Seedorf: Musíme věřit ve své schopnosti vyhrát Ligu mistrů

24.07.2011, 18:46
Aktuality
Hodně dlouho neměl Clarence Seedorf jasno o své budoucnosti, nakonec se od vedení AC Milán dočkal nabídky nové smlouvy a ještě si o rok prodloužil své angažmá u Rossoneri. V Miláně loni slavil zisk italského titulu, letos by si svou pravděpodobně poslední sezonu na San Siru chtěl osladit triumfem v Lize mistrů...

"Musíme věřit ve své schopnosti vyhrát Ligu mistrů, to byl vždy náš cíl. Slova o Barceloně vám mohou vrhnout písek do očí, ale stále se bavíme o fotbale a v něm není cosi jako neporazitelný tým. S našimi dovednostmi, mentalitou a ligovým titulem bychom v Ligu mistrů měli věřit ještě více, stejně tak jako v triumf v dalších soutěžích. Po stránce individuální kvality hráčů nejsme jako Barcelona, ale to neznamená, že nemůžeme vyhrát Ligu mistrů. S hráči v kádru můžeme udělat další krok kupředu, v obtížných momentech loňské sezony jsme to ukázali," upozorňuje 35letý nizozemský záložník.

AC Milán na konci června opustil Andrea Pirlo, jemuž nebyla prodloužena smlouva a zkušený záložník odešel do Juventusu. Místo něho Rossoneri nyní hledají náhradu, Seedorf se každopádně soustředí především na sebe.

"Jsem vždy k dispozici a nastoupím tam, kde trenér chce. Doufám, že klub získá skvělé hráče a klidně i na můj post, jelikož s počtem hráčů roste kvalita kádru, konkurence v něm tím větší budeme mít možnost na zisk trofeje. Rád bych za sezonu dal alespoň deset branek, ale to bude záležet na tom, na jaké pozici budu nastupovat. Když budu mít více defenzivních úkolů, bude to pochopitelně složitější. Ale loni jsem byl spokojen se svými výkony, asistencemi a faktem, že jsem patřil ke klíčovým hráčům," vzpomíná Seedorf.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (477)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele