SERIE A PREVIEW - 37. KOLO

19.05.2007, 13:46, aktualizováno 20.05.2007, 13:01
Previews
Včerejší porážka AC Milán s Udinese udělala velkou radost Laziu, které má nyní velmi blízko ke konečné třetí příčce. V nedělních utkáních se bude bojovat především o záchranu. Snadnou pozici by v duelu s Ascoli mělo mít Chievo, v přímém souboji se střetnou FC Turín a Livorno...







AS Řím - Atalanta Bergamo (neděle 00:00)
V hodně improvizované sestavě nastoupí AC Milán k předehrávce předposledního kola Serie A proti Udinese. Rossoneri ve středu čeká finále Ligy mistrů a trenér Carlo Ancelotti tak bude šetřit zřejmě všechny své opory. "Určitý tlak tu je, je to důležitý zápas a bude ho sledovat celý svět. V zápase budu počítat s tradicí a filosofií klubu, podle níž je Liga mistrů nejdůležitější soutěží a hlavním cílem," řekl Ancelotti. S publikem na San Siru se jako aktivní hráč rozloučí Alessandro Costacurta, 41letý veterán odehraje jako kapitán poslední zápas své kariéry.

Ani Udinese nenastoupí v kmpletní sestavě, zde jsou však na vině zranění. Mimo hru jsou Iaquinta, Pinzi, Sivok, Zenoni, Felipe a Obodo, karetní trestnavíc na hřiště nepustí Zápotočného. V Udinese před sezónou rozhodně pomýšleli výše, než na desátou příčku s velkým bodovým odstupem od pohárových pozic. "Jsem zklamán tím, jak mužstvo hraje, ale nechci dostat Malesaniho pod tlak," řekl zklamaný majitel klubu Giampaolo Pozzo.
Pravděpodobné sestavy: AS Řím: Storari, Bonera, Šimič, Favalli, Grimi, Brocchi, Costarurta, Gourcuff, Serginho, Oliveira, Borriello  Atalanta Bergamo: DeSanctis, Zapata, Coda, Natali, Dossena, Motta, D'Agostino, Muntari, Di Natale, Barreto, Asamoah 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.70 - 3.40
Tip eurofotbal.cz: 1
ACF Fiorentina - FC Parma (neděle 00:00)
Pravděpodobné sestavy: ACF Fiorentina: Chimenti - Ferri, Bianco, Lopez, Del Grosso - Biondini, Conti, Colucci - Marchini, Suazo, Pepe.  FC Parma: Curci - Rosi, Ferrari, Mexes, Tonetto - De Rossi, Aquilani - Wilhelmsson, Tavano, Taddei - Totti. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 4.50 - 4.25
Tip eurofotbal.cz: 10
Neapol SSC - AC Milán (neděle 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Neapol SSC: Bassi - Raggi, Ficini, Marzoratti, Ascoli - Busce, Almiron, Marianni, Moro - Vannucchi - Saudati.  AC Milán: Campagnolo - Lanzaro, Aronica, Lucarelli - Mesto, Vigiani, Amerini, Tedesco, Modesto - Amoruso, Bianchi. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 2.50 - 2.45
Tip eurofotbal.cz: 0
FC Janov - Lazio Řím (neděle 00:00)
Pravděpodobné sestavy: FC Janov: Berni - Behrani, Stendardo, Cribari, Bonetto - Firmani, Ledesma, Manfredini - Jimenez - Panděv, Rocchi.  Lazio Řím: Bucci - Coly, Contini, Couto, Castellini - Gasbarroni, Parravicini, Grella, Muslimovič - Rossi, Budan. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 2.45 - 2.45
Tip eurofotbal.cz: 0
Reggina Calcio - Empoli FC (neděle 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Reggina Calcio: Abbiati - Comotto, Brevi, Franceschini, Balestri - Barone, Ardito, De Ascentis - Rosina, Lazetič - Muzzi.  Empoli FC: Manitta - Grandoni, Kneževič, Galande - Balleri, Morrone, Passoni, Filippini, Pasquale - Fiore - Luccarelli. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.40 - 1.40 - 9.50
Tip eurofotbal.cz: 0
Juventus Turín - Calcio Catania (neděle 00:00)
Pokud chce mít Atalanta stále ještě naději na postup do Poháru UEFA, musí dnes vyhrát, protože na sedmé Palermo ztrácí čtyři body a v příštím kole zavítá na hřiště Livorna, které stále může bojovat o záchranu. Bergamo v posledních kolech chytlo skvělou formu, kterou by určitě rádo potvrdilo také proti Interu. Domácí se budou určitě spoléhat na Christiana Vieriho, který se v posledních dvou zápasech trefil, i přesto, že vždy nastoupil až z lavičky v průběhu druhého poločasu. Atalanta se stále musí obejít bez svého nejlepší střelce Doniho, který je zraněný, ale schopen hrát by měl být obránce Carrozzieri.

Inter je již dlouhou dobu novým italským mistrem, ale stále vyhrává a zápasy nevypouští, jak by se dalo předpokládat, což dokázal v zápase proti Laziu, kde prohrával už po pěti minutách 0:2, přesto ještě vyhrál. Jedinou výraznou kaňkou na vydařené sezóně je prohra 2:6 s AS Řím v prvním finalovém zápase Coppa Italia, která Interu prakticky sebrala šance na double. Alespoň v odvetě Nerazzurri vyhráli 2:1 a výkonem potěšili kouče Manciniho. "Ukázali jsem, že jsme chtěli vyhrát, škoda jen, že jsme pokazili první zápas v Římě," prohlásil trenér. V Bergamu nemůže počítat s potrestaným obráncem Materazzim, jistý není ani start Vieiry a zranění jsou také Ibrahimovič, Recoba a Samuel.
Pravděpodobné sestavy: Juventus Turín: Calderoni - Rivalta, Loria, Carrozzieri, Adriano - Abeijon, Bernardi, Ariatti - Ferreira Pinto, Tissone - Zampagna.   Calcio Catania: J.Cesar - Maicon, Burdisso, Andreolli, Grosso - Stankovič, Dacourt, Cambiasso - Gonzalez, Figo - Crespo. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.15 - 2.65
Tip eurofotbal.cz: 0
AS Livorno - FC Turín (neděle 00:00)
Messina už nemá letos o co bojovat, protože sestup je skutečností, naopak Fiorentina si drží své páté místo, které ji zaručuje přímý postup do poháru UEFA a jakákoliv ztráta bodů by pro ni mohla znamenat sestup až na sedmou příčku a tedy příští sezónu bez poháru.

Domácí již nevyhráli devět utkání a velmi rychle se propadli na předposlední místo, což znamená, že po třech letech opět sestoupili do druhé ligy. Ale i přesto by určitě velmi rádi v posledním domácím utkání před svými fanoušky slavili vítězství, jenže nebudou to mít vůbec lehké. Messina se v letošní sezóně spoléhala hlavně na výkony kanonýra Rigana, který vstřelil téměř polovinu všech gólu týmu. V posledním domácím utkání sezóny budou chybět suspendovaný Caglioni a zranění Iuliano, Floccari, Di Napoli, Rea a Ogasawara. Na druhé straně bude citelně oslabený především útok - chybí Luca Toni, jehož čeká operace nártu, a také suspendovaný Adrian Mutu.

Kdyby Fiorentina na začátku letošní sezóně nepřišla o patnáct bodů, byla v současnosti na příčkách zajišťujících Ligu mistrů. Fialky už neprohrály čtrnáct utkání a tabulkou vstoupaly stále jen směrem nahoru. Podzimní vzájemný duel skončil vysokou výhrou Fiorentiny 4:0 po gólech Toniho, Mutua, Liveraniho a Potenzy.
Pravděpodobné sestavy: AS Livorno: Paoletti - Zanchi, Morello, Candela, Giallombardo - Lavecchia, Pestrin, D'Aversa, Masiello, Parisi - Alvarez, Rigano.  FC Turín: Frey - Ujfaluši, Gamberini, Dainelli, Gobbi - Kuzmanovič, Montolivo, Liverani - Reginaldo, Pazzini, Jorgensen. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.80 - 3.85 - 1.40
Tip eurofotbal.cz: 02
Udinese Calcio - Cagliari Calcio (neděle 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Udinese Calcio: Castellazzi - Zenoni, Falcone, Accardi, Pieri - Volpi - Maggio, Palombo, G. Delvecchio, Franceschini - Quagliarella.  Cagliari Calcio: Pantanelli - Sardo, Stovini, Cesar, Vargas - Baiocco, Edusei, Caserta - Lucenti, Spinesi, Mascara. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.00 - 2.15
Tip eurofotbal.cz: 0
Inter Milán - AC Siena (neděle 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Inter Milán: Squizzi - Malago, Mandelli, Mantovani, Lanna - Sammarco, Brighi, Marcolini, Semioli - Pellissier, Bogdani.  AC Siena: Eleftheropoulos - Minieri, Corallo, Melara, Lombardi - Guberti, Boudianski, Zanetti, Pesce - Soncin, Paolucci. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.10 - 8.00 - 14.50
Tip eurofotbal.cz: 1
Citta di Palermo - Sampdoria Janov (neděle 00:00)
Pravděpodobné sestavy: Citta di Palermo: Fontana - Zaccardo, Barzagli, Dellafiore, Pisano - Tedesco, Guana, Corini, Bresciano - Brienza - Caracciolo.  Sampdoria Janov: Manninger - Negro, Portanova, Rinaudo, Molinaro - Alberto, Galloppa, Vergassola, Antonini - Locatelli - Maccarone. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.70 - 3.25
Tip eurofotbal.cz: 10

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com, gazzetta.it

Komentáře (11)

Přidat komentář
Shevchenko

Tak se hraje celý rok

Reagovat
HOST*españa

tak předposlední kolo se asi mělo hrát v jednotnej čas.. jenže AC si může dělat v Itálii co chce

Reagovat
Shevchenko

A ty si magor víš to? Finále LM a AC by mělo hrát v neděli? Každý tým, který hraje evr. poháry normálně hraje ligu v pátek nebo v sobotu take uklidni

Reagovat
HOST*españa

no i když jde AC ted o finále Ligy mistrů, tak by se to určitě dalo udělat tak, aby byla dodržena regulérnost i v Serii A.. aspon tim že by poslední 2 kola odehráli jednotně

Reagovat
satan_666

chlapce,jaka regulernost? o co temto dvoum klubum jde?jiz o nic,leda o konkretni umisteni

Reagovat
smazaný uživatel

"každý tým, který hraje evr. poháry normálně hraje ligu v pátek nebo v sobotu"

to není pravda , ale v tomto zápase o nic nejde, tak nevidím problém...

Reagovat
Shevchenko

Costacurta v záloze? To je ale pěkná hovadina.

Reagovat
smazaný uživatel

Psal už to merengues, taky mně to přišlo jako absolutní blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

všechny zdroje se v tom shodují, tím původním je pisálek z oficiální stránky www.acmilan.com, který tu sestavu dal včera odpoledne na web a ostatní servery ji pak opsaly, takže prosím veškeré svoje stížnosti směrujte tam

Reagovat
smazaný uživatel

jinak tady je nominace, třeba z toho vymodelujete něco lepšího :

Antonelli, Aubameyang, Bonera, Borriello, Brocchi, Bruscagin, Costacurta, Darmian, Di Gennaro, Favalli, Fiori, Gourcuff, Grimi, Guerci, Kalač, Orlandi, R.Oliveira, Serginho, Šimič, Storari, Travaini

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele