Schmidt zůstává trenérem Leverkusenu, prodloužil o tři roky

21.05.2015, 12:53
Aktuality
V Bayeru Leverkusen mohou už před závěrečným kolem letošního ročníku 1. Bundesligy začít s bilancováním a prvním, kdo byl odměněn, je trenér Roger Schmidt. 48letý kouč měl původně smlouvu do konce června 2016, která byla nyní prodloužena o další tři roky...

"Jsme stále teprve na začátku vývoje a máme mladý tým s velkým potenciálem a skvělým duchem. Jsem nadšen z toho, že společně se svým týmem budu moci s tímto kádrem pracovat i v dalších letech," netají svou radost Schmidt.

Schmidt dříve vedl Preußen Münster, Paderborn a zajímavé jméno si udělal během dvouletého angažmá v rakouském Salcburku. Kormidla Leverkusenu se ujal loni v létě a nevedl si špatně, klub postoupil ze základní skupiny Ligy mistrů a vypadl v osmifinále na penalty s loňským finalistou Atléticem Madrid. Díky čtvrtému místu v ligové tabulce si navíc milionářskou soutěž může zahrát i v následující sezoně.

"Náš trenér má svůj koncept, díky němuž si nás před rokem získal a rychle se mu podařilo přenést ho do týmu. Roger Schmidt se rychle adaptoval a zvládl i kritické fáze sezony," chválí kouče sportovní ředitel Rudi Völler.

Autor: Tomáš Pavlík / transfermarkt.de

Komentáře (22)

Přidat komentář
9augi9

Reagovat
smazaný uživatel

Postup zo skupiny LM a následne vypadnutie až na penalty na finalostovi z minulej sezóny, a nakoniec 4.miesto a postup do predkola LM, myslím že nedosiahol úplny strop možnosti súčasného kádra, ale na prvý rok pri tíme je to dosť slušná bilancia. O rok bude siahať na viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to musia ešte posilniť káder

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že bude fajn keď hlave nikto z dôležitých hráčov neodíde mimo končiaceho Rolfesa a zrejme odchádzajúceho Castra, k tomu už je istý návrat Kramera z hosťovačky. Doplnil by som možno prvý kraj obrany, kde sa mi Hilbert nepozdáva do náročných zápasov, Jedvaj dosť možno bude hrať stopéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa týka Hummelsa a United, tak Zorc nepovedal nič veľkého: "It was legitimate that Mats was thinking of his future, but I told him we're planning with him."

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Castro do BVB už je podle Bildu hotovou věcí a prý se to má dneska ještě potvrdit oficiálně

Reagovat
Werkrider

11 mil

Reagovat
smazaný uživatel

prý jo.. to je docela dost

Reagovat
Werkrider

Za skúseného, ale stále nie starého univerzála mi to príde ako primeraná cena pre obe strany. Neviem si ho však predstaviť v cudzom drese.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

čo som tak ráno čítal, Rudi Voller to dementoval.

Reagovat
Werkrider

V Leverkusene je to brané za hotovú vec. Keď sa oficiálne lúčili Rolfes s Reinartzom, Gonzo sa k nim pridal, všetci to tu vedia. Ale bol by to príjemný zvrat, keby sa nakoniec dohodli a Castro by ostal tu.

Reagovat
The Krupy

Lanšmit

Reagovat
cologneFC

Maximalne nesympaticky trener aj muzstvo

Reagovat
Werkrider

Kolin ma fanusika schopneho pisat? 8-O

Reagovat
cologneFC

Ty si ten jeden z tych dvoch co fandia drogacom?

Reagovat
Werkrider

Jop. 1. Bundesliga je jedna z tých dvoch čo pravidelne hrajete?

Reagovat
cologneFC

Ano. A pravidelne mame na zapasoch vonku viac fans ako vy doma. 108 fans v Monacu na Lige Majstrov hahaha.

Reagovat
Werkrider

To je o 108 fans viac ako ste v LM mal Vy za posledné štvrťstoročie. A to ste na tom zle keď sa porovnávate s dedinkou ako je Leverkusen :P

Reagovat
cologneFC

Radsej budem chodit na vyjazdy do Aue ako fandit umelemu klubu. Porovnavat sa s Leverkusenom? a v com? V pocte titulov?

Reagovat
smazaný uživatel

Vlakno

Reagovat
Arne

Oba výborní...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele