Serie A - preview 32. kola: Dvě pondělní dohrávky

12.04., 09:04, aktualizováno 15.04., 08:48
Previews
Ademola Lookman (© AFP)

Italská liga si na pondělí nachystala hned dvě dohrávky a v obou se představí pohároví zástupci. Fiorentina se doma střetne s Janovem, Atalanta pro změnu přivítá Hellas Verona.

ACF Fiorentina - Janov CFC

pondělí 18:30

Dohrávku 32. kola obstarají na Stadio Artemio Franchi i hráči Fiorentiny, které už ve čtvrtek čeká odveta Konferenční ligy proti Viktorii Plzeň. Fialkám hrozí příští rok absence v evropských pohárech a jedna z cest ještě pořád může vést skrze domácí soutěž. Proti Grifonům ale potřebují bezpodmínečně zvítězit.

Fiorentina má ještě tři možnosti, jak si pohárovou Evropu vydobýt. Ve hře je na ligové scéně, v Konferenční lize i v italském poháru. V Serii A ovšem ztrácí na šestou příčku už sedm bodů a v Konferenční lize remizovala v prvním utkání s Viktorií Plzeň 0:0. Nejisté je to i v Coppa Italia, navzdory nadějné první výhře nad Atalantou 1:0. Kterou soutěž tedy upřednostnit?

Vincenzo Italiano chce být úspěšný na všech frontách a aktuálně se jeho družina koncentruje jen na pondělní vystoupení proti Janovu. A že má co napravovat. Zvítězit dokázala naposledy koncem února nad Laziem a od té doby čtyři ligové zápasy v řadě nevyhrála. Před týdnem nestačila těsně na Juventus a ještě předtím podlehla Milánu.

Janov je pochopitelně papírově slabším soupeřem, avšak i on umí nepříjemně zatopit. Koneckonců Juventus by mohl vyprávět. Grifoni před týdnem přivezli cenou výhru z Verony a posunuli se v tabulce na dvanácté místo.

Janov čeká cesta na neoblíbený stadion, kde nikdy v novodobé historii nevyhrál, a při poslední návštěvě dokonce schytal šestigólový debakl. Hosté se to pokusí v pondělí změnit a v jejich prospěch hraje aktuálně lepší forma i více sil.

Fiorentina bude postrádat pouze Nzolu a je samozřejmě otázkou, nakolik bude Italiano šetřit sestavu na čtvrteční zápas s Viktorií Plzeň. Kompletní nebude ani Janov, kterému scházejí Matturro, Malinovskyj a Vitinha.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Faraoni, Quarta, Ranieri, Parisi - Maxime Lopez, Duncan - Ikoné, Beltrán, Kouamé - Belotti

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martínez - De Winter, Bani, Vasquez - Spence, Frendrup, Badelj, Strootman, Mesias - Retegui, Gudmundsson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.46 - 4.28

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Hellas Verona

pondělí 20:45

Fotbalisté Atalanty mají pořádně nabito a než nastoupí v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy proti Liverpoolu, musí se vypořádat s Hellasem. Hosté z Verony bojují o záchranu a o to větší je jejich touha získat překvapivé body. Atalanta stále bojuje i o čtvrtou příčku a ani ona si nemůže dovolit zaváhat.

Pondělní dohrávka má pro oba celky velkou důležitost. Atalanta sice ztrácí na čtvrté místo devět bodů, jenomže hned dvě utkání má k dobru a pokud je zvládne, bude její manko jen tříbodové. Velice nadějně vypadá situace i v Evropské lize, byť postup do semifinále přes slavný Liverpool ještě není hotovou záležitostí. Orobici překvapivě vyhráli na Anfield Road 3:0 a jsou jen krůček od postupu. Trenér Gian Pier Gasperini nepochybuje o tom, že domácí odveta bude ještě hodně těžká. Liverpool se rozhodně nevzdá a ještě se pokusí o "comeback".

Atalanta se bude chtít na odvetu naladit a povinnost jí velí Hellas porazit. Hosté však nebudou lehkým soustem, protože i oni hrají o hodně. Sedm kol před koncem zůstávají mimo sestupové příčky jen o skóre a jakýkoliv bod by pro ně měl velkou cenu.

Co se týče vzájemné bilance, je na tom výrazně lépe Atalanta. Ta vyhrála i zářijový duel ve Veroně, když o tom jedinou brankou rozhodl Teun Koopmeiners.

Trenér Gian Pier Gasperini se pro pondělní utkání musí obejít bez čtveřice hráčů. Scalvini a Kolašinac mají zdravotní neduhy, zatímco De Roon a Zappacosta si odpykávají karetní trest. Podobně je na tom i hostující Serdar a pokud jde o zranění, chybět budou Cruz a Duda.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Toloi, Djimsiti, Hien - Holm, Pašalić, Ederson, Ruggeri, Koopmeiners, Scamacca - Lookman

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Tchatchoua, Magnani, Dawidowicz, Cabal - Dani Silva, Belahyane - Sosluv, Folorunsho, Noslin - Bonazzoli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.61 - 6.86

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Frosinone Calcio

neděle 12:30

Prvním nedělním duelem 32. kola Serie A budou potěšeni domácí příznivci v Neapoli, protože jejich milovaný klub pohostí Frosinone. A dají se čekat relativně snadné body, protože hostující ekipa hraje trvale o samotné setrvání mezi italskou elitou.

Neapol nedávno schytala těžký úder do svých plánů a nadějí, když se utkala s Atalantou. Proti mužstvu z Bergama odkryla některé své slabiny a přilila olej do ohně pro zastánce názoru, že trenér Calzona by měl opravdu zůstat jen dočasným trenérem. To si ostatně zřejmě myslí i prezident Aurelio De Laurentiis, který podle médií předložil trenérovi národního slovenského mužstva nabídku, aby působil v roli asistenta budoucího, ještě samozřejmě nejmenovaného kouče. Což Calzona podle médií odmítl.

Věří, že si zaslouží víc a že víc taky předvede, protože v ideálním scénáři by samozřejmě moc rád zůstal koučem Neapole, svého srdečního klubu. Jenže ta cesta k potvrzení ve funkci rozhodně bude dlouhá a náročná. Jeho tým už nefiguruje v Lize mistrů na úkor Barcelony a v Serii A to taky není zrovna veselá a přesvědčivá podívaná. Partenopei vyhráli jen dvě utkání z poslední šestice soutěžních střetů a tabulka je ukazuje až na sedmém místě, dva body za Atalantou, které však ještě zbývá odehrát jedno utkání.

Minule se ale Partenopei mohli radovat, protože dokázali předčít Monzu a museli své fanoušky bavit, povedlo se jim dát čtyři branky a všechny výstavní. Tohle je symbolické číslo právě pro Frosinone, protože tomu dala Neapol minimálně čtyři branky už čtyřikrát z posledních šesti vzájemných duelů!

Tentokrát se Partenopei musí obejít bez vykartovaného Ngongeho se zraněným Oliverou, hostům schází zraněná čtveřice Marchizza, Oyono, Monterisi a Gelli.

Frosinone mělo zpočátku našlápnuto znamenitě a chvílemi se pohybovalo v dostatečné vzdálenosti od sestupových potíží, ale ty ho nakonec stejně dohnaly. A dopadly na tým trenéra Eusebia Di Francesca velmi silně, protože po probíhajícím útlumu figuruje Frosinone až na osmnáctém místě. Na sedmnáctý Hellas nicméně ztrácí jen jeden bod a občas vytáhne drápky. Třeba jako když v minulém kole uhrálo bod se skvěle hrající Bolognou.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Mario Rui - Anguissa, Lobotka, Traoré - Politano, Osimhen, Kvaracchelija

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Lirola, Okoli, Romagnoli, Zortea - Mazzitelli, Barrenechea, Brescianini - Soulè, Cheddira, Reinier

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.70 - 9.38

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

US Sassuolo - AC Milán

neděle 15:00

V neděli odpoledne se na Mappei Stadium utkají Sassuolo a AC Milán, přičemž oba celky sledují diametrálně odlišné cíle. Domácím Neroverdi jde o záchranu, kdežto Rossoneri si hrají na druhém místě svojí "vlastní" soutěž. AC Milán tak bude šetřit opory na čtvrteční odvetu čtvrtfinále Evropské ligy proti AS Řím.

Je to skutečně tak. Prioritou je pro AC Milán v tuto chvíli čtvrteční odveta, protože v domácí soutěži už o nic zásadního nehraje. Rossoneri sice mají teoretickou šanci na titul, ale při formě Interu se to nedá moc předpokládat. Na druhém místě pak mají hosté pětibodový polštář na třetí Juventus.

Přesto Milánští nejedou na půdu Sassuola jen na výlet. Chtějí potvrdit dobrou formu z minulých kol a samozřejmě dát příležitost méně vytěžovaným hráčům. V Serii A dokázal Pioliho tým vůbec poprvé v sezoně slepit pět výher v řadě a celkově je neporažen už šest kol po sobě. Před týdnem si bez problému poradil s Lecce 3:0, nicméně na evropské scéně nezvládl první čtvrtfinále Evropské ligy proti AS Řím a ve čtvrtek bude muset na Stadio Olimpico bezpodmínečně zvítězit. Postup do finále EL byl přitom deklarovaným cílem.

O motivaci bude mít určitě postaráno Sassuolo, které prostě potřebuje bodovat. Situace Nerovedi není vůbec jednoduchá, sedm kol před koncem patří Ballardiniho týmu předposlední místo v tabulce a na sedmnáctý Hellas ztrácí dva body. Boj o záchranu je pochopitelně otevřený a mimochodem AC Milán je pro Sassuolo poměrně oblíbeným soupeřem. Například loni AC ani jednou nevyhrálo a první vzájemný zápas letošní sezony rozhodla jediná branka Christiana Pulisice.

Každopádně aktuální forma domácích není nejlepší. V minulém kole brali Ballardiniho svěřenci jen bod na hřišti Salernitany a od začátku nového roku vyhráli pouhé dva duely. Je přitom zajímavé, že z celkových šesti výher v sezoně jich polovina byla proti velkým favoritům. Sassuolo je jediné, kdo vyhrál na půdě Interu a navíc porazil i průběžně třetí Juventus.

Sassuolu pořád citelně schází reprezentant Berardi a společně s ním si nezahrají ani Pedersen a Castillejo, tedy někdejší hráč Rossoneri. Na straně Milána zase absentují Pobega, Kalulu a Mirante. Bylo už avizováno, že Stefano Pioli pošetří největší hvězdy na čtvrteční utkání s AS Řím.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Ferrari, Doig - Račić, Henrique - Defrel, Thorstvedt, Laurienté - Pinamonti

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Florenzi, Kjaer, Tomori, Terracciano - Adli - Chukwueze, Musah, Reijnders, Okafor - Jović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.42 - 4.07 - 1.79

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - AS Řím

neděle 18:00

Udinese přivítá v neděli navečer neoblíbeného soupeře a navíc bude postrádat několik důležitých hráčů. Přesto si "Zebry" i s podporou domácího prostředí věří. "Vlci" z Říma se ale vezou na parádní vlně úspěchů a budou v nich chtít po pohárové vložce pokračovat i v rámci Serie A.

Bluenergy Stadium v Udine se stane dějištěm dalšího klání jednoho mužstva doufajícího v Ligu mistrů a jednoho mužstva bojujícího o záchranu. Domácí Udinese nemá s AS Řím dlouhodobě moc dobré zkušenosti, byť v Římě budou mužstvu z Friuli asi ještě hodně dlouho vděční za to, že jim vychovalo a následně pustilo kouče Luciana Spallettiho, jednoho z nejmilovanějších a nejúspěšnějších trenérů novodobé historie AS.

Ačkoli se "Zebrám" proti "Vlkům" zcela podle logiky přírodních zákonů nedaří, tak poslední návštěva Giallorossi stála za to. Domácí se před rokem a půl vzepjali k srdnatému výkonu a Římanům bez milosti nasázeli potupné čtyři branky! Nicméně další dva vzájemné duely vyhrálo vždycky AS a vždycky dalo "Zebrám" tři góly. V současné době sice obrana Udinese nebývá tak moc zatížená v jednom zápase, ale to neznamená, že by se Udinese dařilo.

Tým trenéra Cioffiho totiž v minulých šesti soutěžních kolech vyhrál jen jednou, když shodou okolností vyzrál na druhý římský celek, Lazio. Minule mu ale opět pšenka nekvetla, Inter byl nakonec přeci jen nad síly klubu z Friuli. Tomu teď navíc schází rovnou čtyři zranění - Lovrić, Thauvin, Deulofeu a Ebosse.

Římané se také nedávno utkali s milánským soupeřem. Ve čtvrtek večer cestovali na San Siro, kde se jim dlouhodobě nedaří bodovat, aby se poměřili s AC v rámci čtvrtfinále Evropské ligy. A ačkoli nebyli favoritem, přesto se jim povedlo zvítězit. Postaral se o to hrdina posledních dní, stoper Gianluca Mancini. Ten svou hlavičkou po Laziu v předcházejícím derby skolil i AC Milán a obrana AS vydržela. To je něco, co může trenéra De Rossiho maximálně těšit - brankář Mile Svilar nedostal gól už ve čtyřech soutěžních duelech po sobě. Takhle dobrou sérii drželi Giallorossi naposledy v roce 2017!

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Ferreira, Bijol, Pérez - Ehizibue, Samardzić, Walace, Payero, Kamara - Pereyra - Lucca

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Karsdorp, Mancini, Llorente, Angeliño - Bove, Paredes, Aouar - Baldanzi, Lukaku, Zalewski

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.55 - 3.07 - 2.37

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Inter Milán - Cagliari Calcio

neděle 20:45

Těžký úkol má před sebou Cagliari, které zavítá na půdu suverénního lídra z Milána. Inter má na čele luxusní náskok a je málo pravděpodobné, že by ho ještě někdo mohl připravit o titul. Cagliari ho bude chtít minimálně přibrzdit a získat cenné body do boje o záchranu. Z nejhoršího se Sardiňané zlepšenou formou dostali, ovšem pořád nemají vyhráno.

Sardiňané jsou v závěru sezony v herním laufu. Před týdnem porazili překvapivě Atalantu 2:1 a unikají sestupovému pásmu. Sedm kol před koncem však ještě není hotovo a ostrovní celek se musí koncentrovat na boj o záchranu, zřejmě až do posledního kola. V tuto chvíli si ale hýčká čtyřbodový náskok, o který samozřejmě ještě může přijít. Pokud však dokáže zopakovat podobné výkony jako před týdnem s Atalantou, nemusí se fanoušci obávat.

Souboj s Interem je pro Cagliari velkou výzvou. Vzájemná bilance je totiž jasně na straně Nerazzurri a poslední výhru si Sardiňané připsali před rovnými pěti lety! Srpnová konfrontace v Sardagen Aréně skončila dvoubrankovou výhrou milánského týmu.

Inter je v Serii A těžko k zastavení a tím spíše, že už nefiguruje v evropských pohárech. Vyřazení z Ligy mistrů bylo pro Inzaghiho svěřence těžkým políčkem, avšak na výkonech v domácí soutěži to není znát. Nerazzurri kráčí i nadále od vítězství k vítězství a zisk titulu už je víceméně jen otázkou času.

Tento týden ho ještě nezískají a pochopitelně bude záviset i na výsledcích druhého AC Milán. Rozdíl mezi oběma velkými rivaly ale činí propastných čtrnáct bodů, navíc Rossoneri ještě stále figurují v Evropské lize, na kterou se chtějí koncentrovat.

Inter bude hrát doma a podle Inzaghiho jsou tři body povinností. Poslední krůčky k titulu bývají nejtěžší, čehož si je milánský výběr dobře vědom a v neděli večer nehodlá nic podcenit. Inzaghiho tým si před týdnem přivezl tři body z Udinese a v Serii A drží neporazitelnost od konce září loňského roku. Jeho neporazitelnost činí už pětadvacet zápasů v řadě, navléknou černomodří další "korálek" proti Cagliari?

Interu bude v nedělním zápase chybět křídelník Cuadrado a kvůli karetnímu trestu budou chybět i Pavard s argentinským šuterem Lautarem Martínezem. Absence trápí i druhou stranu, Pavoletti, Mancosu a Petagna zůstávají na marodce, kdežto Nandez a Deiola jsou v trestu.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Bisseck, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mchitarjan, Dimarco - Sánchez, Thuram

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Mina, Dossena, Augello - Makoumbou, Prati, Sulemana - Oristiano - Gaetano, Shomurodov

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.54 - 18.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

US Lecce - Empoli FC

sobota 15:00

Prvními dvěma týmy, které rozehrají sobotní program Serie A, byly určeny jedenáctky Lecce a Empoli. Z jejich střetu bude hodně dramatická bitva, protože oba týmy jsou téměř bezprostředně namočené do boje o záchranu a teď už jde o každý bod.

Domácí Giallorossi jsou v mírně lepší pozici než jejich toskánský soupeř, ale moc vyskakovat si nemohou. Oba týmy totiž od sebe dělí jen jediný bod, takže po tomto kole se může vše velmi rychle otočit. S formou Lecce je to jako na houpačce - za poslední tři duely jednou vyhrálo, jednou získalo jeden bod a jednou všechny tři. Minule ale inkasovalo těžký direkt, protože AC Milán mu až nečekaně snadno nasázelo tři góly.

V táboře Empoli to minule bylo mnohem snazší a veselejší. Toskánský celek totiž dokázal překonat sám sebe i předzápasové prognózy a vyhrál dramatickou přetahovanou s FC Turín. Tímhle cenným skalpem Empoli ukončilo sérii čtyř porážek v řadě a co je ještě horší, během těch čtyř duelů se ani jednou nedokázalo střelecky prosadit. Není proto divu, že mu patří až šestnáctá příčka o pouhý bod před Hellasem.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Gallo - Almqvist, Blin, Ramadani, Dorgu - Piccoli, Banda

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Bereszyński, Walukiewicz, Luperto - Gyasi, Zurkowski, Marin, Maleh, Pezzella - Niang, Cambiaghi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.01 - 4.02

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Turín FC - Juventus FC

sobota 18:00

Turínské derby s pořadovým číslem 210 se stane tahákem sobotního programu 32. kola Serie A. Domácí Býci se potřebují co nejdřív oklepat z nelichotivého utkání v minulém kole, kdy překvapivě nestačili na Empoli. Juventus se naopak zaskvěl vítězstvím nad konkurenční Fiorentinou.

Derby della Mole se poprvé v historii hrálo v lednu roku 1907, shodou okolností to bylo taky první oficiální utkání turínského FC, které bylo založeno teprve měsíc a půl předtím. A Býci měli štěstí, protože hned na úvod své existence vyhráli 2:1. Od té doby se odehrálo mnoho zápasů, z nichž většinu ovládl Juventus. V rámci první italské ligy se nehrálo jen třináctkrát - dvanáctkrát z důvodu pobytu turínského FC ve druhé lize, jednu sezonu tam následně strávil i Juventus, který byl do Serie B přeřazen po vypuknutí známého skandálu, který v roce 2006 ochromil italský fotbal.

Pokud bychom počítali i nesoutěžní duely, tak celkově se proti sobě oba týmy postavily už v krásném počtu 250 zápasů. A Turín má v tomhle ohledu rozhodně co dohánět, protože Juventus vyhrál 111 klání, zatímco Granata se radovala jen ze 73 výher. A na nějak opojnou formu to nevypadá ani tentokrát.

Družina vedená koučem Ivanem Jurićem si rovněž před touto sezonou kladla vysoké a ambiciózní cíle, jak u společnosti prezidenta Urbana Caira dobrým zvykem. Momentálně ale dlí až na nepohárovém devátém místě, a to má ještě desátá Fiorentina k dispozici jedno utkání k dobru. Turín se po dvou úspěšných utkáních s Udinese a Monzou zasekl a v minulém kole sladký hattrick nedokázal zkompletovat. V dramatické přestřelce totiž prohrál s Empoli, které bylo o jeden gól lepší.

Turín se pyšní docela dobrou obranou, dostal jen 29 gólů a v tomhle ohledu je čtvrtou nejlepší obranou soutěže. Což je docela s podivem, když zvážíme, že mu dlouhodobě chybí Schuurs, Djidji nebo Ilić. Juventus kromě zraněného Milika nepostrádá nikoho, nepočítáme-li duo hříšníků Fagioli - Pogba.

Stará dáma se sice stále vyhřívá na třetí příčce, ale nutno podotknout, že to je na její poměry dost průměrný výsledek. Navíc není vyloučeno, že Juventus bude bojovat jen o to, aby se probojoval do Ligy mistrů, protože čtvrtá Bologna ukazuje překvapivou výdrž. Juventusu se povedla odplata Laziu za ligovou porážku a v semifinále Coppa Italia byl lepším týmem, navíc na výhru navázal i s Fiorentinou. Proti ní mu stačila jediná branka, jejímž netradičním autorem se stal obránce Federico Gatti.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Taméze, Buongiorno, Rodriguez - Bellanova, Linetty, Ricci, Lazaro - Vlašić - Sanabria, Zapata

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostić - Chiesa, Vlahović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.78 - 2.88 - 2.40

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Bologna FC - AC Monza Brianza

sobota 20:45

Tlak na Boloňu roste. S blížícím se koncem soutěže vrcholí boj o čtvrtou příčku, kterou má aktuálně v držení Boloňa. Ta brala před týdnem pouze bod s Frosinone a další zaváhání by jí mohlo z dobytých pozic vystrnadit. Na stadion Renato Dall'Ara zavítá nevyzpytatelná Monza.

Sen o Lize mistrů sice pokračuje, ale Boloňa má na čtvrtém místě jen tříbodový náskok. Přitom zástup konkurentů budí respekt - AS Řím, Atalanta či hypoteticky stále ještě Neapol. Svěřenci trenéra Thiaga Motty mají vše ve vlastních rukou, ovšem do konce soutěže pořád zbývá dlouhých sedm kol a jakékoliv zaváhání může být osudové.

Přitom Boloňa "zakopla" už v minulém kole na hřišti Frosinone. Výsledek 0:0 byl jasnou ztrátou a toho okamžitě využil AS Řím, který vyhrál v římském derby nad Laziem. Náskok se smrskl a to stále musíme počítat i s Atalantou, která sice ztrácí na Rossoblu osm bodů, má však o jedno odehrané utkání méně.

Tlak na Mottovu družinu tak roste a není pochyb, že o víkendu bude enormní. Dokáží se s tím hráči Boloni popasovat? Na Renato Dall'Ara tentokrát zavítá Monza a ta umí potrápit jakýkoliv celek. Minulá dvě kola však hostům nevyšla a po dvou porážkách je na čase zase bodovat. Monze jinak patří jedenáctá příčka a aktuálním cílem je posun do první poloviny tabulky. Boloňa v prvním zápase s Monzou remizovala 0:0, takže nezbývá doufat ve štědřejší gólovou nadílku.

Boloni určitě nepomůže vykartovaný křídelník Saelemaekers a mimo hru jsou i marodi Soumaoro s Odgaardem. Ještě početnější marodkou oplývá Monza, ta se musí obejít bez Caprariho, Vignata, D'Ambrosia, Bettelly, Machína a potrestané dvojice Gomez, Caldirola.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Lucumi, Calafiori, Kristiansen - Freuler - Orsolini, Ferguson, Fabbian, Urbanski - Zirkzee

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregório - Izzo, Mari, Carboni - Birindelli, Pessina, Gagliardini, Zerbin, Colpani - Mota Carvalho, Djurić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.18 - 7.22

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SS Lazio - Salernitana Calcio

pátek 20:45

Lazio muselo v poslední době překousnout dvě zklamání, po pohárovém utkání prohrálo především prestižní římské derby. Času na regeneraci ale muži trenéra Igora Tudora nemají mnoho, protože už v páteční předehrávce 32. kola Serie A je navštíví trápící se Salernitana.

Lazio si od najmutí trenéra Igora Tudora asi slibovalo okamžitou změnu k lepšímu, jenže na tak velký progres je potřeba dostatek času a prostoru. Výsledky se nezlepšily okamžitě, i když některé herní prvky působí lépe než za vlády trenéra Maurizia Sarriho. Faktem ovšem je, že už ve dvou duelech Lazio prohrálo. Nejprve v semifinále Coppa Italia nezopakovalo překvapivou ligovou výhru nad Juventusem, který mu to v poháru naopak vrátil s plnou parádou.

A pak už se v Římě pár dní nemluvilo o ničem jiném než o derby. Tradičně vyhecovaný duel se odehrál za velmi příznivých podmínek pro fotbal a opět se jednalo o velkou show, což zapříčinily určitě i obě změny na lavičkách. Šťastnější byl nakonec právě legendární záložník AS, Daniele De Rossi, jehož jednotky vyhrály dramatický duel plný šancí a strkanic díky jediné brance obránce Gianlucy Manciniho.

Tenhle rezultát pro Lazio znamenal, kromě zjitřených emocí, především stále až osmé místo v tabulce, přičemž na poháry ztrácí na každý pád hratelné čtyři body. Šestá Atalanta ale má o jedno utkání méně.

Antonio Candreva se opět vrací domů. Ofenzivně laděný záložník či útočník odehrál v barvách Lazia 151 zápasů a stal se jeho významným hráčem. Teď působí u I Granata a trápí se při tom. Jeho Salernitana se potápí velkou rychlostí a na záchranu ztrácí v tuhle chvíli už propastných dvanáct bodů. Za celou sezonu vyhrála jen dvakrát, dostala už neskutečných 64 gólů!

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Mandas - Patric, Casale, Gila - Marušić, Guendouzi, Cataldi, Felipe Anderson - Isaksen, Luis Alberto - Castellanos

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Costil - Pierozzi, Manolas, Pirola, Bradarić - Candreva, Bašić, Coulibaly, Maggiore - Tchaouna, Weissman

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.48 - 10.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
31
26
4
1
75 : 15
82
2
AC Milán
31
21
5
5
60 : 34
68
3
Juventus FC
31
18
8
5
45 : 24
62
4
Bologna FC
31
16
10
5
45 : 25
58
5
AS Řím
31
16
7
8
56 : 35
55
6
Atalanta Bergamo
30
15
5
10
55 : 34
50
7
SSC Neapol
31
13
9
9
48 : 38
48
8
SS Lazio
31
14
4
13
37 : 34
46
9
Turín FC
31
11
11
9
31 : 29
44
10
ACF Fiorentina
30
12
7
11
42 : 35
43
11
AC Monza Brianza
31
11
9
11
34 : 41
42
12
Janov CFC
31
9
11
11
34 : 38
38
13
Cagliari Calcio
31
7
9
15
32 : 52
30
14
US Lecce
31
6
11
14
26 : 48
29
15
Udinese Calcio
31
4
16
11
30 : 47
28
16
Empoli FC
31
7
7
17
25 : 47
28
17
Hellas Verona
31
6
9
16
28 : 42
27
18
Frosinone Calcio
31
6
8
17
38 : 61
26
19
US Sassuolo
31
6
7
18
36 : 59
25
20
Salernitana Calcio
31
2
9
20
25 : 64
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (42)

Přidat komentář
Deki

Calcio od nové sezony na Sport 1 a 2

Tak můžu přejít u O2 na nižší verzi a aspoň platit méně. Ale vracet se ke sledování calcia u sázkovky se mi moc nechce.

Reagovat
Nuno čomes

Nova sport bylo v pohodě.

Reagovat
Deki

No právě, proto mi to sere

Reagovat
Raffaello

Takže zpátky k počítači a na streamy. Skvělý, to člověka potěší. No nic, holt méně Serie A. Místo 5 zápasů za víkend dám 1 maximálně 2.

Reagovat
sinter

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
pastal

Mají vysílat až 400 zápasu je to přímo na jejich stránkách, ale jestli jsou toho schopni to netuším

Reagovat
El Matador

Aspoň se nestane, že místo Serie A budou vysílat německou 2. nebo 3. bundesligu

Reagovat
lnterista

si děláš prdel

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
stuff

Bazmeg Duso!

Reagovat
10

To je dřevák tyvole...

Reagovat
10

pokud někdo za Vlahoviće v létě nabídně 50m+, tak bych neváhal ani minutu...a kdyby investice do něj byla menší, tak bych ho prodal klidně za výrazně méně

góly proti Frosinone, Sassuolu a Lecce snad dokáže nahradit i útočník, co nebude brát 13m hrubého ročně

Reagovat
DelPiero137

navyse posobi stranegativisticky. Je nasrany na kazdeho okolo lebo je kopyto. Mat takehoto spoluhraca musi byt radost co sa tyka pozitivnej energie, povzbudenia atd.

Reagovat
10

je to úplnej prototyp labilního balkánce se vším všudy

Reagovat
stuff

Davno som proti nam nevidel tak slabeho supera. Toro prvy polcas uplne neskodne. My sme samozrejme hrali tiez viacmenej hovno, ale vyhravat sa malo. Hlavne tu prvu Duso premenit mal(otazka, ci by nebol ofsajd)

Reagovat
Largo

Forza Roma! Nezopakovat Lecce.

Svilar - Karsdorp, Ndicka, Llorente, Angelino - Bove, Cristante, Pellegrini - Baldanzi, Zalewski - Abraham

Reagovat
Pozor skluz!!!

DAJE!

Za 3 týdny 3. flek!

Reagovat
Raffaello

Politano krásně trefil, obrana Frosinone naivní, zvlášť člověk ví, že to je jediné, z Politano dokáže ohrozit soupeře.

Reagovat
Raffaello

Ufff, Soulé zazdil penaltu Meret hezky

Reagovat
Raffaello

V první půli chytíš Soulému penaltu a ve druhé mu namažeš a dostaneš gól...

Reagovat
Raffaello

Florko zahořel… 10 minut pryč a "tým na spadnutí" dává AC 2:0

Reagovat
Raffaello

Sassuolo jsou fakt banda naivních dementů místo aby při přečíslení 4 na 2 šli do vedení 4:1, tak během 10 vteřin se otočí hra a AC sníží na 3:2.

Reagovat
Raffaello

Huijsen a Baldanzi v základu dneska to chce za tři body!

Reagovat
Alberto Aquilani

Celkom by ma zaujímalo, s akou taktikou a herným plánom do toho dnes DDR šiel.

"Hmm, dám Vám znova 3-5-2, aj ked vám to vôbec nešlo. Nesnažte sa hrať dopredu, len si nahravajte, všetky prihrávky dozadu, hlavne sa nezapotiť a ono to nejak dopadne."

No, nedopadne... po viole a Lecce dalšie odovzdane body... prejebeme si tú LM uplne ako minuly rok.

Reagovat
Alberto Aquilani

Inak, dovolím si po všetkých tých Mourinhových sračkách a všelijakých hipsterov a záhradníkoch čo nás trénovali povedať, že týchto 30 minút bolo v lige to najhoršie, čo som kedy videl. Ani v amatérskej lige na Slovensku nie je vidieť taký amaterizmus.

Reagovat
Truffaldino

Nikdy jsem si nemyslel, že se toho dočkám, ale my dneska máme na hřišti Crinstanteho dvakrát!

Předpokládám, že dnešní plán byl odehrát první půli bez branek a pošetřit co nejvíce hráčů. Ale zase to nefunguje, nefunguje rozestavení, nefunguje tahle kombinovaná sestva, Těch změn je prostě moc, Baldanziho je mi líto, protože k sobě vždycky vyfasuje Aouara s Cristantem a Zalewskim. Budeme muset vyhnat na hřiště Pelleho s Faraonem a také Dybalu a doufat, že to otočí.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Mě poser. Zrovna když jsem si pomyslel, ze by si ho v C nikdo ani nevšimnul.

Hodně se těším na Tommassa za rok dva.

Reagovat
10

Forza Ndicka

Reagovat
Lech

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
M11

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
Zark

Reagovat
BaggioRoberto

To bude skripnutej nerv. Infarkt netrva tak dlouho.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Largo

Reagovat
zurix_new

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Alberto Aquilani

V prvom polčase dostal úder na prsia a už vtedy ho to dosť zabolelo, tak snáď to bude len kvôli tomu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele