Serie A - preview 27. kola: Inter může zvýšit náskok v čele

01.03., 09:07, aktualizováno 04.03., 08:38
Previews
Lautaro Martínez (© AFP)

Inter na závěr 27. kola Serie A narazí na FC Janov, a pokud zvítězí, bude mít na druhý Juventus již astronomický 15bodový náskok. Grifone zůstávají v klidném středu tabulky.

Inter Milán - Janov CFC

pondělí 20:45

Scudetto se blíží a nic nenasvědčuje tomu, že by měl mít Inter ještě nějakou konkurenci. Na prvním místě si hýčká dvanáctibodový náskok a vyhrává jeden zápas za druhým. Ve 27. kole se Nerazzurri utkají s Janovem, který si hoví ve středu tabulky.

Dokáže ještě někdo Inter na cestě za titulem zastavit? Podle mnohých už se o Scudetto může připravit jen on sám. Nerazzurri mají vynikající formu a minimálně v Serii A v tuto chvíli nemají konkurenci. Dvanáctibodový náskok už půjde jen steží dohnat tím spíše, že druhý Juventus má své problémy a třetí AC Milán podle slov trenéra Pioliho boj o Scudetto vzdal.

Pro Inter je to vlastně komfortní situace, protože se může soustředit na Ligu mistrů, kde má po prvním zápase nakročeno do čtvrtfinále. Musí však ještě zvládnout těžkou odvetu na hřišti Atlética Madrid, protože z prvního zápasu má "jen" jednobrankový náskok. Zápas na stadionu Metropolitano je na programu až další týden, do té doby může Inzaghiho tým ještě vylepšovat stávající formu.

Na první pohled je Janov jasným outsiderem, nicméně do Milána určitě nejede jen na výlet. Grifoni mají letos za sebou zajímavé výsledky a rozhodně je v jejich silách překvapit. Před nedávnem obrali o bod mistrovskou Neapol a před týdnem porazili Udinese 2:1. Z top soupeřů ještě porazili oba římské kluby, remizovali s Juventusem a koneckonců i v prvním zápase s Interem. Mimochodem vzájemná bilance s Interem je sice vesměs negativní, ale dvakrát v řadě se zrodila plichta.

I Janov může být vlastně v klidu. Na San Siru nemá co ztratit a v tabulce je daleko od sestupových pozic - na dvanáctém místě má třiatřicet bodů, na desátý Turín pak ztrácí jen tři body.

Cuadrado, Sensi, Calhanoglu a vykartovaný Bastoni, to jsou ztráty bez kterých se musí trenér Simone Inzaghi obejít. V tomto směru je na tom lépe jeho protějšek Alberto Gilardino, jenž musí oželet pouze start Matturra.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, De Vrij, Carlos Augusto - Dumfries, Barella, Asllani, Mchitarjan, Dimarco - Lautaro, Sánchez

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martínez - De Winter, Bani, Vasquez - Sabelli, Messias, Badelj, Frendrup, Martin - Retegui, Gudmundsson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 5.87 - 13.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Hellas Verona - US Sassuolo

neděle 12:30

Ve výsledkové krizi se nacházejí Hellas i Sassuolo. Jejich vzájemná bitva může minimálně jednomu z nich ukončit čekání na tříbodový import. Oba týmy jsou také namočeny do bojů o záchranu.

Veroně i Sassuolu se nedaří vyhrát, domácí na to čekají od 13. ledna, zatímco negativní série Neroverdi je ještě o týden delší. Není tedy divu, že oba bojují o setrvání v nejvyšší soutěži.

O trochu lépe je na tom Hellas, oproti Sassuolu má lepší skóre, jinak bodů mají shodně. Každopádně Veronští mohou jen litovat, že nedokázali navázat na slibnou remízu 2:2 s Juventusem a před týdnem prohráli s dobře hrající Boloňou 0:2. S výjimkou začátku se Hellas trápí celou sezonu a to pochopitelně zvyšuje tlak na trenéra Baroniho.

Tlak naopak nevydržel Alesso Dionisi, jehož vedení po posledním neúspěchu odvolalo. Jeho místo zaujal Davide Ballardini, který už působil v několika italských klubech a boj o záchranu pro něho není neznámou. Tentokrát bude zachraňovat tým, od kterého se boj o udržení neočekával. Sassuolo ale dosud vyhrálo jen pět ligových zápasů a spadlo už na osmnáctou příčku.

Nedělní utkání bude pro oba celky velmi důležité a může napovědět, jakým směrem se boje o záchranu budou ubírat. Sassuolo první vzájemný zápas vyhrálo 3:1 i díky dvěma gólům Domenica Berardiho.

Hellas pro tento zápas nemůže počítat s Cruzem i Berardim, jmenovcem slavnějšího Domenica Berardiho z týmu soupeře. Co se týče Sassuola, ten se musí obejít bez Vitiho.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Tchatchoua, Magnani, Dawidowicz, Cabal - Serdar, Duda - Folorunsho, Suslov, Lazović - Noslin

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Pedersen, Kumbulla, Ferrari, Doig - Henrique, Boloca, Bajrami - Thorstvedt, Pinamonti, Laurienté

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.44 - 3.13

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - US Lecce

neděle 15:00

O záchranu se bude v rámci 27. kola bojovat i ve Frosinone. Domácí celek přivítá Lecce, se kterým v prvním zápase na jihu Itálie prohrál. Náskok obou týmů na sestupové pozice činí tři respektive čtyři body.

Nedělní střetnutí tak nebude postrádat patřičnou důležitost. Oběma aktérům jde zkrátka o hodně a výhra ve vzájemném utkání může jednomu z nich poměrně výrazně pomoci. Oba týmy budou také hledat dávno ztracenou formu, vždyť Frosinone čtyřikrát v řadě prohrálo, zatímco Lecce třikrát.

Svěřenci trenéra Eusébi Di Francesca před týdnem těsně podlehli Juventusu 2:3 a nutno říci, že podali sympatický výkon. O historický úspěch je připravila až Ruganiho branka v páté minutě nastaveného času. Právě na tento výkon bude chtít Frosinone před vlastními diváky navázat.

Naopak ostudu si v minulém kole uřízlo Lecce. S Interem prohrálo vysoko 0:4 a nejenže ve třech zápasech v řadě prohrálo, ale dokonce nedokázalo vstřelit jediný gól. Lecce má také z těchto zápasů bilanci v průměru tři inkasované branky na zápas, takže má rozhodně co zlepšovat.

Domácí v neděli vyrukují bez Kalaje, Marchizzy, Oyona a Bonifaziho. Kompletní nebudou ani hosté, kterým scházejí Dermaku a Brancolini.

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Zortea, Okoli, Romagnoli, Valeri - Brescianini,Mazzitelli, Reinier - Soulé, Cheddira, Harroui

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Gallo - Kaba, Ramadani, Rafia - Almqvist, Krstović, Banda

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.42 - 3.27

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Empoli FC - Cagliari Calcio

neděle 15:00

Fotbalisté Empoli už šest ligových zápasů v řadě neprohráli a v neděli jsou připraveni na sedmý "zářez" proti sestupem ohroženému Cagliari. Sardiňané se v minulém kole také vytáhli a s obhájcem titulu z Neapole remizovali.

Léčba pod Davidem Nicolou zdá se zabírá. Empoli drží šestizápasovou neporazitelnost a stoupá tabulkou. V tuto chvíli mají Azzurri už pětibodový náskok na osmnácté Sassuolo a kráčí k záchraně. Do konce sezony ale zbývá ještě dvanáct kol a to je dostatek na to, aby se mohl náskok Empoli ještě rozplynout.

Výbornou formu budou domácí potvrzovat proti Cagliari, kterému se dlouhodobě nedaří, ale které dokázalo v minulém kole překvapivě bodovat s Neapolí. Pro Sardiňany to byla druhá remíza v řadě, nicméně čekání na vítězství stále trvá. Cagliari naposledy slavilo tříbodový zisk v lednu proti Boloni.

Na Stadio Carlo Castellani se čeká tuhý boj, protože oběma celkům jde o hodně. Prosincové střetnutí na Sardinii divákům branku nepřineslo a remízou skončil i poslední vzájemný duel v Empoli. Budou se do třetice body znovu dělit?

Trenér Davide Nicola má uspět k dispozici Emannuela Gyasiho i Tyronna Ebuehiho. Chybět však ještě bude Szymon Zurkowski. O trochu složitější situace panuje v táboře Claudia Ranieriho, jemuž scházejí Ibrahim Sulemana, Marco Mancosu, Pantelis Chatzidiakos, Andrea Petagna a Leonardo Pavoletti.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Ismajli, Walukiewicz, Luperto - Gyasi, Marin, Maleh, Cacace - Kovalenko, Cambiaghi - Cerri

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Mina, Dossena, Augello - Makoumbou, Deiola - Jankto, Gaetano, Luvumbo - Lapadula

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.32 - 3.29

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Bologna FC

neděle 18:00

Atalanta má za sebou jen pár volných dní, během kterých musela přelouskat hodně vysokou porážku od Interu. A aby toho nebylo málo, tak ji v neděli čeká další skvěle rozjetý protivník. Bologna totiž v této sezoně má zcela jasně pohárové ambice.

Atalanta doufala, že ten svůj bonus v podobě jednoho utkání k dobru oproti většině konkurence využije dobře. A že se díky němu dokonce posune na čtvrtou příčku spojenou s vysněným návratem do Ligy mistrů. Jenže potíž byla v tom, že jejím oponentem byl ten nejsilnější soupeř v Itálii, vedoucí Inter. A i když se v prvních momentech utkání Atalantě dařilo vypadat nebezpečně, nakonec bylo celé utkání jednoznačnou záležitostí. Nerazzurri se trefili hned čtyřikrát, Atalanta nedala ani jednu regulérní branku.

To bylo hodně trpké vystřízlivění po sérii tak dobře zvládnutých utkání. V předešlých pěti ligových utkáních se totiž Orobici povedlo remizovat s AC Milán a zbylé čtyři duely vyhrát. Ve třech případech z nich nasázela vždy aspoň tři branky a je vidět, že i bez ryzích hrotů si útok Atalanty umí poradit. Jednu potíž pro ni představuje velmi houževnatá konkurence, neboť o čtvrté místo soutěží také AS Řím, Fiorentina, Neapol a Lazio.

A právě od Římanů dělí Atalantu před začátkem kola jen dva body. Ještě štěstí, že se musí popasovat jen s absencí stopera Palomina. Bologna naopak postrádá zraněného obránce Soumaora.

Bologna na tom je o poznání lépe a v této sezoně udivuje snad i své největší zapřisáhlé fanoušky. Svěřenci trenéra Thiaga Motty hrají hodně nad plán, protože jim patří čtvrté místo! Po celou sezonu vykazuje Bologna velmi stabilní výsledky, vyhýbají se jí delší výpadky formy a umí si poradit především se všemi soupeři pod sebou. Za dosud odehraných 26 kol prohrála Bologna jen čtyřikrát, i když je fakt, že nastřádala už devět remíz. Teď si Felsinei brousí zuby na šestou výhru v řadě. V uplynulých šesti kolech jen dvakrát dokázala udržet čisté konto a na tom bude chtít obrana v čele s brankářem Skorupskim jistě zapracovat.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Scalvini, Djimsiti, Kolašinac - Holm, De Roon, Éderson, Ruggeri - Koopmeiners, Miranchuk - De Ketelaere

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Calafiori, Kristiansen - Freuler, Fabbian - Orsolini, Ferguson, Ndoyé - Zirkzee

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.51 - 3.92

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Juventus FC

neděle 20:45

Juventusu se nedaří dotáhnout se na zatím suverénního adepta na mistrovské Scudetto z Milána, ale nepřestává to zkoušet. V neděli večer se však svěřenci pragmaticky smýšlejícího kouče Massimiliana Allegriho budou muset popasovat s náročným sokem, jelikož cestují do Neapole. A ta si v minulém kole náramně zvedla sebevědomí.

Člověk by čekal, že vrcholový management Neapole udělá chybu tím, že ukáže na kouče Rudiho Garciu a nepřivede mu dostatečně kvalitní posily k jeho fotbalu, napříště si dvakrát rozmyslí jméno nového trenéra. Jenže tahle chyba byla z pohledu Neapole ještě horší, protože majitel Aurelio De Laurentiis ukázal na staronového trenéra, "rodinného přítele" Waltera Mazzarriho. A to je muž, který za své dost kritizované působení Neapoli tentokrát nic nedal. Na rozdíl od svého dřívějšího angažmá pod Vesuvem.

Po mnoha neúspěších byl čas jednat. A to jak na poli přestupů, kde Neapol platila za jasně nejaktivnější týmy, tak po stránce trenérského vedení. Tentokrát si De Laurentiis nechal poradit a zvolil zajímavou alternativu. Vsadil na Francesca Calzonu, který souběžně s tímto svým vysněným angažmá dál povede i slovenskou reprezentaci. Vrátil se do známého prostředí a věřil, že náročný start zužitkuje co možná nejlépe.

Hned na úvod se ukázal remízou s Barcelonou v rámci osmifinále Ligy mistrů, což se rozhodně dá brát jako úspěch. Následně sice nešťastně remizoval s trápícím se Cagliari, ale s každým dalším dnem se na hráčích Neapole daly nalézt nové metody a určitá zlepšení. Dokonale to pak Neapol ukázala v minulém kole, v němž doslova roztrhala Sassuolo. Z řetězu se utrhl zejména Victor Osimhen, autor tří branek a jedné asistence.

Vědět o sobě znovu dal i Chviča Kvaracchelija, který byl podepsán pod tři góly. Vzhledem k tomu, jak bídně se Sassuolo prezentuje, by se tahle výhra neměla nijak přeceňovat, ale přeci jen se Neapol na Juventus snad ani nemohla připravit lépe. Což si uvědomuje i Matteo Politano.

Italský útočník před utkáním s Juventusem prohlásil: "Jsme moc rádi za výhru, která se nám proti Sassuolu povedla, protože podobný výsledek jsme opravdu moc potřebovali. Dodal nám sebevědomí a ukázal, že máme velký potenciál. Nicméně při vší úctě k Sassuolu platí, že proti Juventusu nás čeká mnohem náročnější bitva. Juventus je velmi zkušený tým plný šampionů, který potrestá každé zaváhání."

Mírné pochyby panují v táboře Neapole o zdravotním stavu dvojice Ngonge - Cajuste. Bianconeri budou mít s tvorbou základní sestavy asi větší potíže, protože kromě vždy absentující dvojice hříšníků Pogba - Fagioli jim schází taky Perin, Rabiot, McKennie, De Sciglio a možná i Chiesa s Danilem.

Chiesa s McKenniem se zranili v minulém kole, které nebylo tak jednoznačné, jak by si asi fandové Staré dámy přáli. Juventus doma hostil Frosinone, nováčka, v jehož kádru sám má několik kmenových hráčů. A i tohle DNA se určitě postaralo o vcelku vyrovnaný zápas. Frosinone bylo dokonce hodně blízko bodovému zisku, jenže v 95. minutě rozhodl o třech bodech pro Juve obránce Daniele Rugani.

Díky této výhře si Juventus stále udržuje druhé místo, i když jeho ztráta na první Inter činí už úctyhodných dvanáct bodů. Zároveň ale na Juventus dotírá třetí AC Milán, který si i přes některé pády udržuje solidní formu, takže Bianconeri se musí ohlížet i za svá záda. Faktem je, že Juventus v Neapoli od března roku 2019 ještě nevyhrál.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Østigård, Rrahmani, Mario Rui - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Raspadori, Osimhen, Kvaracchelija

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Rugani - Cambiaso, Alcaraz, Locatelli, Miretti, Kostić - Vlahović, Yildiz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.12 - 3.60

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Salernitana Calcio

sobota 15:00

Trenér Gabriele Cioffi má před sebou poměrně příjemný víkend, protože los Serie A byl k němu a jeho týmu mimořádně štědrý. Udinese totiž hraje doma a navíc proti poslední Salernitaně. Čili je to ideální soupeř na to, aby Udinese odskočilo od sestupového pásma.

Aktuálně je sice Udinese na patnáctém místě, ale v žádném případě nesmí polevit. Od sestupové propasti, kolem které se Udinese po velkou část dosavadní sezony motalo, jej teď dělí jen tři body. Čili stačí jedno kolo a všechno může být rázem úplně jinak. Hlavní problém Zeber v této sezoně je vyhrávání. Doposud se totiž Bianconeri dočkali tří bodů za utkání jen třikrát. Zato je z nich jasný remízový král, Udinese dosáhlo na bod v zápase už čtrnáctkrát.

Stále mu ale dělají problém taky absence. I před domácím duelem se Salernitanou mu chybí vykartovaný Kristensen a především zraněné opory jako Bijol, Ebosse, Deulofeu nebo Pereyra. Salernitana počítá zraněné především v obraně, patří sem Gyömbér, Fazio, Pirola, Ikwuemesi, Curoi a Manolas.

Salernitana vsadila na další změnu na trenérské sesli a nově se na ní pohybuje někdejší záložník Fabio Liverani. Jeho úkol je jasný - zvýšit bodový přísun, jelikož dosud se Salernitaně povedlo získat jen pouhých 13 bodů. Od sedmnáctého Hellasu ji v tuhle chvíli dělí už sedm bodů a soudě dle posledních tří prohraných duelů v řadě ji čeká ještě dost práce.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Pérez, Giannetti, Kabasele - Ehizibue, Samardzić, Walace, Lovrić, Zemura - Thauvin - Lucca

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Zanoli, Boateng, Pasalidis, Bradarić - Bašić, Coulibaly, Maggiore - Candreva - Dia, Weissman

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.89 - 5.61

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - AS Řím

sobota 18:00

V sobotu navečer se do boje o tři body pustí Monza, na kterou ale čeká velmi silný protivník. I když je pravda, že poslední dobou se Monza vzmáhá, na AS to možná stačit nebude. Římané totiž pod vedením kouče De Rossiho našli novou energii a kvalitu.

Dva někdejší skvělí fotbalisté proti sobě stanou coby trenéři. Domácí kouč Raffaele Palladino se postaví proti Danielemu De Rossimu a bude doufat, že uspěje víc než několik minulých protivníků římské legendy. Je fakt, že Monza se dostala do velmi dobré formy a načasování těžkého duelu pro ni nemohlo být lepší. Povedlo se jí totiž ukončit negativní sérii několika nepříjemných výsledků a vyhrála už dva zápasy v řadě.

Potom co nastřílela čtyři branky do sítě AC Milán a šokovala jednoho favorita, sama tuhle roli dokázala v minulém kole naplnit. S poslední a neustále se trápící Salernitanou neměla slitování a po krásných brankách Daniela Maldiniho s Matteem Pessinou slavila tři body. Ty ji posunuly už na 11. příčku a vysněná první polovina tabulky je hodně blízko. Pozitivem taky je, že Monza dokázala už čtyřikrát v minulých šesti utkáních udržet čisté konto.

A to je něco, co se Vlkům z hlavního města moc nedaří. Dokázali to za stejný časový úsek jen dvakrát. Přesto si udržují skvělou fazonu, jelikož se jim probral útok. A to je trochu paradoxní, neboť Romelu Lukaku čeká na ligový zásah už pět zápasů. Místo něj ale skórují jiní. Například Paulo Dybala, asi největší hvězda AS. Argentinský mistr světa naposledy sestřelil hattrickem Turín a i díky tomu AS vyhrálo třetí soutěžní duel v řadě. V Monze ale za dva dosud odehrané duely nevyhrálo ani jednou.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Birindelli, Marì, Caldirola, A. Carboni - Pessina, Bondo - Maldini, Colpani, Mota - Djurić

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Kristensen, Mancini, Ndicka, Spinazzola - Cristante, Paredes, Pellegrini - Dybala, Lukaku, El Shaarawy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.81 - 3.50 - 2.08

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Turín FC - ACF Fiorentina

sobota 20:45

Turín prohrál už dva ligové duely za sebou a tenhle nešťastný hattrick by si Býci moc rádi odpustili. Jenže jejich sobotním soupeřem se stane Fiorentina, která má ty nejvyšší ambice a která hodlá navázat na nedávný úspěch s Laziem.

S tím má bohaté zkušenosti i Turín, i když nejsou zrovna pozitivní. Turín v minulých dvou duelech pokaždé narazil na římský celek. S Laziem se utkal a prohrál o dvě branky, v minulém kole si pak trochu polepšil s AS Řím. Na Olimpicu už prohrál jen o gól, ale pořád to byla nepříjemná porážka. Tým trenéra Ivana Juriće tak docela rázně ukončil sérii deseti ligových utkání bez porážky, která mu vynesla blízkost pohárů.

Na ty si Býci asi budou muset nechat zajít chuť i v další sezoně, protože momentálně sídlí až na desátém místě a od šestého AS je dělí už osm bodů. S Fiorentinou nemá Granata obecně moc dobré zkušenosti, i když je fakt, že doma na Stadio Olimpico Grande Torino je to výrazně lepší. S toskánskou návštěvou Turín doma prohrál jen dvakrát za posledních deset let.

Trenér Ivan Jurić sice zlepšil obranu svého týmu, ale úplně klidný asi být nemůže. Postrádá totiž několik důležitých hráčů a ty absence se týkají zejména obrany. Mimo hru jsou pro 27. kolo hráči jako Schuurs, Taméze, Buongiorno, Vojvoda nebo Lovato. Ani hosté nepřijedou v kompletní sestavě, chybí jim stále ještě dvojice Castrovilli a Kouamé.

Fiorentina se na sobotní večer určitě už moc těší, protože chytila dobrou formu a její poslední vystoupení ji muselo potěšit. Přelom ledna a února se jí sice vůbec nepovedl, ale minule si spravila chuť proti Laziu. Nad ním dominovala a i když inkasovala jako první, přece jen se jí nakonec povedlo zvrátit průběh utkání. Díky trefám Michaela Kayodeho s Giacomem Bonaventurou se Viola mohla radovat z velkého obratu a výhry 2:1, která ji udržela na sedmém místě. Pro tým trenéra Italiana je to ale pořád málo, Fialky opět cílí na evropské poháry.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Djidji, Buongiorno, Rodriguez - Bellanova, Ilić, Ricci, Lazaro - Vlašić - Sanabria, Zapata

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Kayode, Milenković, Ranieri, Biraghi - Arthur, Bonaventura - N. Gonzalez, Beltrán, Sottil - Belotti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 2.99 - 3.17

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

SS Lazio - AC Milán

pátek 20:45

Už v týdnu čeká římské Lazio veledůležitá odveta na hřišti Bayernu, zatímco AC Milán přivítá pražskou Slavii. V páteční předehrávce se oba celky potkají na Stadio Olimpico a těžko hledat favorita. Lazio před týdnem prohrálo a neuspěl ani Milán.

Stadio Olimpico čeká bitva dvou pohárových zástupců, jejichž poslední výsledky na domácí scéně budí rozpaky. Lazio před týdnem prohrálo ve Florencii 1:2 a po šestadvaceti kolech je až deváté, tedy poměrně daleko od pohárových pozic. Svěřenci trenéra Maurizia Sarriho ztrácejí na šestý AS Řím čtyři body, na čtvrtou Boloňu už ale osm bodů! Proto případné další zaváhání situaci ještě více zkomplikuje. A nedostat se v příští sezoně do pohárové Evropy by byl pro Sarriho velký neúspěch.

Každopádně Lazio má teď před sebou důležité období. Zápas s Milánem prověří jeho připravenost na jiného evropského giganta Bayern Mnichov. Biancocelesti porazili německého šampiona 1:0, ale v odvetě je čeká ještě spousta práce. Bayernu se v minulých týdnech nedařilo, ale pořád platí za špičkový tým, který je favoritem.

Matné výkony má za sebou i AC Milán. Po porážce v Monze nedokázal porazit ani Atalantu, se kterou si rozdělil body za remízu 1:1 a podruhé za sebou ztratil. Odmítl se tak posunout na druhé místo před Juventus a nejenže zůstává v tabulce třetí, ale Boloňa i Atalanta stáhli manko na pět respektive sedm bodů.

Také pro Rossoneri je páteční zápas generálkou na pohárové utkání. V Evropské lize přivítá pražskou Slavii, před kterou italský tisk varuje. Slavia už ve skupině porazila AS Řím a může Pioliho svěřencům zle zatopit. "Zápas proti Slavii bude velmi důležitý, ale teď se soustředíme jen na Lazio. Pak na to budeme mít takřka celý týden. V Římě se žádné změny, s výhledem na odpočinek, dělat nebudou," odmítal šetřit sestavu milánský kouč. Stefano Pioli zároveň přiznal, že vyhlídky na titul už jeho tým nemá. "Myslím, že ano. Inter prožívá fantastickou sezonu. Přesvědčivě vyhrávají zápasy, takže myslím, že je to pryč."

AC Milán první vzájemný zápas na konci září zvládl a zvítězil po brankách Pulisice a Okafora 2:0. Doma se mu proti Laziu dlouhodobě daří, nicméně v Římě naposledy prohrál a to vysoko 0:4.

Lazio se musí obejít bez Patrice i Rovelly. Stejný počet hráčů chybí i Milánu. Pobega je zraněný a Jović si stále odpykává karetní trest za vyloučení v nepovedeném zápase s Monzou. Stefano Pioli už ale bude moci využít anglického stopera Fikaya Tomoriho a s týmem odcestoval do věčného města i Theo Hernández, jenž měl zdravotní problémy.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Hysaj, Gila, Romagnoli, Marušić - Guendouzi, Cataldi, Luis Alberto - Isaksen, Immobile, Felipe Anderson

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Thiaw, Gabbia, Theo Hernández - Bennacer, Adli - Pulišić, Loftus-Cheek, Leao - Giroud

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.29 - 3.26 - 2.40

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
26
22
3
1
67 : 12
69
2
Juventus FC
26
17
6
3
41 : 19
57
3
AC Milán
26
16
5
5
50 : 32
53
4
Bologna FC
26
13
9
4
39 : 23
48
5
Atalanta Bergamo
26
14
4
8
48 : 28
46
6
AS Řím
26
13
5
8
48 : 32
44
7
ACF Fiorentina
26
12
5
9
39 : 30
41
8
SSC Neapol
26
11
7
8
40 : 30
40
9
SS Lazio
26
12
4
10
32 : 28
40
10
Turín FC
26
9
9
8
25 : 25
36
11
AC Monza Brianza
26
9
9
8
27 : 30
36
12
Janov CFC
26
8
9
9
28 : 31
33
13
Empoli FC
26
6
7
13
22 : 40
25
14
US Lecce
26
5
9
12
24 : 43
24
15
Udinese Calcio
26
3
14
9
25 : 40
23
16
Frosinone Calcio
26
6
5
15
34 : 55
23
17
Hellas Verona
26
4
8
14
23 : 36
20
18
US Sassuolo
26
5
5
16
32 : 54
20
19
Cagliari Calcio
26
4
8
14
24 : 47
20
20
Salernitana Calcio
26
2
7
17
20 : 53
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (140)

Přidat komentář
TopinB

Cestovatelské OT pro italskou sekci:

Pracovně jedu do Milána, budu tam mít jeden až dva večery, co mi doporučíte tam vidět kromě San Sira?

Ptám se posledně, nebudu spamovat

Reagovat
PISTOLERO

Určitě centrum města, kde je všechno kousek od sebe: Duomo, Galerie Viktora Emanuela, La Scala. Pak bych doporučil drink a dobrou večeři ve čtvrti Navigli (milánská náplavka)

Další den třeba park Sempione. V jeho blízkosti je krásný hrad Castello Sforzesco, městská brána Arco della Pace nebo rozhledna Torre Branca. V Miláně je toho spousta, ale na 2 dny by tohle mohlo stačit

Reagovat
TopinB

Díky moc. Večer se tam dá chodit bezpečně po centru, nebo si mám volat ubery a jezdit MHD jak v Londýně?

Reagovat
PISTOLERO

Až na otravné černochy co ti vnucují růže nebo náramky (i přes den) se to docela dá. Trochu blbej pocit jsem měl jednou večer v Sempione, kde na nás právě skupinka černochů divně koukala. Jinak musím říct že v pohodě.

Reagovat
TopinB

Super, díky moc za rady a tipy

Reagovat
PISTOLERO

Jinak já tam letím zítra skrz pondělní zápas Interu a chystám se navštívit např. Cimitero Monumentale a Da Vinciho muzeum vědy a techniky

Reagovat
Nuno čomes

Ahoj, lístky jsi kupoval přes ofiko web?

Reagovat
PISTOLERO

Jasný

Reagovat
Nuno čomes

A ověření přes české číslo bez problému?

Reagovat
PISTOLERO

No když jsem kupoval lístky poprvé, tak jsem si musel vytvořit francouzské číslo přes jednu apku, kde mi došla SMS Na české čísla je s tím problém. Ale když jednou tvé číslo ověří, tak při dalších nákupech už ho nechtějí, takže už to řešit naštěstí nemusím.

Reagovat
Nuno čomes

Aha To jsou finty. Každopádně díky za info. Až budu potřebovat, napíšu ti o tvé francouzské

Reagovat
oli9

Reagovat
MarcoBanco

Ak máš len večer čas, tak sa to asi nevyplatí. No osobne odporúčam aj výlet na Como Lake, pozrieť sa na dedinky ako je Varenna/Bellagio

Reagovat
TopinB

Como asi ne, protože jak říkáš, čas bude jenom večer, ale říkal jsem si, že bych mohl pochodit aspoň nějaké osvětlené památky

Reagovat
MarcoBanco

Jasné to chápem

Reagovat
Raffaello

OT: Inter dresy - kdybych ke klubu neměl odpor a byl vůči nim více neutrální fanoušek, hned bych si dres koupil.

https://store.inter.it/en-gb/ninja-turtles-jerseys.html

Reagovat
Inter Eterno Amore

K tvojmu nicku sedí. Mne sa páčili viac tie Transformers.

Reagovat
Raffaello

Transformers mě generačně míjí, mám blíž k želvám.

Reagovat
Inter Eterno Amore

čisto esteticky myslím, tiež som vekovo skôr na korytnačkách vyrastal

Reagovat
Pipo123

Na celom zápase sú najviac zaujímavé tie emócie, hádky, neustále zdržovanie, VAR skúma takmer všetko. Človek čo nesleduje Seriu A, nemôže takýto zápas dopozerať dokonca, tam nie je žiadna kvalita

Reagovat
Pipo123

Di Bello by si mohol vyzlieť ten dres AC

Reagovat
Pipo123

teda oblikenuť

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
Rudy

To je match tolik karet hned tak neuvidim

Reagovat
El Matador

Pellegrini dement, guendouzi kokot

Reagovat
Pipo123

Reagovat
HV

Ten Guenduzi mě sral celý zápas. Ten blb se rozčiloval i ve chvíli, kdy na něj ten faul pískli…

Reagovat
El Matador

Jojo to je taková pi*čka už od pohledu. On hraje celkem dobře, ale chová se jak fracek. Po sezóně mi chybět nebude. Ani Sarri a Pellegrini. Ten zahraje dobře tak jeden zápas z pěti.

Reagovat
Pipo123

Guenduzi zostane, on hraje dobre, takého zmrda v tej zálohe potrebujeme, inak je celá záloha strašne soft, bez života.

Reagovat
Seydou Doumbia

Genduzi právě potřebuje tým s horkokrevnými fanoušky, tam podává nejlepší výkony, podobně jako v Marseille. A držet mě takhle Pjulisik za ruku tak s ním taky v emocích na konci zápasu jebnu o trávník. Ale to místní komunita sledovaču fotbalu u tv asi moc nepobere no.

Reagovat
Pipo123

Celá ta futbalové komunita sú strašne pusinky, nie len tu na EF. Chýbajú mi zmrdi ako boli De Rossi, Leiva, Gattuso a podobne, v tomto je práveže Guenduzi fajn, naposledy som podobné emócie videl u Raduho.

Taký Gege píše dolu že lazialske špiny, pritom na lavom kraji obrany im hraje totálnej kokot a zmrd, lenže oblieka dres AC tak to je v pohode.

Reagovat
Seydou Doumbia

Všichni jsme pokrytci. Kdyby 3 redky dostalo AC tak zas Lazio brání svůj klub. Musíš tuhle pozu na internetu hrát at fandíš komukoli, vždy bráníš svůj tým at už to je pravda nebo ne.

Reagovat
Pipo123

Súhlas, ono všetci si dokážeme obhájiť totálne nasimulovanú penaltu v prospech klubu ktorému fandíme. Na Cira sa odpískalo toľko soft penált a bol som happy, aj keď vlastne viem že sa zachoval ako simulantská mrdka. Fanúšikovia futbalu dokážu tolerovať všetko, pokiaľ sa vyhráva tak im to je jedno.

Reagovat
Seydou Doumbia

za upřímnost

Reagovat
GEGE

Reagovat
GEGE

Několikrát sem tady Hernándeze za to co převádí kritizoval tak si nevymýšlej ty tvrďáku...

Reagovat
Pipo123

Tak si sereš rovnako do huby ako já. Vitaj

Reagovat
GEGE

V čem jako?

Reagovat
Nuno čomes

Tak Gege Co čekáš jako.

Reagovat
Rudy

Spatny priklad zmrdu. Tihle hrali trochu ostreji ale tak nejak to vyplyvalo z jejich role na hristi, nehrali AM. McKennie byl totalni prase. Po navratu z ostrovu asi dostal rozum. Predtim neco otresneho.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
GEGE

Klasické lazialske špíny

FORZA MILAN!

Reagovat
maras93

Reagovat
HV

Reagovat
LesyJePan

Sa neni čo Sarrimu diviť, že sa na ten hráčsky materiál sťažuje veď to je výkvet vedľa druhého.

Reagovat
maras93

Pulišič MOTM

Reagovat
Interista_4ever

Hráči Lazia asi Di Bellovi hromadně vojeli starou ne?

Neskutečná bramboračka z obou stran

Reagovat
Largo

Dneska neuvidím, jdu na Dunu...

Daje Roma!!! Tohle kolo musíme urvat tři body.

Reagovat
snuff24

To dáš přednost scifi než milovanému klubu to je ostuda

Reagovat
Largo

Stydim se a kaju.

Reagovat
Nuno čomes

Scifi

Reagovat
Alberto Aquilani

Zakonšpirujem si... trvalo 5 minút kým Var rozhodol... to tí kkti si tú čiaru dokážu dať do uhla aký chcú :-)

Reagovat
Pinturicchio

Nekonspiruj si.

Reagovat
Alberto Aquilani

Djurica by som kupil do Ríma a potom ho do konca kariéry posadil na tribunu. To je hrozny curák. V prvej minute skoro prizabije Ndicku, vo všetkých subojoch používa ruky a škrtí obrancov, ale keď sa mu Mancini dotkne pŕs, chytá si oko v úkrutných bolestiach.

2 góly, jeden neuznaný pre tesny offside, dobrá hlava Cristanteho, super strela Pellegriniho, šanca Lukaka. Toto by sme mali pod Josém za 3 zápasy, teraz to máme za 1 polčas. Ale bol by som opatrný, Monza zaútočiť vie a vzadu sme boli občas dosť mimo.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pablos

Jankto gól

Reagovat
Nuno čomes

Alwx Sandro kapitán Juve. Úlet.

Reagovat
Nuno čomes

Alex

Reagovat
M11

Dusko voe.. druhá tutovka

Reagovat
10

Třetí

Reagovat
mastakillah

Kvaraaaaa

Reagovat
Nuno čomes

Kvaraa

Reagovat
M11

Delas prdel Dusane

Reagovat
stuff

Duso

Reagovat
Avanti

Omg mít tak Calzonu od začátku sezony, tak jsme úplně jinde Dneska moc pěkně zatím Vlahovič naštěstí na Wernera dneska

Reagovat
Nuno čomes

No moc pekně. Kdyby dali sance, tak tečete 0:3.

Reagovat
Avanti

Mě jde spíš o herní projev, hrajem s druhým týmem tabulky, máme possession 69:31 a nebojíme se toho. Za Mazzarriho jsme proti poslednímu týmu pomalu nevystřelili na bránu.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
10

Njn, dávat góly Sassuolu, Frosinone a Lecce je jiná liga, než trefit bránu v Neapoli...

Tolik šancí a náznaků máme v průměru tak v 5 zápasech dohromady

Reagovat
danko10

Neviem sa rozhodnut, ci je Vlahovic viac sympaticky, alebo sikovny.

Reagovat
10

To není možný, co dneska spálí...

Reagovat
stuff

Este viac som prekvapeny poctom sanci

Reagovat
10

Šancí bylo tak na 5-6 gólů...to se nám stalo naposledy tak před 5 lety

Reagovat
M11

FEDE !!!

Reagovat
stuff

Kieeeziiinooo vole

Reagovat
10

Fedeeeeeeeee

Reagovat
Nuno čomes

Tak byly penalty za menší zákroky.

Reagovat
stuff

Sme sa dlho netesili

Reagovat
10

Asi 3. úplně idiotský zákrok Nongeho za 40 vteřin...

Reagovat
stuff

Reagovat
Avanti

Max už ho sundal

Reagovat
10

Jj, chudák kluk

Reagovat
mastakillah

Jack

Reagovat
lnterista

dobre vyklusavali

Reagovat
mastakillah

Kdo se vrací nevěří gólmanovi

Reagovat
10

Zase Raspadori...ten už mě taky sere, midžt posranej

Reagovat
stuff

Chudak typek

Reagovat
Martin9719

Jack!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Nuno čomes

To se Osimhenovi pořád chce hrát s tou maskou?

Reagovat
mastakillah

Má ji z pověrčivosti

Reagovat
Nuno čomes

Spíš image ne?

Reagovat
mastakillah

To taky

Reagovat
10

Taky Kvara někomu s jeho oduševnělým výrazem připomíná Hasbullu?

Reagovat
mastakillah

Řekl bych, že poměrně zasloužená výhra. Herně jsme byli lepší, Juve spalovalo velké množství šancí. Ty výkony mají vzestupnou tendenci. Pojďme zachránit, co ještě zachránit jde

Reagovat
Lech

Herne vyrovnany

Reagovat
stuff

Reagovat
10

Herně jsme byli lepší, Juve spalovalo velké množství šancí.

Můžeš to přeložit?

Reagovat
mastakillah

Mile rád. Nevím co na tom nechápeš. Vaše šance byly spíše náhodné a herně jsme prostě byli lepší

Reagovat
10

Já to pochopil, ale jinak..."kdyby Juventus dal svoje šance, prohráli jsme 2:6, ale herně jsme byli lepší"

Náhodné šance tyvole...

Reagovat
mastakillah

To jak to chápeš je už tvá cesta ano náhodné šance Tyvole

Reagovat
10

Nevím, jestli to dokážeš vůbec vnímat, ale dali jste gól po teči obránce a z dorážky po penaltě. To je definice náhody, ne vytvořený šance po kombinaci nebo centru

Reagovat
mastakillah

Ty musíš mít vždy poslední slovo. Tebe museli mít všude vyloženě rádi Teč obránce, která na konečný výsledek neměla až takový vliv. Stejně by to neměl. A penalta byla jasná a vaše laxnost při dobíhání znamenala gól. A nejde jen o tohle, ale o celkový obraz hry

Reagovat
Nuno čomes

Oblíbenec v kolektivu

Reagovat
Nuno čomes

Dali by 6 gólů, ale herně horší. To by byli asi první v historii

Reagovat
10

čomes a trapné nepochopení psaného textu, díl 7484836.

Reagovat
Interista_4ever

desítka a její brekot, 80567. díl

Reagovat
Nuno čomes

V tvém světě, kdy už nerozeznáš, kdo si z tebe dělá prdel, tak ano, může to tak vyznít

Pokračuj.

Reagovat
snuff24

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
stuff

To je faza popierania. My uz sme za tym, bo si to zazivame kazdy tyzden. Uz by sme si to neverili, hovorit si to po kazdom frosinone. Pre nich je to asi nove.

Reagovat
Avanti

Napoli - Juventus

Goals 2-1

Possession - 71/29

Passes completed - 580/199

Shots - 14/18

Shots on Goal - 7/4

Corner Kics - 2/1

Prostě Juve převahu neměl no, není třeba se hádat

Reagovat
10

Juventus měl dát šance, kterých měl na 5 gólů+, odvést si 3 body a vy jste tady pak s mastíkem mohli vést diskuse o tom, kdo měl převahu a lepší "obraz hry", protože o tom se já vůbec nebavím.

Reagovat
mastakillah

Měl a nedal a nakonec tady vedeš diskusi ty a akorát se znovu ztrapnuješ. Baví mě to, díky

Reagovat
10

A ty tady děláš co?

Reagovat
Nuno čomes

Rozumíš, když realita neodpovídá přání, tak se měl a kdyby hodí vždycky

Reagovat
mastakillah

Měl, měl, mohli, měl To je jeho vnímání reality asi jak “Kdyby byly v řiti ryby, nebyly by rybníky”

Reagovat
Nuno čomes

Hlavně jak vždy nezapomene zmínit, že dotyčný nerozumí psanému textu. Jakože je ten největší inteligent a nikdo není víc. Nikdo. Trošku ego. Proto to musí drtit tady na EF.

To je prostě nejvíc kouzelné

Reagovat
10

Ne, já to píšu jen tobě, protože si dement. Masta je taková tvoje lite verze. Vy dva dohromady je ultimátní kombo.

Reagovat
10

Vy dva dohromady, vaše bystrost, geniální chápání textu, dedukce, na to už nemám.

Reagovat
mastakillah

Hurá. Díky čau

Reagovat
Nuno čomes

Takže normálními slovy - když nemáš poslední slovo a nikdo ti tady nepřikyvuje, tak zdrhneš Škoda, že ne na vždycky.

Reagovat
10

https://www.eurofotbal.cz/clanky/serie-a-preview-27-kola-neapol-privita-juventus-678973/#post14935615

Říká se tomu podmiňovací způsob, sám si ho očividně úplně nevědomky použil nahoře.

Bohužel ti tady nemůžu nakreslit leporelo, tak vám ten příspěvek zkusím napsat v bodech -

1. Juventus měl dát svých x šancí (= očividně nedal a jako již tradičně poslední roky ro posral, kvůli tomu zaslouženě prohrál)

2. pak (tj. poté, co by ty šance dal, podmiňovací způsob), by se tady mohli vést tyhle nesmyslné diskuse o tom, kdo měl větší "herní převahu" a kdo měl líbivější "herní obraz"

Nestalo se a pak tady člověk musí vést diskuse s lidma, který neumí ani vyhrát a nedokážou ani uznat, že měl soupeř šance na to, aby ten zápas vyhrál. A že to nebyly "náhodné šance", ale šance vycházející z totálně nefunkční defenzivy svého týmu a aktivity toho soupeře.

Reagovat
mastakillah

Vypisuj si tady co chceš )to ti jde nejlíp), už tak jsem s tebou ztratil dost času

Reagovat
Nuno čomes

Já jsem to jen tak letmo proletěl, mě nějaké jeho obhajování Juventusu fakt nezajímá, ale nejvíc mě pobavilo to "pak tady člověk musí vést diskuse". Přitom se ho nikdo o názor neprosil a jako vždy se přivtěřil, aby tobě procpal jeho pohled a názor

Reagovat
Nuno čomes
Reagovat
Avanti

Na střely do dvacáte řady tribuny Juve vyhrál no

Reagovat
Martin9719

Zajímavý že najednou to jde. Kvara jak vyměněný, 4 zápasy ze 4 bez prohry. To jsme měli kdy naposledy?

Reagovat
Avanti

Bylo to jen v hlavě (a trenérovi)

Reagovat
stuff

Ved oslavujte zasluzenu vyhru herne lepsieho timu. O tom je fandenie.

Azda sa vasi treneri na zapas na rozdiel od vas pozerali a zamyslia sa nad tym, preco si za 95min vytvorilo juve proti vasej obrane viac sanci ako boli schopni vytvorit das od 7.kola.

Reagovat
md92

Forza Inter!

Reagovat
Seydou Doumbia

Interáci, jak se čte vlastně jméno Buchanan? Já mu říkám Buščan a Bjukenen, ale to moc neřešte.

Reagovat
snuff24

Buchna

Reagovat
lnterista

Metallica...dnes bude jízda

Reagovat
Nuno čomes

Asllaniii

Reagovat
Interista_4ever

Konečně se trefil

Reagovat
Pharrell

Reagovat
snuff24

Tu penaltu jsem teda moc nepochopil

Reagovat
Nuno čomes

Pičovina jako desítky dalších.

Reagovat
Interista_4ever

Přísná byla, ale prostě ho tam dojel bez úmyslu hrát míč.

Takže se nedivím, že to písknul

Reagovat
snuff24

Já jsem to pak viděl z jiného záběru a asi ano..ale jinak jsem na to poprvé čuměl a nechápal co tam vůbec řeší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele