SERII A HROZÍ STÁVKA

14.01.2006, 19:11
Aktuality
Čtrnáct klubů italské nejvyšší soutěže hrozí bojkotem ligových zápasů proti Juventusu Turín, AC a Interu Milán, jelikož se jim nelíbí jejich způsob prodeje televizních práv. Čtrnáctka požaduje kolektivní smlouvu, která zajistí rovnoměrnější finanční zisky.

"Buď nebudeme hrát zápasy proti velkým klubům, nebo na hřiště pošleme juniorku," prohlásil jeden z nespokojených, prezident Sampdorie Janov Riccardo Garrone. Rozhořčení v menších klubech způsobil středeční zamítnutí reformy zákona řídícího prodej televizních práv, které zařídila Forza Italia, strana premiéra Berlusconiho.

Nezdar navrhované reformy znovu oživil diskuzi nad střetem zájmů mezi aktivitami Silvia Berlusconiho. Jeho rodinná firma Fininvest vlastní AC Milán, jeden z týmů, který profituje z individuálních smluv s televizními společnostmi. Fininvest také kontroluje Mediaset, největší italskou televizní společnost.

Italské kluby o televizních právech jednají individuálně od roku 1999, kdy skončila kolektivní smlouva. Itálie je tak nyní jediná ze zemí "velké pětky", která nemá ošetřena vysílací práva kolektivně, v Anglii, Francii, Německu i Španělsku tomu tak je.

Nicméně nespokojeným celkům, vedeným Diegem Della Vallem (Fiorentina), se možná blýská na lepší časy. Italský ministr spojů Mario Landolfi hodlá příští týden uspořádat schůzku mezi zástupci klubů a televizních stanic, aby se spory zdárně vyřešily.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už by mal z toho futbalu konečne navždy odísť, dovedie celý taliansky futbal do krachu!

Reagovat
HOST*

drz hubu, FORZA MILAN! FORZA BERLUSCONI! FORZA ITALIA!

Reagovat
antimadrista

ha ha ha ha ha, žádná škoda

Reagovat
HOST*Spartas

Inter to je klub...mě nezajímá,jak to prodávaj,hlavně když to díky UPC či jinýmu satu uvidim..FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tady jde o to,aby ten Inter měl proti komu hrát.To,že menší kluby neprodají televizní práva,znamená prakticky jejich zadlužení a krach.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele