Sedmnáctka prošla na letní ME, tým do 19 let nepostoupil

26.03., 17:09
Aktuality
Petr Fousek (© FAČR)

Čeští fotbalisté do 17 let postoupili na letní mistrovství Evropy. V posledním utkání závěrečné fáze kvalifikace sice prohráli 1:2 s Polskem, ale jako jeden z týmů na druhých místech ve skupinách si zajistili účast na šampionátu. Naopak reprezentační devatenáctka navzdory vítězství 2:0 nad Skotskem na závěrečný turnaj neprošla.

Sedmnáctka šla do třetího utkání v kvalifikační skupině v Bosně a Hercegovině po výhrách nad Běloruskem (1:0) a domácím výběrem (2:0). S Polskem sice přímý souboj o první místo prohrála, ale šest bodů jí s přehledem stačilo, aby se dostala mezi sedm nejlepších celků z druhých příček, které se rovněž kvalifikovaly na šampionát. Svěřence trenéra Jiřího Žiláka čeká závěrečný turnaj na přelomu května a června na Kypru.

"Celému týmu v čele s trenérem Jiřím Žilákem k postupu na mistrovství Evropy blahopřeji. Jejich tvrdá práce přinesla ovoce. V této věkové kategorii jsme si zajistili účast na závěrečném šampionátu poprvé od roku 2019 a já nepochybuji, že se tým v květnu na Kypru předvede v dobrém světle," uvedl na webu FAČR předseda asociace Petr Fousek.

Devatenáctka rovněž zakončila závěrečnou fázi kvalifikace s šesti body a bilancí dvou vítězství a jedné porážky, na šampionát ale postoupily jen vítězné týmy ve skupině. Z té "české" se na závěrečný turnaj probojovala stoprocentní Itálie, která v klíčovém duelu porazila svěřence trenéra Tomáše Janotky 2:1. Zbylého účastníka Gruzii mladí Češi porazili 1:0.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele