Schalke neplánuje uvolnit Rafinhu

23.04.2009, 13:56
Aktuality
Před začátkem letošní sezony si proti sobě Rafinha popudil vedení Schalke, když chtěl za každou cenu startovat na olympijském turnaji v Číně. V létě by se o něm mohlo hodně mluvit znovu, zájem o jeho služby totiž má Bayern Mnichov, Schalke ale svého hráče prodávat rozhodně nechce...

"Spekulace ohledně možného přestupu do Bayernu je bezpředmětná. Od Bayernu nepřišla žádná nabídka, nejsme ani v kontaktu. Bavit se o dohodě je nesmysl," řekl výkonný ředitel Schalke Clemens Tonnies v rozhovoru pro Koeln’s Express.

Tonnies tak reagoval na informace mnichovského listu Abendzeitung, podle něhož se Bayern s Rafinhou již dohodl na smlouvě.

"Není v našem zájmu prodávat klíčové hráče, mezi které patří i Rafinha," dodal Tonnies.

Bayern se v létě jistě poohlédne po jednom krajním obránci. Jistotu na tomto postu má Philipp Lahm, kariéru ovšem ukončil Willy Sagnol a příliš přesvědčivě nepůsobí Christian Lell ani Massimo Oddo.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (39)

Přidat komentář
irik

Rafinha přijít musí.

Reagovat
$dolar$

Snad Rafinha zustane a HSV privede Marina

Reagovat
smazaný uživatel

Rafinha se pomalu stává problémovým hráčem, už je tam moc dlouho. Nejlepší pro všechny strany je přestup, ale logicky ne v rámci Bundesligy.

Reagovat
Bakary3

A jaký problém měl kromě OH ? Nevim, třeba mi něco uteklo..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tam jde hlavně o to, že Rafinha má ambice hrát za repre (tam to je přes Dani Alvése těžký) a potřebuje se ukázat buď v LM (což se s Schalke teď nedaří) nebo přestoupit do velkoklubu. Navíc už je tam čtyři roky a oni mu už jednou přestup zarazili, to ho chtěl Liverpool. Ta kauza s cestou do Pekingu a následná pokuta to celý jen podrhla, on sám chce pryč a držet v týmu takovýho hráče je ten problém.

Reagovat
Bakary3

Asi máš pravdu, oni ty Brazilci celkově jsou takoví problémoví.. Ale v nároďáku podle mě nemá šanci, vždyť je tam ještě Maicon..

Reagovat
irik

Tak rozhodně na to má, ovšem v S04 se těžko bude posunovat na úroveň tebou zmíněných ...

Reagovat
Bakary3

Já vim, že se to měří hlavně takhle, ale nevim, přeci jen jsou i zkušenější.. Těžký srovnání, ale třeba by mohl zahrát i v záloze.

Reagovat
smazaný uživatel

a co takhle zkušenosti sbírat s Bayernem v Lize Mistrů?

Reagovat
Bakary3

Ježišmarja, no jo, ale podle mě těžko vyhoděj Daniho Alvese na lávku, to by musel bejt úplně z formy.

Reagovat
irik

Mysíš,že by nestačilo, kdyby byl Rafinha prostě lepší? Navíc alvés teď, ostatně jako celá barca, hraje v živoní formě a hned tak stejně hrát nebude ...

Reagovat
Bakary3

To by stačilo, ale nemyslim si, že se to stane.. A když budou třeba na nsrovnatelný úrovni, tak bude hrát Alves, protože je prověřenější.

Reagovat
irik

i brazílie potřebuje ránit, a Já jsem přesvědčen, že v tom je Rafinha lepší než alvś už teď, a jestli rozvine i celkově své schopnosti v jistých situacích bude dostávat přednost on + samozřejmě to, že mu v barce tolerují ty jeho výlety (resp. je po něm vyžadují) je zapříčeněno především styl hry barcy (4-3-3 bez krajních záložníků v záloze) a styl hry brazílie je jinný .

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu zapomínáte na to, že v základu na pravém beku Brazílie je Maicon...přes kterého Rafinha opravdu nemá moc velkou šanci, myslím, že Alves kvůli jeho přítomnosti musel být dokonce přesunut do zálohy.

Reagovat
smazaný uživatel

zapomínáš na to, kolik let je Maiconovi a kolik dvoum již zmíněným

Reagovat
smazaný uživatel

Je mu 27 a v době, kdy už bude zralý na konec v repre může mezitím dávno dorazit někdo mladší, který se ukáže být lepším než Rafinha. (z prozatím známých jmen třeba Raffael)

Reagovat
smazaný uživatel

Rafinha má asi o tři roky více ne? já si myslím, že svou šanci ještě dostane... btw. kdo vlastně hraje na levé straně obrany? (nějak si na Brazilce vzpomenu akorát na Dedého, ale ten asi ještě nereprezentoval)

Reagovat
Arne

Dokud ho v Tottenhamu nez***vili, hrál tam stabilně náš Gilberto.

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě zajímalo ,když je to tak výhodné pro všechny strany, co by z toho měli v Schalke? Nedostatkem peněz netrpí,zato kvalitní náhradu by hledali opravdu těžko. A že by se tam Rafinha měl nějak špatně jsem si taky nevšiml.

Reagovat
smazaný uživatel

lahm napravo a kadlec nalevo.

Reagovat
irik

Kdyby se měl někdo přesouvat, byl by to Kadlec. Ten by samozřejmě byl super volba, podle toho, jak hraje, jak se vyvíjí mu Bayer04 bude za chvíli malý a je to hráč stvořený pro Bundesligu, čili jeho další kroky se zdají být celkem jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke už si nemůže dovolit prodat moc hráčů. Za Rafinhu by se náhrada sháněla opravdu těžko. Už tak by minimálně 2 obránce přivést měli. I když se divím ,že Rafinhu neprodali už dřív. Zájem byl a nevypadalo ,že by ho chtěli držet za každou cenu.

Reagovat
irik

Rafinha už jednou přikázal, že zarputilej je dost, čili nakonec ho prodají, ale cenu budou šponovat dost vysoko a to by Nás mohlo odradit, zvlášť když už jsme dali takový prachy za Tima ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bylo by divné kdyby hráč chtěl zůstat jenom v jednom týmu ,když se o něj zajímají "velkokluby". Takže ,kdyby to bylo jen na Rafinhovi tak by určitě šel. Každopádně ten přestup úplně nevulučuju

Reagovat
irik

No však. O tom přece mluvím. Rafinha bude chtít, a když ho S04 nebudou chtít pustit, bude trucovat, čili nakonec ho budou muset prodat, ikdyž nebudou chtít.

Reagovat
smazaný uživatel

ejnže co s "trucanem"

Reagovat
irik

Asi prodat, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

já myslel u nás

Reagovat
irik

U Nás by třeba netrucoval, kdyby k Nám přestoupil ...

Reagovat
smazaný uživatel

No taky když si vzpomenu jak to bylo se Streitem ,který trucoval aby mohl přestoupit do Schalke a tem se vůbec nechytl

Reagovat
irik

Tak to není ani tak o tom, co přestupu předchází za truc, ale na hráči.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

možná už je pozdě... Rafinhu jsme měli koupit, když odjel na olympiádu, to by byl asi nejvhodnější okamžik...

Reagovat
irik

To jsme se zrovna zabývali oddem .

Reagovat
smazaný uživatel

přestup Odda se uskutečnil během posledníhop týdne v přestupovém období... to jsem četl jeden den, že Lyon chce na hostování zlákat Odda, řekl sem si, co je to za k*k*ty a druhej den se dočtu, že šel k nám

Reagovat
irik

Jo, Já jsem to jenom tak nějak plácnul ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tj, ale pochybuju, že ho Schalke prodá někomu v Německu, jednak by posílili konkurenci a jednak by nedostali tolik co můžou dostat v Anglii nebo ve Španělsku.

Reagovat
smazaný uživatel

s těma penězma bych si nebyl tak jistej... jestli bude podle představenstva ideálním kandidátem tak proč ne...

Reagovat
Arne

Tak Bayern hodně hráčů odkoupil od konkurence... Specialisté na to jsou v Leverkusenu, Schalke moc ne (jestli teda vůbec někoho), ale ten přestup je celkem dost reálnej. Už hodně lidí se takhle nechalo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele