Schyluje s k Eriksenovu odchodu z Ajaxu?

23.02.2012, 11:17
Aktuality
Souboje ve vyřazovací fázi Evropské ligy proti Manchesteru United mohou určit budoucnost Christiana Eriksena. Talentovaný záložník Ajaxu se totiž v prvním klání ukázal v dobrém světle a manažer Rudých ďáblů Sir Alex Ferguson ho chválil. Eriksen by nicméně prozatím než do Anglie upřednostňoval přestup do Španělska...

Amsterdamský celek sice minulý týden s Manchesterem United prohrál na vlastní půdě 2:0, ovšem Eriksen určitě nepropadl. Manažer soupeře Ferguson ho naopak chválil, čímž opět rozdmýchal spekulace o možném letním hráčově přestupu na Old Trafford.

"Je to dobrý fotbalista, typický hráč Ajaxu - dobrý na míči. To jsme už ale věděli," říkal Ferguson o 20letém Dánovi v TV3+. "Máme v týmu mnoho mladých hráčů, ale talenty sledujeme neustále. Nikdy nevíte, co se komu stane," dodal.

Eriksen později přiznal, že byl slovy zkušeného manažera poctěn, ačkoliv zdůraznil, že se v současnosti plně soustředí na výkony v Ajaxu. Navíc prozradil, že se mu aktuálně více zamlouvá španělská La Liga, která by mu seděla víc než tvrdá ostrovní soutěž.

"Zatím nevím, kde skončím, ale španělská liga mému stylu sedí lépe. Často máte míč a máte šanci něco vymyslet. Je tu také mnohem méně soubojů než v Premier League. Samozřejmě, že se časem mohu vyvinout v silovějšího hráče, ale nyní si myslím, že by pro mě bylo Španělsko lepší," naznačil Eriksen, kam ho to táhne.

V létě tak o něj nepochybně bude zájem a jeho spoluhráč Kenneth Vermeer si není jistý, jestli Eriksen zůstane. "Je to velice dobrý hráč, má velký talent," uvedl Vermeer, který stejně jako Eriksen prošel slavnou amsterdamskou akademií. "Je mu teprve 20 let, ale už nyní hraje na hodně vysoké úrovni. Myslím si, že Ajax by ho už v létě nemusel zvládnout udržet," prohlásil brankář Ajaxu a na otázku, zda Eriksen má na Manchester United dodal: "Myslím, že ano."

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com, soccerway.com

Komentáře (329)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele