Serie A - preview 26. kola: Do akce římské celky

23.02., 09:10, aktualizováno 26.02., 09:06
Previews
Mattéo Guendouzi (© AFP)

Přestože Fiorentina vstoupila do roku 2024 mezi čtyřmi nejlepšími celky Serie A, po strašlivé sérii jediné výhry v sedmi ligových zápasech jde do utkání s Laziem s dvoubodovou ztrátou na sedmé místo, které drží jeho oponent. Tři dny po zápasech uprostřed týdne se AS Řím a Turín FC střetávají pět měsíců po vzájemné remíze.

AS Řím - Turín FC

pondělí 18:30

AS Řím proklouzl do osmifinále Evropské ligy a nyní je potřeba pokračovat v dobrých výkonech i v domácí soutěži. Vlci naposledy hladce porazili Frosinone 3:0 a zůstávají na pohárovém šestém místě. Hlavním cílem však bude čtvrté místo a v tomto směru potřebují Římané pondělní dohrávku na Stadio Olimpico bezpodmínečně zvládnout.

Ve čtvrtek učinili Giallorossi rozhodující krok za postupem do osmifinále Evropské ligy, ale nic jednoduchého to proti Feyenoordu nebylo. Italský tým rozhodl o svém postupu až v penaltovém rozstřelu a jeho dalším soupeřem bude anglický Brighton. Fanoušci na Stadio Olimpico tak prožili podruhé za sebou úspěšný večer a to už bez Josého Mourinha na trenérské lavici.

Novým koučem se stala ikona klubu Daniele De Rossi. Někdejší defenzivní záložník a mistr světa z roku 2006 bude mít jasný úkol - zlepšit výkony v domácí soutěži. Právě tam José Mourinho žádný úspěch neudělal, přestože na evropské scéně získal Konferenční ligu a s týmem postoupil i do finále Evropské ligy.

AS Řím v Serii A dlouhodobě tápe. V první čtyřce se naposledy umístil v sezoně 2017/2018, kdy skončil třetí. Loni to bylo stejně jako předloni jen šesté místo. Každopádně přímá účast v Lize mistrů se Vlkům vzdaluje i letos. Alespoň z domácí soutěže. Před pondělním zápasem činí ztráta na čtvrtou Boloňu už sedm bodů, na druhou stranu Římané mají právě zápas s Turínem k dobru.

V pondělí mohou z tohoto manka ukrojit, ale potřebují porazit nevyzpytatelný FC Turín. Granata podlehla minulý týden Laziu 0:2 a přišla o svojí neporazitelnost. V tabulce se však i nadále drží na desátém místě a zpovzdálí může pokukovat po evropských pohárech.

Co se absencí týče, o trochu lépe je na tom AS Řím. Daniele De Rossi stále nemůže počítat s útočníkem Abrahamem a mimo hru je i Llorente. Hosté pak postrádají rovnou čtveřici - Schuurs, Buongiorno, Rodríguez a Vojvoda.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Karsdorp, Mancini, Ndicka, Angelino - Cristante, Paredes, Pellegrini - Dybala, Lukaku, El Shaarawy

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Djidji, Lovato, Masina - Bellanova, Linetty, Ilić, Lazaro - Ricci - Sanabria, Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.18 - 4.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SS Lazio

pondělí 20:45

K zajímavému měření sil dojde na stadionu Artemia Franchiho ve Florencii. Fiorentina totiž v rámci pondělní dohrávky přivítá Lazio. Pro oba celky je pohárová účast v příštím ročníku nutností, ale v tuto chvíli na tyto pozice ztrácejí. Lazio dělí od šesté příčky jeden bod, zatímco domácí Fiorentina už tři.

Fiorentina i Lazio patří mezi pohárové zástupce a nutno podotknout, že si zatím vedou dobře. Viola se už zanedlouho utká v osmifinále Konferenční ligy s izraelským týmem Maccabi Haifa, kdežto Lazio čeká veledůležitá odveta Ligy mistrů na půdě Bayernu Mnichov. Než se tak stane, potřebují oba aktéři zabrat v domácí soutěži, kde zůstávají po pětadvaceti kolech mimo pohárové pozice.

Připomeňme, že Viola minulý týden jenom remizovala s Empoli 1:1 a podtrhla tak současné nevyrovnané, či spíše nepřesvědčivé výkony. Svěřenci Vincenza Italiana vyhráli po novém roce jen jeden ligový duel a není divu, že se jim vysněné příčky vzdalují. Přitom v prosinci měla Fiorentina vynikající formu, po novém roce však o ní rychle přišla a dosud se zpět na vítěznou vlnu nevrátila.

A to má v pondělí před sebou Lazio, které se naopak zvedá. O vítězném zápase proti Bayernu už šla řeč a také v domácí soutěži to vypadá lépe. Biancocelesti dali rychle zapomenout na porážku od Boloni 1:2 a v Turíně zvítězili 2:0. Také Lazio už na čtvrté místo poměrně ztrácí, nicméně do konce soutěže pořád zbývá hodně kol. Je však otázkou, jak si Biancocelesti dál povedou na evropské scéně, protože jak je známo, boj na více frontách nebývá ani trochu jednoduchý. Navíc Sarriho svěřenci mají před sebou hodně náročné období - v pondělí je čeká avizovaný zápas ve Florencii, další týden proti AC Milán a pak vyrukují v Mnichově na slovutný Bayern.

Náročný program odstartuje v pondělí na stadionu Artemia Franchiho. Lazio bylo v posledních letech ve vzájemných soubojích o něco lepší. Vyhrálo i první duel na Stadio Olimpico (1:0) a prohrálo naposledy v květnu 2021. Fiorentina má tedy co zlepšovat, jinak riskuje další pád tabulkou.

Na marodce Fiorentiny zůstávají Dodo, Castrovilli, Christensen a Kouamé. Kvarteto hráčů chybí i hostům a kouč Maurizio Sarri musí oželet starty Patrice, Rovelly, Hysaje a suspendovaného Gila.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Faraoni, Martínez Quarta, Ranieri, Parisi - Arthur, Duncan - Gonzalez, Beltrán, Sottil - Belotti

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Casale, Romagnoli, Marušić - Guendouzi, Cataldi, Luis Alberto - Isaksen, Immobile, Felipe Anderson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.09 - 3.34

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Juventus FC - Frosinone Calcio

neděle 12:30

Jako první týmy nedělního programu 26. kola Serie A se do sebe pustí jasný favorit v podobě Juventusu a zcela jasný outsider, Frosinone. Hosté udržují s Juventusem čilé obchodní vztahy a doufají, že jim několik mladých hvězdiček pomůže překonat domácího velikána.

Frosinone je jeden z těch týmů, s nimiž Juventus zápolil i ve druhé nejvyšší soutěži, za těch pro jeho fanoušky temných let 2006 a 2007. Ani tehdy se mu ale nedařilo se s Juventusem popasovat alespoň trochu důstojně, zvlášť při návštěvách Turína. Celkově spolu oba týmy v Turíně sehrály v moderní historii čtyři utkání, z nichž jednou Frosinone remizovalo, ale zbylá tři utkání prohrálo. Jen za poslední dvě návštěvy Piemontu si odvezlo porážky a skóre 0:7.

Juventus by na tato vystoupení moc rád navázal, protože ve shodě se svým dlouhodobým mottem nemá ve zvyku nic vzdávat, dokud existuje alespoň malá šance na úspěch. Faktem ale je, že v poslední době se Bianconeri spíš trápí. Ve čtyřech minulých soutěžních utkáních totiž nedokázali ani jednou vyhrát a špatně jim vyšel především únorový dvojduel s Interem a Udinese. Ani jednou se v něm tým trenéra Allegriho střelecky neprosadil a oba duely prohrál.

Minulé kolo už nějaký bodový zisk přineslo, ale remíza 2:2 s trápícím se Hellasem Verona se jen těžko dá považovat za úspěch. V součtu tyto výsledky znamenají, že se rival z Milána Juventusu stále více vzdaluje Stará dáma na Inter v tuto chvíli ztrácí už devět bodů a ani to nemusí být konečná propast, protože Inter má k dispozici jedno utkání navíc.

Matías Soulé, Kaio Jorge, Enzo Barrenechea. Ti všichni hrají ve Frosinone a ti všichni jsou kmenovými hráči Staré dámy, takže se před svým chlebodárcem budou chtít jistě ukázat. Všichni tři jsou rovněž nedílnou součástí základní sestavy a zejména první dva zmínění znamenají pro obranu Juventusu možné problémy. Obrana Di Francescova týmu už tak dobře nedrží, což je vidět i z toho, že Frosinone dostalo jen za poslední tři duely už 11 branek!

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Alex Sandro - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostić - Vlahović, Yildiz

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Lirola, Okoli, Monterisi, Valeri - Mazzitelli, Barrenechea, Gelli - Soulè, Kaio Jorge, Harroui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.58 - 11.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - SSC Neapol

neděle 15:00

Obhájce titulu z Neapole nastoupí ve 26. kole na Sardinii k utkání s Cagliari. Partenopei sáhli k další změně trenéra a v neděli odpoledne se pokusí dosáhnout prvního vítězství pod charismatickým Francescem Calzonou. Impuls potřebují i domácí, Cagliari totiž bojuje o záchranu a v tabulce je předposlední.

Nedělní zápas má jasného favorita, nicméně Neapol se v letošním ročníku viditelně trápí. Od začátku sezony už má třetího trenéra a s obhajobu Scudetta je de facto amen. Neapol je v tabulce až devátá a na čtvrté místo, které ještě zaručuje Ligu mistrů, ztrácí už propastných devět bodů. Přesto může být sezona částečně ještě úspěšná, to pokud se zadaří na poli Ligy mistrů.

Neapol v prvním zápase osmifinále s Barcelonou remizovala 1:1 a i když je to lepší výsledek pro katalánského obra, šance do odvety existují. Partenopei se však musí dát do kupy. Před týdnem v Serii A znovu nevyhráli a v tomto směru má Francesco Calzona před sebou spoustu práce. Připomeňme, že jde o třetí změnu kouče od začátku sezony. Rudiho Garciu postupně nahradil Walter Mazzarri, ale ani pod ním se Azzurri nelepšili až přišel právě Francesco Calzona.

Partenopei čeká v tomto kole cesta na Sardinii a trápící se Cagliari. Hosté se letos vrátili do nejvyšší soutěže a budou mít co dělat, aby se udrželi. V minulém kole si Ranieriho družina připsala bod za remízu s Udinese, ovšem v celkovém kontextu je to pořád málo. Cagliari zároveň pět kol v řadě nevyhrálo a jeho situace zůstává nelichotivá.

Ostrované samozřejmě nejsou v beznadějné situaci, protože na sedmnáctý Hellas ztrácí jediný bod. Moc by se však týmu hodilo vítězství a obzvláště nad obhájcem titulu, proti kterému se to podařilo naposledy v roce 2019. První zápas letošní sezony vyhrála Neapol 2:1 a samozřejmě i v odvetě zůstává favoritem.

Co se týče marodky, jsou na tom hůře domácí. Claudio Ranieri nebude moci postavit Shomourodova, Oristiana, Mancosua, Hatzidiakose a Sulemana. Na druhé straně barikády jsou jen dvě absence - zraněný Ngonge a vykartovaný kapitán Di Lorenzo. Jedná se však o klíčové hráče, kteří budou Neapoli citelně scházet. Pro Calzonu je ale dobrou zprávou návrat Osimhena i Piotra Zielińského.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffer - Zappa, Mina, Dossena, Augello - Nandez, Makoumbou, Deiola - Gaetano - Luvumbo, Lapadula

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Mazzocchi, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera - Anguissa, Lobotka, Traoré - Politano, Osimhen, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.54 - 3.77 - 1.84

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

US Lecce - Inter Milán

neděle 18:00

V neděli vytáhne do boje i Lecce, před nímž ale stojí ta největší výzva celého kola. Právě Lecce si vylosovalo duel s vedoucím mužstvem ligy, protože proti Giallorossi se postaví Inter. A i když přijede mírně unavený, bude stále jasným favoritem na zisk tří bodů.

Lecce s Interem moc hrát neumí. Od jeho poslední výhry nad Nerazzurri uplynulo už dvanáct let. Tehdy na Stadio Via del Mare rozhodl zápas jedinou trefou záložník Guillermo Giacomazzi, který tehdy sdílel šatnu s takovými hráči jako Luis Muriel, Nenad Tomović, Massimo Oddo, David Di Michele nebo například Juan Cuadrado, který v současné době odívá barvy dnešního soupeře. Kromě toho se ale většinou raduje z výhry milánský gigant, který vyhrál i poslední tři vzájemné duely, dva z toho pokaždé se skóre 2:0.

A Lecce právě teď není v optimální kondici, aby tuhle sérii nějak narušilo. Na mužstvo, které hraje svou teprve druhou sezonu mezi italskou elitou v kuse, si nevede špatně. Patří mu solidní třináctá pozice, i když je pravda, že od pásma sestupu jej dělí jen pouhé čtyři body. Nicméně aktuální forma rozhodně není něčím, čím by se trenér Roberto D’Aversa mohl chlubit. Jeho mužstvo totiž prohrálo pět z posledních šesti ligových utkání a ve čtyřech z nich nedokázalo ani skórovat.

Gólů dali Giallorossi jen 24, což je šestý nejhorší výsledek v lize. A aby toho nebylo málo, tak jsou jejich řady dost omezené. Pro utkání s Interem nemůže trenér D’Aversa počítat s dvojicí karetních hříšníků Dorgu a Pongračić, přičemž zranění jsou i nadále Banda s Dermakuem.

Inter postrádá Acerbiho s Cuadradem, který tak vynechá i duel proti svému bývalému týmu. A kromě nich visí otazník nad zdravotním stavem Marcuse Thurama. Ten střídal nuceně v duelu Interu s Atléticem Madrid, který naštěstí pro Nerazzurri rozhodl jeho náhradník. Třetí útočník v Inzaghiho hierarchii, Marko Arnautović, jenž se stal jediným střelcem prvního osmifinále Ligy mistrů. Kromě toho se ale Interu daří i na domácí frontě, kde si udržuje náskok devíti bodů před druhým Juventusem a má ještě utkání k dobru.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Touba, Gallo - Kaba, Ramadani, González - Almqvist, Krstović, Oudin

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Frattesi, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco - Arnautović, Lautaro Martínez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.84 - 4.42 - 1.51

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AC Milán - Atalanta Bergamo

neděle 20:45

V neděli vpodvečer se na milánském San Siru představí Atalanta Bergamo a AC jí má co vracet. Bergamaschi v lednu v Miláně v rámci Coppa Italia vyhráli a tři body získali i v zápase 15. kola v Gewiss Aréně. Dokáží zvítězit i do třetice?

AC Milán se už brzy představí v Edenu v zápase osmifinále Evropské ligy proti pražské Slavii, ale ještě předtím ho čeká několik kol domácí soutěže. V neděli to bude Atalanta, která umí Rossoneri nepříjemně zaskočit.

A Milánští zrovna nejsou v optimálním rozpoložení. Až do minulého víkendu se jim sice dařilo, nicméně porážka v Monze i čtvrteční zklamání v Rennes ukázalo, že tým rozhodně není neporazitelný. Na druhou stranu proti Monze hrálo AC bez vyloučeného Joviće a dokázalo v průběhu smazat dvoubrankové manko, s francouzským soupeřem zase mělo nahráno z prvního utkání.

Každopádně AC se chce vrátit na vítěznou vlnu a s Atalantou k tomu má hned několik důvodů. Jednak se bude chtít revanšovat za porážku z prvního zápasu a i za vyloučení z Coppa Italia. "Zítřejší zápas je pro ligovou tabulku velmi důležitý. Různé týmy pod námi v tabulce sbírají body a my musíme také zvítězit. Bude to těžké, protože budeme čelit soupeři, kterému se daří," prohlásil milánský kouč Stefano Pioli.

Milánský lodivod se také vyjadřoval k Evropské lize, kterou bude chtít vyhrát. "V Evropské lize jsme prošli dál a teď musíme využít své šance a bojovat o vítězství. Osud závisí na nás a ne na našich soupeřích a losu. V Evropě nejsou lehcí protivníci. Slavia Praha vyhrála svou skupinu před AS Řím a bojuje o vítězství ve své domácí soutěži," upozorňoval Pioli.

Atalanta má fazónu, v lize posbírala už pět výher v řadě a tlačí se na pozice zaručující Ligu mistrů. V tuto chvíli Bergamaschi ztrácejí tři body na čtvrtou Boloňu, mají však hned dva zápasy k dobru! Hosté před týdnem přejeli Sassuolo 3:0. A co se týče střelecké produktivity, jsou před nimi jen oba milánské celky. Právě s AC se utkají v neděli. "Čelíme velmi silnému mužstvu na vysoké úrovni. Určitě je to důležitý duel, proti Milánu je to na taktické úrovni velmi bohaté a velmi pestré," nechal se slyšet na tiskové konferenci Gian Pier Gasperini.

Rossoneri budou bez Pobegy a vykartovaného Joviće, jinak má Stefano Pioli celý kádr pohromadě. Dá se také očekávat, že Stefano Pioli udělá některé změny v sestavě s ohledem na čtvrteční zápas. Kompletní nebude ani Atalanta, protože jí schází Hien a Palomino.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Florenzi, Kjaer, Gabbia, Theo Hernández - Adli, Reijnders - Pulišić, Loftus-Cheek, Leao - Giroud

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Scalvini, Djimsiti, Kolašinać - Holm, De Roon, Ederson, Ruggeri - Koopmeiners - Miranchuk, De Ketelaere

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.57 - 3.07

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Empoli FC

sobota 15:00

Sobotní program 26. kola Serie A začne na stadionu Mapei, kde své domácí duely hraje Sassuolo. Mužstvo těžce zkoušené mnoha nástrahami tohoto ročníku se pokusí konečně probrat a podržet ještě trochu svého šéfa.

Snadná práce ho ale nečeká, protože kouč Alessio Dionisi se v této sezoně už několikrát ocitl na tenké hraně. A ono se není moc čemu divit, že nesklízí zrovna obdiv, když se Sassuolo nachází až na osmnáctém místě! Pravda, jeho postavení by se po tomto kole mohlo rapidně zlepšit, protože od šestnáctého Empoli dělí Sassuolo jen pouhé dva body. Ale s ohledem na formu Sassuola by to bylo trochu nečekané.

V šesti posledních kolech Serie A se Neroverdi povedlo vyhrát jen jednou a kromě toho ve čtyřech případech prohráli. A na vině je zejména jejich obrana, protože třikrát z toho dostali dokonce minimálně tři branky za utkání. Trenér Dionisi navíc stále postrádá trio Berardi, Toljan a Obiang, čili hráče základní sestavy. Hostující Empoli nemůže počítat s vykartovaným Gyasim a zraněným Ebuehim.

Teď si asi jeho fanoušci hodně pochvalují tah vedení, které nedávno vsadilo na specialistu v oboru záchranářských prací Davideho Nicolu. A s ním se výsledky Empoli razantně zlepšili - Empoli v šesti posledních kláních neprohrálo a remizovat dokázalo i s takovými veličinami jako Juventus nebo v minulém kole Fiorentina. Takže se z pásma sestupu vyškrábalo až na současnou šestnáctou pozici.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Pedersen, Tressoldi, Viti, Doig - Lipani, Henrique - Bajrami, Thorstvedt, Laurienté - Pinamonti

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Ismajli, Walukiewicz, Luperto - Bereszyński, Zurkowski, Marin, Maleh, Cacace - Cerri, Cambiaghi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 3.38 - 3.38

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - AC Monza Brianza

sobota 18:00

Fabio Liverani se na lavičce Salernitany dočká domácí premiéry. Domácí celek přivítá Monzu, která v minulém kole nečekaně skolila AC Milán. Salernitana potřebuje nutně zabrat, protože nesestupové příčky se jí vzdalují.

Salernitana má nového trenéra a po vyhazovu Filippa Inzaghiho se kormidla provinčního celku chopil Fabio Liverani. Jeho úkol je jasný, vyvést Salernitanu ze sestupového pásma. Granata ale ztrácí na sedmnáctý Hellas už sedm bodů a nadále se jí nedaří přerušit dlouhou sérii bez vítězství. Prozatím se to nepodařilo ani Liveranimu, který už o víkendu vedl Salernitanu na půdě vedoucího Interu a se zlou se potázal. Inter vyhrál drtivě 4:0 a odsoudil hosty ze Salerna k dalšímu čekání.

Granata se pokusí přerušit nelichotivou bilanci doma proti Monze, která určitě není neporazitelná. Svěřenci trenéra Palladina však mají slušnou formu, což potvrdili v minulém kole proti slavnému AC Milán. Monza zvítězila 4:2 a v tabulce je jedenáctá.

Salernitana má svému soupeři co oplácet, protože první zápas v Monze prohrála jasně 0:3, nicméně v minulé sezoně stejným výsledkem doma zvítězila. Obecně však mají Biancorossi lepší vzájemnou bilanci.

Ani jedna strana nebude kompletní. Co se týče domácích, těm budou scházet Pirola, Gyömber a Pierozzi. Prakticky stejně je na tom i Monza, která bude bez Caprariho, Vignata a Di Gregoria.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Manolas, Pasalidis, Pellegrino, Zanoli - Maggiore, Bašić, Bradarić - Candreva, Vignato - Weissman

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Izzo, Mari, Carboni - Birindelli, Pessina, Bondo, Zerbin - Colpani, M. Carvalho - Colombo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.36 - 3.26 - 2.37

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Janov CFC - Udinese Calcio

sobota 20:45

Horečka sobotní noci tentokrát zasáhne přístavní město Janov, kam se v rámci 26. kola podívá Udinese. Domácí se za svá záda moc dívat nemusí, neboť mají náskok na Udinese dost velký, ale rádi by pronikli do první desítky.

Janovské CFC zase znovu chytilo svůj rytmus a pod vedením Alberta Gudmundssona si dláždí cestu vzhůru. Islandský útočník, který se v Janově posunul do dvoučlenného ofenzivního dua, má lví podíl na úspěších mužstva vedeného někdejším skvělým útočníkem Albertem Gilardinem. Rodák z Reykjavíku má na svém kontě už jedenáct branek, z toho devětkrát se trefil v lize a přidal tři asistence. Udržuje si solidní průměr 200 minut na jednu branku, což na pozici staženého útočníka není špatná bilance.

Janov sice občas nemile překvapí, jako když v předminulém kole dostal čtyři branky od Atalanty, ale jinak se znovu vyhoupl do sedla a vystoupal na současnou dvanáctou příčku. Navíc kromě mladíka Matturra nemá Gilardino žádné absence. Těmi je naopak sužováno Udinese, kterému chybí Deulofeu, Bijol a Ebosse, čili hráči základní sestavy.

Udinese si jinak vede vcelku dobře a zejména únor mu vychází naprosto skvostně. V tomto měsíci totiž "Zebry" ještě ani jednou neprohrály. Kromě remíz s Monzou a Cagliari si zejména připsaly nečekanou výhru nad Juventusem a ve všech třech duelech udržely čisté konto. Nicméně zatím vyhrálo Udinese jen třikrát, až mu stačí až na 14. místo.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martinez - De Winter, Bani, Vasquez - Sabelli, Malinovskyj, Badelj, Frendrup, Messias - Gudmundsson, Retegui

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Pérez, Giannetti, Kristensen - Ebosele, Samardzić, Walace, Lovrić, Zemura - Thauvin - Lucca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 2.89 - 3.48

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bologna FC - Hellas Verona

pátek 20:45

Zázrak z Boloni. Tak se o Felsinei mluví v poslední době v italském tisku, zaměřeném na sport. Další úspěšný krůček za vysněnou pohárovou účastí se domácí pokusí udělat doma v pátek večer proti Hellasu.

Bologna se rozjela ve skvělém tempu a hodlá v něm pokračovat co možná nejdéle. Dokonce si věří ne jen na poháry (které by ale v jejím případě i tak byly enormním úspěchem), ale i na samotnou Ligu mistrů. Aktuálně se svěřenci trenéra Thiaga Motty nacházejí na páté pozici s mankem lepšího skóre na čtvrtou Atalantu, i když je fakt, že Orobici mají oproti nim k dobru ještě jedno neodehrané utkání, takže se vše může ještě změnit.

Forma, která Bolognu v těchto týdnech potkala, je ohromující. A platí to zejména doma. Dokázala vyhrát už čtyři poslední ligové duely a ve dvou z nich dokonce nastřílela vždycky čtyři branky. Jet v této sezoně na Stadio Renato Dall'Ara znamená prakticky jistou porážku, neboť žádný jiný tým doma neposbíral tolik bodů jako právě Bologna. Ta doma ze třinácti zápasů zapsala už 32 bodů a prohrála jen jednou!

Hellas však také nebude chtít dát svou kůži lacino. O tom se naposledy přesvědčil i Juventus, který s ním dokázal v minulém kole jen remizovat. A i když se mužstvo z Verony nachází až na 17. místě a v lednu prodalo hned několik svých opor, zápasy s ním jsou vždy náročné. Hodně bolí, Hellas bývá skvěle fyzicky připraven a skrze jeho obranu se proniká nesnadno.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Calafiori, Kristiansen - Freuler, Aebischer - Orsolini, Ferguson, Saelemaekers - Zirkzee

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Tchatchoua, Magnani, Dawidowicz, Cabal - Serdar, Duda, Belahyane - Suslov, Swiderski, Lazović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.73 - 6.42

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
24
20
3
1
59 : 12
63
2
Juventus FC
25
16
6
3
38 : 17
54
3
AC Milán
25
16
4
5
49 : 31
52
4
Atalanta Bergamo
24
14
3
7
47 : 23
45
5
Bologna FC
25
12
9
4
37 : 23
45
6
AS Řím
25
12
5
8
45 : 30
41
7
SS Lazio
25
12
4
9
31 : 26
40
8
ACF Fiorentina
25
11
5
9
37 : 29
38
9
SSC Neapol
24
10
6
8
33 : 28
36
10
Turín FC
25
9
9
7
23 : 22
36
11
AC Monza Brianza
25
8
9
8
25 : 30
33
12
Janov CFC
25
7
9
9
26 : 31
30
13
US Lecce
25
5
9
11
24 : 39
24
14
Udinese Calcio
25
3
14
8
25 : 38
23
15
Frosinone Calcio
25
6
5
14
32 : 52
23
16
Empoli FC
25
5
7
13
19 : 38
22
17
Hellas Verona
25
4
8
13
23 : 34
20
18
US Sassuolo
24
5
5
14
29 : 45
20
19
Cagliari Calcio
25
4
7
14
23 : 46
19
20
Salernitana Calcio
25
2
7
16
20 : 51
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (79)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

vítězná sestava se nemění...a úspěšné rozestavení už vůbec

Reagovat
M11

Trosku jsem naivne doufal.. kdyz se cely tyden nepsalo o nicem jinem.. ale jsem nepoucitelny.. max je max.. a maxem zustane.. podle nej jsme prece hrali dobre

Reagovat
10

kdo zná Maxe, tomu bylo jasný, že po všech těch článcích a náčrtech novýho rozestavení, postaví úplně stejnej tým...ale stejně mám vždycky tendence na to skočit

Ruga hraje jen proto, že je Danilo zraněnej a Alex Sandro údajně není úplně fit, jinak by to byla klasická samba

Reagovat
M11

Priznam se, ze jsem cekal aspon toho alcaraze.. kdy jindy mu dat sanci nez doma s Frosinone

Reagovat
10
Reagovat
M11

Co to doprdele je

Reagovat
10

Neskutečný

Reagovat
Raffaello

Reagovat
DelPiero137

Podla tych paprdov nema nikto potrebne skusenosti ak nema 30+ a odohratych 200+ zapasov v SA.

Reagovat
M11

Aspon Ruga

Reagovat
AngryPrd

Som zvedavy na zapas s Atalantou. Vykon co predviedli v odvete proti Rennes nebol vobec presvedcivy, hlavne od niektorych jedincov. Zapasy s Atalantou su vsak stale kvalitne. Oba timy maju za sebou aj europske zapasy. Uvidime kto bude viac odpocinuty. Paci sa mi, ze hraci ktorych AC poslalo na hostovanie sa chytaju ako napr. Maldini, Colombo, Luka Romero - teraz proti Atleticu bol hviezda, krasne dva goly dal. Aspon sa niektori vratia v lepsej forme a vyplnia tim po odchode nevdacnych a nenazratych hracov. Vecer nech vyhra lepsi tim.

Reagovat
M11

VLAHOVIC !!!

Reagovat
10

Dušan

Reagovat
M11

Solne sloupy

Reagovat
10

To je divný, myslel jsem, že bude stačit jít v 10 lidech za míč a nějak to těch 85 minut doplácat na 1:0...

Reagovat
Raffaello

8 domácích hráčů ve vlastním vápně a dostanou gól

Reagovat
10

Až teď jsem si všimnul, že hraje Fede... mám pocit, že už se vidí jinde

Reagovat
Raffaello

Nehraje, je na place, ale nehraje. Zahraniční angažmá mentálně nezvládne.

Reagovat
10

Naopak, po Maxově terapii ožije i na Sibiři...

Reagovat
Raffaello

Podle mě život mimo Itálii nezvládne.

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
M11

CALMA calma

Reagovat
10

Zaslouženě, vždyť si ty hovada nejsou schopný dát dvě přihrávky za sebou

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Raffaello

Kostić

Reagovat
M11

VLAHOVIC !!! ale mel dat uz tu prvni lozenku

Reagovat
Raffaello

Chiesa půjde dolů, do hry Yildiz.

Reagovat
10

Po zásluze vypískán, reakce na Kenana úplný opak...

Reagovat
Raffaello

Ten se ale dost evidentně nedostatečně rozcvičil.

Reagovat
10

Ten tým má přesně 0 ofenzivních nápadů

Reagovat
M11

Aspon jde videt co trenuji

Reagovat
10

Spíš co netrénují, ne? Ale pak mi vylučovací metodou zbyde jen vhazování...

Reagovat
M11

Weston zraneny.. tak maji i po nem

Reagovat
10

Reagovat
Il Architetto

Za tuhle sračku doufám, že LM hrát nebudou.

Reagovat
M11

RUGA !!!

Reagovat
10

Daniiiiiiiiiiiiiii

Reagovat
10

Nezasloužené, ale jemu to přeju

Reagovat
Raffaello

Ten polský žebrák je na hřišti 5 minut a zkurví tři akce

Reagovat
Raffaello

Dani patří do základu dlouhodobě a jestli má někdo nosit kapitánskou pásku, tak je to on. A ne ty zahraniční hovna.

Reagovat
10

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
stuff

Reagovat
Seydou Doumbia

To je tak dobrý nebo ten zbytek tak špatný? Se ptám, protože v L1 totálně vyhořel Ruga Ruga

Reagovat
Nuno čomes

To druhé.

Reagovat
Raffaello

Ten tým je naprosto šílený. A je ostuda, když si vezme na ruku pásku někdo jako Danilo, Rabiot nebo kdokoliv z žoldáků. Ostuda.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo to máš pravdu, sám čumím kdo v tom týmu vůbec může hrát základ a kdo střídat

Reagovat
Raffaello

Ohavný zápas.

Reagovat
10

hnus, ostuda

Reagovat
10

Iling zase za pár minut předvedl víc než Kostić za celou sezonu, ale příští víkend bude zase na lavičce...

Reagovat
Raffaello

Reagovat
Rudy

Parada Lautaro

Reagovat
zurix_new

Jak hodinky

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Interista_4ever

potěšilo mě nasazení Akinsanmira na pár minut, šikovný mládenec

Opět parádní výkon z celého týmu

Reagovat
10

To je zase rigorino...

Reagovat
panca

Ty kráso kolikáta zbytečná penalta to už je? Zbytečně ztracený body

Reagovat
LesyJePan

Penalta?

Reagovat
Salfovic

Asi jo, ale tomu hráči bych dal žlutou za simulování, když se drží za ksicht, do kterého ho vůbec netrefil.

Reagovat
GEGE

ORSATO UOMO DI MERDA!!!

Reagovat
Nuno čomes

Takže když se takováhle penalta pískne proti AC, tak se tady zvedne vlna nevole. Jak nečekané

Penalta samozřejmě ne a žlutá Holmovi za simulování.

Reagovat
danko10

A tá vlna… Je teraz tu s nami v miestnosti?

Reagovat
1899-1995

A jak jinak? Však to nebyla penalta ani za mák.

Reagovat
Largo

Daje Roma!

Reagovat
Alberto Aquilani

Nechápem, prečo sme sa vrátili k tej sračke na 3 vzadu. Vôbec nám to nejde a veľmi mi to pripomína futbal pod Mourinhom. DDR by už mohol prestať robiť tieto pičovské zmeny formácií

Reagovat
Truffaldino

To mohla být červená pro Ricciho.

Reagovat
Alberto Aquilani

Som absolútne sklamaný a zhnusený z toho, čo DDR spravil. Po Frosinone si sypal popol na hlavu, že zmena systému bola blbosť a teraz spravil čo? Vrátil sa k tomu hnusnému Mourinhovskému futbalu a zabil tým úplne všetko, čo doteraz za tie jeho zápasy fungovalo. Na lavici je znova Bove. Aouar hral proti Feyenoordu dobre. Dokonca aj Renato už trénuje nejaký čas bez zranenia, čiže to 4-3-3 nám krásne vychádza, aj keby mal na ľavom krídle hrať Peleg či Baldanzi. Miesto toho sme doma proti Torínu nasadili 5 obrancov. Paredes s Cristantem hrajú znova úplne zbybtočne na sebe nalepený. Je to prvý zápas, kedy nie sme schopní podržať loptu a zas sa uchylujeme len k nakopávaniu. Doprdele už, fakt... keby prehráme 3:4, som s tým vpohode, ale už som myslel, že pozerať sa na ten Mourinhov futbal už nebudem musieť

Reagovat
Largo

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Paulito Nejde mu to nepřát, mega sympaťák

Reagovat
Avanti

Napoli is back

Reagovat
Interista_4ever

Lautaro opět špičkovej

Reagovat
1899-1995

Ač nerad, musím konstatovat, že dominance Interu je neuvěřitelná. Klobouk dolů.

Reagovat
Interista_4ever

Cením

Reagovat
snuff24

diky hlavně i nadhernej fotbal ..narovinu takhle krásně hrající Inter jsem neviděl od té doby co mu fandim.Neni to žádný na 1-0, 2-0 a pak poctivá a kvalitní defenziva..tady prostě vedeme 3-0 a frajeri hrnou dopředu jak kdyby prohravali a stoperi si to tukaji před vápnem soupeře

Reagovat
FuckT

Teraz som sem prisiel po tom, ako som si na football-italia precital interview s trenerom Atalanty, ktory hovoril o 'anomalous match', cim samozrejme narazal na nejake rozhodnutia rozhodcov, ktore som ja nevidel.

Iba podotykam, ze vzdy sa najde, hlavne v time ktory prehra, uplne iny pohlad na vec.

Reagovat
snuff24

No Gasp i třeba Piolli pořád mají nějakou křivdu vůči Interu a je to cítit z každého rozhovoru co se týká Interu takže asi tak, takhle dominantní výkony svádět na rozhodčí mi přijde hodně usměvný

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
1899-1995

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele