Schalke informováno o zájmu Manchesteru United o Neuera

02.03.2011, 17:47
Aktuality
Schalke se letos nedaří podle představ a jedním z mála hráčů, kteří podávají nadstandardní výkony, je brankář a kapitán Manuel Neuer. O německé reprezentační jedničce se v poslední době hodně spekuluje v souvislosti s Bayernem Mnichov, zájem však má i další velkoklub, Manchester United...

Rudí ďáblové po sezóně přijdou o dlouholetou oporu Edwina van der Sara, který ukončí kariéru, a s napětím se očekává, kdo Nizozemce nahradí. Anglický klub sice již má Kuszczaka a Lindegaarda, na Old Trafford však zřejmě dorazí renomovanější brankář.

Tím by se mohl stát právě čtyřiadvacetiletý rodák z Gelsenkirchenu. "Je pravda, že se nám ozval jeden zahraniční agent a oznámil nám, že se Manchester United zajímá o Neuera. Pokud by se oficiální cestou přihlásil i sám klub, budeme se tím zabývat," prohlásil předseda S04 Clemens Tönnies.

Neuer působí v Schalke již od svých čtyř let a ve svém mateřském klubu má smlouvu do konce příští sezóny. Účastník loňského mistrovství světa v JAR je momentálně nespokojený se sportovní situací Königsblauen a nedávno se připojil ke kritice trenéra Felixe Magatha. Ten však o svém kapitánovi tvrdí, že je neprodejný.

Autor: Petr Vaněček / dpa

Komentáře (375)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele