Schuster kritizuje zacházení Barcy s hvězdami

09.01.2008, 10:53
Aktuality
Nynější kouč Realu Madrid Bernd Schuster působil jako hráč v Barceloně devět roků, z katalánského klubu však neodešel v dobrém. Německý kouč se domnívá, že Barca špatně zachází s nejlepšími hráči, třeba teď s Ronaldinhem.

Schuster si vzal jako příklad právě Ronaldinha, nedávno téměř nezpochybnitelně nejlepšího hráče planety. Hvězdný Brazilec se však nyní trápí a k nedávnému lesku má hodně daleko. Schusterovi se nelíbí všemožné spekulace o Brazilcově budoucnosti, fyzičce i mimofotbalových aktivitách. Jeho klub mu podle něho vůbec nepomáhá.

"Ronaldinho je skvělý, přinesl jim štěstí a pomohl Barce vyhrát Ligu mistrů a dvakrát španělskou ligu. Co víc od něj chtějí?," uvedl Schuster. "Nehodlám popírat, že jeho výkonnost klesla. Ale je legrační při jeho věku tvrdit, že je odepsaný."

"Je to velmi nespravedlivé. Dělají Ronaldinhovi to samé, co mě," pokračoval. "Horší je vědět, jak se věci v Barceloně mají. On nebude prvním ani posledním, se kterým budou takto zacházet. Soucítím s ním."

Schuster se dostal do Barcelony v roce 1980 a strávil zde devět let. S klubem se však neodešel v dobrém a angažmá v Realu se považuje za malou osobní pomstu německého kouče.

"Není těžké vzpomenout na všechny nejlepší hráče, kteří zde hráli za posledních 30 let, všichni opustili klub zadních vchodem. Nikdo neskončil v dobrém a náš odchod byl nehezký," dodal Schuster.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Něco na tom asi bude.

Reagovat
hawk

pokud vim tak v realu takhle taky skoncilo par hvezdnejch hracu

Reagovat
smazaný uživatel

ale to uz prichodom schustera skoncilo

Reagovat
smazaný uživatel

Na to mnení vůbec nic, kdo z klubu FC Barcelona na Ronaldinha něco řekl? Zkus mít taky vlastní úsudek a přemýšlet při jeho tvorbě.

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam vlastny usedek tak ma nehaj

Reagovat
smazaný uživatel

Ale bod číslo dvě jsi očividně nesplnil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud by to řekl někdo nestranný, možná by na tom něco bylo. Takhle to ale vidím pouze jako "rýpání" do rivala.

Reagovat
smazaný uživatel

prsoim vas kdo je to ludek miklosko??

Reagovat
smazaný uživatel

bejvalej československej a českej reprezentant. Je odchovanec Baníku, pak hrál v Anglii. Myslim, že West Ham a Q.P.R. Víc najdeš určitě na www.wikipedia.org

Reagovat
smazaný uživatel

Co to mele? Pokud vím, tak Laporta ani Rijkaard nikdy neřekli, že je Ronaldinho nebo někdo jiný v Barce odepsaný. Naopak pořád tvrdí, že s ním počítají atd.

A Barca snad může za to, že Ronaldinho nechodí na tréninky a věnuje se mimofotbalovým aktivitám??? To asi těžko. Schuster by si měšl všímat svého.

Reagovat
smazaný uživatel

Něco takovýho jsem tady psal dva roky zpátky.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže s tím výblitkem zcela souhlasíš? Ta vítězství vám asi zcela zatměla mozek. Škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda? Ee, nás teď čekají krušné časy. Souhlasím s posledním výrokem, i když se s tím potýkáme taky. Ale ne v takové míře.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně pokud je mi známo nikdo z Barcelony neřekl,že je v pdachu.A že nehraje??Barca i Real jsou prošpikovaný hráčema top kvality,zkrátka ted hrajou jiný a jestli bude někdy zas hrát se uvidí.Schuster by se měl podívat do minulosti Realu....Ale je to jen stejně popíchnutí rivala a pro radost novinářů a fanoušků

Reagovat
smazaný uživatel

Schuster je magor, on nejenže odešel zadním vchdoem z Barcelony, ale odešel zadním i z Realu a německé reprezentace, čím to asi bude? Ostatně z Realu podobně jako Hierro, Ronaldo, Figo či Beckham.

Ať srovná zacházení Realu s Hierrem a zacházení Barcelony s Guardiolou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba Rivaldo taky nebude vzpomínat na ukončení angažmá v Barceloně v nejlepším... Beckham? To si děláš prdel, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

ma pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

On má tak nanejvýš lež.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to blázen, ať si toho Ronaldinha do toho jejich pochybného spolku koupí, možná spolu při kafíčku zavzpomínají, jak se to mělo za starých dobrých časů.

Reagovat
irik

ses proste kreten kyslicku

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš Schuster tajně doufá, že Ronnie bude nastupovat za zásluhy nebo co..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Schuspytel se dočista pomátl . Tak Ronaldinho imrvére nechodí na tréninky, na hřišti je to brzda číslo jedna. Bez něj hrajeme o třídu líp než s ním, dostává od Barci královskej plat a z klubu mu nikdo zatím nic nevyčítá a vydržujem si ho jak zlatou slepici a ten idiot od antikrista řekne, že se k němu chováme špatně. Boha jeho, kam jsme to vlezli ...

Hele, Berndte, ty se radši dívej na svoje chování k hráčům, např. vysvětli Drenthemu, proč jsi ho před půlsezonou koupil za takovej balík a teď se ho chceš zbavit. Naprosto to samý vysvětli Robbenovi atd. Schyspytel u mě zase o kousíček klesl.

Reagovat
smazaný uživatel

PS: tohle koukání "přes plot" je jeden z nejodpornějších vlastností představitelů antikrista. Ať se koukaj sami na sebe, taky nehrajou zrovna dokonalej fotbal a jejich chování na i mimo hřiště taky není příkladný, tak aťradši držej hubu.

Fuj, to jsem se zase nasral ...

Reagovat
smazaný uživatel

to je taktika.. chcou aby Ronaldinho hrál

Reagovat
smazaný uživatel

zas samej Barceloňák, ještě trochu hnoje a možná taky trochu žluče pro pana Shustera prosím

Reagovat
smazaný uživatel

tak mi, odborníku, prozraď, zda-li má pan Schuspytel pravdu. Já myslím, že se mýlí, ty jsi asi opačného názoru.

Takže se tě ještě ptám, co bys děla ty z hráčem, kterej by hrál zápasy na půl plynu, dva roky mu klesala forma skoro stejně rychle jako stoupal počet kilogramů. Místo chození na tréninky by se kurvil se štětkama a bral prachy jako baron ... Já myslím, že Barca se k Ronniemu chová ještě hooodně zdrženlivě. Já osobně bych ho už před dávnou dobou vylil z kádru ...

Reagovat
smazaný uživatel

Klídek prosímtě .....Já jsem nikde nepsal že je na tom snad něco pravdivého apod., mě jenom dostává, proč tady Barcelonisti zas vylívají žluč (a ty asi nejvíc) když jde o výrok trenéra Realu, úhlavního nepřítele a navíc zhrzelého hráče, u kterého to lze čekat nejvíc. Mezi Realem a Barcou ta rivalita vždy bude a nevím, jak si ještě nějaký přízemní tvor může lámat hlavu s takovým ubohým rýpáním ... trochu přemýšlej, možná by nějaké sedativum nebylo od věci...

Reagovat
smazaný uživatel

no, z toho prvního příspěvku bych řekl, že s ním souhlasíš, takže sorry

Ale o tom rýpání je to vcelku na nasrání, páč představitelé Realu se do Barci serou víc než je zdrávo. A zkus se podívat na rýpání naopak - moc toho nenajdeš. Prostě jsou to hnusný madridský čuňata

PS: sedativa nepotřebuju (teda snad )

Reagovat
T:o:M

je to debil ten schuster akorat chtel rypat do barcy....

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona a Real jsou na tom stejně až stím rozdílem že Real je větší svině ke svým hráčum než Barca ta aspon totiž jak se nedaří někomu pošle mladeho z dorostenecke kategorie např Krkič dos Santos.

Ronaldinho je vůl jestli tam ojebavá treninky jen aby si užíval protože zřejmě zapomněl co ho živý měl by ně to rychle znova přijít jinak muže jít pryč celkem rychle.

Real mě celkem naštval jak se chce bavit robbena Drentheho Soldada jen aby si chtěl koupil C.Ronalda to se mi zdá trošku sobecke od tohoto trenera no uvidíme jak to vše dopadne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele