Selhal jsem, smutnil po vyřazení Scolari

20.06.2008, 09:59
Aktuality
Portugalci v základní skupině Eura předváděli velmi dobrý fotbal, lepší než Němci, jenže v klíčovém čtvrtfinálovém utkání bylo lepší Německo. Kouč poražených Luis Felipe Scolari litoval, že neplnil cíl – dovést Portugalsko do semifinále.

"Jsem obrovsky zklamaný a frustrovaný," hledal po zápase těžko slova Scolari. "Selhal jsem, nebyl jsem schopný splnit cíl, který mi federace dala, postoupit do semifinále. Němci byli v klíčových momentech lepší."

Porážka znamená, že po dvou úspěších tentokrát budou Portugalci chybět mezi třemi nejlepšími velkého turnaje. "Určitě jsme na to měli, jenže dnes jsme udělali příliš mnoho chyb," neskrýval. "Ale celkově jsem s hráči spokojen. Jsem hrdý, jak odehráli celý turnaj."

Portugalsko dvakrát prohrávalo o dva góly. V první půli inkasovalo dvakrát v rychlém sledu, dva ze tří gólů navíc byly ze standardních situací. Jiskřičku naděje pro obhájce stříbrných medailí vykřesal v 87. minutě Hélder Postiga, vyrovnat však Portugalci nedokázali.

"Nemůžeme si dovolit dostat dva góly z přímých kopů. Zvlášť ně proti týmu jako je Německo," zlobil se autor závěrečné branky.

Ani Scolari z inkasovaných gólů dvakrát nadšený nebyl, v jednom případě se zlobil na rozhodčího. "Ballack při svém gólu jasně fauloval. Rozhodčí to bohužel neviděl a my jsme venku," uvedl trenér.

"Nevím, jestli by to změnilo zápas. Prohrávali jsme o gól a dostávali jsme se do tlaku, jenže takhle jsme museli začít úplně znovu. Nemůžu zaručit, že by se cokoliv změnilo. Ale pokud to byl faul, měl ho rozhodčí písknout," dodal Scolari.

Autor: Radim Šantrůček / bbc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslim ze si nezlihal felipe , a musime uznat ze si odviedol dobru pracu , a co satyka zapasu , ten ballakcov gol - jasny faul ale to svedci o vykonoch rozhodcov na tomto eure

Reagovat
blaugrana

taketo suboje su v 16-tke pri kazdej standartke...kazdí hrac robi presne to iste....tahanie za dres, strkanie a podobne..Ballack toho vyuzil, rozhodca nevidel..hold smola pre portugalcov

Reagovat
smazaný uživatel

To ale nemění nic na faktu, že to byl faul a měl se pískat a možná díky tomu je právě Portugalsko venku.

Reagovat
smazaný uživatel

na to se historie ptat nebude...

Reagovat
smazaný uživatel

Což je o to víc hrozný, zavedení kamerového systému je opravdu nutností, ať už se nám to líbí nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělá zpráva z eura, aspon že ti namachrovaní blbečci kolem Ronalda a spol jsou venku. Scolariho je mi aj líto, protože je to dost dobrý trenér,odvedl tam kus dobré práce, jsem zvědavý, co udělá tuto sézonu s Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

to nevadi ze jsi selhal v repre hlavne at neselzes v chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle si v Čukotce ještě několikrát zopakuješ, mírný trénink nikdy neuškodí...

Reagovat
smazaný uživatel

Včera mě docela zklamali.

Reagovat
smazaný uživatel

byli horší a ještě si ztěžují...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele