Scholes se vrací na hřiště a vypomůže Manchesteru United

08.01.2012, 13:39
Aktuality
Jenom půl roku byl Paul Scholes neaktivním fotbalistou. Již 37letý záložník loni neprodloužil smlouvu s Manchesterem United a rozhodl se pověsit kopačky na hřebík, nyní ale vzal své rozhodnutí zpět a vrací se do týmu Red Devils...

Scholes strávil na Old Trafford celou svou kariéru a s Manchesterem United získal deset mistrovských titulů. Debutoval v roce 1994, zatím poslední start si pak připsal v loňském finále Ligy mistrů proti Barceloně. To by se ale mělo změnit, jelikož bude připraven na lavičce pro pohárový zápas s Manchesterem City.

"Těší mě, když si manažer myslí, že mohu stále pomoci týmu," řekl někdejší anglický reprezentant.

Velkou roli při Scholesově rozhodování sehrála početná marodka Manchesteru United. Mimo hru je po většinu sezony část obrany a absence se týkají i zálohy. Problémy s kotníkem má Tom Cleverley, do konce sezony pak bude chybět Darren Fletcher.

"Od chvíle, co jsem přestal hrát, mi to moc chybělo. Těším se, že si odehraji své a pokusím se tomuto skvělému klubu pomoci k dalším úspěchům," hlásí Scholes.

"Je fantastické, že se Paul takto rozhodl. Vždy je smutné, když kariéru ukončí skvělý hráč a zvláště pak, když k tomu sáhne tak brzy. Ale udržoval se v kondici a já vždy cítil, že v sobě má ještě jednu sezonu. Je skvělé mít ho zpět," raduje se manažer Sir Alex Ferguson.

Scholes na zádech nosíval číslo 18, které má od léta posila z Aston Villy Ashley Young, 37letý fotbalista si tak vybral číslo 22.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (2180)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele