledě na extrapenaltu na 1:0. Teď když vyhráváte o gól je jasně vidět, kolik bodů vám sudí přidávají. Z 10 bodů v roce 2008 jste měli mít maximálně 4 a to nepočítám srandovní pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

musis to brat taky tak ze 90procent fandi Juventusu protoze tam hraje Nedved tak jsou z nej vseci vystrikani...a interu se ted dari tak je to sere no!!!neres to...a zvlast taky na chatu...to je tady samej exot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

stupid

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám vás rád, ale v tomto prostě musím souhlasit. Dlouhá léta se vám za vaše hospodaření (100 mega = 0 trofejí) všichni smáli, ale teď si prostě zasloužíte respekt. Na tom článku mi hlavně vadí to, že mi nepřipadá jako od alegreho, ale spíš jako od nějakýho ufňukánka z hospody. Není tam zmíněno vše.

Reagovat
alegre

Mere, ale ten článek nebyl na objednávku o zápasech Interu a jeho skvělých výkonech. Psal jsem o chybách rozhodčích a ty jsou samozřejmě víc vidět při utkáních takového týmu jakým je Inter. Jinak jsem podobně kritizoval rozhodčí v případě Juventusu před 2 roky...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja uznavam,ze Inter ma kvalitnych hracov a mal by titul vyhrat.Ale,bohuzial,ta pomoc rozhodcov tu bola.A myslim si,ze aj bez pomoci by bol Inter prvy,pretoze Roma zakopla vo viacerych zapasoch,vid posledny zapas so Sienou 0:3.Ale mozno by bol naskok mensi a boj o titul by bol zaujimavejsi,aj ked si myslim,ze este nie je vobec rozhodnute.Pises,ze fanusikovia su "otloukanci",je to asi tym,ze sa vychvaluju,ze Inter je jasne najlepsi v Serii A uz dva roky(zabudaju,ze v LM vypadol Inter dost skoro,ze Roma a aj ACM dosli dalej,ze prehrali v pohari aj v superpohari) a pisu to sposobom,ze nad nich nie je a neakceptuju argumenty inych fanusikov,jednoducho majstri sveta.Ty si jeden z mala,co priznal,ze rozhodcovia poskodili superov,precital si si to tu este od niekoho,aby to aspon pripustil?

Reagovat
smazaný uživatel

Inter je dobrý tým, zaslouží si první místo, yslím že i v LM ukaže své

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím kterej fanoušek fandí Juventusu kvůlu Pavlovi,myslím ře tak 5%ze 100,ale to nejsou fandové Juve.Já sem začal vnímat fotbal asik v roce 95,tak se mě vryl Juventus do podvědomí v té době,protože tehdy vyhrával co se dalo a byli tak skvělí fotbalisté,myslím že víc lidí fandí Juventusu kvůli Del Pierovi,aspoň já teda.Když se bavíš s fanouškama Juve tak většina měla první dres Juve s Alexem.Tak nekecej že tady fandíme Juve kvůli tomu že tam hraje čech.Mě je uplně jedno jestli tam hraje Maďar nebo Afričan nebop čech.Fandím Juve pro tu tradici co má,pro historii a neříkej že fndové Juve sou jenom umělí fandové.

Reagovat
smazaný uživatel

nemluvim o tobe..vzdycky se ozvou ti co se to nejvic dotkne a tech co se to netyka...ale je plno takovejch fanousku...viz. najednou kazdej miluje arsenal chelsea atd... o nicem

Reagovat
smazaný uživatel

Musíte ale taky uvažovat to, že někteří začínají sledovat fotbal teď a někteří před 5 lety. Copak je nějaká ostuda fandit Juventusu, protože tam hraje jeden z nejlepších hráčů české historie? A stejně tak Arsenal a Chelsea. 10 leté dítě těžko začne fandit italským nebo španělským týmům, když do nich ze všech stran média hustí Chelsea, Arsenal a Manchester a "nejkvalitnější" anglickou ligu.

Reagovat
M11

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

tak jestli se tu bavim s 10letym ditetem tak fakt parada :o)))

Reagovat
M11

mlc radsi

Reagovat
smazaný uživatel

ja mel jeste zidana

Reagovat
smazaný uživatel

jinak s tebou souhlasim..

Reagovat
alegre

A ještě něco, merengues a vlastně všichni. Sám mere mi jednou napsal, že ty moje bláboly nikdo nečte, všichni na články vlastně vstupují kvůli diskuzi a pěknému pohádání se na dálku. Nic proti... Ale když napíšu o tragédiích a úspěších italského fotbalu, tak vstoupí pár stovek lidí a komentáře se dají počít atna prstech jedné ruky. Když trochu píchnu do vosího hnízda, hned se vyrojí včelky.

Reagovat
smazaný uživatel

Mas velmi dobre clanky,zasluzis si pochvalu!Nemyslimsi,ze by si bol nejako zaujaty,vychadzam nie z jedneho,ale z skoro vsetkych clankov,co si napisal...a co so cital.Len tak dalej!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že jsi to trochu překroutil. Máš výborné články, ale myslím, že jsi kladl až moc velký důraz na "počet přečtení". Takže jsem já přišel s tím, že si to lidi přečtou jen jednou a hodně dalších kliknutí je už jen kvůli diskusi. Taky jsem psal, že si s tím dáváš velkou práci (třeba historie MS) a spousta lidí to ani neocení.

Takže asi tak, nerad bych tady vypadal jak nějakej buran, co jenom kritizuje. Snad ti nevadí, že jsem se ozval, ber to jako názor velkýho fanouška Serie A, který je v této soutěži nestranný.

Reagovat
alegre

Kritiku beru, nemám s tím problémy!

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu nadpis,to tam mohlo být rovnou rozhodčí nadržují interu,jeslti ho tak tlačí rozhodčí tak proč z posledních 4 zápasech hrál 3x vždycky víc jak hodinu o 10 hráčích?:) naprosto zaujatej článek proti interu,zřejmě zdrcenej fanda AS a nedělního výkonu

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim..je pravda ze tech penalt bylo moc...a taky z toho nemam nejakou radost....ale hodne hodne zaujatej clanek!!To je pro takovy ty co nenavidi inter..tak si u toho pekne zahonej

Reagovat
smazaný uživatel

jsem fanoušek AS Řím, tak se holt musím ozvat. Jestli si myslíš, že jsme předvedli tragický výkon až tuhle neděli, tak nevim, jestli tu italskou ligu vůbec sleduješ. Spíš se ozveš jen kvůli tomuhle článku, který ti drobátko nedzvednul mandle. A rozhodně nevede Inter ligu jen díky rozhodčím, ta kvalita tam prostě je (o čemž se přesvědčil i můj milovaný Řím).

Reagovat
smazaný uživatel

Dlouho čtu tyto stránky a takový nesmysl jsem zde ještě nečetl!Autor je naprosto zaujatý neznalec.Pokud píšu takovou reportáž,o fotbal se musím také zajímat!Inter hrál poslední 3 ze 4 zápasů o 10 hráčích!Penaltu televizní záznam pro Inter proti Parmě nevyvrátil ani nepotvrdil,ale sám Couto penaltu přiznal!Víkendový zápas s Empoli:penalta pro Inter byla velmi přísná,pak vyloučení Viery a penalta pro Empoli,která nebyla vůbec-autor se o ní vůbec nezmiňuje!Autor článku je amatér,a absolutně zaujatý!Fandit AC Milán,také bych byl naštvaný na Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to jednou pochopíte, pevně vám věřím...

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětli prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

Záměr autora není napsat objektivní komentář...

Reagovat
smazaný uživatel

tak pod to se musím podepsat od toho jsou komentáře, aby autor mel možnost problém pojmout jak chce a jen jedním pohledem - nikoliv objetivním.. od toho jsou jiné slohové útvary

Reagovat
smazaný uživatel

1. Juventus 48 (41)

2. Inter Milán 45 (53)

3. AS Řím 45 (45)

4. AC Milán 45 (33)

5. Fiorentina 36 (37)

6. Bergamo 33 (29)

7. Palermo 28 (28)

8. Sampdoria 28 (28)

9. Udinese 28 (33)

10. Neapol 27 (27)

11. FC Janov 26 (28)

12. Reggina 25 (18)

13. Lazio 24 (23)

14. Livorno 23 (21)

15. Catania 21 (23)

16. Siena 21 (20)

17. Parma 19 (19)

18. FC Turín 18 (21)

19. Cagliari 16 (14)

20. Empoli 15 (16)

Reagovat
smazaný uživatel

ale zapomnel jsi dodat ze tam interu treba vzali vsechny body ikdyz vedl 3:1 a kopali penaltu...jinak by i v teto tabulce byl prvni

Reagovat
smazaný uživatel

ne vsechny...2

Reagovat
smazaný uživatel

hele je to tak jak vidis! Zdroj: La Gazzetta dello Sport. kdyby sme žili v dokonalem světe kde rozhodčí nedělaji chyby vypadala by ta tabulka takhle ... zaráží mě počet bodu ktere Inter diky chybam sklidil ... 8 (!)

Reagovat
smazaný uživatel

Je totální nesmysl to takhle brát. Ty chyby totiž nejsou jenom nesmyslné penalty nebo uznané góly z ofsidu. Chyby jsou i jiné a ty taky mnohokrát ovlivní zápas. Těch 8 bodů mě teda nepřekvapuje...

Reagovat
smazaný uživatel

ale jako jasně ... to ja si spiš chtel rýpnout do iteru... si vsimni ze sem nezminil ze AC o 12 b přiši ... to je jenom pro zajimavost...

Reagovat
smazaný uživatel

Gazzetta je fajn, ale náklonností k AC si dlouhodobě škodí.

Reagovat
smazaný uživatel

vitusi, s temhletema spekulativnima tabulkama si muzes vis co, nevim proc to sem vubec cpes, jak napsal ital je to totalni nesmysl, to je jak kdybys pocital a zohlednoval naprosto vsechny chyby v serii A a to nejenom v utkanich o spicku tabulky...

Reagovat
smazaný uživatel

jéééžiš nebreč.... promin že se te to tak dotklo ... nikdo tomu tady nedava zadnou vahu ... proste pro zajimavost ...

Reagovat
satan_666

takhle se to přece nedá...ne vždycky to byly chyby když to bylo vyrovnaný

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu nezareagovat na štvavou kampaň posledních dnů vedenou proti Interu Milán. V první řadě bych chtěl upozornit na to, že vyhrocení situace odstartovala uveřejněná tabulka, která určuje pořadí týmů, jenž by bylo bez chyb rozhodčích. Tato tabulka je samozřejmě naprostý nemysl, pač nezohledňuje prvky, jako jsou červené karty a ostatní důležité situace, které jsou pro zápas velmi směrodatné. Tabulka zohledňuje pouze penalty nebo správěn či nesprávně uznané góly, což mi přijde zavádějící. Dále bych chtěl upozornit na to, že když tým X vyhraje nad týmem Y 1:0 díky proměněné penaltě v čase dejme tomu do 80. minuty, tak nemůže říct, že by jinak nevyhrál, pač zápas by se vyvíjel v úplně jinak. A také si prosím, uvědomme, kdo tuto tabulku zpodil. Gazzetta dello Sport je obchodní organizace, které jde samozřejmě o propagaci a s tím související zisk. Marketingový tah to byl bezesporu dobrý, vždyť přinesl velký ohlas nejen v Itálii, ale například i na konkurenčním fotbalovém serveru eurofotbal.cz, kde zmíněná tabulka vyvolala snad největší ohlas za poslední dobu. Takže si uvědomme, o čem je tu řeč.

Reagovat
sansiro

Kolik je na eurofotbalu najednou "interistů"... FORZA (AC) MILAN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

kolik??

Reagovat
sansiro

hodně, tolik najednou jsem jich ještě neviděl....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

protoze na tento clanek nelze nereagovat...at si rika kdo co chce, tohle je neobjektivni, jestli to neuznaj fandove AC a AS a jinych tymu ze serie A kteří sleduji serii A delsi dobu, tak at se dou s prominutim vysrat...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo taaaaak

Reagovat
smazaný uživatel

* fotbalportalu.cz

Reagovat
sansiro

Reagovat
smazaný uživatel

jo to me taky sere...ale az bude krize tak se to zredukuje na ty opravdovy

Reagovat
smazaný uživatel

Jiz dlouho chodim na ty to stranky a vzdycky vyhledavam clanky psane od tebe, ale tento me naprosto zklamal. Ty napises clanek o serii A ze kazi rozhodci, cekam nejakej objektivni clanek o serii A, a ty se zminis jen o Interu, jako kdyby ostatni tymy neexistovali a navic napises jen samy negativa kdy spekulativne pomahali rozhodci interu podle tebe. Zminis ze hra je spatna v poslednich zapasech...ono hra proti tymu kterej ma hrace navic v poli, neni zrovna moc lehka...jak rikam alegre mas dobry clanky, jen pis dal, ale toto mi prislo jak kdyby to psal nejakej nasranej fanousek AS nebo AC, ze zavidi Interu jeho suverinitu...objektivnost zde totalne chybi...kdyz zminis vsechno odpiskany pro inter podle tebe spravne, tak je potreba zminit i opak, zde si to zapomněl-vezes se ruku v ruce na momentalni kampani proti interu. Tobe nepripada, ze tento clanek je naprosto neobjektivni?...jeste by me zajimalo komu v italii fandis...diky za odpoved

Reagovat
alegre

Nikomu! Já fandím jedinému klubu a pak fotbalu. To je vše... Tento článek vyvolal polemiku a proto také byl napsán. Povedlo se...

Reagovat
smazaný uživatel

ale polemiku nad tim jak je nekvalitni...jestli te to tesi

Reagovat
alegre

Nekvalitní? Hmmm, napiš ódu na Serii A...Nejsem sám kdo toto tvrdí o italském fotbale. Klikni si na italské, anglické, španělské weby...

Reagovat
smazaný uživatel

to ja taky nerikam....ale argumentujes tu uplne z cesty....vubec se nedivim

Reagovat
smazaný uživatel

jak sem napsal, tento clanek do kolonky kvalitnich a objektivnich urcite nezaradim. Samozrejme se nenech odradit od psani na tento web. Tak jestli si to psal za timto ucelem, abys vyvolal jak rikas "polemiku" a nastval lidi kteri toto tema sledujou, tak se ti to timto clankem povedlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě nesnesete pravdu, všechno svádíte na fanoušky ostatních klubů. Z posledních šesti zápasů se 4! vyhráli díky obludným chybám sudích a najednou vám vadí, že se o tom mluví? A nakonec jste ještě vy ti pošlození, když se do článku nenapíše, že Zlatan dal s Udine gól, který mu nebyl uznán pro neexistující faul.

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo to uz nema smysl reagovat to je jak kolotoc...peclive si to dvakrat trikrat precti

Reagovat
smazaný uživatel

Tak takhle vypadá bouře ve sklenici vody!

Reagovat
M11

JUVEEEEE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

oléééé

Reagovat
smazaný uživatel

nelíbí se mi pliváni na Inter, je to jako by hráči mohli za to, že pro ně rozhodčí pí¨skne penaltu, nebo že se na to dokonce spoléhají, nebo snad chtěl autor naznačit že prezident klubu se dopouští korupčního jednání? INTER je zaslouženě první, několik nesmyslných penalt měli i AC Milán i AS Řím. Ale vždycky se nadáva jen na INTER

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si pichnu do autora, protoze tohle se jen tak nevidi.

Autor tvrdí, že článek měl být o chybách rozhodčích. Není to však pravda, pouze se za to schovává a píše proti Interu. Do týmu, kterého deset let díky Moggimu rozhodčí zařezávali, jak mohli se teď ostudně naváží jakýsi novinář. V současné době rozhodčí v jeho zápasech chyby dělají, ale na obě strany! A díky těm všem přísným vyloučením mu spíš víc ubližují než pomáhají. Nechápu, proč v tom článku tyto věci nejsou také napsané. Ještě by to víc podtrhlo to, že autor má pravdu v tom, že Serii A kazí rozhodčí. Autor však chtěl napsat senzaci a dokázat, že Inter je první neprávem. Tendenčně psaný článek plný výmyslů, by se na tomto portálu určitě objevovat neměl. Jedinou pravdou je, že za tyto chyby může jen nekvalita rozhodčích.

Inter letos kopal dvě penalty neprávem, jedna proti němu byla neprávem, nebyl mu uznán regulérní gól proti Udinese, díky kterému by měl v tabulce o dva body víc, a velmi přísně mu byli vyloučení během čtyř zápasů jeho tři hráči. Tolik vážné chyby sudích v jeho zápasech.

Ke konkrétním věcem...

"Penalta Interu proti Empoli" - Ruku neviděli jen ti, co ji vidět nechtějí. Televize Sky prokázala, že byla. Hráč měl ruku zvednutou v pohybu a evidentně si obličej nekryl. Trenér Juventusu Ranieri řekl: Byla odpískána správně, stejně tak ta stejná v pohárovém zápase Juventus-Inter proti Juventusu...

Proč není zmíněna vymyšlená žlutá karta pro Vieiru a pak následná červená za protesty? Proč autor nepíše o nařízené penaltě v závěru pro Empoli, která byla hodně přísná?! Komentátor Italské televize pak přímo trenérovi Interu řekl, že se mu zdálo, že rozhodčí vyloženě čekal na vhodný moment, aby tu penaltu mohl proti Interu písknout.

"Herní krize Interu?" Když mu rozhodčí třikrát ve čtyřech zápasech nesmyslně vyloučí hráče už v prvním poločasu tak asi těžko bude předvádět pohledný útočný fotbal.

"Z posledních čtyř zápasů byl ve třech případech jasně přehrán soupeři." JASNĚ? To je vtip?

"Siena si doma zasloužila minimálně bod (2:3), ale nejdříve dal Ibrahimovič gól z penalty, která byla víc než diskutabilní." Ano, tato penalta opravdu neměla být.

"druhou branku vsítil Cambiasso skluzem a domácí znovu protestovali." Ví autor vůbec, proč domácí protestovali a zdali právem? Hráčům Sieny se zdálo, že byl Cruz před gólem v ofsajdu, což nebyl, takže se o chybu rozhodčích nejednalo a nechápu, proč o tom v článku píše.

"V druhém poločase Pele nešetrně zastavil Locatelliho v pokutovém území, tentokráte rozhodčí zůstal ledově klidným." Viděl to autor nebo to z něčeho opsal? Jiné zákroky v zápase nebyly?

"Parma měla na San Siru dvě minuty k vítězství, ale vyloučení Couta za ruku?!" A ta ruka snad nebyla nebo co? Byla a úplně stejná jako proti Empoli a Juventusu, takže znovu to chyba rozhodčího nebyla. Hráč měl ruku zvednutou a sám přiznal, že ho míč do ní při střele směřující do brány trefil. Pokud chtěl autor psát o nesprávně nařízených penaltách proti Interu v této sezoně, tak si měl najít jiný zápas. Ještě jeden takový existuje.

"A pak přišel již vzpomínaný zapás s Empoli, Vanucchiho hlava, kterou rozhodčí zaměnil za ruku..." Pane autore, nezaměnil...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přečtení tohodle článku mě donutilo k registraci... Je to kampaň proti interu, přitom by měla být vedena proti sudím... jak už bylo k komentářích napsáno, penalty se v zápase kopali dvě, na každé straně 1... obě vymyšlené...

přesvědčit se můžete zde...

http://youtube.com/watch?v=zZRQ-BKx8VA

Reagovat
smazaný uživatel

Tento článek má v sobě víc chyb, než udělali všichni italští rozhodčí ve všech letošních kolech. Pane autore, žádám o opravu.

Reagovat
alegre

Pravopisné jsem opravdu nenašel. Za ty, které se dotkly Vaší jemnocitné duše fanouška: mea culpa, mea culpa...

Reagovat
smazaný uživatel

Pravopisné jsem opravdu nemyslel. Ale ty ostatní ano. Jak vidím opravy se nedočkáme, takže je jasné, že deklarované "nefanoušství" autora, není pravda. Pane autore časy zloinů Juventusu jsou naštěstí už z doby dávno minulé a to Vás neskutečné trápí.

Reagovat
smazaný uživatel

Oprava: zloinů - jest - zločinů

Reagovat
alegre

Skončil čas zločinů Juventusu a začal čas zločinů jného nebo jiných týmů? Já fakt nevím, kolikrát mám opakovat, že nikomu nefandím, že mne zajímá a baví fotbal a nepatřím k těm, kteří si věší mašli když prohraje Real, rozvádí se protože manželka si vzala jiné než modro černě pruhované spodní prádlo, vrhají se z 2. patra ve chvíli, kdy Arsenal dostane gól v poslední minutě. Fandím jedinému klubu a užil jsem si s ním vic než dost! Kolikrát si připadám jak ti co volí prezidenta! Odvoláš nebo...! Je na mne vyvíjen nátlak!!!

Reagovat
smazaný uživatel

nic si z toho nedelej.. jen si nedovedu predstavit, ze by mlada mela cernobily spodni pradlo

Reagovat
alegre

No a nebo bejt fanda Sparty a mít ženskou celou oblečenou do ruda! Tak se ze mne stane "4%"!

Reagovat
smazaný uživatel

ked juve išlo do serie b tak inter za too čo sa deje by mal išť iete hlbšie ..merda inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele