SEEDORF: RUUD SE VRÁTÍ

22.03.2007, 16:37
Aktuality
Nizozemský národní tým bojuje o účast na evropském šampionátu v Rakousku a Švýcarsku bez Ruuda van Nistelrooye. Útočník Realu Madrid má spory s trenérem Markem van Bastenem a odmítá reprezentovat, Clarence Seedorf však věří v obrat celé situace...

"Ruud potřebuje tento rozpor ukončit. Stejně jako my všichni ví, jakou cenu pro naši reprezentaci má. Van Bastena bych jako překážku neviděl. Chce ho zpátky, jinak by za ním nejezdil do Madridu," domnívá se záložník AC Milán.

Van Nistelrooy se v národním týmu naposledy objevil na světovém šampionátu v Německu, kde se Nizozemsko probojovalo do osmifinále. V něm tulipány narazily na Portugalsko a Van Basten nechal v ne příliš velké pohodě hrajícího Van Nistelrooye sedět pouze na lavičce. Od té doby 30letý útočník tvrdošíjně odmítal pozvánky do reprezentace, v lednu pak po setkání s Van Bastenem oznámil, že pod ním už reprezentovat nebude.

Marco van Basten dává v národním týmu šanci mladým fotbalistům a ty starší často přehlíží. To byl případ i Clarence Seedorfa, který v listopadu minulého roku dostal pozvánku do reprezentace po dlouhých třiceti měsících.

"Stejně jako já, tak i Ruud chce pořád hrát za národní tým. Bylo by pěkné, kdyby dostal druhou šanci. Jestliže Van Basten otevřel znovu dveře mně, udělá to samé pro Van Nistelrooye," je přesvědčen Seedorf.

Van Nistelrooy zatím Oranjes, jak se zdá, příliš nechybí. V probíhající kvalifikaci o postup na ME 2008 zatím Nizozemsko vede tabulku skupiny G a má namířeno do Rakouska a Švýcarska. Brzy si svou pozici bude moci ještě vylepšit, v sobotu na tulipány čeká Rumunsko, ve středu pak nastoupí k dalšímu duelu na půdě Slovinska.

Autor: Tomáš Pavlík / teamtalk.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Leda na záznamu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*GATTUSO

jypiiiiiiiiiiiiiiiiie !!! Clarence "evergreen" Seedorf v repre, záruka kvality

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele