SCHALKE BEZ FANOUŠKŮ

03.11.2006, 21:16
Aktuality
Fotbalisté Schalke 04 se budou muset v úvodních minutách víkendového šlágru bundesligy obejít bez podpory vlastních fanoušků. Ti se po výkonech svého mužstva rozhodli jenom mlčky přihlížet snažení hráčů v duelu s Bayernem Mnichov, aby tak vyjádřili protest proti zvětšující se propasti mezi hráči a příznivci.

V AufSchalke Areně se budou hráči Bayernu cítit jako doma úvodních 19 minut a 4 vteřiny. Tato doba byla stanovena na základě data založení klubu, který se na fotbalové mapě světa objevil v roce 1904.

Schalke je sice v průběžném pořadí ligové soutěže na třetí příčce a na vedoucí Brémy ztrácí pouze tři body, jenomže už v prvním kole skončila jeho pouť Pohárem UEFA a venku už je také z domácího poháru, kde vypadlo ve druhém kole. Před týdnem navíc klub prohrál vysoko 0:3 na hřišti Stuttgartu, kouč Mirko Slomka se ocitl pod palbou kritiky a objevily se navíc informace ohledně vnitřních nepokojů v týmu.

"Hrát doma 19 minut bez podpory vlastních fanoušků nebude nic pěkného, ale chápeme jejich rozhodnutí," řekl k celé situaci Slomka. "Rozumíme jejich reakci. Souhlasíme s nimi, že tento tým by měl hrát lépe a projevovat více zaujetí, touhy a ambicí," chápe rozhodnutí fanoušků generální manažer Schalke Andreas Müller.

Celku z Gelsenkirchenu nebudou ve šlágru 10. kola chybět pouze příznivci, ale také záložník Lincoln, kterého na hřiště nepustí poraněná noha. Dobrou zprávou pro trenéra Mirka Slomku je naopak zdravotní stav dalších opor. Problémy s patou jsou snad už minulostí pro Daria Rodrigueze, po zranění žeber by měl být k dispozici Mladen Krstajič a duel s Bayernem si zřejmě nenechá utéct ani další obránce Marcelo Bordon, jehož manželka by každým dnem měla porodit potomka.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nedivím se , jsem viděl jejich domácí zápas s Nancy a diváci je vypískali, to bylo neuvěřitelně tragické, bezcharakterní co modří prováděli

Reagovat
HOST*1860

Taky nechapu Slomku proc nesravi Kuranyiho..

Reagovat
HOST*1860

Taky nechapu Slomku proc nesravi Kuranyiho..

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

No Kuranyi je v těžkém útlumu, ale kvalitní hráč se z něho časem dostane, jen potřebuje trpělivost

Reagovat
HOST*1860

podle me by stacilo, kdyby nechal na dva-tri zapasy Kuranyiho od zacatku, a kdyby citil podporu urcite se chyti.. kvality ma,jak si sam napsal..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je hustý, bez duváků vedou po dvaceti minutách 2:0 a s nimi to pak zremizují.

Reagovat
smazaný uživatel

aby to neco neznamenalo..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele