SERIE A - SOUHRN 17. KOLA

20.01.2004, 15:59
Aktuality
Korunu podzimního mistra italské Serie A si po vítězství 3:1 nad Sampdorií může nasadit AS Řím. V těsném závěsu zůstávají se ztrátou tří bodů Juventus a AC Milán, který však má ukání se Sienou k dobru. Inter doma překvapivě nestačil na Empoli a bodově se na něho dotáhla Parma. Duel Ancony s Perugií skončil dělbou bodů a oba celky tak ani na sedmnáctý pokus neokusily chuť vítězství.

Modena – Lazio 1:1 (0:1). Domácí v lize nevyhráli už od začátku listopadu a černou sérii chtěli protrhnout proti trápícímu se Laziu. Modena také začala dobře a byla aktivnější, jenomže ve 23. minutě podnikli hosté rychlý brejk, Muzzi našel Claudia Lopeze a ten tváří v tvář Ballottovi nezaváhal. Vedení pak Římané úspěšně bránili až do 60. minuty, kdy poslal míč do sítě Campedelli. V té době už stál mezi hostujícími tyčemi Sereni, který šest minut předtím nahradil Peruzziho.

Udinese – Parma 1:1 (1:0). Vývoj utkání dvou aspirantů na pohárové příčky dlouho určovala 22. minuta, v níž si srazil míč do vlastní sítě Ferrari. Po změně stran vystřídal nevýrazného Donadela Adriano a právě brazilský útočník řádně rozhýbal útočnou hru svého týmu. Gilardino ve své šanci sice ještě neuspěl, ale deset minut před koncem se už Parmští radovali, když po rohovém kopu mířil hlavou přesně Adriano. Brazilský fotbalista byl při chuti, avšak žádný z jeho dalších pokusů již za De Sanctisovými zády neskončil.

AS Řím – Sampdoria 3:1 (1:1). Pro domácího favorita začal zápas šokem, protože již v 5. minutě se nováček Serie A ujal zásluhou Bazzaniho vedení. Římany však tento okamžik nijak nedeprimoval a brzy se jim podařilo srovnat skóre. Dacourtovu ránu vyrazil Antonioli na rohový kop, po němž Cassano nacentroval na hlavu Carewa a ten se nemýlil. Domácí měli více ze hry a vytvářeli si další šance, ale až do konce první půle již další neproměnili. Po návratu z kabin však svou nepostradatelnost pro římský klub prokázal Totti. Ten totiž nejprve po hodině hry strhl vedení na domácí stranu a o sedm minut později předvedl nejkrásnější okamžik zápasu. Na polovině hřiště přebral míč, prohnal se s ním okolo hostujících fotbalistů až před Antonioliho a lehkým obloučkem s přehledem skóroval. O chvíli později se domácí po zákroku Conteho na Carewa dožadovali odpískání pokutového kopu, jenomže rozhodčí Ayroldi pískal až v 73. minutě na druhé straně. Brankář Zotti nedovoleně zastavil Flachiho, který si také postavil míč. Ránu janovského útočníka k pravé tyči ale náhradník Ivana Pelizzoliho bravurně vyrazil. O poslední zajímavý okamžik se v závěru postaral Carrozzieri, který přidržel neudržitelného Tottiho a uviděl svou druhou žlutou kartu.

Inter – Empoli 0:1 (0:0). Souboj Davida s Goliášem skončil nejpřekvapivějším výsledkem kola. Inter za celých devadesát minut nenašel ten správný rytmus a už při odchodu do kabin se jeho hráčům dostalo zaslouženého pískotu. Ten pak ještě zesílil po návratu z kabin, kdy se během jedné minuty dvakrát zažlutilo před zrakem Emreho. Trenéru Zaccheronimu chyběl zraněný Vieri, jehož absence se projevila v “plné nahotě“. Několik minut před závěrečným hvizdem vypálil technicky Di Natale, ale trefil jenom břevno. Co se nepovedlo jemu, podařilo se v poslední minutě jeho kolegovi z útoku Rocchimu, který zblízka překonal Tolda.

Juventus – Siena 4:2 (2:0). Fotbalisty přivítal na Delle Alpi sníh, který daleko více uškodil hostujícímu týmu. Ten pohrával už od 15. minuty, kdy se ze značky pokutového kopu nemýlil Del Piero. Juventus byl jasně lepším týmem a druhé odměny se dočkal ve 37. minutě poté, co se v pokutovém území dobře zorientoval Trezeguet. Po změně stran dirigoval domácí kanonádu Del Piero, který v 59. minutě mířil podruhé do černého z penalty a o pět minut se trefil také ze hry. Až po tomto okamžiku mašina s názvem JUVENTUS polevila. Toho využil Ventola a v 71. minutě z penalty snížil. Tentýž hráč přidal deset minut před koncem svůj druhý gól a vykřesal tak jiskřičku naděje. Ve zbývajících deseti minutách byl nováček lepší, další branku však již nepřidal.

Bologna – Chievo 3:1 (3:1). Domácímu týmu se v posledních zápasech začalo dařit a svou formu potvrdil hned v úvodu utkání s Chievem. Už v první minutě se totiž trefil Signori, na jehož trefu navázal o šestnáct minut později po Signoriho centru hlavo Albánec Tare. Hosty vrátil do hry ve 33. minutě Santana, ale těsně před odchodem do kabin zvýšil opět na dvoubrankový rozdíl po Nakatově přihrávce Nervo. Po změně stran si už domácí tři body pohlídali, přestože posledních patnáct minut hráli bez vyloučeného Zanchiho.

Reggina – Lecce 1:3 (1:2). Domácí nastupovali do utkání s odhodláním navázat na svou úspěšnou sérii, kterou přetrhl až v minulém kole AC Milán. Jenomže nepovedl se jim nástup, což také nakonec rozhodlo. Už ve čtvrté minutě vedli hosté o dvě branky, když přesně mířili Boijnov a Chevanton. Zpět do hry vrátil domácí ve 25. minutě Cozza. Další zlomový okamžik přišel ve 31. minutě, kdy se ze hřiště musel po faulu na Boijnova poroučet obránce Sottil. Přesně po hodině hry dokázali hosté svou přesilovku využít. Chevanton přihrál Boijnovovi a sedmnáctiletý mladíček tak vstřelil svou druhou branku v zápase. Čtvrtou branku Lecce pak mohl přidat Chevanton, ale faul Belardiho na svou osobu nedokázal z pokutového kopu potrestat.

Ancona – Perugia 0:0. Oba celky se v letošní sezoně trápí, o čemž nejlépe svědčí fakt, že ani jeden z nich neokusil v předchozích šestnácti kolech chuť vítězství. V tomto duelu měli blíže ke třem bodům domácí, ale podobně jako jejich soupeř, nedokázali překonat brankáře. Nejblíže k tomu měl Grabbi, proti jehož střele však Kalac vytáhl zákrok s visačkou nejvyšší kvality.

Brescia – AC Milán 0:1 (0:0). Juventus a AS Řím svými nedělními vítězstvími vytvořili tlak na AC Milán, který zavítal na půdu v poslední době dobře hrající Brescie. Favorit to však neměl lehké a šance si vytvářeli spíše domácí, ale Brighi ani Del Nero, proti němuž předvedl svůj reflex Dida, neuspěli. Na druhé straně kontroval Rui Costa a po Costově přihrávce Shevchenko. Ukrajinský útočník se již řítil sám na Agliardiho, avšak zakončení mu dobrým obranným zákrokem znemožnil vracející se Dainelli. Ve druhém poločase byl nebezpečný Kaka, jehož polonůžky šly nad. Rozhodující okamžik takpřišel až devět minut před koncem. To Pirlo rozehrál rohový kop a ze vzduchu udeřil obránce Pancaro. Klid do závěrečných minut mohl Milánským zajistit Kaka, ovšem jeho oblouček zastavilo břevno. K vyrovnání pak domácím nepomohlo ani pětiminutové nastavení, během něhož pouze přišli o vyloučeného Dainelliho, který bez míče a naprosto zbytečně poslal k zemi Tomassona.



KRONIKA SERIE A – 2003/2004
BILANCE: 3-3-3, skóre: 13:11, celkem 64-43-45, skóre 225:168
BRANKY: 393, průměr 2,58 na zápas
DIVÁCI: 235974, celkem 3318880, průměr 23387 na zápas
ŽLUTÉ KARTY: 16:21, celkem 178:322
ČERVENÉ KARTY: 4:1, celkem 22:30
BRANKÁŘI S ČISTÝM KONTEM: 12 - Pelizzoli (AS Řím), 9 - Toldo (Inter), Dida (AC Milán), 7 - De Sanctis (Udinese), 6 - Rossi (Siena), 5 - Antonioli (Sampdoria), Buffon (Juventus), Frey (Parma), Marchegiani (Chievo), 4 - Pagliuca (Bologna), Belardi (Reggina), 3 - Ballotta (Modena), Agliardi (Brescia), Bucci (Empoli), 2 - Scarpi (Ancona), Peruzzi (Lazio), Kalac (Perugia), 1 - Zancope (Modena), Sicignano (Parma), Amelia (Lecce), Sereni (Lazio), Marcon (Ancona).

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*milanista

Myslím že Inter je už asi mimo hru o scudetto.... Forza MILAN!!!

Reagovat
PJ

Reagovat
Kily

bohužel máš asi pravdu, první trojice je ve formě a jen těžko se dá předpokládat jejich takhle velkej výpadek.

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Forza MILAN!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele