SERIE A PREVIEW - 19. KOLO (SOBOTA)

12.01.2007, 19:41
Previews
Italská nejvyšší soutěž pokračuje po zimní přestávce 19. kolem a Inter Milán v něm může vstoupit do historie. Pokud se mu povede vyhrát na půdě FC Turín, zaznamená svou již dvanáctou ligovou výhru v řadě, čímž by definitivně vymazal počin AS Řím. Ve druhém sobotním zápase hostí osmé Empoli o deset příček níže se nacházející Parmu, dalších osm zápasů je pak na programu v neděli.



Empoli - Parma (sobota 18:00)
Osmý celek tabulky se v utkání s Parmou bude snažit odčinit porážku 1:4 od Regginy. "Přestávka nám umožnila dobít baterky. Leden pro nás bude velmi náročný, proto bude důležité dobře začít," hlásí trenér Luigi Cagni. Empoli se v popředí tabulky pohybuje i přesto, že je druhým nejhůře střílejícím týmem soutěže. Branku nedalo ani v úterý, kdy v úvodním utkání čtvrtfinále Coppa Italia podlehlo 0:2 Interu Milán.

Parmu letos opět čeká boj o záchranu, s nejhorší obranou v soutěži je až osmnáctá. Gialloblu v současnosti válčí také na jiném než travnatém hřišti. Parma je totiž v konkurzu a právě ten by mohl přinést vysvobození. Pokud by se rychle objevil nový majitel, mohl by ještě během zimní přestávky nakoupit posily a šance klubu na záchranu v soutěži by tak rapidně stouply. Do té doby se však trenér Stefano Pioli bude muset spokojit se současným kádrem. "Musíme jít do každého zápasu naplno, to jsem také hráčům zdůrazňoval," říká Pioli, jemuž bude chybět zraněný obránce Adani.

Pravděpodobné sestavy - Empoli: Balli - Raggi, Lucchini, Pratali, Tosto - Almiron, Moro, Buscè, Vannucchi - Pozzi, Saudati. Parma: Bucci - Ferronetti, Paci, Contini, Castellini - Dessena, Pisanu, Grella, Morfeo - Muslimovič, Budan.



FC Turín - Inter (sobota 20:30)
V Turíně se v sobotu večer může přepisovat historie. Inter vyhrál již jedenáct ligových zápasů v řadě, čímž vyrovnal rekord AS Řím, případnou dvanáctou výhrou by se pak nesmazatelně zapsal do historie Serie A. Tým trenéra Roberta Manciniho si v roce 2007 již připsal první výhru, když v poháru porazil Empoli. Branky v tomto utkání zaznamenali Cordoba a Adriano, který se zřejmě vrací do své bývalé formy. "Doufám, že se budu i nadále zlepšovat. Tomuhle týmu toho ještě můžu dát hodně a s pomocí spoluhráčů ho můžu dovést až na vrchol," prohlašuje sebevědomě brazilský útočník, který by se při zraněních Cruze a Recoby měl objevit v základní sestavě.

Městského konkurenta Juventusu nečeká vůbec snadný úkol, porazit nebo alespoň obrat o body Inter je v současnosti téměř nemožné. "Bude to hodně těžký zápas. Skutečnost, že ještě neprohráli a zvítězili v jedenácti zápasech v řadě mluví za vše. Ale potřebujeme body a nemáme co ztratit," nehází předčasně flintu do žita trenér Alberto Zaccheroni, jemuž budou chybět distancovaní Gianluca Comotto a Simone Barone.

Pravděpodobné sestavy - FC Turín: Abbiati - Di Loreto, Cioffi, Franceschini, Pancaro - Gallo, De Ascentis, Balestri, Rosina - Lazetič, Stellone. Inter: Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Materazzi, Maxwell - Vieira, Dacourt, Stankovič, Zanetti - Ibrahimovič, Adriano.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com, gazzetta.it

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*

Dragan Mrdja posilou Lierse.

Reagovat
Shevchenko

nehází předčasně flintu do řita

Reagovat
HOST*

autor udelal z brazilskeho obrance INTERu Maicona nejakeho cinana Maicuna...

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že bude plichtit

forza Roma!

Reagovat
HOST*

ja zas ze vyhraje Forza INTER

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele