Schalke odvolalo Kellera, nahradí ho Di Matteo

07.10.2014, 09:37
Aktuality
S novým trenérem půjde do další části sezony Schalke. Německému klubu se vůbec nepovedl vstup do letošního ligového ročníku, což dnes stálo místo Jense Kellera, jeho povinnosti přebírá Roberto Di Matteo...

"Schalke se rozloučilo s Jensem Kellerem, tým přebírá Roberto Di Matteo," oznámil dnes ráno vestfálský celek na svém Twitteru.

43letý Keller se kormidla Schalke ujal v prosinci 2012 a v obou případech dokázal tým z Gelsenkirchenu dovést do skupiny Ligy mistrů. Loni se mu podařilo postoupit do osmifinále, letos začalo Schalke svou pouť remízou na půdě Chelsea, kterou ovšem nedokázalo potvrdit doma proti Mariboru (1:1).

Schalke se vedle toho nedaří ani na domácí frontě. Po prohře v Drážďanech rychle opustilo domácí pohár, v 1. Bundeslize vytěžilo ze sedmi zápasů jenom osm bodů a psychicky mu nepomohla ani výhra v derby nad Dortmundem, po níž v sobotu následovala porážka v Hoffenheimu.

Di Matteo se na trenérskou dráhu vrhl po ukončení aktivní hráčské kariéry a za sebou má angažmá v Miltonu, WBA a především Chelsea, kterou dovedl až k triumfu v Lize mistrů. V Londýně skončil v listopadu 2012.

Autor: Tomáš Pavlík / bundesliga.de

Komentáře (129)

Přidat komentář
kiwwi

Di Matteo nastupca

Reagovat
smazaný uživatel

vynikajúca voľba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bazingaaa

Reagovat
luismiksak

A šup tam s Franzem !!!

Reagovat
PP

Bodejt... takový tým a takové výsledky..

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý trenér, nejspíš jim pomůže nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Corleone

tak Di Matteo je pro mě celkem překvapení, odchod Kellera měl přijít už dávno

Reagovat
smazaný uživatel

no dlouho nikde netrenoval po vyhazovu z Chelsea, asi dosli prachy

Reagovat
Miguel19

Tak snad se mu bude dařit. I když mu moc nevěřím.

Reagovat
Talker

Proč nevěříš?

Reagovat
Miguel19

Netuším

Já v něm vidím spíš asistenta, než trenéra no..

Reagovat
smazaný uživatel

tak sa do neho nepozeraj

Reagovat
JozkokozleJ

Pokial sa nemylim, o Di Matteovi sa uz raz spekulovalo v suvislosti so Schalke, i tak ale prekvapenie. Aky on hral s Chelsea futbal v lige? V Lige majstrov, co pamätam, tak tradicny...

Reagovat
kiwwi

s Chelsea nic moc, to bolo len a len o vysledkoch, ale vo WBA hral fakt pozeratelny futbal

Reagovat
JozkokozleJ

To je celkom povzbudive. Material na pohladny futbal v Schalke mat bude. A je pravda, ze v Chelsea nebol dostatocne dlho na to, aby muizstvu vstiepil vlastnu ideu.

Reagovat
vitasrp

12/13 to byl s Chelsea v lize taky hodně koukatelný fotbal, akorát tomu chyběla lepší struktura v defenzivní činnosti.

Reagovat
Talker

Konečně, jsem na něj zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vítěz LM je letos jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Real?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hodně štěstí RM!!!

Reagovat
smazaný uživatel

RDM spíš!

Reagovat
PetersCZ

RdM...

Reagovat
Godwinson

Doufal jsem, že to po Pardewovi převezme právě Di Matteo. Tak snad se mu bude v Schalke dařit.

Reagovat
Talker

Co říkáš na Attilu?

Reagovat
Godwinson

Jsem zklamán :)

Reagovat
Talker

Já taky... Doufal jsem v jinou historickou dobu nebo ve fantasy.

Reagovat
Godwinson

Doba by se mi docela líbila, ale už to jejich "survival strategy" mě odrazuje. Nehledě na to, že vyjít by hra měla zhruba v únoru, tudíž se bude recyklovat. A navíc ani za Huny nebudeš moci hrát a bude to jen ultimátní hrozba podobně jako Mongolové ve druhém Medievalu. Ale má to být temnější a ukázky úplně mizerně nevypadaly, tak třeba "překvapí" :)

Reagovat
Pipo123

Nemusí to byť zlá volba, za Huny by to bola asi nuda, keďže ich chcú vykresliť ako hordu vojakov čo budú dobíjať rímske územia, hlavne za Rím by to malo byť hodne zložité keďže nebudú mať veľkú armádu a budú v pozícii obrancu. Tie nové veci ktorá tam budú ako stavanie barikád, lepšie boje v meste, budovy v plamenoch atd vyzerajú výborne a príde mi to reálnejšie. Páči sa mi aj myšlienka počasia, kedy sneh bude mať vpliv na ekonomiku atd, ale stále tu je obava že to bude len vylepšení Medieval

Reagovat
Pipo123

Ešte by som dodal jednu vec čo bude určite super, počas bojov meste tam budú aj obyvatelia, údajne niekoľko tisíc bude maximum, to tej samotnej bitke môže hodne pomôcť na reálnosti

Reagovat
Godwinson

Kdyby to byl jen vylepšený Medieval, byly by to oproti Romu tři kroky kupředu :) Ale ne, jsou tam dobré nápady, tedy spíše přísliby. Hlavně návrat rodokmenu mě hodně potěšil, ale jednoduše jim nevěřím.

Měli si dát po tom Romu delší pauzu (jak ostatně sami říkali) a tu sérii zase posunout někam jinam. Ne vydat další plnohodnotný díl pět měsíců po ukončení prací na opravách pro Rome

Reagovat
Pipo123

Je len otázne kam ju môžu posunúť ? Empire Total War bol super diel a posunúť to obdobie dopredu asi neni už možné. Nejakú prvú či druhú svetovú vojnu nemôžu spraviť, to by bolo hrozne chaotické, pritom už sa o tom špekuluje dlhšiu dobu. Obávam sa že o chvílu im prídu nápady, Rome bol od nich sklamanie a otrávilo ma to, myslím že my dvaja sme tu diskutovali ako sa tešíme na to atd, pritom som tú hru odložil bokom a už viac nehral, vrátil som sa k Empire Total War čo pokladám za najlepší diel aký kedy vyšiel. Fakt neviem kam tú seriu posunú

Reagovat
Godwinson

Jako v případě Empire. Obléknout hru zase do jiného kabátu a vložit do toho zase jiné nápady, prostě restart. Pro mě jejich inovace skončili u Medievalu 2, který je z mého pohledu top celé série. Těch historických námětů pro tvorbu je pořád dost, problém vidím v tom, že spoustu věcí, co fungovaly, oni odstranili na úkor nesmyslných prvků, které přidali. Už mě ta důvěra k nim trochu opouští :)

Reagovat
Pipo123

Empire si hrával alebo ta moc neoslovil ?

Reagovat
Talker

Tak Medieval 2 byl jakýmsi vyvrcholením první části TW, prakticky stejný engine a všechno bylo používáno ve hrách předtím - tam to došlo evolucí na maximum.

Pak přišla revoluce u Empire, která byla už změněna od základu a některé změny mi přišly pozitivní, respektive většina. Shogun pak beru za další z vrcholů, protože konečně se ukázala složitá ekonomika, nebylo možné udělat 10 supersilných armád po pár hodinách hry, ale i na konci měl člověk ashigaru armády.

Rome II byla opět další revoluce, která mě ale zklamala - ať už systémem provincií, silnou domobranou, strašně jednoduchou ekonomikou (po získání dvou kompletních provincií nebyl problém postavit armádu složenou z veteránských jednotek, která bez taktiky zmasakrovala cokoliv, co měla v cestě), omezením počtu armád a taky "povstáním", které bylo prostě jednoduché. Kdyby se rozpůlila říše, kdy by část provincií a armád získala "opozice", tak by to bylo mnohem zábavnější a zajímavější, takhle to byla otázka 5ti kol, než se vyhladověla armáda, respektive jsem neměl problém je zmasakrovat se třetinovým počtem vojáků. K tomu dementní systém většiny vesnic bez hradeb, kdy armáda soupeře stála uprostřed vesnice a nechala se masakrovat armádou lučišníků/práčat.

Bylo by fajn kdyby byl RTW2 slepou větví, na kterou se nenaváže a nechá se "vyhnít".

Reagovat
Godwinson

Jenže herní mechanismy a prvky u Medievalu fungovaly dokonale. Je chyba, že spoustu z nich zrušily či změnily. Třeba Pipo nahoře mě překvapil, pro mě osobně je Empire tím nejhorším na celé sérii a nejen tím, že to vlastně celé odstartoval.

Systém vylepšování a rozhodování o generálech, systém výstavby budov, možnost najímat které agenty chci a kolik jich chci, zmíněný rodokmen atd. Jediné, co bych třeba z téhle "větve" TW série ponechal, je strom technologií. Grafickou stránku nepočítám, i tam je mnohé, co zlepšovat.

Já mám jednoduše velký problém s tím, co aktuálně dělají a mnohem více se třeba těším až rozjedu EU4 než na celého Attilu.

Reagovat
Pipo123

Ono je pravda že v Empire je problém hlavne v úvode hry, bo nemáš misionárov a vrahov, či aristokratov, ale postupne keď človek vylepší školy atd tak ich má milióny, páči sa mi aj to že tam môžeš najať generála. Diplomacia je na skvelej úrovni, systém výstavby budov je lepší podla mna, tie menšie budovy mimo mesta o ktoré sa musíš starať, širšia možnosť voľby budov atd. Ale asi každý si nájde to svoje, mna tento diel baví neskutočne moc, skôr mám problém stým ako je nastavená úroven hry. Mediavel je hrozne ľahká hra, Empire je troška trápenie v úvode hry, ale keď sa človek postaví na nohy tak to je jednoduché. Tu by mali najviac zapracovať, bo celá séria je hrozne jednoduchá.

Reagovat
Godwinson

Mně celkově k tomu tématu nesedí taková omezení. Proč omezovat počet agentů? Proč omezovat počet armád? To je nesmysl. A třeba to rozhodování, jestli bude tenhle a tenhle generál děsivý nebo rytířský či zbožný nebo kacířský, to mě v Medievalu hodně bavilo :)

To je holt vývoj, no. Někdy pozitivní, někdy ne. Uvidíme, co si řekneme v únoru (možná) :)

Reagovat
Talker

Já si pár měsíců počkám, respektive si hru stáhnu a vyzkouším, než budu ochotný si za ni zaplatit. Fakt nehodlám rvát peníze do něčeho podobného jako RTW2.

Reagovat
Talker

Náhodou, Shogun II mi přijde jako relativně náročná hra.

Především díky tomu, že nemáš takové finanční možnosti a taky díky tomu, že se dost často utvoří naprosto jasně nejsilnější klany, které prostě není jednoduché porazit (na západě tuším ouchi, na východě Takeda+Hojo, v centrální části Ikko-Ikki).

Například se mi ještě nepodařilo vyhrát kampan za klan úplně vlevo dole, protože většinou 2/3 ostrova zabere někdo jiný a krajina na severu je prostě nejúrodnější, takže je NPC schopné postavit plně samurajskou armádu, kdežto já živořím se dvěma jednotkama samurajů ze začátku a zbytkem ashigaru.

Takže já bych byl rád za takovou náročnost. Třeba v RTW2 většinu času člověk bojuje proti státečkům s pár provinciemi a prostě je převálcuje.

Reagovat
Pipo123

Shoguna som nikdy nehral, vyzerá to pekne, viac ľudí to chválilo, ale nikdy som tomu nedal šancu, pre mňa je to to obdobie ktorá ma absolútne neláka a ide mimo mna.

Reagovat
Talker

Tak nejde ani tak o období, to mě taky extrémně nebere. Ale především o tu hru. Ta je naprosto parádní a pokud se ti líbil styl Empire a bereš to za nejlepší hru v serii, tak S2TW je ještě o kus dál.

Reagovat
Talker

Být tebou, tak tomu dám šanci, především základní hře, ne rozšíření fall of samurai, které mě už vůbec nelákalo.

Reagovat
Godwinson

Shogun 2 je podle mě stejně náročný jako zbylé hry série. Za ty vlevo dole jsem dohrál kampaň, tuším Shimazu, a bylo to tedy podstatně lehčí než později za klan Date :)

Reagovat
Talker

Nejjednodušší je to za ty centrální klany pro mě, kde si můžu vybrat směr, kam půjdu. Date je to samé, co Shimazu, jen ještě otravnější - než se dostanu přes prvních pár malých sráčů, tak je tam najednou někdo velký s armádou samurajů a 3x větším územím, což je prostě celkem problém.

Nejlépe se mi hrálo s Odou, Hattori, Mori a Uesugi. Takeda jsem nezkoušel, protože prostě jízdu nemám rád.

Celkově mi to přijde prostě náročnější především z pohledu ekonomiky. V ostatních hrách jsem prakticky neměl šanci dostat se do mínusu, kdežto tady stačilo ztratit trade nodes, realm divine k tomu a najednou je příjem dost blízko nuly.

Na druhou stranu, když jsem se hru už naučil už relativně dobře (legendary kampan vyhraná na první pokus), tak jsem byl schopný dát dohromady income 20 000 v půlce hry přes výzkum kompletně nacpaný do way of chi a dál.

U všech ostatních her jsem už v první kampani byl v pohodě s financemi, tam stačilo zabírat území a to přinese dost prachů na zaplacení sebevětších armád. Jak jsem psal - u RTW2 jsem měl půl stacku relativně kvalitních jednotek (germánští kopiníci) po 15ti kolech. A ten halfstack byl schopný vyvraždit klidně 3 fullstacky sraček soupeřů.

Reagovat
Godwinson

Hezky si to všechno pamatuješ, to už se mně moc netýká. Ale žádný větší obtížnostní úroveň si nevybavuji, ani po finanční stránce. Ale tak, na tom nesejde. Ráno jsem si řekl, že si dám na oslavu CA a vydání jejich nové hry (která asi předčí všechny TW hry z poslední doby ) Medievala 2 a ani se mně po dokončení krátké kampaňe neodemkli zbylé frakce. Asi jsem to s kritikou zde přehnal :)

Reagovat
Talker

Tak já to dohrál takhle finančně až letos v zimě někdy, když mě přestalo bavit EU4 a RTW2 byl k hovnu.

Reagovat
Godwinson

Zkoušel jsem EU4 před týdnem na pár hodin a byl jsem z toho špatnej ještě druhý den

Reagovat
Talker

Špatnej? Je to výborná hra, člověk u ní stráví pár desítek hodin bez problému, ale jakmile to 2x dohraje, tak je to už o ničem, protože se to prostě opakuje...

Reagovat
Godwinson

Moc se v ní zatím neorientuju, což se mně u her často nestává. A neorientuju se spíš více než méně

Reagovat
Talker

To celkem chápu, ono zabere tak 5-10 hodin, než to člověk pochopí natolik, že si tu hru užívá.

Reagovat
Talker

Mě třeba Empire celkem bavil. Jediné, co mi vadilo byla náročnost, bylo to šíleně jednoduché.

Systém výstavby budov a objevování nových vesniček mi přišel naprosto kouzelný a líbil se mi, možnost vydrancovat vesnici bez toho, abych musel bojovat s armádou ve městě mi přijde fajn. Omezení agentů jako bylo v S2 nebo v Empire mi taky nevadil.

Souhlasím s generály, kdy se jim ty traity přidělovaly "náhodně" a nebyl tam vyloženě strom dovedností. To mi přijde přehnané.

Reagovat
Talker

Tak proč posouvat jinam? Udělat pořádný díl, který by měl svojí kvalitu, at je co hrát, když není RTW2, ale nějaká sračka.

Já si RTW2 zahrál jen pár hodin na začátku a nemám vůbec chuť se k tomu vracet.

Reagovat
Pipo123

Ten Attila môže byť super, snad to neposerú bo nové nápady vyzerajú viac než dobre. Teším sa na to hodne, snad ma to nesklame ako RTW2.

Reagovat
Talker

Já myslel právě, že to bude čistě "Attila", kdy se bude hrát především za huny a nebude tam hrát takovou roli ekonomika. Pokud to bude klasický díl, akorát místo realm divine tam budou nájezdy hord, tak to může být pěkné.

Reagovat
Pipo123

Tak sa vyjadrujú už teraz, že v prvom rade to bude o obrane a dlho bude trvať kým sa človek ubráni útokom Hunov, čo môže byt zaujímave, bo predsa len či už Medieval alebo Empire boli až príliš jednoduché keď človek rozvinul svoj národ, pritom aj na najťahšiej úrovni to bolo jednoduché.

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Mají naprosto nevyváženej tým, dopředu super a od DM dozadu totální katastrofa, z části zaviněná zraněním a z části mizerným přestupákem.

Reagovat
kiwwi

pri tomto zhodnoteni neverim, ze sa bavime o Schalke a nie o United

Reagovat
Dominator

Reagovat
fabec1222

Di Matteo > Mourinho

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nějakou náhodou porazil Chelsea ve finále LM, to by bylo hezké.

Reagovat
Godwinson

Bohatě by stačilo ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, nestačilo, tohle by byla super pomsta.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že se bude chtít mstít.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Však víš jak, tohle nikdy veřejně nepřizná, ale vnitřně ho to uspokojí. Něco jako když vám Lamps dal "nechtěně" gól.

Reagovat
Arbiter

každý člověk není pomstychtivý...

Reagovat
smazaný uživatel

To není pomsta, jen zadostiučinění. Z úcty k fanouškům a klubu to asi nikdo neřekne, ale prostě je to běžný pocit. Když tě někdo prakticky vyhodí (což se RDM stalo, nebo Lampsovi zprostředkovaně tím, že nedostal smlouvu), a ty mu potom ukážeš, že jsi lepší, než si myslel - tak prostě každý člověk se cítí dobře, že ukázal světu, před kterým tě ten klub "ponížil", že na to máš...to prostě je zadostiučinění.

Reagovat
Woods

on az doteraz poberal take peniaze od Chelsea ze musi byt rad a nie sa chciet pomstit... jeho odchod sa mi nepacil ale urcite mohol byt spokojny ...

Reagovat
Miguel19

Vítěz PL, finále LM, k tomu třeba ještě FA Cup..to by byla solidní sezona.

Reagovat
smazaný uživatel

Good luck RdM!

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad už na trénování po letech lehára nezapomněl, fandit mu ale každopádně budu

Reagovat
stas87

mali sa dohodnut s FSV a vziat Tuchela to ze henten hral pred rokmi s WBA pekny futbal mu ma zarucit miesto v Schalke?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vyhrál s Chelsea LM.

Reagovat
stas87

a? to ma byt rozhodujuci dovod preto aby ho Schalke zobralo? Ramos vyhral 2x po sebe pohar UEFA a kde teraz je?

Reagovat
smazaný uživatel

Tuchel pôjde do BVB. Srandujem

Neviem ale po prečítaní nadpisu ma zalial taký optimizmus, že Schalke pôjde hore. Materiál na to je .

Zaujímalo by ma, čo na to ivan.rakitic

Reagovat
stas87

neverim mu,Schalke potrebuje co najskor zacat vyhravat aby treba v novembri nehrali uz len o EL on nepozna ligu,krajinu,jazyk..v pozicii Schalke velky risk ktory nemusi vyjst ,tych prekazok ma na zaciatok celkom dost

Reagovat
Arbiter

vzhledem k tomu, že je to Švýcar, je předpoklad, že němčinu ovládat bude, ty "nepozna jazyk"...

Reagovat
stas87

no tak som si nieco o nom nenasiel no tak sa treba poser z toho koniec hracskej a zaciatok trenerskej kariery bol len v Anglicku

Reagovat
Arbiter

To je dost málo na to, aby sis vytvořil nějaký předpoklad, zdá uspěje či nikoliv, nemyslíš? Dokázal hrát s týmem pěkný fotbal a dokázal hrát s týmem pragmatický fotbal. Dokázal hrát s velkým týmem i s malým týmem, dokázal úspěšně převzít tým v rozjeté sezóně. Vyhrál jednu z největších trofejí, které vyhrát jdou, vyhrál i nejstarší fotbalovou soutěž na světě. Tohle mu má zaručit místo v Schalke.

Reagovat
Arbiter
Reagovat
kiwwi

no neviem, jedinu vec co povedal po nemecky je, ze nerozumie...

Reagovat
Arbiter

Však stačí poslouchat výslovnost, navíc otázce po zopakování jasně porozuměl, proto také odešel Ale ten rozhovor jsem tu nedal pro potvrzení toho, že německy umí, spíš šlo o pobavení...

Reagovat
kiwwi

to bol vtip

Reagovat
Arbiter

aha...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Only one Di Matteo Snad fandové Chelsea v Gelsenkirchenenu pěkně v 16. minutě vzdají našemu legendárnímu hráči a manažérovi hold

Reagovat
smazaný uživatel

Only one Di Matteo. Ať se daří, legendo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vystřižený z FMka.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

no tak už to tam dávam...jsna 1 proti Hertě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jupí !!!!!!

Reagovat
numeromis

gl Roberto Di Matteo!

Ta nudná skupina LM bude hned zajímavější.

Reagovat
Svatej

nádhera

Reagovat
monty25

Trenérská změna v Schalke byla očekávaná a je naprosto pochopitelná. Sice se o Kellerovi říkalo, že je jako kočka s devíti životy, ale tuhle mizérii už nemohl přežít ani on. Di Matteo je zajímavá volba a myslím, že v Chelsea byl docela oblíbený. Tak doufám, že Schalke zvedne a nebude to jenom na týden.

Reagovat
Whitemedia

Di Mattea jsem chtěl v Anglii ale co, tak holt začnu sledovat Schalke noo..

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda. Už jsem ani nedoufal, že se toho dne dočkám. Na di Matttea jako trenéra jsme měl celkem pozitivní názor, tak uvidíme jak se s tím popere.

Reagovat
Arne

Už to asi bylo neudržitelný, každopádně Keller odchází jako vítěz... Neměl přežít dva týdny a nakonec vydržel skoro dva roky, dvakrát se kvalifikoval do Ligy mistrů a odehrál se Schalke nejlepší jaro v klubové historii... Až bude někdo z průměru ligy hledat trenéra, skočí po něm okamžitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Keller podle mě odvedl dobrou práci a snad ho brzo někdo najme. Líbil by se mi třeba v HSV.

Reagovat
Robochelsea

Veľa šťastia Robbie! Môj najobľúbenejší tréner a teraz som konečne dospel k rozhodnutiu, ktorý klub je môj najobľúbenejší v Bundeslige.

Reagovat
Svatej

Jinak na druhou stranu, tenhle rok bychom měli ty návraty uzavřít, stačil mi Lamps, teď nám bude zatápět ve skupině i Rob

Reagovat
smazaný uživatel

Di Matteo

Reagovat
bayern987

Pro Schalke

Reagovat
Jan Horáček

Nevím, jestli je to dobrá volba, jestli má Di Matteo dostatečně nastudovanou německou ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

to je sen, oblíbený trenér do oblíbeného týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc ho uvidím proti Chelsea naživot

Reagovat
smazaný uživatel

a nasmrť

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Z blata do totalnich hoven..

Reagovat
kiwwi

nn, Di Matteo to vzal opacnym smerom

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Odchod Jense jsem si sice nepřál, (I když zřejmě jen díky vysokým sympatiim než sportovním výsledkům.) ale Di Matteo by mohl být skvělou náhradou. Teď je na něm, aby ukázal, jakým fotbalem se chce v Gelsenkirchenu prezentovat.

Takže hodně štěstí RDM.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne, Schalke malo tento krok urobiť už oveľa skôr. Síce výsledky v minulej sezóne neboli zlé, ale ten futbal, ktorý pod Kellerom hrali, mi prišiel hrozne chaotický, nemali žiadny systém a v zápasoch s ťažkými súpermi totálne vybuchli (Bayern, Real...) kvôli Kellerovej slabúčkej taktickej príprave...

Di Matteo je veľký sympaťák, aj keď hra Čukotky pod jeho vedením v LM bol jedna veľká vražda futbalu, už nikdy nikto LM nevyhrá s väčším šťastím a betónom. Neviem však, či je to pre Schalke dobrá voľba, s nemeckým futbalom nemá prakticky žiadne skúsenosti, Tuchel by bol na ten post dokonalý...Dúfam, že sa mu bude dariť a urobí zo Schalke konkurencieschopný tím v Európe, na LM im v tejto sezóne neverím, ale EL by uhrať mohli...

Reagovat
smazaný uživatel

a vie RDM nemecky? inak by som mu nedaval pracovne povolenie a btw. tu alsasku ci svajciarsku nemcinu nech si strci niekde, tej nerozumeju spatne z nahravky ani oni sami

Reagovat
Talker

Chápu, že je to myšleno jako vtip, ale pracovní povolení v Evropě pro evropana?

Reagovat
db18

*člena EU

Reagovat
smazaný uživatel

Di Matteo je Svajciar, a ti nie su clenmi EU

Reagovat
db18

Hrál za Itálii

Reagovat
Arbiter

pokud se nepletu, má italský pas...

Reagovat
Arbiter

navíc on má oba rodiče Italy, takže...

Reagovat
Talker

Takže abych to shrnul pro ty pomalejší - hrál za Itálii, má italský pas a oba rodiče Italy. To mu jaksi garantuje pracovní povolení kdekoliv v EU

Reagovat
smazaný uživatel

nj dostal si ma, mal som ho vzdy za svajciara, ale aj tak si ty "rychlejsi" nepochopil moj povodny prispevok

Reagovat
miguel bain

Ten tam přesluhoval od prosince 2012.... Hrozný trenér s Wengerem by si mohli podat ruce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele