SERIE A - SOUHRN 15. KOLA

07.01.2004, 16:17
Aktuality
V duelu podzimu zvítězil AC Milán v Římě nad místním AS 2:1 a stáhl tak náskok svého soupeře na tři body, přičemž má ještě zápas k dobru. Nezaváhal ani Juventus a po neslané první půli si nakonec tři body připsal i Inter. Hráče Parmy nijak nedeprimovali finanční potíže klubu a zvítězili v Anconě. Naopak se nedařilo Laziu. Na konci tabulky již ztrácí čtveřice Ancona, Empoli, Lecce a Perugia.

Ancona – Parma 0:2 (0:1). Parmu sice trápí finanční potíže, přesto si její hráči v pohodě dokráčeli na půdě posledního celku tabulky pro tři body. Do vedení dostal hosty ve 26. minutě Barone, který přetavil v branku centr Morfea. Ancona mohla srovnat chcíli před přestávkou, ale Di Francesco zahodil pokutový kop. Pětadvacetiletý záložník Barone hrál dobrý zápas a svůj výkon ještě podtrhl druhou brankou v 64. minutě. Oba týmy nakonec dohrávali pouze s deseti fotbalisty. V 83. minutě byl totiž vyloučen parmský Seric a o tři minuty později ho následoval i domácí Maltagliati.

Bologna – Empoli 2:1 (1:1). Domácí vstoupili do utkání jako favorit, ale čáru přes rozpočet jim udělal již v 18. minutě Antonio Di Natale. Přesně o čtvrt hodiny později bylo vyrovnáno, když se trefil Bellucci. Po změně stran nakonec vytěžili boloňští ze své převahy i vítěznou branku, jejímž autorem byl Pecchia. Pro celek trenéra Mazzoneho to byla teprve třetí výhra letošní sezoně, díky níž má Bologna na sestupové příčky již pětibodový náskok.

Brescia – Siena 4:2 (2:1). Do domácí sestavy se vrátil Roberto Baggio a na hře Brescie to bylo znát. Jeho tým šel do vedení v 15. minutě, kdy se trefil Mauri. O pět minut to už bylo po zásahu Baggia o dvě branky a vše se zdálo být jasné. Jenomže domácí nezvládli konec prvního a začátek druhého poločasu. Ve 43. minutě totiž snížil Argilli a dvě minuty po návratu z kabin dokonce srovnal Flo. To však bylo ze strany hostí všechno a do konce zápasu už mířili přesně jenom hráči Brescie. Už o pět minut později jim vrátil vedení svým druhým gólem Baggio a jeho kousek poté v 85. minutě napodobil Mauri. V té době již domácí hráli pouze v deseti, protože červenou kartu z rukou rozhodčího Palancy viděl Colucci.

Inter Milán – Lecce 3:1 (0:1). Utkání dvou týmů z opačných polovin tabulky začalo pro domácí doslova šokem. Už ve třetí minutě se totiž hlavou trefil mladíček Bovo a Inter na tento úder nenašel do konce první půle odpověď. Po změně stran to ale už bylo úplně o něčem jiném. Domácí byli pány na svém hřišti a už po patnácti minutách vedli. Nejprve z trestného kopu srovnal Cruz a o deset minut později strhnul vedení na stranu milánského celku obránce Cordoba. Vítězství Interu pak ještě šest minut před koncem pečetil kanonýr Vieri, pro něhož to byla jubilejní stá branka v modročerném dresu.

Juventus – Perugia 1:0 (1:0). "Stará dáma" nastoupila na své půdě oslabena o několik hráčů a na vítězství nad trápící se Perugií se hodně natrápila. Tři body za nejtěsnější vítězství nakonec domácím zajistil Pavel Nedvěd, který ve 28. minutě napřáhl z pětadvaceti metrů a nechytatelnou ranou nedal Pardinimu (chvíli předtím vystřídal zraněného Kalace) šanci. Vedení mohl pojistit Del Piero, ale kapitán Juve nastřelil pouze brankovou konstrukci. Perugia se v útoku příliš neprosazovala a největší hrozbu pro domácí obranu znamenal Angličan Bothroyd, avšak jeho příležitost těsně před přestávkou se neujala.

Modena – Chievo 0:3 (0:1). Vyrovnaná partie se v jasnou záležitost zvrhla tři minuty před přestávkou, kdy se hlavou trefil Cossato. Po změně stran už měli hosté navrch a další branky se dočkali v 66. minutě po střele obránce Lanny. Definitivní podobu výsledku pak dal v 79. minutě ranou bez přípravy Barzagli. Chievo díky této výhře oddělilo obě poloviny tabulky italské ligy, na devátém místě má na desátou Regginu již čtyřbodový náskok.

Reggina – Lazio 2:1 (0:1). Hosté začali dobře a už v 16. minutě se zásluhou Liveraniho branky mohli radovat z vedení. Více toho však Římané nepředvedli. Domácím pomohla 40. minuta, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Muzzi. Po změně stran pak v rozmezí devíti minut rozhodli fotbalisté Regginy o svém vítězství. Po hodině hry srovnal hlavou Di Michele a v 69. minutě zajistil domácím plný bodový zisk rovněž ze vzduchu Cozza. Tečku za nepovedeným vystoupením Lazia udělal v poslední minutě Oddo, který byl vyloučen za faul na Falsiniho.

Udinese – Sampdoria 0:1 (0:0). Janované nastoupili do utkání bez kanonýra Bazzaniho, v poslední době však střelecky září jeho kolega z útoku Flachi. I tentokráte se zapsal do listiny střelců a byla to branka vítězná. V 57. minutě překonal De Sanctise střelou přes hlavu. Pro hostujícího útočníka to však nebyl první takovýto gól v sezoně, protože na půdě Perugie se takto trefil hned dvakrát. Hráči Udinese poté vrhli všechny síly do útoku, ale v největší příležitosti zastavila Janckerův pokus tyč.

AS Řím – AC Milán 1:2 (1:1). Utkání podzimu italské Serie A přihlížela nejvyšší návštěva kola. Na duel dvou vedoucích celků totiž bylo zvědavých více ne 73 000 diváků. Oba týmy začali aktivně a po zblokovaných střelách Tottiho a Kaka šli ve 24. minutě do vedení hosté. Seedorfův nádherný míč za obranu si na prsou zpracoval Shevchenko a levačkou okamžitě po dopadu balónu na zem přehodil Pelizzoliho. Římané chtěli okamžitě vyrovnat, ale s výjimkou Tottiho pokusu si dlouho nedokázali vypracovat nějakou větší příležitost. Až chvíli před přestávkou hlavičkoval nebezpečně Samuel. Rozhodčí Paparesta nastavil na první poločas netradiční tři minuty a domácím se podařilo vyrovnat. Se začínající čtvrtou minutou nastavení rozehrál Cassano nakrátko roh s Tottim, jeho centr do vápna vrátil Mancini hlavou zpět na zadní tyč, kam si mezitím naběhl Cassano a střelou do poloprázdné brány srovnal skóre. Milánské však tento moment nesrazil do kolen a v 62. minutě to byli opět oni, kdo se podruhé v zápase ujal vedení. Rui Costa potáhl míč středem hřiště, svým pohybem zmátl hned čtyři obránce a předložil míč Shevchenkovi, který střelou k protější tyči dal svou již čtrnáctou branku v letošní sezoně. Prakticky okamžitě mohl kontroval opět Cassano, jenomže jeho hlavička z malého šla nad. Mladému útočníkovi domácích se nevedlo o chvíli později, kdy mířil pouze do Didovi náruče. Na druhé straně mohl AC definitivě uklidnit Shevchenko, ale nejprve mířil sám před Pelizzolim mimo, potom místo střely volil kličku a "patičkovému koncertu" s Kaka učinil v poslední minutě přítrž Pelizzoli.



KRONIKA SERIE A – 2003/2004
BILANCE: 5-0-4, skóre: 13:13, celkem 57-39-38, skóre 200:150
BRANKY: 350, průměr 2,61 na zápas
DIVÁCI: 271883, celkem 3088406, průměr 25076 na zápas
ŽLUTÉ KARTY: 13:26, celkem 244:285, průměr 3,95 na zápas
ČERVENÉ KARTY: 2:2, celkem 18:28
BRANKÁŘI S ČISTÝM KONTEM: 11 - Pelizzoli (AS Řím), 9 - Toldo (Inter), 8 - Dida (AC Milán), 6 - De Sanctis (Udinese), 5 - Rossi (Siena), Antonioli (Sampdoria), Buffon (Juventus), 4 - Pagliuca (Bologna), Belardi (Reggina), Frey (Parma), Marchegiani (Chievo), 3 - Ballotta (Modena), 2 - Scarpi (Ancona), Agliardi (Brescia), Peruzzi (Lazio), 1 - Zancope (Modena), Kalac (Perugia), Sicignano (Parma), Bucci (Empoli), Amelia (Lecce), Sereni (Lazio).

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*

Forza MILAN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Forza ROMA!

Reagovat
PJ

Forza INTER!! :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Viva Juve

Reagovat
HOST*milanista

Forza Rossonerri!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Carew hrál proti Milánu 1 . půli a byl trapnej! S takovou s ním už asi počítat nemůžeme! Jak může pak být Roma první?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele